Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Γειά σας. Είμαι ο

Στεργιοπουλος Νικολαος

Ολιστικός Σύμβουλος Υγείας
Ολιστικές Θεραπείες
Stergiopoulos Nikolaos
Ολιστική Ιατρική, Ολιστική Υγεία, Ενεργειακή Ψυχολογία
(211) 110-3536
69 49 39 27 50
Αθήνα, Νέο Ψυχικό

Τι πιστευω

Ολιστική Προσέγγιση

Ο υψηλότερος σκοπός μιας Ολιστικής θεραπείας

Πιστεύω ότι ο υψηλότερος σκοπός της Ολιστικής θεραπείας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν φίλοι με την καρδιά τους, με τον εσώτερο εαυτό τους!
Ακούγοντας περισσότερο την καρδιά μας θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε σε έναν επίγειο παράδεισο όπου όλα είναι τέλεια όσο συντονιζόμαστε με την ψυχή μας.

Εμπειρια

Χρόνια Υπηρεσίας στην

Αμερικη

Χρόνια Υπηρεσίας στην

Ελλαδα

Ασθενειες Παθησεις

Πληθαίνουν διαρκώς οι έρευνες που δείχνουν ότι όλες οι ασθένειες που παρουσιάζονται στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν την πηγή τους στον “τρόπο ζωής” (lifestyle) και ειδικότερα στον τρόπο της σκέψης μας και η επίπτωση αυτή στον συναισθηματικό μας κόσμο.

  • Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα που εκδηλώνετε στο σωματικό επίπεδο θα χρειαστεί στο πρώτο στάδιο να ανακουφίσουμε τον ασθενή από τα συμπτώματα που παρουσιάζονται. Η ολιστική σε αυτές τις περιπτώσεις συμβαδίζει με την κλασική Ιατρική και θα έχει συμπληρωματικό λόγο.  
  •  Όπως είπε και ο Σωκράτης “… όπως δεν πρέπει να προσπαθούμε να θεραπεύσουμε τα μάτια δίχως το κεφάλι, ούτε το κεφάλι δίχως το σώμα, έτσι δεν πρέπει να προσπαθούμε να θεραπεύσουμε το σώμα δίχως την ψυχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα περισσότερα νοσήματα δεν είναι προφανή σε όσους γιατρούς θεραπεύουν τους Έλληνες διότι παραγνωρίζουν το όλο το οποίο θα έπρεπε να φροντίσουν. Αν αυτό δεν είναι καλά τότε ούτε το μέρος δεν μπορεί να είναι καλά. Διότι τα πάντα ξεκινούν από την ψυχή, καλό και κακό, για το σώμα και για άπαντα αφορούν τους ανθρώπους, και εφορμούν από εκεί όπως από το κεφάλι στα μάτια… ”
  • Και ο Ιπποκράτης όμως μας είπε: “Όλες οι ασθένειες προέρχονται από την ψυχή”. Πληθαίνουν οι έρευνες που δείχνουν ότι τελικά όλες οι ασθένειες προέρχονται από την Ψυχή. Τραύματα της ψυχής μένουν μέσα στο σώμα μας σαν ενεργειακές κύστες. Στην Ολιστική το γνωρίζουμε πολλούς αιώνες πίσω.
  • Έτσι λοιπόν και μεις στην Ολιστική Προσέγγιση, ανεξαρτήτου συμπτώματος, θα κοιτάξουμε τον άνθρωπο σαν μια ολότητα και όχι μόνο σαν σύμπτωμα.

Ολιστικο Αδυνατισμα

Αν και οι έρευνες είναι απογοητευτικές σχετικά με το Αδυνάτισμα, μπορώ να πω ότι με την Ολιστική προσέγγιση τα ποσοστά επιτυχίας είναι πολύ καλά και μάλιστα εντυπωσιακά.

  • Οι έρευνες σχετικά με την απώλεια βάρους είναι δυστυχώς πολύ απογοητευτικές.  Πρίν το τέλος του πρώτου χρόνου, όσων ξεκίνησαν κάποιο πρόγραμμα αδυνατίσματος, το 95% είχε ξαναπάρει το βάρος του πίσω. Δεν φτάνει όμως αυτό. Στην επταετία και το υπόλοιπο 90% όσων τα κατάφερε τον πρώτο χρόνο τα είχε πάρει πίσω. 
  • Το πρόβλημα στα παραπανίσια κιλά δυστυχώς δεν είναι μόνο το τι τρώμε. Δεν είμαστε μόνο μια μηχανή που καίει τροφές για να κινηθεί και να ζήση. Η τροφή είναι και μια απόλαυση. Η έλλειψη της ψυχικής και νοητικής χαράς – απόλαυσης, οδηγεί πολλούς στην απλή απόλαυση της τροφής.
  • Έρευνες πλέον αποδεικνύουν ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας που μας οδηγεί στην παχυσαρκία είναι το καθημερινό στρες.  Το στρες είναι ένας πολύ γενικός όρος βέβαια. Ως στρες εμφανίζονται και όλα τα μικρο αλλά και μεγαλύτερα τραύματα ψυχής.  

