Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Ορισμός της επιτυχίας

Ορισμός της επιτυχίας

Ο ορισμός της επιτυχίας που έχετε δημιουργήσει,
επηρεάζει κάθε άλλη σημαντική απόφαση για τη ζωή σας.

Ο ορισμός της επιτυχίας είναι η πυξίδα σας, η σημαία σας, το λάβαρο σας, το πολικό σας αστέρι, στο ταξίδι της ζωής σας και σας προσφέρει την κατεύθυνση, τον σκοπό και το νόημα της ζωής σας.
Καθώς η κατεύθυνση της επιτυχίας σας εξελίσσεται και μεταλλάσσετε, σας βοηθά να προχωρήσετε με περισσότερο πάθος στη ζωή σας και να είστε το πρόσωπο που εσείς θέλετε περισσότερο.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ζούμε σε μια κοινωνία με φρενήρεις ρυθμούς και κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν γρηγορότερα από πριν. Η επιδίωξη της ευτυχίας έχει επιταχυνθεί σίγουρα τα τελευταία χρόνια. Επιδιώκουμε την ευτυχία γρηγορότερα και ταχύτερα από ποτέ και όσο γρηγορότερα την ακολουθούμε τόσο μεγαλύτερο γίνεται το ταξίδι. Ψάχνουμε για αγάπη, θέλουμε έναν σύντροφο ψυχής και θέλουμε ένα τώρα. Οπότε τι κάνουμε? Κάνουμε Speed Date. Τώρα ειλικρινά, δεν μου αρέσει το Speed Date. Δεν μου αρέσει η ιδέα να με απορρίψουν τόσες φορές, τόσο γρήγορα σε ένα βράδυ. Αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται οργανωμένα αυτές τις μέρες.
Κυνηγάμε την επιτυχία. Κυνηγάμε την επιτυχία πιο επιθετικά και πιο απεγνωσμένα από ποτέ και μετά από αυτό το διάστημα εξακολουθούμε να ψάχνουμε για τους στόχους μας και κάποια στιγμή μας τελειώνει ο χρόνος. Όσο πιο γρήγορα , ταχύτερα ζούμε τόσο πιο γρήγορα φεύγει ο χρόνος.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πινακίδα στάσης STOP.

Stop Ορισμός της επιτυχίας

Σε κάποιο σημείο πραγματικά πρέπει να σταματήσουμε.

ΓΙΑΤΙ…???
Γιατι αν δεν σταματήσετε δεν θα φτάσετε ποτέ εκεί που θέλετε.
Ξέρετε υπάρχουν μόνο δύο τύποι στάσης (Stop).
Υπάρχει η εθελοντική στάση, όταν επιλέγουμε να σταματήσουμε.
Ο Siddhartha το έκανε αυτό.
Ο Siddhartha κάθισε κάτω από το δέντρο Bodhi στην ακίνητη στάση διαλογισμού και εκείνη την στιγμή, είχε μια εμπειρία φώτισης και από εκείνη την ημέρα έγινε γνωστός ως ο Βούδας. Ο Siddhartha, για πολλά χρόνια, κυνήγαγε τη φώτιση, έχοντας πάρει το δρόμο της λιτότητας, της θυσίας, και της οδύνης. Αλλά μόνο όταν σταμάτησε να κυνηγάει την φώτιση, ήρθε η φώτιση και τον βρήκε. Βρήκε αυτό που έψαχνε όταν απλά σταμάτησε να το κυνηγά.
Ο Μωυσής προτού εισέλθει στην Ιερουσαλήμ τη γη της επαγγελίας, σταματάει το ταξίδι των 40 χρόνων και περιμένει για 40 ημέρες (προσεύχεται) πριν εισέλθει στην πόλη.
Ο δεύτερος τρόπος στάσης, είναι η ακούσια στάση, και αυτό συμβαίνει όταν μας επιβάλλεται να σταματήσουμε. Δεν το επιλέγουμε συνειδητά, όπως για παράδειγμα όταν συμβαίνει κάποιο ατύχημα, αρρώστια ή όταν σας σταματήσουν από την εργασία σας.

Όση μεγαλύτερη προσοχή θα δώσετε σε αυτή την ερώτηση “Τι είναι η επιτυχία” τόσο πιο κοντά θα φτάσετε στην αλήθεια για το τι είστε, τι είναι πραγματικότητα για σας και ποιος είναι ο σκοπός της ζωή σας.
Σε μία μικρή έρευνα, μια ομάδα 1000 ατόμων είχε ερωτηθεί αν έχουν γράψει έναν ορισμό για την επιτυχία. Από τα 1000 άτομα, 121 είπαν ΝΑΙ. Τώρα αυτό σημαίνει ότι 9 άτομα από τα 10 είπαν ΟΧΙ.
Οι ίδιοι άνθρωποι ρωτήθηκαν αν είχαν συντάξει την διαθήκη τους. 374 απάντησαν ΝΑΙ.
Αυτό σημαίνει ότι από εκείνους τους 1000 ανθρώπους, περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονταν τι θα συμβεί μετά τον θάνατό τους παρά πριν από τον θάνατό τους. Πολύ ενδιαφέρον. Εσείς πως αντιλαμβάνεστε αυτό το γεγονός? Πως το αισθάνεσθε ???

Ο μόνος δρόμος για την δημιουργία της επιτυχίας μας είναι να σταματήσουμε
και να καθορίσουμε τι είναι η επιτυχία για μας.

Θέλετε να κάνουμε μια άσκηση που θα σας βοηθήσει να καθορίσετε ή να αναθεωρήσετε προς το καλύτερο, τον δικό σας ορισμό της επιτυχίας;
Σας προσφέρω ένα τελείως δωρεάν (με ένα like) διαδυκτιακό, σύντομο, σεμινάριο σχετικά με τον Ορισμό της Επιτυχίας.
Ειμαι στην διαθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να έχετε.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας.