Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Τα Άλατα Schuessler και η χρήση τους

Αλατα Schuessler Ολιστική Υγεία Εναρμόνιση

Τα Άλατα Schuessler η διαφορά τους με την Ομοιπαθητική

Τα Άλατα Schuessler ονομάζονται επίσης και Ιστικά Άλατα ή και Βιοχημικά Άλατα.

Αρχικά μελετήθηκαν από τον ιδρυτή της Ομοιοπαθητικής, Samuel Hahnemann, και στη συνέχεια από τον Wilhelm Heinrich Schuessler , που τα μετάτρεψε σε ένα αυτόνομο θεραπευτικό σύστημα.

Σύμφωνα με τη θεωρία του, αναγνώρισε δώδεκα ανόργανα άλατα που είναι απαραίτητα συστατικά των ιστών του ανθρώπινου σώματος. Επίσης, αξιοσημείωτος είναι ο ρόλος τους στην ανάπτυξη των κυττάρων και των ιστών του ανθρώπινου σώματος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη θεωρία του Dr Schuessler, η έλλειψη αυτών των ανόργανων συστατικών μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπία σε κυτταρικό επίπεδο που θα επιφέρει τη νόσο, με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις στο σωματικό επίπεδο. Ο ίδιος πολύ σωστά υποστήριξε ότι κάθε φορά που στο σώμα μας υπάρχει έλλειψη κάποιου από τα Βιοχημικά Άλατα εκδηλώνουμε διαταραχές στο φυσικό και πνευματικό επίπεδο. Επίσης, επηρεάζει τον μεταβολισμό γενικότερα.

Σύμφωνα με τον Dr Rudolph Carl Virchow κάθε διαταραχή ξεκινά από τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στη μικρότερη μονάδα ζωής το κύτταρο. Η δομή και η ζωτικότητα του οργανισμού εξαρτάται από την απαραίτητη ποσότητα ανόργανων αλάτων που συντελούν στην μεταφοράς της ενέργειας και των δομικών συστατικών σε κυτταρικό επίπεδο. Κατά συνέπεια κάθε παθολογία ξεκινά από τη δυσαρμονία του συγκεκριμένου μηχανισμού που δοκιμάζεται από διάφορες καταστάσεις.
Τα ιστικά άλατα αποτελούν τα σημαντικότερα δομικά συστατικά από τα οποία το ανθρώπινο σώμα αντλεί ενέργεια.
Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να παρομοιαστεί με ηλεκτρικό εργαστήριο με αναρίθμητα κυκλώματα πηνία και όργανα. Για να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των οργάνων απαιτείται μια σταθερή παροχή ενέργειας που μεταφέρεται με το αίμα και τους ηλεκτρολύτες.

Παρόλα αυτά, με την εφαρμογή των Βιοχημικών Αλάτων δεν προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την οποιαδήποτε έλλειψη στο φυσικό επίπεδο, αλλά να δώσουμε την πληροφορία στο ανθρώπινο σώμα για καλύτερη απορρόφηση και αξιοποίηση αυτών των συστατικών.

Διαφορά με την Ομοιοπαθητική.

Δεν λαμβάνουμε υπόψη μας την αρχή των ομοίων όπως στην Ομοιοπαθητική, αλλά τα χορηγούμε καθαρά για να αποκαταστήσουμε την ομοιόσταση στο ανθρώπινο σώμα.

Ωτοβελονισμός

Ωτοβελονισμός Προσφορά

Περιλαμβάνει 3 επισκέψεις

Ο ωτοβελονισμός είναι πολύ ισχυρό στήριγμα για όποιον επιθυμεί να χάσει βάρος.
Ενημερωθείτε για τις μελέτες σχετικά.

Τεστ Ευεξίας


Μια ολοκληρωμένη ματιά στον ενεργειακό σας οργανισμό μέσω της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Το στρες στην ζωή μας

Το στρες στην ζωή μας

Kατηγορίες

  • Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;
    Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο χρόνιο στρες της καθημερινής ζωής,
  • Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας
    Η κοινωνική απομόνωση έχει συνδεθεί άμεσα με δομικές αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κοινωνικά απομονωμένοι άνθρωποι έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια αργότερα στη ζωή τους.
  • Ολιστική προσέγγιση
    Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.
M
"

Πληροφορίες

Συντομος Οδηγός

Χρήσιμες συντομεύσεις σχετικά με την ιστοσελίδα μας.

Τι είναι η Ολιστική Προσέγγιση

Ένα ενημερωτικό άρθρο σχετικά με την Ολιστική Προσέγγιση.

Συχνές Ερωτήσεις

Οι συχνές ερωτήσεις μπορούν να βοηθήσουν στο τι είναι ή κάνουν οι ολιστικές θεραπείες.

Ολιστικές Υπηρεσίες

Δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρονται

Ασθένειες Παθήσεις και Συναισθήματα

Μια Ολιστική ματιά στην σχέση των ασθενειών και των συναισθημάτων.

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.