Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Τροφικές​ Δυσανεξίες. Μύθοι – Αλήθειες.

[xyz-ihs snippet=”BIO1″]

Τροφικές Δυσανεξίες . Τι ακόμα προσπαθούν να μας πούνε…

Μύθοι, Φήμες και Αλήθειες για τις Τροφικές Δυσανεξίες.

Ο Όρος Τροφικές Δυσανεξίες ακούγετε συχνά τα τελευταία χρόνια, σαν κάτι καινούριο και λίγο σαν να είναι στην μόδα να κάνουμε ένα τεστ δυσανεξίας! Ο κόσμος αναζητεί να κάνει το τεστ τροφικής δυσανεξίας για να μάθουν τι τροφές τους παχαίνουν, για να μάθουν γιατί έχουν δυσπεψίες και ενοχλήσεις στο πεπτικό σωλήνα ή τι είναι αυτό που τρώνε και τους πιάνει φαγούρα ή έκζεμα στην επιδερμίδα τους και επειδή το έκανε η φίλη ή ο φίλους τους.

Και όπως με κάθε τι καινούργιο πολλά λέγονται, από στόμα σε στόμα μεταφέρονται εμπειρίες και γνώσεις και συχνά εμπλέκονται και γεγονότα που δεν υφίστανται. Και στο τέλος ακούγονται τόσα πολλά που δεν ξέρουμε πια τι είναι οι φήμες, οι μύθοι και οι αλήθειες για τις τροφικές δυσανεξίες! Ας ξεκαθαρίζουμε λίγο το πεδίο και να δούμε αναλυτικά τα γεγονότα για τις τροφικές δυσανεξίες!

Μύθοι και Φήμες για τις Τροφικές Δυσανεξίες:

Το τεστ δυσανεξίας που γίνεται με αίμα είναι ιατρική εξέταση. Μύθος
Το τεστ δυσανεξίας δεν είναι εγκεκριμένη εξέταση από το υπουργείο Υγείας και από κανένα ιατρικό σύλλογο. Το τεστ δυσανεξίας πρώτα εφαρμόστηκε από τις Εναλλακτικές Θεραπείες από 1920 και το 1970 άρχισε να γίνεται παγκοσμίως γνωστό για τα αποτελέσματα που είχαν οι εναλλακτικές θεραπείες εφαρμόζοντας τις ανάλογες πρακτικές.

Οι τροφικές δυσανεξίες είναι απάτη.Μύθος

Αν είναι απάτη οι τροφικές δυσανεξίες τότε τι πρόβλημα έχουν τα νεογέννητα (που είναι και πιο ευαίσθητοι οργανισμοί) με το γάλα. Γιατί κάποια γάλατα είναι καλά και κάποια όχι. Πως ονομάζουμε αυτή την (τροφική δυσανεξία) αν δεν είναι δυσανεξία? Μήπως να το πούμε σύνδρομο γάλακτος για να μην είναι τροφική δυσανεξία? Και με την γλουτένη τη γίνεται? Και αυτό να το λέμε σύνδρομο? Ή μήπως είναι απατεώνες όλοι στην Ευρώπη και Αμερική που στα εστιατόρια τους έχουν και πιάτα χωρίς Γλουτένη και που όσοι παρασκευάζουν ζυμαρικά έχουν πλέον και διάφορα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη? Άραγε αυτοί που φωνάζουν για απάτη είναι απλά ανημέρωτοι «ειδικοί» ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο πιο σοβαρό?
Μία τροφική δυσανεξία είναι μία ήπια τροφική αλλεργία.Μύθος

Η τροφική δυσανεξία δεν είναι τροφική αλλεργία! Οι παρενέργειες των αλλεργειών είναι άμεσες.

Αν νομίζετε ότι έχετε τροφική δυσανεξία πρέπει να αφαιρέστε το συγκεκριμένο τρόφιμα για πάντα από την διατροφή σας.Μύθος

Κάθε τροφή έχει τα δικά της θρεπτικά συστατικά. Αφαιρώντας κάποιες τροφές για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει έλλειψη βασικών συστατικών όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κτλ. Το σωστό είναι να απευθυνόμαστε σε έναν ειδικό.
Οι περισσότεροι ενήλικες ξεπερνάνε μη τρώγοντας με τον καιρό τις σοβαρές τροφικές δυσανεξίες τους.Μύθος

Οι σοβαρές τροφικές δυσανεξίες σε έναν ενήλικα μπορούν να επιμένουν δεκαετίες ακόμα και μη τρώγοντας αυτές τις τροφές.Συχνά χρειάζονται μια ειδική θεραπεία για να δέχεται ο οργανισμός ξανά αυτές τις τροφές.

