Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Ολιστικό Αδυνάτισμα Θεραπείες

περιττά κιλά? Ολιστικό Αδυνάτισμα

Ολιστικές Θεραπείες που συνδράμουν στο  Ολιστικό Αδυνάτισμα.

(ενημερωτικές συντομεύσεις εντός της σελίδας)

Η Ολιστική προσέγγιση στο Αδυνάτισμα.

Στο Ολιστικό Αδυνάτισμα χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός μεθόδων ή τεχνικών. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός οπότε δεν υπάρχει ένα μοντέλο για όλους. Ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός προχωράμε στην διαμόρφωση του προγράμματός του.

Ολιστικό Αδυνάτισμα

Τι εννοούμε όταν λέμε Ολιστικό Αδυνάτισμα? Όταν αναφερόμαστε σε κάτι ως Ολιστικό στις εναλλακτικές θεραπείες εννοούμε το τρίπτυχο Mind Body Soul. Η οριστική απαλλαγή κάποιων έξτρα κιλών είναι ένα φιανόμενο πολύ πιο σύνθετο από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και οι διάφορες περιστάσεις στην ζωή του που τον οδήγησαν σε κάποια έχτρα κιλά είναι απόλυτα εξατομικευμένες σε αυτόν.

Στο Ολιστικό αδυνάτισμα μας ενδιαφέρει “ποιός” έχει τα περισσότερα κιλά και όχι απλά τα έξτρα κιλά που μπορεί να έχει.
Έχετε αναρωτηθεί γιατί όλα τα περισσότερα προγράμματα αδυνατίσματος αποτυγχάνουν?
Τι συμβαίνει και όλες οι στατιστικές δείχνουν ότι όλες οι προσπάθειες για χάσιμο βάρους θα είναι σχεδόν κατά 98% αποτυχημένες σε ολόκληρο τον κόσμο???

Για να είμαι πιο ακριβής οι στατιστικές έχουν περίπου ως εξής:

Το 80% όσων ξεκινάνε κάποιο πρόγραμμα για αδυνάτισμα αποτυγχάνει. Από το υπόλοιπο 20% πού κατάφεραν να χάσουν κάποιο ικανοποιητικό βάρος το 80% θα το ξαναπάρει (και πολλές φορές πολύ περισσότερο) εντός του ίδιου χρόνου που ξεκίνησαν την προσπάθεια. Απογοητευτικό.
Μας έμεινε μόνο ένα 4% που τα κατάφερε εντός ενός χρόνου.
Δυστυχώς όμως μετά από 7 χρόνια ο αριθμός αυτός μειώθηκε πάλι σημαντικά. Ναι ακόμα και αυτός ο μικρός αριθμός μειώθηκε δραματικά.

Το πρόβλημα με το Αδυνάτισμα παγκοσμίως.

Βιομηχανία δισεκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο. Κάποιος υπολόγισε το κόστος της παχυσαρκίας στον πλανήτη με πάνω από 3 τρις τον χρόνο. Ίσως και να είναι αλήθεια. Ο δεύτερος κατά σειρά λόγος θανάτου στην Αμερική και αν μπορούσαμε πραγματικά να υπολογίσουμε όλες τις παρενέργειες της σημερινής μας διατροφής ίσως και ο πρώτος λόγος θανάτου παγκοσμίως.

  • Μηπως τελικά δεν είναι μόνο το τι τρώμε που πραγματικά μας παχαίνει???
  • Μήπως είναι σημαντικό και το πως το τρώμε? Το πότε το τρώμε?
  • Μήπως τα συναισθήματά μας (στρες άγχος στεναχώρια χαρά) παίζουν κάποιον ρόλο?
  • Μήπως το πως χωνεύουμε την τροφή μας έχει κάποια σχέση?
  • Ποιός είναι αυτός (ο εγκέφαλος) που επιλέγει το τι θα φάμε και πότε θα το φάμε?
  • Τι συμβαίνει όταν “εφ΄όσον γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και τελικά δεν το κάνουμε?”
  • Μήπως υπάρχει κάποια πιο σημαντική σχέση μεταξύ τροφής και ανθρώπου?

Τι συμβαίνει λοιπόν και είναι τόσο δύσκολο να αδυνατίσει κάποιος?

