Ωτοβελονισμός

Υπάρχουν 1184 έρευνες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Ωτοβελονισμού.

Ο ωτοβελονισμός μπορεί να βοηθήσει σε πολλές και σημαντικές δυσλειτουργίες του οργανισμού μας. Δείτε τις δημοσιευμένες έρευνες εδώ….

Απώλεια βαρους με Ωτοβελονισμό Η πιο διαδεδομένη θεραπεία του.

Διώξτε τα περιττά κιλά τώρα με ωτοβελονισμό, χωρίς να πεινάτε, εύκολα, φυσικά και υγιεινά !
Ο ωτοβελονισμός αποτελεί ένα εκπληκτικό βοήθημα για όποιον επιθυμεί να χάσει περιττά κιλά αδυνατίζοντας εύκολα και αποτελεσματικά ! Και αυτό με απόλυτο φυσικό τρόπο χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες!!

Τρόποι θεραπείας με τον Ωτοβελονισμό

Ωτοβελονισμός και πρωτόκολλα εφαρμογής.

 • Πρόσκαιρος ερεθισμός του σημείου.(μόνο κατά την διάρκεια της θεραπείας) Γίνεται με μάλαξη, βελόνες, ηλεκτροβελονισμό, μαγνητισμό.
 • Συνεχιζόμενος ερεθισμός διαρκείας(πρόσθετα επικολλήματα στο αυτί που παραμένουν για μέρες.)
  Γίνεται με διάφορους τρόπους, με ημιμόνιμες βελόνες ή σποράκια Bacaria ή σφαιρίδια μεταλλικά ή μαγνητικά.
  Ο διαρκής ερεθισμός είναι το πλεονέκτημα του ωτοβελονισμού, ιδίως σε προβλήματα χρόνιου πόνου, χρόνιου άγχους, βουλιμίας, ανορεξίας, αδυνατίσματος, θεραπειών προφύλαξης π.χ. σε ημικρανίες.
 • Συνδυαστική Θεραπεία. Η καλύτερη και η πιο αποτελεσματική. Συνδυασμός μιας ολοκληρωμένης θεραπείας Ωτοβελονισμού (ερεθισμός σημείων) με ηλεκτροβελονισμό, Βιοσυντονισμό ή άλλο μέσο ανάλογα με τον ασθενή, με θεραπεία συνεχιζόμενου ερεθισμού (επικολλήματα) για μερικές μέρες έως την επανάληψη.

Πως λειτουργεί ο Ωτοβελονισμός

Το αυτί διαθέτει ένα τεράστιο πλήθος νευρικών απολήξεων και υποδοχέων και πολλαπλές νευρικές συνδέσεις με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Με την τοποθέτηση ειδικών αυτοκόλλητων σε συγκεκριμένα σημεία του αυτιού ενεργοποιούνται αντίστοιχες λειτουργίες και όργανα στο σώμα. Τα ειδικά αυτοκόλλητα ενεργοποιούνται καθημερινά με απαλό τρίψιμο.

Τι είναι αυτά τα ειδικά αυτοκόλλητα ?

Τα ειδικά αυτοκόλλητα για ωτοβελονισμό είναι μικρά, σχεδόν αόρατα και έχουν μία μικροσκοπική απόληξη στο κέντρο. Η τοποθέτηση, η ενεργοποίηση και η αφαίρεση είναι ανώδυνη!
Κάθε πότε χρειάζεται αλλαγή των αυτοκόλλητων ?
Τα ειδικά αυτοκόλλητα μένουν για μία εβδομάδα στο αυτί. Σε κάθε επίσκεψη τοποθετούνται ξανά καινούρια αυτοκόλλητα, συνήθως σε διαφορετικά σημεία, ανάλογα με το πρωτόκολλο που ακολουθείτε.

Δείτε την Ιστορία  του  Ωτοβελονισμού

Τι επιτυγχάνει ο Ωτοβελονισμός στο Αδυνάτισμα;

 • Μειώνει την αίσθηση της πείνας
 • Αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού
 • Μειώνει τη λαχτάρα για συγκεκριμένες τροφές, όπως γλυκά, ζυμαρικά, ψωμί
 • Αυξάνει την αποβολή τοξινών
 • Μειώνει την αίσθηση του άγχος, της κατάθλιψης, του εκνευρισμού, της επιθετικότητας και άλλες ψυχολογικές εντάσεις από την αλλαγή στην διατροφή
 • Αυξάνει την δράση και απόδοση του μεταβολισμού

