Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

10 καλοί λόγοι γιατί να τρώμε κεράσια

Ολιστική Διατροφή, Ολιστική Υγεία-Εναρμόνιση, Υπερ-Τροφές | 0 comments

Κεράσια. 10 καλοί λόγοι γιατί να τρώμε κεράσια την άνοιξη!

Περίπου 100 πχ από την Μικρά Ασία, την Κερασούντα, ήρθαν τα κεράσια στην Ιταλία και απλώθηκαν στην Ευρώπη. Αυτά τα μικροσκοπικά φρούτα είναι χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν μια υγιή δόση ινών, βασικών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, οι οποίες παρέχουν οφέλη για τη γενική υγεία και την ευημερία.
Και δεν είναι μόνο απόλαυση για την γλώσσα με την υπέροχη γεύση τους, αλλά και για το σώμα για τις θεραπευτικές δράσεις τους!

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

10 καλοί λόγοι γιατί να τρώμε κεράσια:

  • 1. Καταπολέμηση του καρκίνουΤα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθάν την πρόληψη ή την αποκατάσταση των ζημιών που γίνονται στα κύτταρα του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά αντικαταστούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα προτού να μπορέσουν να προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά.
  • 2. Ανακουφίσει στον πόνο της αρθρίτιδαςΤα κεράσια και ιδικά τα ξινά κεράσια περιέχουν δύο ισχυρές ουσίες, ανθοκυανίνες και βιοφλαβονοειδή. Αυτές οι ενώσεις βοηθούν στην ανακούφιση και την πρόληψη της αρθρίτιδας και ουρικής αρθρίτιδας στο σώμα.
  • 3. Εξάλειψη του οξειδωτικό στρες και η πρόληψης στην πρόωρη γήρανσηΤα κεράσια είναι πλούσια σε σημαντικά φλαβονοειδή τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην εξάλειψη των υποπροϊόντων του οξειδωτικού στρες, ως εκ τούτου, στην επιβράδυνση της γήρανσης.
  • 4. Βοήθεια για την θεραπεία της ημικρανίαςΌπως συμβάλλουν τα κεράσια στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, η ανθοκυανίνη και βιοφλαβονοειδή βοηθούν επίσης στην εξάλειψη τις ημικρανίας. Αυτές οι ενώσεις είναι γνωστοί ότι έχουν παρόμοια δραστικότητα με την ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη.
  • 5. Απώλεια βάρουςΤα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, που αποτελούν φυσικά συστατικά των φυτών και δεν αποδίδουν ενέργεια, άρα δεν συνεισφέρουν στη θερμιδική πρόσληψη του οργανισμού.
  • 6. Βοήθεια για την πέψηΤα κεράσια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και προσφέρουν καλή στήριξη για την εντερική λειτουργία. Βελτιώνουν την δυσκοιλιότητα και στην συνέχεια, ένα έντερο που ενεργοποιείτε τακτικά, βοηθάει στο αδυνάτισμα!
  • 7. Βοήθεια στην καλύτερη λειτουργία των νεφρώνΤα κεράσια είναι πλούσια σε Κάλιο. Και εκτός που παίζει το Κάλιο σημαντικό ρόλο για την καλή λειτουργία των νεφρών, είναι επίσης πολύ σημαντικό για την ρύθμιση της και την υποστήριξη το μυϊκό και πεπτικό σύστημα.
  • 8. Μείωση της χοληστερόληςΤα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες ,φυτικά συστατικά των φυτών που είναι γνωστές για τη συμβολή τους στη μείωση της χοληστερόλης και του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • 9. Βελτίωση των κιρκαδικών ρυθμώνΗ αντιοξειδωτική μελατονίνη, η οποία είναι επίσης πλούσια σε κεράσια, είναι σημαντική για τη βελτίωση των κιρκαδικών ρυθμών του σώματος. Δεδομένου ότι η μελατονίνη βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στο σώμα, μια μικρή αύξηση μπορεί να παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα.
  • 10. Βοήθεια για τον ύπνο
    Η μελατονίνη έχει βρεθεί να βοηθήσει επίσης τους φυσικούς ρυθμούς του ύπνο. Δεδομένου ότι το σώμα απορροφά γρήγορα μελατονίνη, τα κεράσια μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της μελατονίνης στο αίμα, βελτιώνοντας έτσι τον ύπνο.

