Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Ενεργειακή Ψυχολογία

Ενεργειακή Ψυχολογία ή πιο σωστά Somato Emotional Release

ενεργειακή ψυχολογία

Τα πάντα είναι Ενέργεια.

Ο άνθρωπος είναι ένα “Ενεργειακό Ον”.
Είμαστε το μόνο “Ενεργειακό Ον” που γνωρίζουμε έως σήμερα, που έχει την δυνατότητα να αλλάζει με την δύναμη της σκέψης του το ενεργειακό του πεδίο. Από έρευνες που έχουν γίνει αυτό είναι και αμφίδρομο. Δηλαδή αλλάζοντας το ενεργειακό πεδίο στο οποίο βρίσκεται ο άνθρωπος ή επεμβαινοντας σε αυτό, ειδικά σε σημεία Βελονισμού, αλλάζει και η σκέψη του και κατά συνέπεια ο συναισθηματικός του κόσμος. Η ψυχολογία του πιο απλά.

Ένα άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το Έθνος.

Διαστάσεις «επιδημίας» έχουν πάρει οι ψυχοσωματικές ενοχλήσεις. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μισοί από τους προσερχόμενους στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων έχουν εκδηλώσει ένα σωματικό σύμπτωμα, το οποίο σχετίζεται με την ψυχολογική τους κατάσταση. (10/9/2014)

Ιπποκράτης: «Κάθε ασθένεια ξεκινά πρώτα από την ψυχή και στη συνέχεια καταλήγει στο σώμα»

Ο νέος όρος Somato Emotional Release επιχειρεί να εκφράσει την απελευθέρωση ενεργειακών φαινομενικών καταστάσεων από το σωματικό μας επίπεδο μέσο του νοητικό-ψυχικού πεδίου. Άλλωστε ο Ιπποκράτης δεν εντόπιζε τη νόσο στα όργανα. Θεωρούσε πως ο ασθενής αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και ότι ή ασθένεια διέπεται από φυσικούς νόμους.

Somato Emotional Release.

Το φαινόμενο – η κατάσταση είναι ενεργειακή φύσεως και τροποποιείτε ενεργειακά.

Somato Emotional Release (Ενεργειακή Ψυχολογία)

Ως Ενεργειακή Ψυχολογία (Somato Emotional Release), ονομάζουμε μια συλλογή διαφορετικών προσεγγίσεων που επενεργούν μεταξύ του νοητικού και του σώματος για την κατανόηση και τη βελτίωση της ανθρώπινης λειτουργίας. Η Ενεργειακή Ψυχολογία επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ σκέψεων και συναισθημάτων, συναισθημάτων και συμπεριφορών και γνωστών βιοενεργειακών συστημάτων (όπως μεσημβρινοί, chakras,  το βιολογικό πεδίο, …). Αυτά τα συστήματα και οι διαδικασίες λειτουργίας τους συνυπάρχουν και αλληλοεπιδρούνε μέσα στα άτομα και μεταξύ των ανθρώπων γύρω τους. Επίσης επηρεάζονται από πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Μέσα στο πλαίσιο της Ενεργειακής Ψυχολογίας (Somato Emotional Release), τα συναισθηματικά και σωματικά ζητήματα αναγνωρίζονται και αντιμετωπίζονται ως βιοενεργειακά μοτίβα μέσα σε ένα πολύ-σύστημα νου-σώματος-ενέργειας. Το νοητικό πεδίο και το σωματικό πεδίο πιστεύεται ότι είναι συνυφασμένα και διαδραστικά μέσα σε αυτό το πολύ-σύστημα νοητού-σώματος-ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει μια πολύπλοκη επικοινωνία που εμπεριέχει νευρο-βιολογικές διεργασίες, ηλεκτροφυσιολογία, ψυχο-νευρο-ανοσολογία (PNI), συνείδηση και συναισθηματικά μοντέλα γνωστικής συμπεριφοράς.

