Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Το Αυτοκίνητο μας.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω service (σέρβις) στο αυτοκίνητο μου?
Το σέρβις αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται 1 φορά του χρόνο ώστε να συντηρούνται όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου μας.

Το σέρβις αυτοκινήτου περιλαμβάνει:

Αλλαγή λαδιών, αλλαγή φίλτρου αέρος, φίλτρου βενζίνης, λαδιού και καμπίνας, μπουζί και τοποθέτηση καθαριστικού παρμπρίζ. Επιπλέον, έλεγχο του συστήματος φόρτισης (μπαταρία , δυναμό) , του συστήματος διεύθυνσης (μπόσικα του τιμονιού και των αξόνων αυτού), έλεγχο του συστήματος πέδησης (τακάκια φρένων και καθαρισμό των σιαγόνων αυτών εάν χρειάζεται), έλεγχο των φώτων και τέλος έλεγχο και γρασάρισμα των θυρών εάν χρειάζεται απαραίτητο.

Και πως γίνετε αυτό?

Πάμε το αυτοκίνητο στο συνεργείο και αφήνουμε τους ειδικούς (μηχανικούς) να κάνουν την δουλεία που ξέρουν και πρέπει να κάνουν! Χρησιμοποιούν τα ιδικά εργαλεία για μετρήσεις και φτιάξιμο, συγκεκριμένες ουσίες (λαδιά, νερά…) για την σωστή λειτουργία του αυτοκίνητο μας.

Τα ωφέλει από ένα καλό σέρβις?

Με ένα αυτοκίνητο που έχει περάσει τακτικά από το σέρβις νιώθουμε ασφαλής και καλά! Και έτσι κρατάμε το κόστος συντήρησης χαμηλά (κατανάλωση βενζίνης, φθορά και αντικατάσταση από διάφορα μέρη…). Επίσης εάν έχει τύχει να πάτε ένα αυτοκίνητο 10ετίας για service θα παρατηρήσατε ότι πάει πολύ πιο καλά…

Όλα αυτά ακούγονται γνωστά?

Συνήθως προσέχουμε να κάνουμε το σέρβις πριν να μείνουμε κάπου με το αυτοκίνητο μας ή πάμε στο συνεργείο όταν αλλάζει το αυτοκίνητο συμπεριφορά στην οδήγηση ή παρατηρούμε κάποιο περίεργο θόρυβο!

Και τι γίνετε όταν δεν έχουμε κάνει σέρβις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα?

Τότε το σέρβις είναι ακριβό και χρονοβόρο! Εκτός που θα μείνουμε για μερικές μέρες χωρίς το αυτοκίνητο μας, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινή μετακίνηση (δουλειά, ψώνια…), πρέπει να βάλουμε το χέρι βαθειά στην τσέπη μας και λυπούμαστε για τα λεφτά που δώσαμε!!

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Το Σώμα μας

Κάθε πότε πρέπει να κάνω service (σέρβις) στο σώμα μου?
Το σέρβις του σώματος μας πρέπει να γίνεται 2 φορές το χρόνο (είναι λίγο πιο περίπλοκο από το αυτοκίνητο) για να συντηρούνται όλα τα συστήματα του όσο πιο σωστά γίνεται.

Το σέρβις του σώματος περιλαμβάνει:

Καθαρισμός φίλτρο αέρας (πνεύμονες, δέρμα), καθαρισμός φίλτρο αποτοξίνωσης (συκώτι), καθαρισμός αντλίας αίματος (καρδιά), καθαρισμός αποχέτευσης (λέμφος, έντερο, ουροδόχο κύστης…), καθαρισμός σύστημα τροφοδότησης (αίμα), καθαρισμό δομής (ιστούς, κύτταρα), καθαρισμός κεντρικού συστήματος ελέγχου (εγκέφαλος).

Και πως γίνετε αυτό?

Πάμε το σώμα μας στο θεραπευτήριο και αφήνουμε τους ιδικούς (θεραπευτές) να κάνουν την δουλεία που ξέρουν και πρέπει να κάνουν! ! Χρησιμοποιούν τα ιδικά εργαλεία για μετρήσεις και φτιάξιμο και συγκεκριμένες ουσίες (διατροφή, ομοιοπαθητικά, συμπληρώματα…) για την σωστή λειτουργία του σώματος μας.

Τα ωφέλει από ένα καλό σέρβις?

Με ένα σώμα που έχει περάσει τακτικά από σέρβις νιώθουμε ασφαλής και καλά! Και έτσι κρατάμε το κόστος συντήρησης χαμηλά (κόστος φαρμάκων και επισκέψεις στους ιατρούς και νοσοκομεία).

Όλα αυτά ακούγονται γνωστά?

Συνήθως δεν προσέχουμε να κάνουμε το σέρβις και περιμένουμε μέχρι που μας εγκαταλείπει το σώμα μας (αρρώστιες, χρόνιοι πόνοι, χρόνια κούραση και κόπωση…). Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν προσέχουμε όταν αλλάζει συμπεριφορά το σώμα μας, αγνοούμε τις προειδοποιήσεις του και φτάνουμε σε ιατρεία και νοσοκομεία τις μέρες των γιορτών ή διακοπών!

Και τι γίνετε όταν δεν έχουμε κάνει σέρβις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα?

Τότε το σέρβις είναι ακριβό και χρονοβόρο! Εκτός που θα μείνουμε για μέρες στο σπίτι ή στο νοσοκομείο, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινότητα (δουλειά, υποχρεώσεις…), πρέπει να βάλουμε το χέρι βαθειά στην τσέπη μας και λυπούμαστε τα λεφτά που δώσαμε!!

Ο λόγος που προσέχετε το αυτοκίνητο σας είναι ότι το έχετε πληρώσει. Το σώμα σας το πήρατε δωρεάν αλλά η καλή λειτουργία του(υγεία) δεν κρατάει από μόνη της για πάντα ! Αν νοιάζεστε για το σώμα σας και την υγεία σας όπως νοιάζεστε για το αυτοκίνητο σας και την λειτουργία του, τότε είναι καιρός να κάνετε ένα καλό σέρβις πριν χρειαστείτε Rectifier…!!!

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του
και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του.
Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος.
Και όσο ο παρονομαστής διογκώνεται προς το άπειρο,
τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν.”
Λέων_Τολστόι

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Τι εννοούμε ως Συναισθηματική διατροφή; Συναισθηματική διατροφή είναι η κατανάλωση φαγητού ως ένας τρόπος καταστολής ή ηρεμίας αρνητικών συναισθημάτων, όπως το άγχος, ο θυμός, ο φόβος, η πλήξη, η λύπη και η μοναξιά…. Έχετε βρεθεί ποτέ ξαφνικά στο ψυγείο ή στο ντουλάπι...

Το πιο απρόβλεπτο εμπόδιο στην απώλεια βάρους.

Το πιο απρόβλεπτο εμπόδιο στην απώλεια βάρους.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην απώλεια βάρους είναι οι κριτικές που γίνονται από το περιβάλλον του ανθρώπου που προσπαθεί να χάσει βάρος ή να παραμείνει στο βάρος που έχει κατακτήσει, δείχνουν νέα ερευνητικά ευρήματα.