Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Ολιστικές Εναλλακτικές Θεραπείες

Τι είναι οι Ολιστικές Εναλλακτικές Θεραπείες

“… όπως δεν πρέπει να προσπαθούμε να θεραπεύσουμε τα μάτια δίχως το κεφάλι, ούτε το κεφάλι δίχως το σώμα, έτσι δεν πρέπει να προσπαθούμε να θεραπεύσουμε το σώμα δίχως την ψυχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα περισσότερα νοσήματα δεν είναι προφανή σε όσους γιατρούς θεραπεύουν τους Έλληνες διότι παραγνωρίζουν το όλο το οποίο θα έπρεπε να φροντίσουν. Αν αυτό δεν είναι καλά τότε ούτε το μέρος δεν μπορεί να είναι καλά. Διότι τα πάντα ξεκινούν από την ψυχή, καλό και κακό, για το σώμα και για άπαντα αφορούν τους ανθρώπους, και εφορμούν από εκεί όπως από το κεφάλι στα μάτια…ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Οι αρχές της ολιστικής ιατρικής μπορούν να συνοψισθούν στη φράση ότι ο άνθρωπος είναι πολύ περισσότερο από μια βιολογική μηχανή και γι’ αυτό, όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα υγείας, δεν πρέπει να περιοριζόμαστε απλά στην αντιμετώπιση ενός βιολογικού συμπτώματος ή μιας κλινικής κατάστασης αλλά να προσπαθούμε για τη συνολική βελτίωση της κατάστασης υγείας του ανθρώπου. Η αντιμετώπιση αυτή είναι προσωπική. Είναι αυτή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέτει ως πρότυπο, όταν ορίζει την Υγεία όχι απλώς σαν την κατάσταση του ανθρώπου, στην οποία δεν υπάρχει αρρώστια ή αναπηρία, αλλά ως την κατάσταση πλήρους σωματικής, πνευματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας δηλαδή της Εναρμόνισης. MIND BODY SOUL. Με άλλα λόγια ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή πνευματική – ψυχική σωματική οντότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δηλαδή δεν μπορούμε να ομιλούμε μόνο για παθήσεις αλλά για ανθρώπινες υπάρξεις σαν σύνολο.

Όπως πολύ σωστά είπε ένας Έλληνας καρδιολόγος “δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες Υπάρχουν ανίατοι ασθενείς.”

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εάν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει»

Ιπποκράτης.

Ολιστικές Εναλλακτικές Θεραπείες

Όλες οι συνεδρίες που παρέχονται στην Ολιστική Υγεία Εναρμόνιση ανήκουν στις συμπληρωματικές θεραπείες. Αν έχετε κάποια ερώτηση είμαι πάντα στην διάθεσή σας.

Ολιστικό Αδυνάτισμα Ολιστική Υγεία Εναρμόνιση

Ολιστικό Αδυνάτισμα

Η προσπάθεια για το Χάσιμο Βάρους, Αδυνάτισμα, έχει επιφέρει πολύ στεναχώρια σε αρκετούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Η Ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος έχει μια πιο σφαιρική εικόνα στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Show More

Η διατροφή μας δεν είναι το πρωταρχικό πρόβλημα για το βάρος μας. Η Συναισθηματική μας σύνδεση και η ανταπόκριση του Νού μας με την τροφή είναι και το αποτέλεσμα που έχουμε στην εμφάνιση μας. Η Υπηρεσία Ολιστικό Αδυνάτισμα που προσφέρουμε είναι μια σύνθεση Ολιστικών βοηθημάτων (Mind Body Soul) όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει την δική του προσωπική εμπειρία. Δείτε αναλυτικότερα …

Ενεργειακή Ψυχολογία Ολιστική Υγεία Εναρμόνιση

Ενεργειακή Ψυχολογία

Ο όρος Somato Emotional Release θεωρώ πως είναι ποιο σωστή ονομασία. «Κάθε ασθένεια ξεκινά πρώτα από την ψυχή και στη συνέχεια καταλήγει στο σώμα» μας είπε ο Ιπποκράτης.

Ο Άνθρωπος είναι ένα Ενεργειακό Ον.

