Tel: 211 110 3536

Kin: 6949392750

Ερωτήσεις και απαντήσεις.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον Βιοσυντονισμό

Ενημερωθείτε για τον βιοσυντονισμό και τη θεραπεία με βιοσυντονισμό.

Ο βιοσυντονισμός δεν είναι μόνο ένα διαγνωστικό μηχάνημα. Η θεραπεία με βιοσυντονισμό είναι το πιο σημαντικό μέρος αυτής της νέας τεχνολογίας που εξελίσσετε καθημερινώς. Δείτε σχετική αρθρογραφία σχετικά με τον βιοσυντονισμό, την ιστορία του βιοσυντονισμού αλλά και διάφορα άλλα άρθρα σχετικά με βιοσυντονισμό.

Συχνές Ερωτήσεις για Βιοσυντονισμό και την θεραπεία με βιοσυντονισμό.

Για ποιο λόγο να επιλέξουμε μια Ολιστική Θεραπεία με Βιοσυντονισμό.

Είναι γνωστό πως πολλές ασθένειες, ειδικότερα οι αλλεργίες και οι χρόνιες παθήσεις, δεν μπορούν να θεραπευτούν εύκολα η και αποτελεσματικά με τα μέσα της κλασσικής ιατρικής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, πως στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, η κλασσική ιατρική μπορεί μόνο να μειώσει τα συμπτώματα του ασθενούς με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, χωρίς να μπορεί να εντοπίσει και να εξαλείψει τις αιτίες που προξενούν τα συμπτώματα αυτά.

Όπως είχε διαπιστώσει και ο Ιπποκράτης η ασθένεια δεν βρίσκετε στα όργανα και θεωρεί πως ο άρρωστος αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα. Κατά τον Ιπποκράτη στο σώμα ενυπάρχει μία ιδιαίτερη ζωική δύναμη, η φύσις. Από αυτή τη δύναμη εξαρτάται η συντήρηση, η ανάπτυξη, αλλά και η θεραπεία του σώματος και η επαναφορά του από την παθολογική κατάσταση στη φυσιολογική. Για το σκοπό αυτό, ο Ιπποκράτης πίστευε ότι η ανάπαυση είναι κεφαλαιώδους σημασίας,όπως και η τροφή. Αυτή είναι και η σημαντικότερη σύλληψη του Ιπποκράτη, ο οποίος δικαιώνεται σήμερα από τις σύγχρονες απόψεις περί υγείας και ισορροπίας του βιο-ενεργειακού δυναμικού του οργανισμού.

Η θεραπεία με βιοσυντονισμό είναι μια ανώδυνη, γρήγορη και πολύ αποτελεσματική μέθοδος, η οποία μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση, ακόμα και την ίαση σε ασθενείς, οι οποίοι ταλαιπωρούνται χρόνια από τα συμπτώματα της ασθένειάς τους. Μπορεί να εφαρμοστεί σ’ όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και στα ζώα.

Η θεραπεία με βιοσυντονισμό είναι μια ολιστική βιολογική διαδικασία, η οποία έχει αποδειχθεί επιτυχής στη θεραπεία χιλιάδων ασθενών για πέντε δεκαετίες. Η επιτυχία της αποδεικνύεται με επιστημονικές έρευνες, με ιατρικά αρχεία ιστορικού ασθενών, με αναφορές και βιβλία γιατρών απ’ όλο τον κόσμο, στον οποίο έχει εξαπλωθεί η μέθοδος αυτή, αλλά και από τα εγκάρδια γράμματα από ευγνώμονες ασθενείς.

Πού αποσκοπεί η μέθοδος της θεραπείας με βιοσυντονισμό;

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού στοχεύει στην ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου. Κάθε άνθρωπος διακατέχεται από το φυσικό, το πνευματικό και το ενεργειακό του επίπεδο. Πριν εκδηλωθούν ασθένειες στο φυσικό επίπεδο προϋπάρχουν διαταραχές στο πνευματικό/ψυχικό ή ενεργειακό πεδίο. Όσοι περισσότεροι απ’ αυτούς τους παράγοντες εντοπιστούν κι εξουδετερωθούν τόσο καλύτερο και μονιμότερο το αποτέλεσμα. Σ’ αυτούς τους παράγοντες συγκαταλέγονται η επίδραση αρνητικών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, η συσσώρευση ενέργειας σε σημεία εξωτερικών ή εσωτερικών ουλών του σώματος, η ελλιπής αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού, η μυκητίαση του εντέρου, η ύπαρξη μικροοργανισμών και τοξινών που δρουν επιβαρυντικά προς το ανοσοποιητικό σύστημα, οι τροφικές δυσανεξίες, η κακή αφομοίωση βιταμινών και ιχνοστοιχείων και τα μπλοκαρίσματα σε ενεργειακά κέντρα και κανάλια.

