Select Page

Αντιβιoτικά. Η κατάχρηση ενός θαύματος.

Το θαυματουργό φάρμακο του 19ου αιώνα έχει εξελιχθεί σε μια από τις ουσίες με τη μεγαλύτερη κατάχρηση από τη σύγχρονη ιατρική. Ό,τι προοριζόταν για δυνητικά θανατηφόρες μολύνσεις, έχει καταντήσει πλέον συνήθεια να δίνεται για κρυολογήματα, μικρής σημασίας δερματικούς ερεθισμούς, ή σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχει έστω και υποψία για ήπια μόλυνση. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, αρκετές έρευνες εντός των πλαισίων του ιατρικού κατεστημένου έδειξαν ότι κάθε χρόνο αντιβιοτικά αξίας κυριολεκτικά δισεκατομμυρίων δολαρίων συνταγογραφούνται χωρίς να είναι απαραίτητα.

Μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ότι στο 5% των ατόμων που παρουσιάζουν αλλεργία, στομαχικές διαταραχές ή άλλες αντιδράσεις προκαλούνταν από αντιβιοτικά που δεν ήταν απαραίτητο να χρησιμοποιήσουν. Όπως όμως συμβαίνει και με πολλές άλλες περιπτώσεις κατάχρησης φαρμάκων, η εκτίμηση αυτή αποκαλύφθηκε ότι αποτελεί την μικρή κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου. Αυξάνεται σταθερά ο αριθμός αυτών που πιστεύουν ότι επαναλαμβανόμενες δόσεις αντιβιοτικών μπορούν να προκαλέσουν τέτοιες διαταραχές στο εσωτερικό περιβάλλον του σώματος, ώστε αυτές να εξελιχθούν νοσηρότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρόνια κόπωση, διαβήτη, ακόμη και καρκίνο!

Τι σημαίνει η λέξη αντιβιοτικά?

αντιβιοτικά = ουσίες που ανταγωνίζονται τη ζωή, αντί+βιοτικό, (από τη λέξη βίος)

Αντιβιοτικά και υπερσυνταγογράφηση διεθνώς.

Η κατάχρηση στο μεγαλείο της. Ορισμένοι γιατροί συνταγογραφούν αντιβιοτικά με ρυθμό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως απίστευτος.
Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, στις ΗΠΑ μαιευτήρες και γυναικολόγοι γράφουν2.645.000 συνταγές αντιβιοτικών κάθε εβδομάδα.
Οι παθολόγοι γράφουν 1.416.000 συνταγές την εβδομάδα.
Αυτό συνεπάγεται 211.172.000 συνταγές ετησίως, μόνο για τις δύο ειδικότητες!
Οι παιδίατροι συνταγογραφούν αντιβιοτικά αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο μόνο για ένα είδος μόλυνσης, την ωτίτιδα, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους θεραπεία.
Μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία, το 1999, έδειξε ότι το 80% των συνταγών με αντιβιοτικά που έγραφαν οι οικογενειακοί γιατροί δεν ήταν αναγκαίες.
Όπως και τα εντομοκτόνα, τα αντιβιοτικά σκοτώνουν και τα καλά μικρόβια μαζί με τα κακά. Τα αντιβιοτικά ευρέως φάσματος είναι περιβόητα γι’ αυτό.
Το ανθρώπινο έντερο είναι ένα κάπως ευαίσθητο περιβάλλον, μέσα στο οποίο ορισμένα μικρόβια βοηθούν στην πέψη της τροφής, παράγουν ορισμένες βιταμίνες και διατηρούν μια ισορροπία οργανισμών που εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων βακτηρίων και ενζύμων. Τα αντιβιοτικά διαταράσσουν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει παρασιτικές μολύνσεις, έλλειψη βιταμινών, απώλεια μεταλλικών στοιχείων λόγω διάρροιας, φλεγμονή του εντέρου, σύνδρομα ανεπαρκούς απορρόφησης και ανάπτυξη τροφικών αλλεργιών που οφείλονται σε ατελή εντερική λειτουργία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Αντιβιοτικά και τις παρενέργειες τους

Μπορείτε να βρείτε στα εξείς βιβλία.

  • “What Doctors Don’t Tell You” [Τι δεν σας λένε οι γιατροί] της Lynne McTaggart και
  • “Beyond Antibiotics” [Πέρα από τα αντιβιοτικά] των Dr Keith Sehnert, Dr Lendon Smith και Michael Schmidt

Αρθρογραφεία σχετικά με την χρήση και τις παρενέργειες των αντιβιοτικών

Αντιβιοτικά. Η αρχή του τέλους έφθασε. Είναι πραγματικότητα.

