Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Μέτρηση Μεσημβρινών

Μέτρηση μεσημβρινών. Τι είναι οι Μεσημβρινοί?

Όλοι γνωρίζουμε για την ύπαρξη του αρτηριακού και φλεβικού μας συστήματος ή για το νευρικό μας σύστημα. Βάση της Π.Κ.Ι. υπάρχουν και άλλα ενεργειακά συστήματα που τρέχουν παράλληλα με το αρτηριακό, το φλεβικό και το νευρικό μας σύστημα! Οι 12 Κύριοι Μεσημβρινοί στο σώμα μας έχουν συγκεκριμένη πορεία και μεταφέρνουν την ζωτική μας ενέργεια γνωστή ως CHI. Βασικά οι 12 Κύριοι Μεσημβρινοί είναι 12 ζευγάρια ενεργειακών καναλιών. Κάθε ζευγάρι αποτελείται από ένα ενεργειακό κανάλι στο αριστερό μέρος και ένα στο δεξί μέρος του σώματος μας. Οι ονομασίες των Μεσημβρινών προέρχονται από τα Όργανα (ZANG FU) που περνάνε και η ροή της ζωτικής ενέργειας CHI στο κάθε Μεσημβρινό έχει άμεση σχέση με την λειτουργία του αντίστοιχου Οργάνου.
Ενεργειακές δυσλειτουργίες των μεσημβρινών δείχνουν την προδιάθεση ή την ύπαρξη κάποιας σωματικής δυσλειτουργίας των οργάνων ή και την ψυχολογική κατάσταση του πνεύματος. Η σωματική ή βιολογική κατάσταση ενός οργάνου είναι κατανοητή, αλλά τι σχέση έχει με την ψυχολογική κατάσταση του πνεύματος?
Όπως είπε και ο Ιπποκράτης «Νους υγιής εν σώματι υγιή»

Τι μετράμε στην Μέτρηση μεσημβρινών.

Στην Μέτρηση Μεσημβρινών αυτό που μετράμε είναι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό. Η Μέτρηση Μεσημβρινών γίνετε σε ειδικά βελονιστικά σημεία που αντανακλούν την λειτουργεία (ροή Βιο-ενέργειας) των 12 Πρωτεύων Μεσημβρινών. Η μέτρηση γίνετε στην δεξιά και αριστερή πλευρά του σώματος για να μπορέσουμε να δούμε και την πολικότητα (Yin Yan) βιοενέργειας(ηλεκτρομαγνητικού πεδίου).
Κάθε όργανο στο σώμα μας αντιπροσωπεύει και κάποιο συναίσθημα. Μάλλον το ποιο γνωστό συναίσθημα που σχετίζετε με συγκεκριμένο όργανο είναι ο θυμός και το συκώτι! «Μου έπρηξες το συκώτι» Είναι ακουστό στα αυτιά όλων μας. Όταν μιλάμε για ένα νευρωτικό άτομο που δεν έχει αρμονική συναλλαγή με την κοινωνία τον θεωρούμε «δυσκοίλιο» και «κατουρήθηκε από τον φόβο του» μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι σχέση έχει ο νευρωτικός με το παχύ έντερο ή ο φοβισμένος με τα νεφρά! Νεύρα Μεσημβρινός Συκώτι, σχέσεις με το περιβάλλον Μεσημβρινός του Παχέος Εντέρου, η ενέργεια του φόβου είναι στο μεσημβρινό των Νεφρών.
Στην Π.Κ.Ι. όπως και στην Ολιστική Ιατρική σε κάθε σωματική εκδήλωση προϋπήρχε μία ψυχολογική υπερφόρτωση!

Τα Πέντε Στοιχεία και οι 12 Πρωτεύοντες Μεσημβρινοί.

Η βιοενεργειακή δυναμική των Πέντε Στοιχείων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους 12 Mεσημβρινούς..
Ένας δημιουργικός κύκλος αποτελεί από το στοιχείο του νερού, του ξύλου, της φωτιάς, της γης και του μετάλλου και κάθε στοιχείο αποτελείται από δύο έως τέσσερεις μεσημβρινούς. Το νερό αντιπροσωπεύει την ροή, το ξύλο την ευλυγισία, η φωτιά την επιθυμία, η γη την γείωση και το μέταλλο την δύναμη του καθένας μας. Δυσλειτουργίες στην ομαλή ροή της ενέργειας δημιουργούν σωματικές βλάβες και σωματικές βλάβες δημιουργούν επιπλέων δυσλειτουργίες στην ροή της ενέργειας!

Δείτε το video της Μέτρησης Μεσημβρινών στο Ολιστικό Τεστ Ευεξίας.

Πως γίνετε η Μέτρηση Μεσημβρινών?

