Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Ωτοβελονισμός

Δεδομένης της ιδιαίτερης νεύρωσης του ωτικού πτερυγίου, που είναι κυρίως από τα κρανιακά νεύρα τρίδυμο και πνευμονογαστρικό και από το μείζων ωτικό νεύρο του αυχενικού πλέγματος· δια μέσω του ωτικού ερεθισμού μπορούμε να πετύχουμε μία πνευμονογαστρικήτριδυμική και νωτιαία τροποποίηση, που είναι απολύτως μη επεμβατική, και μας επιτρέπει να επέμβουμε με επιτυχία σε διάφορες ασθένειες ή λειτουργικές διαταραχές.

ωτοβελονισμός ολιστική ιατρική υγεια εναρμονιση

Που βοηθάει ο Ωτοβελονισμός

Αδυνάτισμα

Είναι η πιο γνωστή και συχνή χρήση στον κόσμο.

Άγχος Στρες

Ίσως η δεύτερη γνωστότερη χρησιμότητα του

Απεξαρτήσεις

Υπάρχει και έρευνα ότι βοηθάει και στην απεξάρτηση κοκαΐνης.

Κόψιμο καπνίσματος

Απεξάρτηση από το κάπνισμα, άτμισμα

Κεφαλαλγίες

Από ήπιους έως και πιο σοβαρούς πονοκεφάλους

Πεπτικά

Βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού

Αυχενικό

Από μικρές ενοχλήσεις έως και πιο σοβαρές

Πόνοι μέσης

Συνήθως συνδυάζεται και άλλες τεχνικές, αλλά και ανεξάρτητα.

Τι είπαν για τον Ωτοβελισμό

Τηλεφωνήστε : 69 49 39 27 50

Σόφη Κορδόνη

Σόφη Κορδόνη

Ωτοβελονισμός, Αδυνάτισμα

Γεωργία Καρατζά

Γεωργία Καρατζά

Ωτοβελονισμός, Αδυνάτισμα

Ρεβέκα Κοντού

Ρεβέκα Κοντού

Ωτοβελονισμός, Αδυνάτισμα, Άγχος Στρες

Ασημίνα Κουβέλη

Ασημίνα Κουβέλη

Ωτοβελονισμός Απώλεια Βάρους, Καλύτερος ύπνος

Συχνές ερωτήσεις για τον Ωτοβελονισμό

Τα αυτοκολλητα ωτοβελονισμου φαινονται ?

Τα αυτοκόλλητα Ωτοβελονισμού που χρησιμοποιούνται στην Υγεία Εναρμόνιση είναι διάφανα και δεν φαινονται σχεδόν καθόλου.

Ποτε θα δω αποτελεσμα ?

Μια δύσκολη απάντηση. Πραγματικά είναι διαφορετικά για κάθε άνθρωπο. Κάποιοι έχουν θεαματικά αποτελέσματα από την πρώτη φορά και κάποιοι έχουν απλά σταδιακή εξελικτική καλυτέρευση. Ένα 5-8% είπε ότι δεν είδε διαφορά. Μερικές φορές όταν κάποιο πρόβλημα είναι χρόνιο χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Καθε ποτε πρεπει να κανω Ωτοβελονισμο ?

Το σύνηθες είναι στην αρχή κάθε εβδομάδα. Πάντα ανάλογα με το πρόβλημα κατόπιν αραιώνομαι της επισκέψεις. Κάθε 15 -21 μέρες και μήνα.

Σε περίπτωση μυοσκελετικού προβλήματος ο ωτοβελονισμός χρησιμοποιείται ως συνδυαστική τεχνική.

Στον ωτοβελονισμο για αδυνατισμα ποσα κιλα χανουμε το μηνα ?

Ο κάθε άνθρωπος είναι τόσο διαφορετικός από του άλλους που δεν μπορώ να δώσω μια απάντηση σε αυτό. Ο Ωτοβελονισμός είναι ένα πολύ γερό υποστήριγμα για όποιον θέλει να χάσει βάρος. Εξάλλου ο Ωτοβελονισμός έγινε περισσότερο διάσημος για την συνδρομή του στο χάσιμο βάρους.

 

Πως βοηθαει ο Ωτοβελονισμος στην απωλεια βαρους;
 • Μειώνει την αίσθηση της πείνας
 • Αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού
 • Μειώνει τη λαχτάρα για συγκεκριμένες τροφές, όπως γλυκά, ζυμαρικά, ψωμί
 • Αυξάνει την αποβολή τοξινών
 • Μειώνει την αίσθηση του άγχος, της κατάθλιψης, του εκνευρισμού, της επιθετικότητας και άλλες ψυχολογικές εντάσεις από την αλλαγή στην διατροφή
 • Αυξάνει την δράση και απόδοση του μεταβολισμού
Κόστος συνεδρίας ωτοβελονισμού

Το κόστος της επίσκεψης είναι 50€+ΦΠΑ

Το κόστος του Ωτοβελονισμού είναι ως εξής.

 

Επισκέψεις Κόστος σύνολο Ανά επίσκεψη
Προσφορά Γνωριμίας  (3) 50 17
1 30 30
2 Προπληρωμένες 50 25
4 Προπληρωμένες 80 20
9 Προπληρωμένες 150 17
Πως είναι δυνατόν ο Ωτοβελονισμός να βοηθάει σε τόσα πολλά και διαφορετικά σημεία του οργανισμού?

Δεδομένης της ιδιαίτερης νεύρωσης του ωτικού πτερυγίου, που είναι κυρίως από τα κρανιακά νεύρα τρίδυμο και πνευμονογαστρικό και από το μείζων ωτικό νεύρο του αυχενικού πλέγματος· δια μέσω του ωτικού ερεθισμού μπορούμε να πετύχουμε μία πνευμονογαστρικήτριδυμική και νωτιαία τροποποίηση, που είναι απολύτως μη επεμβατική, και μας επιτρέπει να επέμβουμε με επιτυχία σε διάφορες  λειτουργικές διαταραχές του οργανισμού.

Ωτοβελονισμός, πρωτόκολλα και συνδυασμοί εφαρμογής.
 • Πρόσκαιρος ερεθισμός του σημείου. (μόνο κατά την διάρκεια της θεραπείας) Γίνεται με μάλαξη (ειδικό εργαλείο), βελόνες, ηλεκτροβελονισμό, μαγνητισμό.
 • Συνεχιζόμενος ερεθισμός διαρκείας (πρόσθετα επικολλήματα στο αυτί που παραμένουν για μέρες.)
  Γίνεται με διάφορους τρόπους, με ημιμόνιμες βελόνες ή σποράκια Bacaria ή σφαιρίδια μεταλλικά ή μαγνητικά.
  Ο διαρκής ερεθισμός είναι το πλεονέκτημα του ωτοβελονισμού, ιδίως σε προβλήματα χρόνιου πόνου, χρόνιου άγχους, βουλιμίας, ανορεξίας, αδυνατίσματος,  ημικρανίες κ.α. …
 • Συνδυαστική Θεραπεία. Η καλύτερη και η πιο αποτελεσματική. Συνδυασμός μιας ολοκληρωμένης θεραπείας Ωτοβελονισμού (ερεθισμός σημείων) με ηλεκτροβελονισμό, ή άλλο μέσο ανάλογα με τον ασθενή, με θεραπεία συνεχιζόμενου ερεθισμού (επικολλήματα) για μερικές μέρες έως την επανάληψη. Συνδυαστικά με ομοιοπαθητική ή και κάποια άλλη τεχνική ανάλογα με το θέμα.

Επιστημονικές έρευνες για τον Ωτοβελονισμό

Δείτε τις έρευνες

‘Ολες οι έρευνες

Ωτοβελονισμός και κοκαΐνη.

Επιστημονική έρευνα έδειξε ότι ο Ωτοβελονισμός βοήθησε ανθρώπους στην απεξάρτηση από κοκαΐνη.

Δείτε την έρευνα εδώ…

Ωτοβελονισμός Ολιστική Ιατρική

Ο ωτοβελονισμός γίνεται αποδεκτός από την Κλασσική Ιατρική

Ο Dr. Giancarlo Bazzoni από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Sassari στην Ιταλία ξεκίνησε και δημιουργήθηκε η ΙΑΝΜΑ® International Medical Society of Auricular Neuromodulation .

Η μέθοδος Ωτικής Νευροτροποποίησης® (Ωτοβελονισμού) διδάσκεται σήμερα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Sassari στην Ιταλία. Ο Dr. Giancarlo Bazzoni διδάσκει επίσης και σε μορφή σεμιναρίων σε όλο τον κόσμο την μέθοδο αυτή.

Ο Ωτοβελονισμός σήμερα στην κλασσική Ιατρική.

Ο βελονισμός διδάσκεται στα Ιταλικά πανεπιστήμια και σε 7 δίνεται master.
Η GSATN αφορά όλη την Ιταλία, είναι η μόνη Ιατρική ένωση Ωτοβελονισμού.
FISA: Ομοσπονδία Ιταλικών Σχολών και Εταιρειών Βελονισμού και Ωτοβελονισμού.
Η FISA, ένωση σχολών βελονισμού της Ιταλίας, ορίζει τις 100 ώρες εκπαίδευσης εντός μιάς 2ετίας για την αναγνώριση της εκπαίδευσης. Για την απόκτηση του διπλώματος απαιτείται η έγκριση Διπλωματικής εργασίας βάσει της Ιταλικής νομοθεσίας.
Ο βελονισμός και κατ επέκταση ο Ωτοβελονισμός είναι ένα από τα υποχρεωτικά προαιρετικά για το δίπλωμα ιατρικής στην Αμερική.
Όλοι οι ιατροί στην Αμερική υποχρεούνται να έχουν και μία εναλλακτική ειδίκευση.

Η μεθόδος της Ωτικής Νευροτροποποίησης (Ωτοβελονισμός)

Με τον όρο “νευροτροποποίηση” προσδιορίζονται σήμερα μέθοδοι που χρησιμοποιούν φαρμακολογικά ή φυσικά ερεθίσματα, που έχουν ως στόχο να τροποποιήσουν τη φυσιοπαθολογία των νεύρο-ενδόκρινο-ανοσολογικών λειτουργιών που εμπλέκονται στη γέννηση διαφόρων ασθενειών.
Η ΩΝΤ  Ωτική Νευροτροποποίηση (Ωτοβελονισμός) αντιπροσωπεύει μία ιατρική επιστήμη που σκοπός της είναι να μελετήσει τις νευροβιολογικές βάσεις και τις κλινικές εφαρμογές όλων των μορφών θεραπευτικού ερεθισμού που εφαρμόζονται στο ωτικό πτερύγιο.

Συμπεριλαμβάνει επιστήμες που ανήκουν στις Συμπληρωματικές Ιατρικές όπως την Ωτοθεραπεία, Ωτοβελονισμό όσο και αυτές που αναπτύχθηκαν πιο πρόσφατα στο πλαίσιο της βασικής και κλινικής νευροφυσιολογικής έρευνας όπως ο Ωτικός Διαδερμικός Ερεθισμός του Πνευμονογαστρικού Νεύρου (at-VNS) και ο Τριδυμικός Νευρικός Ερεθισμός (TNS.

Η ΩΝΤ Ωτική Νευροτροποποίηση (Ωτοβελονισμός) είναι κατά συνέπεια μία θεραπευτική τεχνική που βασίζεται στον ερεθισμό του ωτικού πτερυγίου δια μέσου διαφορετικών τεχνικών και μπορεί να θεωρηθεί η μοντέρνα εξέλιξη του Ωτοβελονισμού ή Ωτοθεραπείας.

Δεδομένης της ιδιαίτερης νεύρωσης του ωτικού πτερυγίου, που είναι κυρίως από τα κρανιακά νεύρα τρίδυμο και πνευμονογαστρικό και από το μείζων ωτικό νεύρο του αυχενικού πλέγματος· δια μέσω του ωτικού ερεθισμού μπορούμε να πετύχουμε μία πνευμονογαστρικήτριδυμική και νωτιαία τροποποίηση, που είναι απολύτως μη επεμβατική, και μας επιτρέπει να επέμβουμε με επιτυχία σε διάφορες ασθένειες ή λειτουργικές διαταραχές.

Βιβλιογραφία για τον Ωτοβελονισμό

Graff DM, McDonald MJ. Auricular Acupuncture for the Treatment of Pediatric Migraines in the Emergency Department. Pediatr Emerg Care. 2016 May 2.
Ushinohama A, Cunha BP, Costa LO, Barela AM, Freitas PB.Effect of a single session of ear acupuncture on pain intensity and postural control in individuals with chronic low back pain: a randomized controlled trial.
Braz J Phys Ther. 2016 Jun 16 ;0:0. doi: 10.1590/bjpt-rbf.2014.0158.
LaPaglia D, Bryant K, Serafini K. Implementation of the National Acupuncture Detoxification Association Protocol in a Community Mental Health Setting. J Altern Complement Med. 2016 Jul 5.