Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Βελονισμός χωρίς βελόνες. Ηλεκτροβελονισμός

Ηλεκτροβελονισμός Βελονισμός

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική βασίζεται στη φιλοσοφία και την κοσμοθεωρία των Κινέζων. Σύμφωνα μ’ αυτές, στο ανθρώπινο σώμα δίπλα στην αρτηριακή, φλεβική, λεμφική κυκλοφορία και του νευρικού συστήματος υπάρχει ένα κλειστό κύκλωμα αυτό της ενεργειακής κυκλοφορίας.

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική θεωρεί κάθε διαταραχή της υγείας ότι είναι διαταραχή μίας συγκεκριμένης ενεργειακής ισορροπίας. Σε περιπτώσεις έντασης από ψυχικά, σωματικά ή περιβαλλοντολογικά αίτια, το Γιν και το Γιανγκ χάνει την ισορροπία του, χάνετε επίσης η ισορροπία ανάμεσα στα πέντε στοιχεία και η ισορροπία ανάμεσα στα όργανα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι η ζωτική ενέργεια των μεσημβρινών οδηγείται είτε σε κατάσταση υπέρ πληρότητας είτε ανεπάρκειας. Αυτήν ακριβώς τη δυσαρμονία βιώνουμε ως δυσφορία, πόνο ή αρρώστια.

Στο Πρότυπο Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών Υγεία και Εναρμόνιση ακολουθούνται θεραπείες ηλεκτροβελονισμού χωρίς βελόνες, που αποτελεί την εξέλιξη του κλασικού βελονισμού. Στηρίζεται στις αρχές του βελονισμού και τη φιλοσοφία του, η οποία υποστηρίζει ότι 12 «ενεργειακά» κανάλια (μεσημβρινοί) διατρέχουν το σώμα, μέσα στα οποία ρέει η ζωτική ενέργεια και πάνω στα οποία υπάρχουν 365 σημεία «θύρες» ενέργειας (βελονιστικά σημεία).

Στον ηλεκτροβελονισμό χωρίς βελόνες, δεν έχουμε την εισχώρηση βελόνας στο σώμα, αλλά την τοποθέτηση ειδικών ακίδων σε συγκεκριμένα σημεία (βελονιστικά σημεία), μέσω των οποίων, διοχετεύεται ρεύμα πολύ χαμηλής τάσης στον οργανισμό.

Η διάγνωση γίνεται με μέτρηση του βιοενεργειακού πεδίου, που αναγνωρίζει την ανισορροπία, ενώ η θεραπεία με Ηλεκτροβελονισμό, Βελονισμό με Laser, Βιοενέργεια και Μαγνητοθεραπεία στοχεύουν στην επαναφορά της αρμονίας.

Αυτή η ισορροπία επαναφέρεται με την τόνωση της θετικής ενέργειας του σώματος και με την εξάλειψη της οποιασδήποτε αρνητικής ενέργειας και στοχεύει στην αποκατάσταση της ομαλής ροής της ενέργειας και στην ξεκούραση και τόνωση των οργάνων του σώματος. Για το λόγο αυτό, ο ηλεκτροβελονισμός χρησιμοποιείται και στο φυσικό ντοπάρισμα αθλητών.

Με τις θεραπείες βελονισμού ισορροπούμε ισχυρές συνήθειες που έχουν υπερβεί το μέτρο όπως:

 • τσιγάρο
 • αλκοόλ
 • παχυσαρκία
 • νευρικότητα

ενώ αποτελεί το μέσο για φυσικό λίφτινγκ, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος για την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Επίσης, δύναται να φέρει γρήγορη καταστολή σε διάφορους πόνους, είτε πρόκειται για συγκεκριμένη περιοχή είτε για μεγάλες επιφάνειες του σώματος, ακόμα και σε χρόνιους πόνους και βοηθάει σε:

 • μυοσκελετικά προβλήματα
 • οσφυαλγίες
 • ισχιαλγίες
 • αυχενικό σύνδρομο
 • πεπτικές διαταραχές
 • γυναικολογικά προβλήματα
 • πονοκεφάλους
 • ημικρανίες

Ο Βελονισμός και η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική δεν είναι αναγνωρισμένες από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, τον Ελληνικό Ιατρικό σύλλογο, και τον Ελληνικό Διατροφολογικό σύλλογο.

Στην Αμερική διδάσκεται ως μάθημα επιλογής στην κλασσική ιατρική και αναγνωρίζεται στο ασφαλιστικό σύστημα της Αμερικής και των προοδευτικών χωρων της ευρώπης.

Ωτοβελονισμός

Ωτοβελονισμός Προσφορά

Περιλαμβάνει 3 επισκέψεις

Ο ωτοβελονισμός είναι πολύ ισχυρό στήριγμα για όποιον επιθυμεί να χάσει βάρος.
Ενημερωθείτε για τις μελέτες σχετικά.

Τεστ Ευεξίας


Μια ολοκληρωμένη ματιά στον ενεργειακό σας οργανισμό μέσω της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Το στρες στην ζωή μας

Το στρες στην ζωή μας

Kατηγορίες

 • Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;
  Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο χρόνιο στρες της καθημερινής ζωής,
 • Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας
  Η κοινωνική απομόνωση έχει συνδεθεί άμεσα με δομικές αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κοινωνικά απομονωμένοι άνθρωποι έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια αργότερα στη ζωή τους.
 • Ολιστική προσέγγιση
  Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.
M
"

Πληροφορίες

Συντομος Οδηγός

Χρήσιμες συντομεύσεις σχετικά με την ιστοσελίδα μας.

Τι είναι η Ολιστική Προσέγγιση

Ένα ενημερωτικό άρθρο σχετικά με την Ολιστική Προσέγγιση.

Συχνές Ερωτήσεις

Οι συχνές ερωτήσεις μπορούν να βοηθήσουν στο τι είναι ή κάνουν οι ολιστικές θεραπείες.

Ολιστικές Υπηρεσίες

Δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρονται

Ασθένειες Παθήσεις και Συναισθήματα

Μια Ολιστική ματιά στην σχέση των ασθενειών και των συναισθημάτων.

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.