Συνδυαστική Συνεδρία Ωτοβελονισμού με άλλες Εναλλακτικές Ολιστικές επιστήμες.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί έχουν αρχίσει να στρέφονται προς τις Ολιστικές Εναλλακτικές Θεραπείες. Πολλοί όμως απογοητεύονται και πιστεύω ότι την ευθύνη την έχουμε εμείς οι ίδιοι οι θεραπευτές, ειδικά στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι απλός. Δεν αρκεί μια ειδικότητα που διδάσκεται σε σαββατοκύριακα να λύση πραγματικά όλα τα σύνθετα προβλήματα του οργανισμού. Χρειάζονται περισσότερες γνώσεις.
Ο συνδυασμός των Θεραπευτικών Εναλλακτικών Επιστημών θα δημιουργήσουν έναν ολοκληρωμένο Ολιστικό Σύστημα για την καλύτερη ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού.
Η Ολιστική Επιστήμη μπορεί να προσφέρει και ολοκληρωμένη Ευεξία. Όλα τα συστήματα Ολιστικής Θεραπείας χρησιμοποιούν εκτός από εργαλεία (βελόνες, μηχανήματα γενικά,) και τα χέρια για ειδικού τύπου μαλάξεις, σε συνδυασμό με την σωστή κατά περίπτωση διατροφή και βοτανοθεραπεία (Ομοιοπαθητική, Γεμμοθεραπεία, Βοτανοθεραπεία, κλπ).

Ωτοβελονισμός και συνδυασμοί

 • Ωτοβελονισμός και Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (βελονισμός). Ο βελονισμός μπορεί να γίνεται με δακτυλοπιέσεις, βελόνες, ηλεκτροβελονισμό, Βιοσυντονισμό, κλπ.
 • Ωτοβελονισμός και Ολιστική Διατροφή. Τέλειος συνδιασμός για αδυνάτισμα. με Βιοσυντονισμό και Ομοιοπαθητική για Αποτοξίνωση και την Ολιστική ανανέωση του οργανισμού
 • Ωτοβελονισμός και Ρεφλεξολογία. Μειώνεται ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών έως το αποτέλεσμα.
 • Ωτοβελονισμός και Ενεργειακή Ψυχολογία. Καταπληκτικά αποτελέσματα σε ψυχο-νοητικά θέματα και προβλήματα.

Ωτοβελονισμός. Σε ποιές άλλες περιπτώσεις βοηθάει;

Ο Ωτοβελονισμός στα Ψυχοσωματικά, Ψυχονοητικά, και απλά στο Άγχος-Στρες.

Άγχος – στρες. Άγχος στρες απέναντι σε καταστάσεις ή γεγονότα αγχογόνα στρεσογόνα, “φυσιολογικής κατάστασης ή πρόσκαιρης”.
Π.χ.Το άγχος τής ιατρικής επισκεψης, αγωνία νευρικότητα σε εξετάσεις, stress of first date άνδρες και γυναίκες, αναμονή αποτελεσμάτων, άγχος για δικαστήρια, ομιλητές σε συνέδρια, κλπ.
Ψυχοσωματικά νοσήματα.Αρτηριακή πίεση, ταχυπαλμία, ακούσιες μυϊκές συσπάσεις, ταχύπνοια, άπνοια, απότομη εφίδρωση.
Ψυχονοητικά προβλήματα. Μνήμη, δυνατότητα συγκέντρωσης, συνειδητότητα.
Γαστρίτιδα από stress. Βάσει μελετών Ρώσων νευροφυσιολόγων, η αντιπροσώπευση μίας γαστρίτιδας είναι στο αριστερό αυτί όταν αυτή οφείλεται σε stress.
Μετατραυματικό stress. Ο Ωτοβελονισμός μπορεί να βοηθήσει θεραπευτικά στον έλεγχο και την αποδρομή του μετατραυματικού stress, ενίοτε σε δύσκολα κλινικά σύνδρομα, σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες όπως: Βιοσυντονισμός,Cognitive therapy, EMDR (Eye movement disencitilization and reprocessing),NLP (Neuro-linguistic Programming) κλπ.
Συναισθηματική διάθεση. Έκφραση προσώπου: άγχος, φόβος, απέχθεια, έκπληξη, ευτυχία, λύπη. (anger, fear, disgust, surprise, happiness, sadness). Σε συνδυασμό με Βιοσυντονισμό θα το δούμε και στην Ολιστική Αισθητική.
Αϋπνία. Υπάρχει και σχετική αρθρογραφία για συγκεκριμένη έρευνα σχετικά.