Show More

Τα συναισθήματα μας όπως Άγχος στρες λύπη εκνευρισμός δημιουργούν ένα αρνητικό ενεργειακό φορτίο στον οργανισμό μας. Επίσης η διαπλοκή του νοητικού μας κόσμου με τον συναισθηματικό μας κόσμο δημιουργεί ανεπιθύμητες εντάσεις. Εργαζόμενοι στο ενεργειακό επίπεδο επιφέρουμε τις επιθυμητές αλλαγές.

Ωτοβελονισμός Ολιστική Υγεία Εναρμόνιση

Ωτοβελονισμός

Ο Ωτοβελονισμός έχει γίνει πλέον δεκτός ως αποτελεσματική μέθοδος συμπληρωματκής θεραπέιας και από την Κλασσική Ιατρική. Έχει γνωστός για τα αποτελέσματα του στο Αδυνάτισμα και στην διακοπή του καπνίσματος. Όπως θα δείτε όμως παράτω έχει και πληθώρα άλλων χρήσεων.
Show More
Το πτερύγιο του αυτιού με την πολύ σημαντική νεύρωση που διαθέτει

 • Το Τρίδυμο (N. Trigeminus , 5η εγκεφαλική συζυγία)
 • Το Πνευμονογαστρικό – ο Ωτικός κλάδος του (N. Vagus, 10η εγκεφαλική συζυγία)
 • Μείζων Ωτιαίο (N. Auricularis Magnus , προερχόμενο από το Α2 –A3 αυχενικό πλέγμα)

καθώς και με τους πολυπληθείς νευρικούς υποδοχείς που βρίσκονται στην επιφάνεια του, έχει πολύ στενή σύνδεση με το Κεντρικό Νευρικό σύστημα όπως και με το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα ( Συμπαθητικό – Παρασυμπαθητικό). Περισσότερα …

Ομοιοπαθητική Ολιστική Υγεία Εναρμόνιση

Ομοιοπαθητική

Η Ομοιοπαθητική, από τις λέξεις όμοιον και πάθος, είναι μια μέθοδος εναλλακτικής θεραπείας που βασίζεται στην αρχή των ομοίων και τον κανόνα της απειροελάχιστης δόσης, έχοντας ως κεντρικό αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια»

Show More

Στην Ομοιοπαθητική δεν υπάρχει δραστική ουσία όπως λέγεται στην Κλασσική Ιατρική Είναι μια μορφή ενεργειακής θεραπείας σε μορφή χαπιού. Με κάποιους συγκεκριμένους τρόπου παρασκευής αυτών των χαπιών.

Η ομοιοπαθητική εξελίσσεστε κι αυτή διαρκώς. Από την κλασσική Ομοιοπαθητική και την απαγόρευση του καφέ και κλπ… σε πολλές και διάφορες σχολές. Περισσότερα…

Ωτοβελονισμός

Ωτοβελονισμός Προσφορά

Περιλαμβάνει 3 επισκέψεις

Ο ωτοβελονισμός είναι πολύ ισχυρό στήριγμα για όποιον επιθυμεί να χάσει βάρος.
Ενημερωθείτε για τις μελέτες σχετικά.

Τεστ Ευεξίας


Μια ολοκληρωμένη ματιά στον ενεργειακό σας οργανισμό μέσω της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Το στρες στην ζωή μας

Το στρες στην ζωή μας

Kατηγορίες

 • Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;
  Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο χρόνιο στρες της καθημερινής ζωής,
 • Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας
  Η κοινωνική απομόνωση έχει συνδεθεί άμεσα με δομικές αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κοινωνικά απομονωμένοι άνθρωποι έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια αργότερα στη ζωή τους.
 • Ολιστική προσέγγιση
  Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.
Πληροφορίεςγια την Ολιστική Υγεία

Θεωρώ σημαντικό να γνωρίζουμε τι σημαίνει η
👉 Ολιστική Προσέγγιση.


Οι αρρώστιες ξεκινούν από την ψυχή μας είχε πει ο Ιπποκράτης.
Δείτε την σχέση των παθήσεων με τα συναισθήματα.
👉 Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας.


Ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με παρελθοντικά ψυχικά τραύματα και τις επιπτώσεις τους.
👉 Παρελθοντικό τραύμα.


Στεργιόπουλος Νικόλαος

Καλέστε την Υγεια Εναρμόνιση