 

Emotions create reality
Reality create diseases

Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, αλλά ανίατοι ασθενείς.

Πληθαίνουν οι έρευνες της πιο σύγχρονης Ιατρικής σχετικά με την πραγματική πηγή των ασθενειών.
Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι τα συναισθήματα έχουν ένα πολύ δυνατό ρόλο στην εκδήλωση κάποιας αρρώστιας στο ανθρώπινο σώμα.
Επισήμως από την Κλασσική Ιατρική σιγά σιγά αναγνωρίζεται το στρες ως ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε οποιασδήποτε αρρώστια.
Το ευχάριστο είναι ότι οι έρευνες προχωράνε και βρίσκουν σιγά σιγά και άλλα πιο ειδικά συναισθήματα να σχετίζονται με πιο ειδικές αρρώστιες.
Καλό θα ήταν να μελετηθούν και πάλι τα κείμενα του Ιπποκράτη ίσως με μια διαφορετική ματιά, γιατί αν και 2500 χρόνια πίσω κρύβονται κάποιοι θησαυροί στα γραπτά αυτά.

Για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν υπάρχει ένα άρθρο σχετικά με αυτό το θέμα. Η σύνδεση των συναισθημάτων με τα όργανα βάση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου.
Περιγράφει απλά την σύνδεση των αισθημάτων με τα όργανα και τι είδους βλάβη θα μπορούσε να προκαλέσει η έλλειψη η υπερβολή (συναισθημάτων) στο συγκεκριμένο όργανο.
Όπως και ένα άρθρο σχετικά με την Ayurveda και τα αισθήματα.
Ας δούμε όμως τι εννοούμε ως ενεργειακή ψυχολογία ή όπως πιο σωστά προτιμώ Somato Emotional Release.
Ιπποκράτης: «Κάθε ασθένεια ξεκινά πρώτα από την ψυχή και στη συνέχεια καταλήγει στο σώμα»
Ο Ιπποκράτης δεν εντόπιζε τη νόσο στα όργανα. Θεωρούσε πως ο ασθενής αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και ότι ή ασθένεια διέπεται από φυσικούς νόμους. Ο Θεράπων Ιατρός, λοιπόν, υποβοηθεί τη θεραπευτική δύναμη της Φύσης και έτσι ο ασθενής αντιμετωπίζεται με μία εντελώς διαφορετική οπτική. Πραγματικά Ολιστικά ως Όλον.

Ενεργειακή Ψυχολογία«Somato Emotional Release»
μπορεί να σας βοηθήσει να:

  • Βελτιώστε την απόδοση σας (αθλητικά, εκπαιδευτικά, εργασιακά, επιχειρηματικά και καλλιτεχνικά)
  • Εξουδετερώστε τις περιοριστικές πεποιθήσεις (σχετικά με τις σχέσεις, τα οικονομικά, κ.λπ.)
  • Χάστε βάρος – και διατηρήστε το
  • Μειώστε το άγχος και την κατάθλιψη
  • Θεραπεύστε το συναισθηματικό τραύμα, συμπεριλαμβανομένου του μετατραυματικού στρες
  • Θεραπεύστε τους εθισμούς και τις φοβίες σας

Είστε έτοιμοι να ζήσετε με λιγότερο άγχος, περιορισμούς και φόβο;

Προσθέστε λίγο περισσότερο αγάπη για σας.

Η μέθοδος Somato Emotional Release απελευθερώνει απαλά και γρήγορα (συνήθως) τραυματικά γεγονότα που παγιώνονται στο ενεργειακό σύστημα του σώματος και του νού.

Αυτά τα γεγονότα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο, την εμπειρία συγκίνησης και τη σχέση με τους άλλους.

