Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Βιοσυντονισμός . Bioresonance BioTherapy

Tel: 211 110 3536

Kin: 6949392750

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις
για τον Βιοσυντονισμό

Βιοσυντονισμός

[xyz-ihs snippet=”BIO1″]

Τι είναι ο Βιοσυντονισμός?

Η Ολιστική μέθοδος του βιοσυντονισμού αναπτυχθήκε στα τέλη του 1920 και την δεκαετία του 70 άρχισε να γίνετε γνωστή σε όλο τον κόσμο από τα εντυπωσιακά της αποτελέσματα.Ο Βιοσυντονισμός βασίζεται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αρχή της Κβαντικής Φυσικής (Μάξ Πλάνκ) κατά την οποία τα κύτταρα του σώματός μας εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα. Στο σώμα μας, έχουμε διαφορετικές μορφές ενέργειας.
Μία από αυτές είναι η ηλεκτρομαγνητική, η οποία εκφράζεται με ταλαντώσεις (συχνότητες).

Κάθε ζωτικό όργανο, κάθε ανθρώπινος ιστός, όπως άλλωστε και κάθε τι γύρω μας εκπέμπει την δική του ιδιαίτερη συχνότητα που ονομάζεται ιδιοσυχνότητα. Όλα τα όργανα μαζί συνθέτουν το προσωπικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του καθενός. Η παρουσία κάποιου ξενιστή όπως τα παράσιτα ή οι ιοί επηρεάζουν το πεδίο αυτό αφού επιπλέον συχνότητες κάνουν την εμφάνιση τους, με συνέπεια να μειώνεται η ταχύτητα επικοινωνίας των κυττάρων μεταξύ τους. Η ταχύτητα αντίδρασης του οργανισμού επιβραδύνεται με αποτέλεσμα να μένει εκτεθειμένος και ευάλωτος και να εκδηλώνονται οι ασθένειες.

Τι σημαίνει ο όρος «Βιοσυντονισμός»;

Αν ένας τραγουδιστής τραγουδήσει μια νότα κρατώντας στα χέρια του ένα διαπασών, τότε η αντίστοιχη νότα στο διαπασών θα αρχίσει να ηχεί, να δονείται . Ο τραγουδιστής και το όργανο συντονίζονται στη συγκεκριμένη νότα. Αυτό σημαίνει, πως για να υπάρχει συντονισμός, η συχνότητα της δόνησης του πομπού να είναι η ίδια με αυτή του δέκτη.
Το ανθρώπινο σώμα μπορεί επίσης να συντονιστεί με ένα εκπεμπόμενο σήμα αν αυτό έχει την ίδια συχνότητα με αυτή του σώματος. Η αρχή του συντονισμού που λαμβάνει χώρα στο επίπεδο των ζώντων οργανισμών καλείται βιοσυντονισμός.

Ο Βιοσυντονισμός στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο βιοσυντονισμός δεν είναι αναγνωρισμένος απο την Κλασσική Ιατρική. Σε κάποιες χώρες όμως αρχίζει και παίρνει κάποιες μικρές αναγνωρίσεις αλλά και προειδοποιήσεις, από τα ανάλογα υπουργεία υγείας.
Αν και στην Αμερική δεν είναι αναγνωρισμένη η ιδιότητα του βιοσυντονισμού (επίσημα) , ο Αμερικάνικος στρατός τις χρησιμοποίησε κατά κόρον για πειραματικούς λόγους και στους 2 πολέμους του Ιράκ, για διάγνωση και ανίχνευση πιθανών παραγόντων βιολογικού και βιοχημικού πολέμου που είχαν ίσως εισχωρήσει στον οργανισμό των στρατιωτών. Στη Ρωσία δε η χρήση τους καλύπτεται και από τα δημόσια ταμεία, διότι έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας. Στην Ελλάδα επιτρέπεται η χρήση του από Ολιστικούς Συμβούλους Υγείας, αλλά και Ιατρούς αλλά με την προειδοποίηση ότι δεν είναι αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Υγείας ως Ιατρική πράξη. Το θεωρώ σωστό γιατί είναι πολύ καλό που μας επιτρέπουν να το χρησιμοποιούμαι ελεύθερα, ενώ ταυτόχρονα είναι και πραγματικότητα ότι δεν είναι και Ιατρική πράξη.

Ο Βιοσυντονισμός και οι αρχές του.

Η θεραπεία «συντονίζεται» με τον ασθενή. Με δεδομένο ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό ον, έτσι και η πάθησή του οργανισμού του είναι μια ξεχωριστή περίπτωση που αντιμετωπίζεται ανάλογα. Η διαδικασία της συνεδρίας, δηλαδή, προσαρμόζεται ειδικά και ανάλογα με τον κάθε ασθενή.

Από τον Βελονισμό στον Βιοσυντονισμό.

Οι μετρήσεις των ηλεκτρικών δυναμικών που γινόντουσαν στα σημεία Βελονισμού ήταν και προάγγελος του Βιοσυντονισμού.

