Ολιστική Υγεία Εναρμόνιση

Υγεία Εναρμόνιση logo

Υγεία Εναρμόνιση

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat..

 

Ενεργειακή Ψυχολογία

Ολιστική Ιατρική, Ολιστική Υγεία, Ενεργειακή Ψυχολογία

Ενεργειακή Ψυχολογία

Σύμφωνα με νέες έρευνες, η συντριπτική πλειονότητα – ένα επιβλητικό 75-98 τοις εκατό – των ασθενειών που μας μαστίζουν σήμερα είναι άμεσο αποτέλεσμα της σκέψης μας. Αυτό που σκεφτόμαστε πραγματικά μας επηρεάζει τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

 

Ολιστικό Αδυνάτισμα

Ολιστικό Αδυνάτισμα

Έχετε αναρωτηθεί γιατί όλα τα προγράμματα αδυνατίσματος αποτυγχάνουν? Τι συμβαίνει και όλες οι στατιστικές δείχνουν ότι όλες οι προσπάθειες για χάσιμο βάρους θα είναι σχεδόν κατά 98% αποτυχημένες σε ολόκληρο τον κόσμο???

 

Ολιστικές Υπηρεσίες

 

Ολιστικές Υπηρεσίες

Ο Ιπποκράτης , ο πατέρας της Ιατρικής, έγραψε αιώνες ολόκληρους πριν μία φράση η οποία συμπυκνώνει μέσα της μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες: “Η στεναχώρια είναι η πηγή όλων των ασθενειών.”

Υγεία Εναρμόνιση logo

«ΚΑΛΛΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ»

Οι Ολιστικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στο Κέντρο Ολιστικής Ευεξίας Υγεία Εναρμόνιση ακολουθούν τις Συμπληρωματικές μεθόδους Υγείας (Ολιστικές και Εναλλακτικές Θεραπείες), που συνδυάζουν την εξυγίανση του Νου, Σώματος και Ψυχής. Δεν αντικαθιστούν την κλασσική ιατρική ούτε τις οποιεσδήποτε συμβουλές του θεράποντος ιατρού σας. Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την Ολιστική τους Ευεξία με φυσικούς και ανώδυνους τρόπους και σε όσους αναζητούν ένα Ολιστικό στήριγμα στην ήδη υπάρχουσα Ιατρική θεραπευτική τους αγωγή.

Ασθένεια = Α στερητικό + Σθένος.

Έλλειψη Ψυχικής, Νοητικής και σωματικής Δύναμης.

Σας περιμένουμε να μοιραστούμε κάποιες στιγμές χαλάρωσης και γνώσης και να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση ή απορία για το πως μπορείτε να …
Ενεργοποιήστε τις φυσικές σας δυνάμεις.


Τα πάντα αποτελούνται Ενέργεια.

If you want to find the secrets of the universe think in terms of energy, frequency and vibration.

Αν θέλετε να βρείτε τα μυστικά του σύμπαντος σκεφτείτε από την άποψη της ενέργειας, της συχνότητας και των κραδασμών.

Nicolas Tesla


Τα πάντα είναι ενέργεια.

Τα πάντα είναι ενέργεια που δονείται σε διαφορετικές συχνότητες.

Η σύγχρονη επιστήμη μας ανακοίνωσε ένα αιώνα πριν τα πάντα είναι ενέργεια. Αρχαίοι φιλόσοφοι όπως ο Πυθαγόρας και πάρα πολλοί άλλοι το ισχυριζόντουσαν πριν από 2,500 χρόνια. Οι Ολιστικές επιστήμες, όπως η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η Αγιουρβέδα, άλλες πιο απλές όπως το Ρεικι το γνωρίζουν και εργάζονται πάνω στο ενεργειακό σύστημα του ανθρώπου.

Η πραγματικότητα είναι απλώς μια ψευδαίσθηση, αν και πολύ επίμονη. Albert Einstein

«Αν η κβαντομηχανική δεν σας έχει βαθύτατα συγκλονίσει, δεν την έχετε καταλάβει ακόμα. Ό, τι ονομάζουμε πραγματικό αποτελείται από πράγματα που δεν μπορεί να θεωρούνται ως πραγματικά.» Niels Bohr

Τα πάντα είναι ενέργεια, ακόμη και εμείς, οι άνθρωποι. Το μόνο που είμαστε είναι ενέργεια, και όταν αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό σας, το σώμα μας, με αυτό τον τρόπο, ως ένα «Ενεργειακό Ον» τότε πολλά άλλα θα αρχίσουν να αλλάζουν στον τρόπο σκέψης μας αλλά και γενικότερα στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε την ζωή μας.