Η μέθοδος Somato Emotional Release είναι μια σύνθεση ολοκληρωμένων προσεγγίσεων στην Ολιστική ύπαρξη του ανθρώπου, που βασίζεται σε παραδόσεις θεραπείας του νου και σώματος ηλικίας άνω των 2.500 ετών.

Τι συμβαίνει στην συνεδρία:
Η συνεδρία Somato Emotional Release έχει ως σκοπό να αποσυνδέση ή απαλήνη την ενεργειακή σύνδεση μεταξύ σκέψης και του ενεργειακού πεδίου στο σώμα. Όλες οι διάφορες συνεδρίες που εναρμονίζουν την σωματική μας ενέργεια τροποποιούν επίσης και τις νοητικές μας καταστάσεις. Ο λόγος που επιστρέφουν είναι γιατί εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις σκέψεις μας όταν έχουμε κολλήσει σε κάποιο θέμα. Η επιτυχία των συνεδριών Somato Emotional Release είναι ότι με την επανάληψη κάποιων θεραπειών και φυσικά με την δικιά μας θέληση το να απαλλαγούμε από το συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι ιδιαίτερα εύκολο και σύντομο το στάδιο αποκατάστασης. Ας μην ξεχνάμε ότι το άγχος και στρες είναι οι κύριοι λόγοι όλων των υπολοίπων παθήσεων. Δείτε και το σχετικό άρθρο για την επίδραση του άγχους και στρες στον οργανισμό μας… Το άγχος και στρες δεν εξαλείφονται. Είναι και χρήσιμα για την επιβίωση μας.  Απλά μειώνενται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οι μέχρι σήμερα εμπειρίες που έχουμε ζήσει αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τι και πως είμαστε σήμερα.
Σε μια συνεδρία Somato Emotional Release αποσυνδέσουμε ή απαλύνουμε την ενεργειακή σύνδεση μνήμης και συναισθηματικού βιώματος, συνήθειας ή και πόνου.

Δείτε σχόλια από συνεδρίες σχετικές με Somato Emotional Release.

Επισκέφτηκα την Ολιστική Υγεία και Εναρμόνιση αρχές Ιανουαρίου 2015, χωρίς να ξέρω πολλά πράγματα σχετικά. Δύο χρόνια ήμουν αντιμέτωπη με κρίσεις πανικού καθώς και με πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα που είχαν προκύψει, σαν αποτέλεσμα των κρίσεων όπως και η αγοραφοβία. Δύο χρόνια είχα να βγώ από το σπίτι χωρίς συνοδεία από κάποιον για να με καθησυχάζει. Είχα πάει σε πολλούς γιατρούς καθώς και σε ψυχολόγους αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν σε καμία περίπτωση το επιθυμητό. Ξεκίνησα λοιπόν συνεδρίες με τον κύριο Νίκο και είδα από την αρχή σημαντική βελτίωση. Μετά από 6 μήνες μπορώ να πω πως είμαι πλέον λειτουργική και ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο Νίκο που με στήριξε με τον τρόπο του σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής μου.

Μαρία Πλακιότη

Φοιτήτρια

Η λειτουργεία του εγκεφάλου μας και οι επιπτώσεις στο σώμα μας.

Ενεργειακή ψυχολογία, Somato Emotional Release.
Απόσπασμα από Video σχετικά με την νέα επιστήμη της Επιγενετικής.

Πληροφορίες για την
Ολιστική Υγεία

Θεωρώ σημαντικό να γνωρίζουμε τι σημαίνει η
👉 Ολιστική Προσέγγιση.


Οι αρρώστιες ξεκινούν από την ψυχή μας είχε πει ο Ιπποκράτης.
Δείτε την σχέση των παθήσεων με τα συναισθήματα.
👉 Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας.


Ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με παρελθοντικά ψυχικά τραύματα και τις επιπτώσεις τους.
👉 Παρελθοντικό τραύμα.


Στεργιόπουλος Νικόλαος

Καλέστε την Υγεια Εναρμόνιση