Η Μέτρηση Μεσημβρινών ήταν και η γένεση του Βιοσυντονισμού.
Όταν η Π.Κ.Ι. και ο Βελονισμός άρχισαν να διαδίδονται στον Δυτικό πολιτισμό πολλοί προσπάθησαν να ακυρώσουν τα θεαματικά αποτελέσματα στην βελτίωση της υγείας του ανθρώπου και προσπάθησαν να επικαλεστούν το Plasibo. Ήταν δύσκολο για τον Δυτικά σκεπτόμενο άνθρωπο να αποδεχθεί ότι υπάρχει ένα ηλεκτρομαγνητικό φορτίο μέσα στο σώμα μας, ότι ρέει σε όλο μας τον οργανισμό και ότι επιδρώντας στην ροή του μπορούμε να έχουμε ευεργετικά αποτελέσματα.(Σήμερα ο βελονισμός έχει αναγνωριστεί και χρησιμοποιείτε ακόμα και στα ιατρικά κέντρα για θεραπείες πόνου κ.λπ.)
Χρειάστηκαν πολύ λεπτά για την εποχή εκείνη (αρχές 1900) ηλεκτρονικά όργανα αλλά τελικά βρήκαν ότι υπάρχει όντος διαφορά στην Μέτρηση του Ηλεκτρομαγνητικού μας πεδίου στα σημεία βελονισμού. Αυτή ήταν και η γένεση του Βιοσυντονισμού.

Πως γίνετε λοιπόν η Μέτρηση Μεσημβρινών;

Πολύ απλά. Με ένα ηλεκτρόδιο που είναι συνδεδεμένο με ένα υπολογιστή γίνετε η μέτρηση.. Η διαδικασία είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη.
Γνωρίζοντας την βιοενεργειακή ροή των Μεσημβρινών, μας ανοίγει κυριολεκτικά τα μάτια προς τα πού πάει η υγεία μας και αν συνεχίσουμε τον ίδιο τρόπο ζωής μπορούμε με απλή λογική να καταλαβαίνουμε που κινδυνεύει η υγεία μας!

Τι μας προσφέρει η Μέτρηση Μεσημβρινών.

Η Μέτρηση Μεσημβρινών μας προσφέρει μια Ολιστική άποψη της ευεξίας μας με την γνώση της βιοενεργειακής μας λειτουργείας αλλά και δυναμικής. Έτσι μπορούμε να βελτιώνουμε και να μεγιστοποιήσουμε την ευεξία μας αλλά και την απόδοση μας σε ότι επιθυμούμε.

Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε σωματικές δυσλειτουργίες όπως οιδήματα και πρηξίματα, δυσκοιλιότητα και δυσπεψίες, προβλήματα μεταβολισμού και βάρους, πόνους σε αρθρώσεις, φαγούρα, τριχόπτωση, πονοκεφάλους και ημικρανίες και πολλές άλλες δυσλειτουργίες και προβλήματα έως και αυτοάνοσες καταστάσεις.
Επίσης μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το σώμα να φτάσει στην μέγιστη απόδοση σε σωματική ή νοητική δραστηριότητα. Πριν από έναν αθλητικό αγώνα σαν ένα ματς του τένις, έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή έναν αγώνα τρέξιμο στο δρόμο όπως το Μαραθώνιο όταν χρειάζεται το μάξιμουμ της σωματικής απόδοσης. Αλλά και πριν από κάποιες εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου ή πανελλαδικές εξετάσεις όταν ο νους χρειάζεται την μέγιστη απόδοση χωρίς άγχος. Δείτε και σχετικά σχόλεια για πριν από αγώνες…

Από την άλλη μπορούμε να αντιμετωπίζουμε νοητικές και ψυχολογικές δυσλειτουργίες από άγχος και στρες, αυπνίες, νευρικότητα, αρνητικές σκέψεις έως κατάθλιψη και άλλα.

Μετά την Μέτρηση Μεσημβρινών τι κάνω?

Με τα αποτελέσματα της Μέτρησης Μεσημβρινών γνωρίζουμε την βιοενεργειακή δυναμική του οργανισμού μας.
Αν δεν υπάρχουν σωματικές, νοητικές ή ψυχολογικές ενοχλήσεις τότε μπορούμε να εστιάζουμε στην πρόληψη και με τα αποτελέσματα της μέτρηση μεσημβρινών και τις αντίστοιχες απλές αλλαγές στην ζωή μας έχουμε την δυνατότητα να αποφεύγουμε πιθανά μελλοντικά προβλήματα υγείας.
Αν έχουνε ήδη εκδηλωθεί κάποια σωματικά, νοητικά ή/και ψυχολογικά προβλήματα τότε έχουμε με το αποτέλεσμα της μέτρησης μεσημβρινών ένα πολύ δυνατό εργαλείο για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση του προβλήματος ή της αρρώστιας που μας βασανίζει.
Με τι τρόπους μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα αποτελέσματα της μέτρησης μεσημβρινών?
• Με την εφαρμογή του Ηλεκτροβελονισμού στα βελονίστηκα σημεία
• Με Ωτοβελονισμό
• Μέσα από την Ολιστική Διατροφή
• Με Ομοιοπαθητικά ή Βοτανολογικά σκευάσματα
• Με σκευάσματα για την ενίσχυση Βιταμινών, Ιχνοστοιχείων, Μετάλλων και άλλα.
• Με Ειδικές Σωματικές Ασκήσεις
• Με Αναπνευστικές Ασκήσεις
• Με Ολιστικές Συμβουλές και απλές αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα
Ανάλογα με τα υπάρχοντας προβλήματα, με τα πιθανά μελλοντικά προβλήματα και με την προσωπικότητα και δυνατότητα του καθένα επιλέγετε μία από τις παραπάνω μεθόδους ή ένας συνδυασμός από διάφορους μεθόδους για την ολιστική επίλυση του προβλήματος.