Ολιστική Ιατρική

“Η Υγεία δόθηκε στον άνθρωπο από τη Φύση, η οποία δεν μεταχειρίζεται ξένα στοιχεία, αλλά κάποια αρμονία μεταξύ πνεύματος, ζωικής δύναμης και υλικής κατεργασίας χυμών” Ιπποκράτης

Ο όρος Ολιστική Ιατρική είναι σχετικά νέος περίπου 20 ετών. Ο όρος Ολιστική Ιατρική θέλει κατ’ αρχάς να επισημάνει ότι διαφοροποιείται από την Κλασσική Ιατρική. Επίσης δηλώνει ότι ασχολείται με το Όλον του ανθρώπου και όχι μόνο με τα επιμέρους προβλήματα που πιθανόν μπορεί να έχει. Ο όρος Ολιστική Ιατρική χρησιμοποιείτε, καλώς ή κακώς, και από Ιατρούς της Κλασσικής Ιατρικής αλλά και από Ολιστικούς Θεραπευτές. Ο όρος Ολιστική Ιατρική υποδηλώνει επίσης ότι o Θεράποντας έχει πολλαπλές γνώσεις τις οποίες εν συντομία τις αναφέρει ως Ολιστική Ιατρική.
Προσωπικά θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν είμαι Ιατρός της Κλασσικής Ιατρικής.

Ιστορική αναδρομή στην Ολιστική Ιατρική εν συντομία.

Ο πρώτος που θεμελίωσε την ιατρική ήταν ο φιλόσοφος (μαθητής του Πυθαγόρα) Αλκμαίων (τέλος 6ου – αρχές 5ου αιώνα π.Χ.) από τον Κρότωνα, ελληνική αποικία της Κάτω Ιταλίας. Πρώτος υποστήριξε ότι ο εγκέφαλος είναι το κέντρο των αισθήσεων και των οργανικών λειτουργιών. Ο Αλκμαίων έγραψε το πρώτο ιατρικό βιβλίο το «Περί Φύσεως» (συνηθισμένος τίτλος για τους παλαιότερους φιλοσόφους).
Παρόλο που έγραψε κυρίως για ιατρικά θέματα υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι δεν ήταν γιατρός αλλά ένας φιλόσοφος της επιστήμης, καθώς είχε μελετήσει επίσης αστρολογία και μετεωρολογία.

Ιπποκράτης και Ολιστική Ιατρική

Η Ιπποκρατική μεθοδολογία έχει τρεις θεμελιώδεις αρχές: την κλινική παρατήρηση, την εμπειρία και τον ορθολογισμό. Και στηρίζεται στη νοσολογική τριαδική αρχή: άρρωστος, αρρώστια και ιατρός.
Κατά τον Ιπποκράτη στο σώμα ενυπάρχει μία ιδιαίτερη ζωική δύναμη, η Φύσις. Από αυτή τη δύναμη εξαρτάται η συντήρηση, η ανάπτυξη, αλλά και η θεραπεία του σώματος και η επαναφορά του από την παθολογική κατάσταση στη φυσιολογική. Για το σκοπό αυτό, ο Ιπποκράτης πίστευε ότι η ανάπαυση είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Αυτή είναι και η σημαντικότερη σύλληψη του Ιπποκράτη, ο οποίος δικαιώνεται σήμερα από τις σύγχρονες απόψεις περί υγείας και ισορροπίας του βιο-ενεργειακού δυναμικού του οργανισμού.
Άλλωστε, ο Ιπποκράτης δεν εντοπίζει τη νόσο στα όργανα. Θεωρεί πως ο άρρωστος αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και ότι ή αρρώστια διέπεται από φυσικούς νόμους. Ο Θεράπων Ιατρός, λοιπόν, υποβοηθεί τη θεραπευτική δύναμη της Φύσης και έτσι ο ασθενής αντιμετωπίζεται με μία εντελώς διαφορετική οπτική. Πραγματικά Ολιστικά ως Όλον.

Ο Ιπποκράτης ήταν καινοτόμος και πρωτοπόρος σε όλους τους τομείς. Πάνω από όλα ήταν επιστήμονας, που παρατηρούσε το αντικείμενο του, έκανε έρευνα και κατέγραφε τα συμπεράσματά του μεθοδικά. Πίστευε ότι το παν είναι η πρόληψη και όχι η διάγνωση. Για την αρρώστια υποστήριζε, ότι υπάρχουν τρία στάδια «γέννηση, εξέλιξη, θάνατος».
Ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι αυτό που παρατηρούμε στον ασθενή δεν είναι η νόσος αλλά το σύμπτωμα, και η αιτία του συμπτώματος βρίσκεται εντός του οργανισμού μας και όχι έξω, όπως υποστηρίζει η σύγχρονη συμβατική ιατρική, επηρεαζόμενη από την μικροβιακή θεωρία του Παστέρ.

Ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που έλαβε υπ’ όψιν το περιβάλλον, τις εργασιακές συνθήκες και τον καιρό. Ξεχωριστή θέση στην ιατρική του Ιπποκράτη κατείχε η Φύση. Κατά τον πατέρα της σύγχρονης ιατρικής, στον άνθρωπο ενυπάρχει μια ζωική δύναμη, που καθορίζει την ισορροπία του οργανισμού και δεν είναι άλλη από τη Φύση….

Λόγω της μαθητείας του κοντά στον Ηρόδικο, ο Ιπποκράτης έδινε μεγάλη σημασία στη φυσικοθεραπεία και στη βασική της μέθοδο, που είναι η μάλαξη. Κι όλα αυτά, πριν δυόμιση χιλιάδες χρόνια, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι, για να γίνουν καλά, προσεύχονταν στον Δία!… Όχι ότι προσωπικά δεν πιστεύω στην δύναμη της πίστης. Είμαι όμως λάτρης του γνωμικού “συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Είναι το πλέον αποτελεσματικό για οτιδήποτε στην ζωή μας.

Υπηρεσίες Ολιστικής Ευεξίας

Ο ανθρωπος ως Ενεργειακό Ον.

“… όπως δεν πρέπει να προσπαθούμε να θεραπεύσουμε τα μάτια δίχως το κεφάλι, ούτε το κεφάλι δίχως το σώμα, έτσι δεν πρέπει να προσπαθούμε να θεραπεύσουμε το σώμα δίχως την ψυχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα περισσότερα νοσήματα δεν είναι προφανή σε όσους γιατρούς θεραπεύουν τους Έλληνες διότι παραγνωρίζουν το όλο το οποίο θα έπρεπε να φροντίσουν. Αν αυτό δεν είναι καλά τότε ούτε το μέρος δεν μπορεί να είναι καλά. Διότι τα πάντα ξεκινούν από την ψυχή, καλό και κακό, για το σώμα και για άπαντα αφορούν τους ανθρώπους, και εφορμούν από εκεί όπως από το κεφάλι στα μάτια… ” ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Ο Ιπποκράτης , ο πατέρας της Ιατρικής, έγραψε αιώνες ολόκληρους πριν μία φράση η οποία συμπυκνώνει μέσα της μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες: “Η στεναχώρια είναι η πηγή όλων των ασθενειών.”

Το Stress στον Οργανισμό μας

Ολιστική Ιατρική, Στρες Ψυχοσωματικά
Το άγχος – stress είναι μια φυσική και ψυχική αντίδραση στις εμπειρίες της ζωής. Ο καθένας μας εκφράζει κάποια μορφή άγχους από καιρό σε καιρό. Οτιδήποτε, από τις καθημερινές ευθύνες, όπως η εργασία και η οικογένεια έως τα σοβαρά γεγονότα της ζωής, όπως μια νέα ιατρική διάγνωση, ο πόλεμος ή ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, μπορεί να προκαλέσει άγχος. Για άμεσες, βραχυπρόθεσμες καταστάσεις, το άγχος μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία μας ή την επιβίωσή μας. Μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε δυνητικά σοβαρές καταστάσεις. Το σώμα μας ανταποκρίνεται στο άγχος απελευθερώνοντας ορμόνες που αυξάνουν την λειτουργία της καρδιάς και τους ρυθμούς αναπνοής και προετοιμάζει τους μυς μας για άμεση ανταπόκριση της κατάστασης.
Το άγχος ενεργοποιεί τον γνωστό μηχανισμό Fight, Flight or Freeze.
Ας δούμε όμως παρακάτω τις επιπτώσεις του άγχους – stress στον οργανισμό μας.

Somato Emotional Release

(Ενεργειακή Ψυχολογία)

Ολιστική Ιατρική, Ολιστική Υγεία, Ενεργειακή Ψυχολογία
Τα πάντα είναι Ενέργεια.
Ο άνθρωπος είναι ένα “Ενεργειακό Ον”.
Είμαστε το μόνο “Ενεργειακό Ον” που γνωρίζουμε έως σήμερα, που έχει την δυνατότητα να αλλάζει με την δύναμη της σκέψης του το ενεργειακό του πεδίο. Από έρευνες που έχουν γίνει αυτό είναι και αμφίδρομο. Δηλαδή αλλάζοντας το ενεργειακό πεδίο στο οποίο βρίσκεται ο άνθρωπος ή επεμβαινοντας σε αυτό, ειδικά σε σημεία Βελονισμού, αλλάζει και η σκέψη του και κατά συνέπεια ο συναισθηματικός του κόσμος. Η ψυχολογία του πιο απλά.