Αντιβιοτικά. Η αρχή του τέλους ενός εκπληκτικού φαρμάκου που έσωσε εκατομμύρια ζωές (ανθρώπων και ζώων) στον πλανήτη μας φθάνει στο τέλος του. Ο λόγος είναι η αλόγιστη υπερκατανάλωση του.

read more

Παρενέργειες Φαρμάκων. “Παρακεταμόλη”.

Είναι πραγματικά άγνωστο πόσες παρενέργειες μπορεί να έχει ένα φάρμακο. Αυτός είναι και ο λόγος που μετά την έγκριση νέων φαρμάκων, αρχίζει η επονομαζόμενη φαρμακοεπαγρύπνηση, δηλαδή η υποχρεωτική δήλωση από τους γιατρούς στις υγειονομικές αρχές κάθε τυχόν...

read more

Αντιφλεγμονώδη και οι παρενέργειες τους.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε σε έγκριτο ιατρικό περιοδικό μια εξαιρετική μελέτη που πραγματικά μπορει να αλλάξει την ζωή πολλών ανθρώπων. Η μελέτη υποστηρίζει ότι τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα μπορούν να προκαλέσουν δραματικές παρενέργειες στο κυκλοφοριακό σύστημα και την...

read more

Αντιβιοτικά και παρενέργειες. Οι πιο συνήθεις.

Τα αντιβιοτικά και παρενέργειες τους. Τα αντιβιοτικά έχουν παρενέργειες και βλάπτουν εκτός από το συκώτι και την βλεννογόνου του παχύ έντερου. Σχεδόν όλοι μας ξέρουμε τις ενοχλήσεις όπως τάση για εμετό ή διάρροια όταν πήραμε αντιβιοτικά και συχνά ακόμα για μέρες μετά...

read more

Προειδοποίηση από τον Π. Ο. Υγείας.

Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά «απειλεί να φέρει το τέλος της σύγχρονης ιατρικής» Αργά ή γρήγορα, τα βακτήρια αντιδρούν στα αντιβιοτικά αναπτύσσοντας ανθεκτικότητα. Η ανθεκτικότητα των βακτηρίων στα αντιβιοτικά μπορεί να σημάνει το τέλος της σύγχρονης ιατρικής. Σαν...

read more

Θάνατος δια της Κλασσικής Ιατρικής.

Κάτι δεν πάει καλά όταν ρυθμιστικοί οργανισμοί προσποιούνται ότι οι βιταμίνες είναι επικίνδυνες, ενώ ταυτόχρονα αδιαφορούν για δημοσιευμένες στατιστικές που δείχνουν ότι τα φάρμακα εγκεκριμένα από το κράτος είναι ο πραγματικός κίνδυνος.

read more

Γνωρίζεται ότι Τα αντιβιοτικά ΔΕΝ θεραπεύουν?

Τα αντιβιοτικά ΔΕΝ θεραπεύουν ούτε βοηθούν στην πρόληψη των ιώσεων. Στην Ελλάδα κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από απλές λοιμώξεις εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με αφορμή...

read more

Εμβόλια, έχουν παρενέργειες…?

Ιταλικό δικαστήριο αποφασίζει πως το εμβόλιο MMR προκάλεσε αυτισμό: Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποσιωπούν την ιστορία 8 ΜΑΙΟΥ 2013 του Joe Martino Η συζήτηση για τα έμβολια συνεχίζεται καθώς ένα Ιταλικό δικαστήριο βγάζει απόφαση υπέρ της οικογένειας Μπόκα της...

read more

Το στρες στην ζωή μας

Το στρες στην ζωή μας

Τεστ Δυσανεξίας

Τεστ Δυσανεξίας

Προσφορά 49 €.

Το Τεστ Δυσανεξίας γίνεται πάντα σε συνδυασμό με το Τεστ Πεπτικού γιατί δεν φταίνε για όλα μόνο οι Τροφικές Δυσανεξίες.

Ωτοβελονισμός για Αδυνάτισμα

Ωτοβελονισμός θεραπείες

Προσφορά 49 €

Ο ωτοβελονισμός είναι πολύ ισχυρό στήριγμα για όποιον επιθυμεί να χάσει βάρος.

Τεστ Candida Albicans

Candida Albicans

Προσφορά 29 €

Η μάστιγα της εποχής μας είναι ένας απλός μύκητας που όμως η υπεραύξηση του δημιουργεί πολλά προβλήματα...

Categories