Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Ολιστικό Τεστ Ευεξίας.

 

Ολιστικό Τεστ Ευεξίας

Για να εξηγήσουμε τι είναι το Τεστ Ευεξίας πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα τι είναι ευεξία. Τα λεξικά γραφούν ότι η ευεξία είναι η καλή κατάσταση της υγείας. Ένας άνθρωπος που νιώθει ευεξία είναι γεμάτος ενέργεια, δραστήριος και δημιουργικός και βλέπει την ζωή με μία θετική στάση. Σχεδόν όλοι μας έχουμε νιώσει αυτή την τόσο ευχάριστη εμπειρία, συνήθως όταν έχουμε ξεκουραστεί (ταξίδι αναψυχής, διακοπές…) ή όταν περιμένουμε ένα πολύ ευχάριστο γεγονός (γάμος, γέννηση ενός παιδιού…). Με λίγα λόγια νιώθουμε καλά και υγιείς!

Η ξεκούραση και χαρά φορτώνει με ενέργεια το σώμα μας και φέρνει την καλή λειτουργία σαν ένα εργαλείο με φορτωμένες μπαταρίες. Αλλά τι γίνετε όταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα λείπει η ξεκούραση και η ευχαρίστηση? Τότε αδειάζουνε η μπαταρίες και γκρίζα σύννεφα σχηματίζονται πάνω από το κεφάλι μας. Η απόδοση της σωματικής λειτουργίας πέφτει, η ψυχική και σωματική κούραση αυξάνετε και διάφορα προβλήματα υγείας καλλιεργούνται και έρχονται στην επιφάνεια.

Τι ονομάζουμε Υγεία – Ευεξία.

Ο ισχύων ορισμός της Υγείας περιλαμβάνεται στον πρόλογο του καταστατικού του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας). Υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη για την Υγεία (Νέα Υόρκη, 19-22 Ιουνίου 1946), τέθηκε σε ισχύ στις 7 Απριλίου 1948 και παραμένει αναλλοίωτος: «Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας.»

Το Ολιστικό Τεστ Ευεξίας προσεγγίζεται από διάφορες ολιστικές παραδόσεις, ιδιαίτερα τα ενεργειακά μοντέλα της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής / βελονισμού, τη θεωρία του Ιπποκράτη περί της ΦΥΣΙΣ, την ομοιοπαθητική (παραδοσιακή και σύγχρονη), την θεωρία του Vitalism και την κατάρτιση σε μια αποτελεσματική διαπροσωπική επικοινωνία.
Η θεωρία toy Vitalism παραλληλίζει το ενεργειακό μοντέλο μέσα στις κινεζικές παραδόσεις των πέντε στοιχείων (βελονισμού) και τη θεωρία του Ιπποκράτη. Η ιδέα είναι ότι υπάρχει μια δύναμη ζωής, η ζωτική ενέργεια που, όταν βρίσκεται σε ισορροπία και ρέει, στηρίζει φυσικά την ευεξία και την πλήρη υγιή λειτουργία του ατόμου στην εμπειρία της ζωής του. Σε αυτό το μοντέλο, η δυσφορία, ο πόνος, η αδυναμία και η ασθένεια θεωρούνται ως συμπτώματα ανισορροπίας ή απόφραξης (μπλοκαρίσματος) της ζωτικής ενέργειας ή της ζωτικής δύναμης του ατόμου.
Δεν επιδιώκουμε μια στατική, τελική κατάσταση υγείας ή ένα μαγικό φίλτρο που θα διορθώσει τα πάντα στη ζωή μας.
Επιδιώκουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζουν πληρέστερα αυτή τη στιγμή, στο εδώ και τώρα, εκτιμώντας τον δυναμικό χορό της ζωής και τη ροή της ενέργειας και της δημιουργικότητας. Μέρος αυτής της διαδικασίας είναι ότι χρειαζόμαστε αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους για να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.
Το Ολιστικό Τεστ Ευεξίας παρέχει μια υποστηρικτική, προστατευμένη δομή για μια θετική εμπειρία του παρόντος, άμεση επιβεβαίωση και εμπλουτισμό των αισθήσεων και του εαυτού, της ισορροπίας, του σκοπού και της εκπλήρωσης στην ζωή που ζει, μέσω της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης.
Η ολιστική προσέγγιση του Τεστ Ευεξίας είναι να συνειδητοποιήσουμε ακόμη και τα πιο μικρά συμπτώματα δυσλειτουργίας που μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρο το ανθρώπινο σύστημα. Εστιάζουμε στην εξισορρόπηση ολόκληρου του συστήματος αντί να προσπαθούμε να αναλύσουμε την αιτία του συμπτώματος. Τα θέματα που μας απασχολούν, η έκφραση του συναισθηματικού μας και νοητικού μας κόσμου και όλα όσα λαμβάνουμε στο σώμα μας (τροφή υγρά), επηρεάζουν το ανθρώπινο δυναμικό μας.
Ζούμε σε ένα συνεχές δια δραστικό περιβάλλον όπου ανταλλάσσουμε συνεχώς ενέργεια με σκοπό την επιβίωση και την ευτυχία.
Όταν κάτι συμβαίνει σε ένα μέλος της οικογένειάς μας, επηρεάζει τον καθένα στην οικογένεια – κάποιους ίσως λίγο περισσότερο από άλλους, αλλά όλοι επηρεάζονται σε κάποιο επίπεδο. Είναι το ίδιο συμβαίνει και στο σώμα μας. Όλα μας τα συστήματα μας αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους.
Το Ολιστικό Τεστ Ευεξίας συνδέει τα συστήματα οργάνων και τους μυς, με τους μεσημβρινούς του βελονισμού. Όταν ένας συγκεκριμένος μεσημβρινός ή ένας μυς είναι ισορροπημένος μπορεί να ωφελήσει το σχετικό όργανο ή σύστημα. Η αλληλεξάρτηση των συστημάτων (μεσημβρινοί, όργανα, μυς, συστήματα) βοηθά στη μεταφορά ενέργειας εξισορρόπησης από το ένα σημείο στο άλλο.
Ο σκοπός του Ολιστικού Τεστ Ευεξίας δεν είναι να θεραπεύει ονομασμένες ασθένειες (ετικέτες από την κλασσική ιατρική). Ακόμη και όταν χρησιμοποιούμε αυτά τα επισημασμένα ονόματα ασθενειών, ενδιαφερόμαστε για την έννοια της ασυμμετρίας ή για τις δυσκολίες που εμπεριέχουν στη ζωή του ανθρώπου.
Εξετάζουμε τι επιθυμεί ένα άτομο να βελτιώσει την εμπειρία της ζωής του και να ισορροπήσει στην ενέργεια του για να υποστηρίξει αυτούς τους στόχους. Συχνά διαπιστώνουμε ότι τα συμπτώματα ή τα σημάδια της νόσου ανακουφίζονται ως μέρος των φυσικών εξελίξεων της εξισορρόπησης της ενέργειας, της στάσης του σώματος και της αποθάρρυνσης του νου από όλες τις περιττές ή αρνητικές σκέψεις (στρες).