Δείτε περισσότερα παρακάτω…

Πως Λειτουργεί ο βιοσυντονισμός;

Το 1977 ο Γερμανός ιατρός Franz Morell, «πατέρας» της εναρμόνισης με βιοσυντονισμό, με μακρόχρονη πείρα στον ηλεκτροβελονισμό, σκέφτηκε ότι οι θεραπείες του θα μπορούσαν να είναι πιο ακριβείς αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους ηλεκτρομαγνητικούς κραδασμούς του ίδιου του σώματος του ασθενούς. Έτσι κατασκευάστηκε η πρώτη ηλεκτρονική συσκευή, η οποία μπορούσε να λάβει και να επιστρέψει στο σώμα τις ηλεκτρομαγνητικές του συχνότητες με τη βοήθεια ηλεκτροδίων. Με αυτό τον τρόπο ο Morell έβαλε τα θεμέλια μιας από τις πιο ακριβείς θεραπευτικές διαδικασίες που υπάρχουν σήμερα στην ιατρική.
Ο βιοσυντονισμός λοιπόν ξεκινάει με βάση το γεγονός πως το ανθρώπινο σώμα- ως ενεργειακό πεδίο – μπορεί να εκπέμπει και να λαμβάνει ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος μπορεί επίσης να τροποποιηθεί. Κάθε επιρροή πάνω στο σώμα αλλάζει το ενεργειακό του πεδίο, είτε αυτές οι ενέργειες είναι θετικές είτε αρνητικές για το σώμα. Εντούτοις, οι περισσότεροι παράγοντες μπορεί να έχουν τόσο θετική όσο και αρνητική επίπτωση ανάλογα με τη δοσολογία και τη φύση τους. Όπως η ζωογόνος ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να επιφέρει εγκαύματα στο δέρμα όταν αυτό εκτίθεται υπερβολικά σε αυτή. Ή όπως τα φάρμακα που μαζί με τη θεραπευτική δράση τους μπορούν ταυτόχρονα να προκαλέσουν παρενέργειες.
Το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει διάφορες συχνότητες. Τα κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα έχουν το καθένα τις ειδικές τους δονήσεις. Αυτές οι εξατομικευμένες δονήσεις συνδέονται μεταξύ τους και έχουν μια αμοιβαία επίδραση. Μαζί σχηματίζουν το συνολικό φάσμα συχνοτήτων του ασθενούς – την ατομική του δονητική εικόνα.
Οι δονήσεις ενός υγιούς ατόμου είναι διαφορετικές από αυτές ενός ασθενούς. Οι συχνότητες ξένων ουσιών όπως το αμάλγαμα, που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι στα σφραγίσματα, οι διάφοροι μικροοργανισμοί και τα φυτοφάρμακα, τα οποία βρίσκονται συσσωρευμένα μέσα στο σώμα, επηρεάζουν τον δονητικό του τύπο.
Έτσι, η υγεία και η ασθένεια εκφράζονται μέσα στην ατομική δονητική εικόνα κάθε οργανισμού. Κι ενώ, η αρχική ιδέα του γιατρού Morell ήταν να χρησιμοποιήσει για θεραπευτικούς σκοπούς τις ίδιες τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες του ασθενούς, σύντομα πρόσθεσε την δυνατότητα της χρήσης των ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων διάφορων ουσιών. Σήμερα στον βιοσυντονισμό έχουμε πάνω από 330,000 ουσίες που επηρεάζουν το ανθρώπινο δυναμικό.
Για παράδειγμα, μπορεί να βρεθεί σε ποιες ουσίες παρουσιάζει το άτομο αλλεργικές αντιδράσεις, ή αν κάποιες παιδικές ασθένειες, οι οποίες είχαν κατασταλεί με τη χορήγηση αντιβιοτικών, προκαλούν ακόμα σοβαρή επιβάρυνση στον οργανισμό. Ο Morell έβαλε σε εφαρμογή μια αρχή της φυσικής κατά την οποία οι ταλαντώσεις επηρεάζονται από την ακριβή αντικατοπτρισμένη εικόνα τους, με αποτέλεσμα να αλληλοεξουδετερώνονται. (πχ μια δόνηση με υποτιθέμενο αριθμό 5 θα μηδενιστή εάν της χορηγηθεί μια συχνότητα με αριθμό -5. «5-5=0»)
Η εφαρμογή αυτής της αρχής στην ιατρική επιτρέπει την μείωση ή και την εξουδετέρωση των παθολογικών ταλαντώσεων ενός ασθενούς χρησιμοποιώντας την αντεστραμμένη εικόνα τους (αντικατοπτρισμός). Με την αντιστροφή των παθολογικών συχνοτήτων επιτεύχθηκε μια καινοτομία στην ιατρική. Έγινε δυνατό, να ανακουφισθεί ο οργανισμός και οι ρυθμιστικές του λειτουργίες από τις επιβαρυντικές δονήσεις, είτε αυτές προέρχονται από το ίδιο το σώμα είτε από ξένες ουσίες, οι οποίες βρίσκονται μέσα σε αυτό.
Το επόμενο σημαντικό βήμα στην χρήση των ηλεκτρομαγνητικών θεραπευτικών δονήσεων έγινε από τον Hans Brugermann, συνεργάτη και βοηθό του Morell , όπου έκανε κάποιες τροποποιήσεις για καλύτερα αποτελέσματα στη θεραπεία και από τότε για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ο όρος «βιοσυντονιστική θεραπεία» (bioresonance therapy).
Ο ίδιος κατασκεύασε μια συσκευή, η οποία επέτρεπε την μείωση ή την αύξηση της έντασης εκπομπής των θεραπευτικών σημάτων. Με αυτόν τον τρόπο επιτεύχθηκε ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις θεραπείες.
Σήμερα στον βιοσυντονισμό έχουμε συσκευές 3 γενιάς με πάνω από 330.000 δεδομένα.