Ας δούμε τι λένε οι πιο σύγχρονες έρευνες σχετικά με αυτό το μείζον πρόβλημα που δυστυχώς διογκώνεται διαρκώς. Οι πλέον σύγχρονες έρευνες της Νευροεπιστήμης μας δείχνουν ότι το στρες είναι το κυρίως πρόβλημα. Πιο στρες όμως ? Το απλό το καθημερινό ή κάτι άλλο?.

Όλα τα είδη του στρες είναι επιβαρυντικά. Κάποιες όμως έρευνες εστίασαν και στην ιδιαίτερη περίοδο της ανάπτυξης του ανθρώπου από παιδί σε ενήλικα. Εκεί βρέθηκε ότι όσοι είχανε κάποιες δυσκολίες κατα την τρυφερή αυτή περίοδο είχαν και περισσότερες πιθανότητες να έχουν έντονο στρες στην ζωή τους και κατά συνέπεια και πολλές πιθανότητες για να είναι υπέρβαροι. Στις Ολιστικές θεραπείες δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε όλες τις πτυχές του ανθρώπου εδώ και χιλιετίες.

ομοιοπαθητική Ολιστική Υγεία Εναρμόνιση

Ολιστικό Αδυνάτισμα με Ομοιοπαθητική

H ομοιοπαθητική, μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθειά σας με την εξατομικευμένη υποστήριξη που προσφέρει.

Περισσότερα...

O καθένας έχει τη δική του προσωπική «ιστορία πάχους», που σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο και τις συνθήκες της ζωής του, αλλά και με το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του. Γι’ αυτό και συχνά δεν αρκεί μια δίαιτα -ένα απλό χαρτί με διατροφικές οδηγίες- για να αδυνατίσει κάποιος. Aπαιτείται μια ιδιαίτερη μεταχείριση, ένας πιο προσωπικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος του βάρους, «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα του καθενός.

Ωτοβελονισμός Ολιστική Υγεία Εναρμόνιση

Ολιστικό Αδυνάτισμα και Ωτοβελονισμός

Ο Ωτοβελονισμός και ο βελονισμός αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για στο Ολιστικό Αδυνάτισμα και την επίτευξη απώλειας βάρους με σταθερά αποτελέσματα σε μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων. Δείτε περισσότερα …

Περισσότερα...

Ο Ωτοβελονισμός έχει αναβαθμιστεί μάλιστα και σαν ένα σημαντικό εργαλείο και από την Κλασσική Ιατρική. Υπάρχουν περισσότερες από 1157 έρευνες σχετικά. Διδάσκεται σήμερα στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Sassari στην Ιταλία. Υπάρχουν μάλιστα έρευνες όπου ο Ωτοβελονισμός έχει βοηθήση ανθρώπους στην απεξαρτηση ουσιών όπως η κοκαΐνη. οπότε Ναι σίγουρα βοηθάει και στο αδυνάτισμα.
Δείτε περισσότερα σχετικά…

Ολιστική Ιατρική, Ολιστική Υγεία, Ενεργειακή Ψυχολογία

Ολιστικό Αδυνάτισμα και Ενεργειακή Ψυχολογία.

Ή πιο σωστά Somato Emotional Release.

«Κάθε ασθένεια ξεκινά πρώτα από την ψυχή και στη συνέχεια καταλήγει στο σώμα» Ιπποκράτης

Περισσότερα...

O καθένας έχει τη δική του προσωπική «ιστορία πάχους», που σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο και τις συνθήκες της ζωής του, αλλά και με το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του. Γι’ αυτό και συχνά δεν αρκεί μια δίαιτα -ένα απλό χαρτί με διατροφικές οδηγίες- για να αδυνατίσει κάποιος. Aπαιτείται μια ιδιαίτερη μεταχείριση, ένας πιο προσωπικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος του βάρους, «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα του καθενός.  Δείτε περισσότερα …

Ολιστικό Αδυνάτισμα και Τεστ Ευεξίας

Τεστ Ευεξίας ή και Μέτρηση Μεσημβρινών. Βασισμένο στην Θεωρία των 5 Στοιχείων όπου ανήκει και η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Μετρώντας το ενεργειακό φορτίο των μεσημβρινών

Περισσότερα...