Οι τροφικές δυσανεξίες είναι μία καινούρια επιβάρυνση της υγείας μας.Μύθος

Πολύ πιθανό οι τροφικές δυσανεξίες υπάρχουν από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος. Αυτό που έχει αλλάξει αρκετά των τελευταίο αιώνα είναι ότι αυξάνονται ραγδαία οι σοβαρές τροφικές δυσανεξίες λόγο αλλαγών των τροφικών συνηθειών και λόγο της επιβάρυνση της υγείας από στρες, τοξίνες, καυσαέριο, μειωμένη ποιότητα νερού κτλ.
Είναι εύκολο να βρω μόνος μου σε τι έχω τροφική δυσανεξία παρακολουθώντας τι τρώω.Μύθος

Επειδή συχνά αργούνε τα όργανα να εκδηλώνουν τις ενοχλήσεις από της τροφικές δυσανεξίες (έως και 48 ώρες) είναι λίγο δύσκολο να καταλαβαίνουμε μόνοι μας πια ήταν η τροφή πού δημιούργησε την ενόχληση. Για να ξεχωρίζουμε τις «ένοχες» τροφές χρειάζεται να κάνουμε ένα τεστ τροφικής δυσανεξίας.
Αν τρώω μόνο βιολογικά τότε δεν θα έχω τροφικές δυσανεξίες.Μύθος

Αυτό είναι συχνά μία λανθασμένη σκέψη! Άλλο τροφικές δυσανεξίες και άλλο ευαισθησία σε φυτοφάρμακα!! Σίγουρα οι βιολογικές τροφές είναι ανώτερα σε ποιότητα από τα συμβατικά, αλλά δεν μας σώζουν από το ενδεχόμενο να αποκτούμε τροφικές δυσανεξίες.

Αλήθειες για τις Τροφικές Δυσανεξίες:

  • Οι τροφικές δυσανεξίες αυξάνονται. Οι τροφικές συνήθεις παγκόσμια αλλάζουν και μία από τις συνἐπειες είναι να αυξάνονται οι τροφικές δυσανεξίες. Για περισσότερα… Πως τις αποκτάμε?
  • Πολλά παιδιά ξεπερνάνε με τον καιρό τις δυσανεξίες στο γάλα, στο σιτάρι, στην σόγια και στο αυγό. Μεγαλώνοντας ωριμάζει και αναπτύσσετε ο πεπτικός σωλήνας και τα όργανα που συμμετέχουν στην πέψη. Για αυτό παρατηρείτε σε κάποιες περιπτώσεις να φεύγουν η να ελαφρύνουν κάποιες τροφικές δυσανεξίες από την παιδική ηλικία. Αλλά λόγο της δυσκολίας να μεγαλώνει ένα μικρό παιδί χωρίς γάλα, γαλακτοκομικά ή προϊόντα από αλεύρι η καλύτερη λύση και σε αυτή την ηλικία είναι μία σωστή θεραπεία!
  • Οι εποχιακές τροφικές δυσανεξίες φεύγουν μη τρώγοντας από μόνες τους. Πραγματικά αν αποφεύγουμε τις εποχιακές τροφικές δυσανεξίες για ένα χρονικό διάστημα τότε υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να αποχωρίσουν από μόνες τους. Αλλά αυτό δεν ισχύει για τις έντονες και σοβαρές τροφικές δυσανεξίες!
  • Μπορείς να έχεις τροφική δυσανεξία σε οποιοδήποτε τροφή. Ναι, αλλά οι σοβαρές τροφικές δυσανεξίες είναι η λακτόζη, το γάλα, τα γαλακτοκομικά, η γλουτένη και τα δημητριακά (στάρι, σίκαλη, βρώμη, κριθάρι…)
  • Άτομα που έχουν σοβαρές τροφικές δυσανεξίες έχουν την τάση να αποκτούν εύκολα και άλλες τροφικές δυσανεξίες. Πραγματικά τα άτομα πού έχουν σοβαρές τροφικές δυσανεξίες κινδυνεύουν να αποκτήσουν περισσότερες τροφικές δυσανεξίες. Τα όργανα που συμμετέχουν στην πέψη είναι ήδη ταλαιπωρημένα από τις υπάρχοντες δυσανεξίες και η ευαισθησία να αποκτούνται και άλλες τροφικές δυσανεξίες είναι μεγαλύτερη! Γι αυτό και υπάρχει η κατηγοριοποίηση των Τροφικών Δυσανεξιών.
  • Τροφικές δυσανεξίες και το τεστ για ανίχνευση των τροφικών δυσανεξιών δεν αναγνωρίζετε από την κλασική ιατρική. Πραγματικά το θέμα των τροφικών δυσανεξιών ανήκει στον τομέα της εναλλακτικής επιστήμης! Οι τροφικές δυσανεξίες δεν αφήνουν αντισώματα και δεν ανιχνεύονται με την μέθοδο της ανίχνευσης αλλεργιών και για αυτό τον λόγο δεν αναγνωρίζονται από την κλασική ιατρική. Από το1920 το τεστ γίνετε με την μέθοδο του ΒιοΣυντονισμού που είναι πολύ πιο έγκυρη από τις άλλες μεθόδους.

Σχετική Αρθρογραφεία για το Τεστ Δυσανεξίας.

Facebook Page

Ωτοβελονισμός

Ωτοβελονισμός Προσφορά

Περιλαμβάνει 3 επισκέψεις

Ο ωτοβελονισμός είναι πολύ ισχυρό στήριγμα για όποιον επιθυμεί να χάσει βάρος.
Ενημερωθείτε για τις μελέτες σχετικά.

Τεστ Ευεξίας


Μια ολοκληρωμένη ματιά στον ενεργειακό σας οργανισμό μέσω της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Το στρες στην ζωή μας

Το στρες στην ζωή μας

Categories

  • Καφές Οφέλη και παρενέργειες
    Οι λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πίνουν το αγαπημένο τους πρωινό ρόφημα, πιθανώς δεν σκέφτονται τα οφέλη ή τους κινδύνους για την υγεία τους. Και όμως, αυτό το ρόφημα έχει αποτελέσει αντικείμενο μιας μακράς ιστορίας συζητήσεων.
  • Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε
    Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.
  • Ολιστική προσέγγιση
    Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.