Εργασιες ψυχης

Ως εργασίες ψυχής ονομάζω όλες τις ΒιοΕνεγειακές τεχνικές αλλά και τις εργασίες Πεδίου όπως η Συστημική Αναπαράσταση και την Σωματο Συναισθηματική Απελευθέρωση. 

  • Τι είναι οι εργασίες ψυχής? Ως εργασίες ψυχής ονομάζω όλα τα θεραπευτικά μοντέλα που λειτουργούν περισσότερο στο νοητό ή συναισθηματικό σώμα μας.
  • Οι εργασίες ψυχής συμβαίνουν σε κάθε είδους θεραπευτική μέθοδο.  Η ομιλία εξάλου είναι και πρώτο εργαλείο σχετικά με αυτές τις εργασίες. Ανάλογα πάντα με την περίπτωση εφαρμόζουμε και τις κατάλληλες τεχνικές.
  • Η ζωή που ζούμε είναι ένα πρόγραμμα, ένα σύνολο συνηθειών που επαναλαμβάνουνε καθημερινώς. Η αλλαγή των συνηθειών αυτών μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα όταν εργαζόμαστε στο Νοητό και Ενεργειακό επίπεδο. 

Σπουδές, Μελέτες, Σεμινάρια

Ειδικοτητες

N

Αγιουρβέδα

N

Φιλοσοφία των 5 Στοιχείων

N

Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική

N

Ωτοβελονισμό (Κινέζικο)

N

Ωτοβελονισμό ( Ιατρική Σχολή Sassari Italy)

N

Ηλεκτροβελονισμό

N

Trigger Points

N

Ομοιοπαθητική

N

Βιοχημικά Άλατα Schuessler

N

Ανθοϊάματα

N

Ομοτοξικολογία

N

Craniosacral Therapy Upledger

N

Θιβετιανή Μάλαξη

N

Μάλαξη Αυχένα & διατάσεις οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης

N

On-site seated massage

Ενεργειακες Τεχνικες

Εργασίες στο Αιθερικό σώμα / Ενεργειακό Πεδίο.

N

Hands on Healing

N

Reiki Master

N

The Reconnection

N

Bouda Palm

N

Qi Gong Healing

N

Polarity Healing

N

Touch Healing

N

Mind Energy Focus

N

Spiritual Healing

BIOenergy & ΝΟΥΣ

N

Somato Emotional Release

N

Ύπνωσης Υπνοθεραπεία

N

Emotional Freedom Technique

N

Neuro Linguistic Programming

N

Life Coach Practitioner

N

HeartMath Practitioner

N

Emotion Code Practitioner

N

Systemic Thinking and Practice

N

Systemic Structural Constellations

N

Systemic Constellations Coaching

N

Family Systemic Constellations

N

Soul / Karma Constellations

Metaphysical Studies

N

Daoist Alchemy (3 years) Study & Practice

N

A Course in Miracles ( 1 year) Practice

N

I Ching

N

Bazi (20 years) Practice

N

Human Design

N

Numerology (Chinese)

N

Αριθμολογία Δυτική (45 years) Practice

Πορεια ζωης.

Θα ήθελα να σας πώ δυο λόγια σχετικά με τις Ολιστικές Θεραπείες με τις οποίες ασχολούμαι σχεδόν 50 χρόνια και επαγγελματικά ως Ολιστικός Θεραπευτής τα τελευταία 25 χρόνια ξεκινώντας από Αμερική και κατόπιν στην Ελλάδα. Αφορμή της ενασχόλησης μου ήταν ένα προσωπικό μου πρόβλημα. Λέω πρόβλημα γιατί η διαγνωση που είχε γίνει δεν επαληθεύτηκε.
Λόγω αυτής της διάγνωσης, της προσωπικής μου περιπέτειας με την υγεία μου, οδήγηθηκα σε πολύ ενδιαφέροντα μονοπάτια, για την τότε εποχή.
Η ασθένεια μου ήταν ένα κρυφό μυνήμα της ψυχής μου που με στήριξε στον πηγαιμό της ζωής.
Ίσως το σημαντικότερο που έμαθα και βίωσα στον πηγαιμό για την Ιθάκη μου, την ίδια μου τη ζωή, είναι ότι είδα την ζωή με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε όλοι εκπαιδευτή από την κοινωνία και τους γονείς μας. Να μπορέσω να αγαπήσω τον εαυτό μου για αυτό που ήμουν και για αυτό που δεν ήμουν. Όλα τα άλλα απλώς παρουσιάστηκαν στην ζωή μου.

Πελάτες στην Υγεία Εναρμόνιση

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους άφησαν τα καλά τους λόγια στην ιστοσελίδα μας. Όλα τα σχόλια έχουν φωτογραφία όνομα και επίθετο. Μπορείτε να δείτε με περισσότερες λεπτομέρειες τι έγραψαν στην σχετική ιστοσελίδα.