Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Αντιβιοτικά παρενέργειες. Υγεία εναρμόνιση.

Αντιβιoτικά. Η κατάχρηση ενός θαύματος.

Το θαυματουργό φάρμακο του 19ου αιώνα έχει εξελιχθεί σε μια από τις ουσίες με τη μεγαλύτερη κατάχρηση από τη σύγχρονη ιατρική. Ό,τι προοριζόταν για δυνητικά θανατηφόρες μολύνσεις, έχει καταντήσει πλέον συνήθεια να δίνεται για κρυολογήματα, μικρής σημασίας δερματικούς ερεθισμούς, ή σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχει έστω και υποψία για ήπια μόλυνση. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, αρκετές έρευνες εντός των πλαισίων του ιατρικού κατεστημένου έδειξαν ότι κάθε χρόνο αντιβιοτικά αξίας κυριολεκτικά δισεκατομμυρίων δολαρίων συνταγογραφούνται χωρίς να είναι απαραίτητα.

Μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ότι στο 5% των ατόμων που παρουσιάζουν αλλεργία, στομαχικές διαταραχές ή άλλες αντιδράσεις προκαλούνταν από αντιβιοτικά που δεν ήταν απαραίτητο να χρησιμοποιήσουν. Όπως όμως συμβαίνει και με πολλές άλλες περιπτώσεις κατάχρησης φαρμάκων, η εκτίμηση αυτή αποκαλύφθηκε ότι αποτελεί την μικρή κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου. Αυξάνεται σταθερά ο αριθμός αυτών που πιστεύουν ότι επαναλαμβανόμενες δόσεις αντιβιοτικών μπορούν να προκαλέσουν τέτοιες διαταραχές στο εσωτερικό περιβάλλον του σώματος, ώστε αυτές να εξελιχθούν νοσηρότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρόνια κόπωση, διαβήτη, ακόμη και καρκίνο!

Τι σημαίνει η λέξη αντιβιοτικά?

αντιβιοτικά = ουσίες που ανταγωνίζονται τη ζωή, αντί+βιοτικό, (από τη λέξη βίος)

Αντιβιοτικά και υπερσυνταγογράφηση διεθνώς.

Η κατάχρηση στο μεγαλείο της. Ορισμένοι γιατροί συνταγογραφούν αντιβιοτικά με ρυθμό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως απίστευτος.
Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, στις ΗΠΑ μαιευτήρες και γυναικολόγοι γράφουν2.645.000 συνταγές αντιβιοτικών κάθε εβδομάδα.
Οι παθολόγοι γράφουν 1.416.000 συνταγές την εβδομάδα.
Αυτό συνεπάγεται 211.172.000 συνταγές ετησίως, μόνο για τις δύο ειδικότητες!
Οι παιδίατροι συνταγογραφούν αντιβιοτικά αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο μόνο για ένα είδος μόλυνσης, την ωτίτιδα, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους θεραπεία.
Μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία, το 1999, έδειξε ότι το 80% των συνταγών με αντιβιοτικά που έγραφαν οι οικογενειακοί γιατροί δεν ήταν αναγκαίες.
Όπως και τα εντομοκτόνα, τα αντιβιοτικά σκοτώνουν και τα καλά μικρόβια μαζί με τα κακά. Τα αντιβιοτικά ευρέως φάσματος είναι περιβόητα γι’ αυτό.
Το ανθρώπινο έντερο είναι ένα κάπως ευαίσθητο περιβάλλον, μέσα στο οποίο ορισμένα μικρόβια βοηθούν στην πέψη της τροφής, παράγουν ορισμένες βιταμίνες και διατηρούν μια ισορροπία οργανισμών που εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων βακτηρίων και ενζύμων. Τα αντιβιοτικά διαταράσσουν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει παρασιτικές μολύνσεις, έλλειψη βιταμινών, απώλεια μεταλλικών στοιχείων λόγω διάρροιας, φλεγμονή του εντέρου, σύνδρομα ανεπαρκούς απορρόφησης και ανάπτυξη τροφικών αλλεργιών που οφείλονται σε ατελή εντερική λειτουργία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Αντιβιοτικά και τις παρενέργειες τους

Μπορείτε να βρείτε στα εξείς βιβλία.

  • “What Doctors Don’t Tell You” [Τι δεν σας λένε οι γιατροί] της Lynne McTaggart και
  • “Beyond Antibiotics” [Πέρα από τα αντιβιοτικά] των Dr Keith Sehnert, Dr Lendon Smith και Michael Schmidt

Αρθρογραφεία σχετικά με την χρήση και τις παρενέργειες των αντιβιοτικών

Αντιβιοτικά. Η αρχή του τέλους έφθασε. Είναι πραγματικότητα.

Αντιβιοτικά. Η αρχή του τέλους έφθασε. Είναι πραγματικότητα.

Αντιβιοτικά. Η αρχή του τέλους ενός εκπληκτικού φαρμάκου που έσωσε εκατομμύρια ζωές (ανθρώπων και ζώων) στον πλανήτη μας φθάνει στο τέλος του. Ο λόγος είναι η αλόγιστη υπερκατανάλωση του.

read more
Τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας?

Τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας?

Πειράματα σε Καναδά και Ιρλανδία δείχνουν να ενισχύουν τη θεωρία ότι η μικροχλωρίδα του εντέρου επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου

read more
Αντιβιοτικά και παρενέργειες. Οι πιο συνήθεις.

Αντιβιοτικά και παρενέργειες. Οι πιο συνήθεις.

Τα αντιβιοτικά έχουν παρενέργειες και βλάπτουν εκτός από το συκώτι και την βλεννογόνου του παχύ έντερου. Σχεδόν όλοι μας ξέρουμε τις ενοχλήσεις όπως τάση για εμετό ή διάρροια

read more
Προειδοποίηση από τον Π. Ο. Υγείας.

Προειδοποίηση από τον Π. Ο. Υγείας.

Η ανθεκτικότητα των βακτηρίων στα αντιβιοτικά μπορεί να σημάνει το τέλος της σύγχρονης ιατρικής. Σαν να μην έφτανε η παγκόσμια οικονομική κρίση, έχει ήδη ξεκινήσει μια άλλου τύπου

read more
Γνωρίζεται ότι Τα αντιβιοτικά ΔΕΝ θεραπεύουν?

Γνωρίζεται ότι Τα αντιβιοτικά ΔΕΝ θεραπεύουν?

Στην Ελλάδα κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από απλές λοιμώξεις εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης

read more
Εμβόλια, έχουν παρενέργειες…?

Εμβόλια, έχουν παρενέργειες…?

Η συζήτηση για τα έμβολια συνεχίζεται καθώς ένα Ιταλικό δικαστήριο βγάζει απόφαση υπέρ της οικογένειας Μπόκα της οποίας ο εννιάχρονος γιος έγινε αυτιστικός

read more