Ολιστικό Αδυνάτισμα

Ολιστικό Αδυνάτισμα
Ολιστικό Αδυνάτισμα
Η αλλαγή στο σώμα μας ξεκινά με αλλαγή στον τρόπο σκέψης. Ξεκινά με την επιθυμία για πρωταρχικά Υγεία και Ευεξία. Κατόπιν το σώμα θα ακολουθήση τις σκέψεις μας που θα έχουν γίνει και πράξη.
Έχετε αναρωτηθεί γιατί όλα τα προγράμματα αδυνατίσματος αποτυγχάνουν?
Τι συμβαίνει και όλες οι στατιστικές δείχνουν ότι όλες οι προσπάθειες για χάσιμο βάρους θα είναι σχεδόν κατά 98% αποτυχημένες σε ολόκληρο τον κόσμο???
Για να είμαι πιο ακριβής οι στατιστικές έχουν περίπου ως εξής:
Το 80% όσων ξεκινάνε κάποιο πρόγραμμα για αδυνάτισμα αποτυγχάνει. Από το υπόλοιπο 20% πού κατάφεραν να χάσουν κάποιο ικανοποιητικό βάρος το 80% θα το ξαναπάρει (και πολλές φορές πολύ περισσότερο) εντός του ίδιου χρόνου που ξεκίνησαν την προσπάθεια. Απογοητευτικό.
Μας έμεινε μόνο ένα 4% που τα κατάφερε εντός ενός χρόνου.
Δυστυχώς όμως μετά από 7 χρόνια ο αριθμός αυτός μειώθηκε πάλι σημαντικά. Ναι αυτός ο μικρός αριθμός μειώθηκε δραματικά.

Τι συμβαίνει λοιπόν και είναι τόσο δύσκολο να αδυνατίσει κάποιος?

Ας δούμε τι λένε οι πιο σύγχρονες έρευνες σχετικά με αυτό το μείζον πρόβλημα που δυστυχώς διογκώνεται διαρκώς.

Ωτοβελονισμός

Ο Πόνος στην Ολιστική

Η έννοια του πόνου στην Ολιστική και Κλασσική Ιατρική είναι σχετικά οι ίδιες ειδικά με τις πλέον πρόσφατες έρευνες της νευροεπιστήμης. Μια διαφορά που παραμένει ακόμα είναι ότι στις Ολιστικές Θεραπείες τα σημεία των πόνων έχουν σχέση και με διάφορα συναισθήματα και κατ επέκταση με τον τρόπο σκέψεως των ανθρώπων που τον έχουν. Βλέπετε στην Παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική όλα είναι συνδεδεμένα. Όταν βλέπουμε τον άνθρωπο ώς Όλον τότε υπάρχει σχέση σε οτιδήποτε συμβαίνει στο σώμα του. Μερικές φορές βέβαια είναι λίγο δύσκολο να συνδέσουμε τις επιπτώσεις ενός ατυχήματος με τα υπόλοιπα νοητό-συναισθηματικά θέματα του ανθρώπου αυτού. Ίσως να μην είμαστε ακόμα σε θέση να αντιληφθούμε μερικές ιδιαίτερες σχέσεις που μπορεί να υπάρχουν ή όπως γνωρίζουμε κανένα σύστημα φτιαγμένο από τους ανθρώπους δεν είναι τέλειο.
Ας δούμε όμως τι είναι ο πόνος παρακάτω.
«Ο πόνος παράγεται 100% από τον εγκέφαλό μας», λέει ο Adriaan Louw, PT, PHD. Ενώ οι τραυματισμοί μπορεί να ξεκινούν με άλλα μέρη του σώματος, «ο εγκέφαλος αποφασίζει πότε βιώνουμε πόνο», όπως μας εξηγεί.
Ο πόνος είναι μια κόκκινη σημαία που υψώνει ο εγκέφαλος μας για κάποιο σημείο του σώματός μας όπου χρειάζεται να δοθεί η πρέπουσα προσοχή και σημασία. Και πρέπει πάντα να της δίνουμε την σημασία που χρειάζεται μας εξηγεί η Anne Louise Oaklander, MD, PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευρολογίας στο Harvard Medical School.
Στην ιδανική περίπτωση, ο πόνος προορίζεται να γίνει αισθητός για λίγο, ένα μικρό χρονικό διάστημα. Να είναι αισθητός όσο να έρθει η αποκατάσταση της βλάβης στην περιοχή.
Αλλά κάποιοι πόνοι δεν φεύγουν, δεν σταματάνε. Το μόνο που χρειάζεται για να συμβεί αυτό είναι ένας τραυματισμός που δεν θεραπεύεται σωστά, ή αλλοίωση των αρθρώσεων ή νευρική βλάβη και το σύστημα σηματοδότησης πόνου καταρρέει. Η αίσθηση του πόνου δεν σας δίνει πια ένα χρήσιμο μήνυμα. Απλά πονάει διαρκώς.