Το Ολιστικό Τεστ Ευεξίας προσεγγίζεται από διάφορες ολιστικές παραδόσεις, ιδιαίτερα τα ενεργειακά μοντέλα της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής / βελονισμού, τη θεωρία του Ιπποκράτη περί της ΦΥΣΙΣ, την ομοιοπαθητική (παραδοσιακή και σύγχρονη), την θεωρία του Vitalism και την κατάρτιση σε μια αποτελεσματική διαπροσωπική επικοινωνία. Δείτε περισσότερα …

Ολιστικη υγεια heartMath Practitioner

Ολιστικό Αδυνάτισμα Αναπνοή και HeartMath+

Η πρώτη μας αναπνοή είναι στη γέννηση μας. Η τελευταία στο θάνατο. Καθημερινά αναπνέουμε περί τις 20,000 φορές. Μία παραμελημένη λειτουργία του οργανισμού μας στην σύγχρονο δυτικό κόσμο.

Περισσότερα...

Ολιστικη υγεια heartMath PractitionerΟ Συντονισμός Νου – Καρδιάς μέσω της αναπνοής είναι καταγεγραμμένος εδώ και χιλιάδες χρόνια στην διδασκαλίες του Taoism, Yoga, Pranayama και πολλές άλλες. Η HeartMath+ απλοποίησε όλες αυτές τις τεχνικές και με τις έρευνες που έκανε απέδειξε τα θετικά αποτελέσματα των απλών αυτών τεχνικών αναπνοής. Το Αγχος και Στρες είναι πράγματι σε πολύ καλύτερα επίπεδα σε όσους κάνουν την καθημερινή τους πρακτική

ασκήσεις Ολιστική Υγεία Εναρμόνιση

Ολιστικό Αδυνάτισμα και Ασκήσεις

Λέγοντας Ασκήσεις δεν αναφέρομαι σε γυμναστικές ασκήσεις. Φυσικά και είναι απόλυτα χρήσιμη η οποιαδήποτε άσκηση (εκγύμναση) του σώματος, αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτές τις ασκήσεις.

Περισσότερα...

Απλές ασκήσεις 4-7 λεπτά με συγχρονισμό αναπνοής για την βελτίωση του άγχους-στρες που δημιουργείται καθημερινώς. Μερικά λεπτά για την ευεξία μας μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στην ζωή μας. Και φυσικά δεν είναι υποχρεωτικές.

Τι είπαν… συστάσεις

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια

Ο ωτοβελονισμός, και οι τεχνικές χαλάρωσης ήταν για μένα μαγεία. Το ημερολόγιο μπήκε στην ζωή μου. Ευχαριστώ για όλα.

Ρεβέκα Κοντού

Αδυνάτισμα, Άγχος Στρες

Στην αρχή αρκετά γρήγορα και μετά αργά αλλά σταθερά. Πολύ ικανοποιημένη με το μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Ωτοβελονισμός, αποσύνδεση επιθυμιών, όλα πολύ χρήσιμα σε αυτή την διαδρομή. Ευχαριστώ πολύ.

Ασημίνα Κουβέλη

Απώλεια Βάρους, Καλύτερος ύπνος

Μια συμβουλή σε όλους όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Όπως λέει και ο Νικόλας είναι ένας δρόμος αλλαγής εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Τα εργαλεία τεχνικές που χρησιμοποιεί είναι αποτελεσματικότατα. Συνεχίζω και Ευχαριστώ.

Γεωργία Καρατζά

Αδυνάτισμα, Ωτοβελονισμός

Ο ωτοβελονισμός με εντυπωσίασε. Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η σχέση του αυτιού με το υπόλοιπο σώμα μας. Στο πρόγραμμα κατάλαβα ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά το και γιατί το επιλέγουμε να το φάμε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σόφη Κορδόνη

Αδυνάτισμα, Ωτοβελονισμός

Η εμπειρία μου από Ολιστικό Αδυνάτισμα με έμφαση στο Ολιστικό ήταν εκπληκτική. Τελικά το άγχος και στρες είναι ένας σοβαρότατος παράγοντας στην προσπάθεια να χάσουμε κάποια κιλά. Άλλαξαν πολλά στην ζωή μου, όμορφα …

Γιάννα Δρόσου

Ολιστικό Αδυνάτισμα, Άγχος στρες

Πολύ θετική εμπειρία. Ο ωτοβελονισμός πράγματι κάνει διαφορά ειδικά μετά από καιρό. Μου άρεσε πολύ το ημερολόγιο, πολύ χρήσιμο. Ευχαριστώ πολύ.

Εβελίνα Ευγενίου

Ολιστικό Αδυνάτισμα, φουσκώματα

Οι Ενεργειακοί Μεσημβρινοί της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής