Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

HeartMath® Ολιστική Υγεία Εναρμόνιση

heartmath Ολιστικη υγεια εναρμονιση

Ενότητες του άρθρου

Τι είναι η Μέθοδος Heartmath® ?

Η Μέθοδος του Ινστιτούτου HeartMath είναι ένα σύστημα βασισμένο στην αναπνοή μας.
Αλήθεια ποιος από εμάς σήμερα σκέφτετε ή και εστιάζεται στην αναπνοή του?
Ας αναλύσουμε όμως λίγο τι είναι η αναπνοή φιλοσοφικός και κατόπιν Ιατρικός.

Κατ αρχάς ας δούμε την ετυμολογία της λέξης αναπνοής στα Ελληνικά.
Η λέξη πνεύμα του πρωτότυπου ελληνικού κειμένου προέρχεται από το ρήμα πνέω, που σημαίνει «αναπνέω» ή «φυσώ», η δε εβραϊκή λέξη ρούαχ (πνεύμα) πιστεύεται ότι προέρχεται από μια ρίζα με την ίδια σημασία. Έτσι λοιπόν, οι λέξεις ρούαχ και πνεύμα βασικά σημαίνουν «πνοή».

Στην Ινδική φιλοσοφία της Αγιουρβέδας και της Yoga, η λέξη Prana σημαίνει ζωή, και την λαμβάνουμε μέσω της αναπνοής. Η λέξη Yama σημαίνει έλεγχος. Pranayama είναι ένας όρος που χρησιμοποιείτε στην Yoga, και σημαίνει κατευθύνω την ζωτική ενέργεια να φωτίσει το σώμα μου για να γίνει ακόμα πιο φωτεινό.

Καθώς διαβάζεται αυτό το άρθρο ίσως θα ήταν καλό να επιτρέψετε στον εαυτό σας να πάρει μια βαθιά ανάσα. Μπορείτε αν θέλετε να πάρετε και μια δεύτερη λίγο πιο αργή ανάσα. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να χαλαρώσει διαβάζοντας αυτή την σελίδα.
Η αναπνοή χαλαρώνει. Καθαρίζει τον εγκέφαλο προσφέροντας μια ελαφριά ζάλη, μια παύση στην υπερλειτουργία που συνήθως βρίσκεται.

Η σημασία της αναπνοής στη Ιατρική.

Ας δούμε όμως τι είναι η Μέθοδος Heartmath®

Years of research

Independent peer-reviewed studies

Health professionals use with patients

Hospitals, schools, & organizations using HM

Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν με περισσότερους από 11.500+ ανθρώπους έδειξαν βελτιώσεις στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία σε μόλις 6-9 εβδομάδες χρησιμοποιώντας εκπαίδευση και τεχνολογία HeartMath.

  • ηφγηηφ