Το Ολιστικό Τεστ Ευεξίας σας βοηθά να

  • Να ανακουφίστε το σώμα σας από μια ανεπιθύμητη δυσκαμψία ή δυσφορία, με τη βοήθεια των σημείων βελονισμού, του Ωτοβελονισμού, της ομοιοπαθητικής, της ολιστικής διατροφής (με διαιτολόγο), των βοτάνων, της αναπνοής και της κίνησης κ.α.
  • Να αυξήστε τη ζωτικότητά σας. Με τη βελτίωση της ενέργειας, της ισορροπίας, της στάσης, της αρμονίας και της ευεξίας σας, θα είστε σε θέση να αναπτύξετε τα όνειρά σας και να εκτιμήσετε πραγματικά και να απολαύσετε ό, τι συμβαίνει στη ζωή σας.
  • Να συμπληρώσετε τη ήδη υπάρχουσα θεραπεία σας για μια ολιστική αποκατάστασή της υγείας σας. Εξισορρόπηση Η ενέργεια, η στάση σας, η στάση σας, η πρόσληψή σας βοηθάει στη φυσική βελτιστοποίηση της λειτουργίας του έμφυτου θεραπευτικού συστήματος.
  • Να ανακαλύψτε και αναπτύξτε τη δική φυσική σας θεραπευτική ικανότητα. Αυτό θα βοηθήσει εσάς, αλλά ίσως και κάποιους άλλους κοντινούς σας ανθρώπους (την οικογένειά σας) για να αισθανθείτε καλύτερα και να ζήσετε μια πιο φυσική ζωή με έναν σαφή στόχο να απολαύσετε ακριβώς αυτόν τον πολύτιμο χρόνο στον πλανήτη γη.

Το Ολιστικό Τεστ Ευεξίας είναι ένα συμβουλευτικό υποβοηθητικό μοντέλο που δεν αποτελεί διαγνωστικό ή συνταγολογικό μοντέλο. Δεν προσδιορίζουμε αναγκαστικά ή καν ψάχνουμε τι είναι λάθος ή υποθέτουμε για να λύσουμε τα μυστήρια και να καταλάβουμε την αιτία των δεινών σας. Βοηθάμε τους ανθρώπους να εντοπίζουν τους δικούς τους θετικούς στόχους μέσα στη δική τους φιλοσοφία και άποψη. Μόνο αυτοί γνωρίζουν τα ταλέντα τους, τις προσδοκίες, τις επιθυμίες, τις αποστολές τους. Μπορούμε να τους βοηθήσουμε να εντοπίσουν τις συγκρούσεις και να εναρμονίσουν τις ενέργειές τους μέσω της Θεωρίας των πέντε στοιχείων που είναι και η βάση του βελονισμού, την Ομοιοπαθητική, βότανα, διαστροφή (με ειδικό) και το Manual Body Therapy (μάλαξη κ.α.).
Μερικές φορές μπορεί να είμαστε ένας απλός αγγελιοφόρος, παρέχοντας μια σκέψη, μια ιδέα ή μια μεταφορά που είναι αλήθεια και καταλύει το όραμα, αλλά εναπόκειται στο άτομο να αποφασίσει. Προσφέρουμε προτάσεις για να τις αποδεχτούν ή να τις απορρίψουν.