Κερασοθεραπεία

Τι είναι η κερασοθεραπεία?

Η κερασοθεραπεία είναι ένα ειδος μονοτροφής και χρησιμοποιείτε στην Ολιστική διατροφή ώς φυσική θεραπεία για διάφορα προβλήματα που μπορεί να έχει ένας οργανισμός.

Πώς να τρώγονται τα κεράσια στην κερασοθεραπεία?

Για να έχει κανείς όσο μπορεί καλύτερα αποτελέσματα από την κερασοθεραπεία, πρέπει αρχικά να εξασφαλίσει ώριμα, καλά, φρέσκα κεράσια. Ένας καλός μέσος όρος για την διάρκεια της αποτοξίνωσης είναι τρείς ως πέντε μέρες το πολύ. Η υπερβολή σε οτιδήποτε τροφή μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει, με το πιο συνήθες τις τροφικές δυσανεξίες.

Πως εφαρμόζετε η κερασοθεραπεία?

Τρώμε κεράσια τέσσερις ως πέντε φορές την ημέρα, αναλόγα με την όρεξι μας. Τρώμε πάντα αργά, μασάμε καλά, και δεν υπερβαίνουμε την πείνα μας με την λαιμαργία μας.

Τα αποτελέσματα της κερασοθεραπείας.

Κατά της κερασοθεραπείας τα ούρα σκουραίνουν σε χρώμα βαθύ κίτρινο έως και πορτοκαλί. Τούτο είναι ευχάριστο, γιατί φανερώνει ότι το σώμα αποτοξινώνετε. Το συκώτι και τα νεφρά δουλεύουν ακατάπαυστα για το καθάρισμα του οργανισμού. Σε πολλούς παρουσιάζεται και ευκοιλιότητα, πράγμα πολύ ωφέλιμο, παρ’όλο που δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Τα κεράσια αναπτύσσοντας την διάρροια, δεν βλάπτουν το σώμα, παρά καθαρίζουν το πεπτικό σύστημα από την βρωμερή παλιά ύλη που είχε επικολλήσει στα τοιχώματα των εντέρων. Η διάρροια σταματά συνήθως αυτομάτως μέσα σε 2-3 μέρες, που είναι και αρκετό διάστημα για την κερασοθεραπεία.

Τα ευχάριστα αποτελέσματα της κερασοθεραπείας είναι οτι το αίμα καθαρίζεται, η αιμογλομπίνη και τα ερυθρά αιμοσφαίρια αυξάνονται κατά πολύ. Όλα τα όργανα τονώνονται. Η σωματική αντοχή ξανάρχεται και ο ανήφορος δεν κουράζει τώρα τα πριν αδύνατα γόνατα. Η πνευματική διαύγεια βελτιώνεται εξαιρετικά. Όσοι έχουν χρόνιαδυσκοιλιότητα, πονοκεφάλους, ρευματισμούς και αρθριτισμούς, ξαναβρίσκουν την υγεία τους. Η αλλεργική ρινίτιδα και το άσθμα υποχωρούν.

Σημείωση για την κερασοθεραπεία.

Με την κερασοθεραπεία συνήθως δεν διψά κανείς. Κι αυτό γιατί απλούστατα το σώμα του παίρνει όλο το νερό – έκτακτο, φυτικό νερό – από τα ίδια τα κεράσια.
Είναι πολύ σημαντικό να πίνουμε νερό και κατά την διάρκεια της κερασοθεραπείας.

Κερασοθεραπεία Αποτοξίνωση Αδυνάτισμα.
Συνδιάστε την Κερασοθεραπεία με Αποτοξίνωση και ωτοβελονισμό για περισσότερα και ευκολότερα αποτελέσματα
Εάν έχετε το παραμικρό προβλημα υγείας παρακαλώ συμβουλευτείτε τον Ιατρό σας.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

– “Natura medetur midici naturae ministry”
Κορνήλιος Κέλσος [30 μ.κ.χ.]
Μετάφρασις: Η φύση καθενός είναι γιατρός της νόσου,
ο γιατρός είναι απλώς υπηρέτης της φύσης.

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.