Πώς επιτυγχάνεται η σωματική εναρμόνιση, με τον βιοσυντονισμό;

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να είναι είτε καθισμένος είτε ξαπλωμένος ενώ τοποθετείται πάνω στο σώμα του ένα ή κάποια ειδικά σχεδιασμένο/α ηλεκτρόδιο/α. Το ηλεκτρόδιο συνδέεται μέσω καλωδίου με την συσκευή Βιοσυντονισμού μεταφέροντας σε αυτή τις συχνότητες που καταγράφει. Ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα φιλτραρίσματος διαχωρίζει τις δονήσεις που συνιστούν το ηλεκτρομαγνητικό σήμα του οργανισμού σε επιθυμιτες ή όχι. Οι θετικές δονήσεις μπορούν να ενισχυθούν ενώ οι αρνητικές αντιστρέφονται με σκοπό την εξουδετέρωσή τους.

Βιοσυντονισμός και Εναρμόνιση.

Το σώμα αντιδρά αμέσως στις νέες ηλεκτρομαγνητικές πληροφορίες. Με την αντιστροφή των μη ευεργετικών σημάτων, η δύναμη αυτό-θεραπείας του σώματος ενεργοποιείται και ενδυναμώνεται. Το σώμα επανακτά τον έλεγχο στους μηχανισμούς ρύθμισης και αποτοξίνωσης, οι οποίοι είναι ζωτικοί για την καλή λειτουργία του αμυντικού συστήματος.

Ο Βιοσυντονισμός χρησιμοποιεί επίσης τις ταλαντώσεις ουσιών, όπως τροφικές δυσανεξίες, αλλεργειογόνα, γύρη, ιοί, βακτηρίδια, μύκητες, επιζήμια βαριά μέταλλα, χημικές ουσίες, εντομοκτόνα, περιβαλλοντικοί ρύποι και δυσανεκτικά οδοντιατρικά υλικά, και πολλά άλλα… Το ηλεκτρομαγνητικό σήμα αυτών των ουσιών τροφοδοτείται στη συσκευή βιοσυντονισμού και με ειδικά τεστ ελέγχεται η επιρροή τους πάνω στον οργανισμό. Αν δημιουργούν επιβάρυνση στον οργανισμό, αποστέλλονται στο σώμα με ανεστραμμένες τις δονήσεις αυτών των ουσιών, οπότε η αρνητική τους επίδραση μπορεί να μειωθεί ή να εξουδετερωθεί εντελώς.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της Συνεδρίας με Βιοσυντονισμό;

Ο Βιοσυντονισμός προσφέρει μια πολύ εξατομικευμένη προσέγγιση του ανθρώπου, λαμβάνοντας υπόψη, τις βαθύτερες αιτίες εκδήλωσης των δυσλειτουργιών. Ιδιαίτερα στις χρόνιες καταστάσεις , που παραμένουν, πολλές φορές,  αγνώστου αιτιολογίας, καταφέρνει πολλές φορές ακόμη και να εξαλείψει μια δυσμενή κατάσταση. Η νόσος αυτή «κλασσικά» αντιμετωπίζεται με φάρμακα όχι για να θεραπεύσει αλλά απλώς να μειώσει τα συμπτώματα.
Ο Βιοσυντονισμός εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα, αλλά και στα ζώα.
Ο Βιοσυντονισμός είναι ανώδυνος και εντελώς ακίνδυνος (χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια [από 1920] χωρίς παρενέργειες).
Ο Βιοσυντονισμός ως συμπληρωματική μέθοδος ευεξίας μπορεί να συνδυαστεί τόσο με τις μεθόδους θεραπείας της «κλασσικής» ιατρικής όσο και με άλλες «εναλλακτικές» μεθόδους, όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η ολιστική μάλαξη κ.λ.π. Στο κέντρο Ολιστικής Ευεξίας Υγεία Εναρμόνιση γίνεται συνήθως αυτός ο συνδυασμός, ανάλογα με την περίπτωση, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Ο Βιοσυντονισμός σε μερικές περιπτώσεις δρα υποβοηθητικά, σε άλλες επιφέρει μόνιμη αποκατάσταση. Πολύ συχνά επιτυγχάνονται εκπληκτικά αποτελέσματα εκεί όπου άλλες μέθοδοι ή φάρμακα δεν είχαν καμία επιτυχία είτε επέφεραν μόνο ελάχιστη ανακούφιση.