Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Αυχενικό Σύνδρομο

Ολιστική Μάλαξη
Το Αυχενικό Σύνδρομο, είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει κάποιον πόνο που έχει σχέση με τον αυχένα ή την περιοχή του αυχένα.
Ο πόνος στον αυχένα μας, όσο και αν φαίνεται περίεργο, είναι συχνά ένα ακόμα σύμπτωμα της εποχής, το οποίο δεν κρύβει συνήθως κάποια σοβαρή παθολογία. Δεν είναι τυχαίο ότι η αίσθηση ενός άκαμπτου αυχένα και ο έντονος πόνος προκύπτουν τις πιο πολλές φορές μετά από μια μέρα γεμάτη στρες και απρόοπτα ή στο τέλος πολύωρης εργασίας.

Τα Αίτια για το Αυχενικό Σύνδρομο.

Τα αίτια για το Αυχενικό Σύνδρομο ποικίλλουν και τα χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες.
Το ιδιοπαθές Αυχενικό Σύνδρομο που έχει πολυπαραγοντική αιτιολογία και είναι πιο κοινό.
Μερικές περιπτώσεις ιδιοπαθούς Αυχενικού Συνδρόμου είναι, η ηλικία, η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία, η χρόνια καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης.

Το δευτεροπαθές Αυχενικό Σύνδρομο που προκαλείται από συγκεκριμένο υποκείμενο οργανικό νόσημα ή παθολογική διαταραχή.
Ενδοκρινικά νοσήματα, αιμοσφαιρινοπάθειες, μεταβολικές διαταραχές (π.χ. αιμοχρωμάτωση), διαταραχές σακχάρου, τραύματα, παθήσεις των οστών, αρθροπάθειες, είναι οι πιο συνήθεις κατηγορίες νοσημάτων που προκαλούν Αυχενικό Σύνδρομο στην δευτεροπαθή κατηγορία.

Συμπτώματα για το Αυχενικό Σύνδρομο.

Τα συμπτώματα για το Αυχενικό Σύνδρομο είναι πόνος και ευαισθησία στον αυχένα. Ορισμένοι πάσχοντες έχουν αναπτύξει και νευρολογικά συμπτώματα, με αισθητηριακές απώλειες και μυϊκή δυσλειτουργία. Αρκετές μορφές ιλίγγου συνδέονται με το Αυχενικό Σύνδρομο.

Ο πόνος αυτός μπορεί να οφείλετε σε ένα σύνολο εκφυλιστικών αλλαγών στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης που περιλαμβάνουν εκφύλιση των δίσκων της αυχενικής μοίρας, προοδευτική ανάπτυξη οστεοφύτων και συσσώρευση «αλάτων» στον αυχένα.
Το Αυχενικό Σύνδρομο, είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει ένα σύνολο εκφυλιστικών αλλαγών στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης που περιλαμβάνουν εκφύλιση των δίσκων της αυχενικής μοίρας, προοδευτική ανάπτυξη οστεοφύτων και συσσώρευση «αλάτων» στον αυχένα.

Όλοι οι πόνοι στον αυχένα δεν είναι και Αυχενικό Σύνδρομο.

Κάθε πόνος στον αυχένα δεν είναι Αυχενικό Σύνδρομο. Μία ευρεία ποικιλία τοπικών και συστηματικών νοσημάτων (π.χ. κήλη, νεοπλάσματα, φλεγμονές), μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα. Επίσης μία σειρά από παράγοντες όπως η ψύξη, το «πιάσιμο» του αυχένα, μπορεί να ευθύνεται για το σύμπτωμα του πόνου, χωρίς να υφίστανται οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις εκείνες, που είναι απαραίτητες για την διάγνωση του αυχενικού συνδρόμου. Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι ο όρος Αυχενικό Σύνδρομο χαρακτηρίζει συγκεκριμένες εκφυλιστικές αλλοιώσεις του αυχένα και έχει ακτινολογική και κλινική διάγνωση, ο όρος χρησιμοποιείται πολλές φορές καταχρηστικά και από τους ειδικούς, για να περιγράψει χρόνια μη ειδικά ενοχλήματα από τον αυχένα ή κάθε πόνο που εντοπίζεται στον αυχένα.

Τι μπορεί να προκαλέση Αυχενικό Σύνδρομο.

Η κακή στάση του σώματος, η καθιστική ζωή, η πολύωρη παραμονή μπροστά στο computer, επαγγελματικές δραστηριότητες που προκαλούν αυξημένη δόνηση (π.χ. χειρισμός κομπρεσέρ), γυμναστικές δραστηριότητες που δεν γίνονται σωστά (π.χ. χρήση βαρών χωρίς προθέρμανση, ακατάλληλα υποδήματα), το άγχος, η υπερκατανάλωση καφέ και ποτών τύπου cola,το κάπνισμα, η πτωχή σε γαλακτοκομικά προϊόντα διατροφή, είναι παράγοντες της καθημερινότητας, που έχουν συνδεθεί με αυξημένη επίπτωση αυχενικού συνδρόμου.

Η κολύμβηση είναι μία από τις καλύτερες αθλητικές δραστηριότητες.

Ολιστική αντιμετώπιση για το Αυχενικό σύνδρομο.

Αν το Αυχενικό σας δεν έχει εκφυλιστικές αλλαγές στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής σας στήλης, η Ολιστική Θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει αποτελεσματικά.

Μια συνδυαστική θεραπεία με Ηλεκτροβελονισμό, μάλαξη, και απλές ασκήσεις για την καθημερινότητα μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά το πρόβλημά σας.