Πως λειτουργεί η θεραπεία με βιοσυντονισμό.

Η θεραπεία με βιοσυντονισμό γίνεται με τη βοήθεια μιας συσκευής. Η συσκευή βιοσυντονισμού πρέπει να έχει πιστοποίηση EU και ότι άλλο ζητά το κατά χώρα Υπουργείο Υγείας. Η συσκευή βιοσυντονισμού Χρησιμοποιεί απλώς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που λαμβάνει από τον ασθενή. Ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς τροποποιεί αυτά τα σήματα με ανάλογα πιο συντονισμένα σήματα σε σχέση με τον ασθενή. Με την βιοφυσική αυτή μέθοδο θεραπείας τροποποιείται το ενεργειακό πεδίο του πάσχοντος οργανισμού, αυξάνεται η δύναμη του αμυντικού συστήματος και βελτιώνεται έτσι η υγεία.

Τι είδους προετοιμασία απαιτείται για τη πρώτη επίσκεψη?

Πριν από κάθε επίσκεψη καλό είναι να μην έχει φάει για μία (1) ώρα πριν και να μην έχει πιει καφέ επίσης για (1) μια ώρα πριν. ( δεν είμαστε εναντίον του καφέ στις θεραπείες μας)

Τι είδους προετοιμασία απαιτείται για τη θεραπεία με βιοσυντονισμο.

Σε γενικές γραμμές, ο ασθενής δεν χρειάζεται να κάνει κάποια προετοιμασία πριν από τη θεραπεία.
Πριν από κάθε επίσκεψη καλό είναι να μην έχει φάει για μία (1) ώρα πριν και να μην έχει πιει καφέ επίσης για (1) μια ώρα πριν. ( δεν είμαστε εναντίον του καφέ στις θεραπείες μας)
Μόνο στην περίπτωση που έχει προγραμματιστεί συγκεκριμένη αγωγή απευαισθητοποίησης από κάποια ειδική τροφή, τότε είναι καλό να έχει ακολουθήσει αποχή για 3 μέρες πριν τη προκαθορισμένη θεραπεία. Πριν ξεκινήσει η καθαυτό θεραπεία του νοσήματος, είναι απαραίτητο να εντοπιστούν και να εξουδετερωθούν οι σημαντικότεροι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τόσο τη διάγνωση όσο και την έκβαση της θεραπείας. Οι παράγοντες αυτοί είναι, κατά σειρά προτεραιότητας, η αρνητική επίδραση εξωτερικών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, οι δερματικές ή εσωτερικές ουλές, η κακή αποτοξινωτική λειτουργία των οργάνων και η μυκητίαση του εντέρου.

Σημαντική σημείωση σχετικά με τις συνεδρίες με Βιοσυντονισμό.

Η συμπληρωματική ιατρική δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την κλασσική ιατρική. Όμως σε πολλές περιπτώσεις προσφέρει σημαντική βοήθεια ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν αρκετά αποτελεσματικά φάρμακα.

Στόχος είναι η αποκατάσταση της ροής της ενέργειας του οργανισμού, η εξουδετέρωση των παθολογικών καταστάσεων και η ενίσχυση της υγείας.

Παραταύτα, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η μέθοδος του βιοσυντονισμού θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον κάθε ασθενή. Η επιτυχία της στο 80% των ασθενών σημαίνει ότι οι 8 στους 10 έχουν πλήρη ή σημαντική βελτίωση.
Η μέθοδος του βιοσυντονισμού γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους θεραπευτές.

Τι αισθάνεστε κατά τη διάρκεια της θεραπείας με βιοσυντονισμό;

Η εφαρμογή του βιοσυντονισμού, τόσο σε θέματα διάγνωσης όσο και θεραπείας, είναι εντελώς ανώδυνη. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αισθάνονται τίποτα, ωστόσο χαλαρώνουν. Χαλαρώνουν πολύ. Κάποιοι, αισθάνονται ζέστη ή τη ροή της θεραπευτικής ενέργειας στο σώμα τους. Σε άλλους, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα θλίψης ή πόνου Που όμως εξαφανίζονται άμεσα.

Τι πρέπει να κάνετε μετά τη θεραπεία;

Συνιστάται η κατανάλωση 6 ποτηριών νερού μέσα στις επόμενες 24 ώρες μετά τη θεραπεία. Αποφύγετε το αλκοόλ για τουλάχιστον 6 ώρες μετά τη θεραπεία. Αν έχετε κάνει θεραπεία απευαισθητοποίησης (θεραπεία όχι την εξέταση) σε κάποια αλλεργιογόνα ουσία (τροφή, γύρη, μέταλλα, απορρυπαντικά, κτλ.) συνιστάται να αποφύγετε την οποιαδήποτε επαφή, και φυσικά την κατανάλωσή της. Το χρονικό διάστημα, για το οποίο ισχύει αυτός ο περιορισμός, είναι διαφορετικό ανάλογα την ουσία και το άτομο. Σε γενικές γραμμές, αρκούν 7 μέρες αποχής. Όμως, ειδικά για τα γαλακτοκομικά και τα σιτηρά, όπου απαιτούνται κατά μέσο όρο 3 θεραπείες, η αποχή πρέπει να συνεχιστεί έως την ολοκλήρωση τους. Εάν κάνετε θεραπεία κατά των μυκήτων του εντέρου, πρέπει να αποφεύγετε τη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι. Εάν κάνετε θεραπεία κατά του πόνου, λόγω μυοσκελετικών προβλημάτων, είναι θεμιτό να αποφεύγετε κινήσεις ή εργασίες που καταπονούν την προβληματική περιοχή.

Τι να περιμένετε μετά τη θεραπεία;

Ανάλογα την περίπτωση, ενδέχεται να νιώσετε άμεση βελτίωση των συμπτωμάτων σας ή και μια αρχική ( σπάνια) επιδείνωση (σε μυϊκούς πόνους) για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα πάντα μικρότερο των 24 ωρών. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω της εξισορρόπησης που προσπαθεί να κάνει ο οργανισμός σας στα νέα δεδομένα… Γενικά, το σώμα διατηρεί τα θεραπευτικά σήματα που έλαβε για τις επόμενες 5 – 10 μέρες μετά τη θεραπεία, που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος γίνεται η επεξεργασία τους και βαθμιαία συντελείται η θεραπευτική αλλαγή.

Έτσι, κάποιοι νιώθουν καλύτερα μετά τη πρώτη εφαρμογή, άλλοι μετά τη δεύτερη ή την τρίτη. Άλλοι νιώθουν ανακούφιση αμέσως μετά τη θεραπεία, άλλοι τη πρώτη ή δεύτερη μέρα μετά τη θεραπεία, άλλοι τη πέμπτη μέρα. Επίσης, είναι πιθανό, ειδικά σε χρόνια περιστατικά πόνου, να υπάρξει μια αρχική αύξηση των ενοχλήσεων, λόγω της ενεργοποίησης των ιστών. Το ίδιο ισχύει στις περιπτώσεις ατοπικής δερματίτιδας, κνίδωσης ή ακόμα και ψυχολογικών προβλημάτων, εφόσον έχουν χρόνιο χαρακτήρα. Η αρχική αυτή επιδείνωση, εάν συμβεί, γίνεται κατά τις πρώτες 24 ώρες μετά τη θεραπεία και μετά αρχίζει η σταδιακή βελτίωση. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο, να νιώσετε δίψα, οπότε να υπάρξει και συχνουρία ή ακόμα να έχετε διαρροϊκές κενώσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή η θεραπεία του βιοσυντονισμού ενισχύει τη διαδικασία της αποβολής τοξινών από τον οργανισμό.

Πόσο συχνά μπορεί/πρέπει να γίνεται η θεραπεία με βιοσυντονισμό

Ο οργανισμός επεξεργάζεται τα θεραπευτικά σήματα για τουλάχιστον 5 με 10 μέρες μετά τη θεραπεία. Γι’ αυτό το λόγο, σε χρόνια περιστατικά, συνιστάται η επανάληψη της θεραπείας ανά εβδομάδα ή ανά δεκαήμερο. Μπορεί, όμως, το μεσοδιάστημα να είναι αρκετά μεγαλύτερο, όπως π.χ. τρεις εβδομάδες στην περίπτωση κάποιων ορμονικών διαταραχών.

Ωστόσο, σε οξεία περιστατικά, όπως π.χ. πυρετός, ίωση κι έντονος πόνος, η επανάληψη μπορεί να γίνει πολύ πιο σύντομα, ακόμα και κάθε μέρα.

Αν η επόμενη θεραπεία με βιοσυντονισμό δεν πραγματοποιηθεί μέσα στο συνιστάμενο χρονικό πλαίσιο δεν επηρεάζεται αρνητικά η έκβαση της θεραπείας. Η τακτική εφαρμογή της επισπεύδει το αποτέλεσμα, αλλά εάν υπάρξουν αναβολές τότε απλά καθυστερεί.

Πόσες θεραπείες απαιτούνται;

Ο αριθμός των θεραπειών που θα απαιτηθούν, διαφέρουν ανάλογα τη περίπτωση. Δηλαδή, εξαρτάται από τη χρονιότητα της κατάστασης (τα χρόνια συμπτώματα απαιτούν περισσότερες θεραπείες), τη δύναμη αντίδρασης του οργανισμού και τον αριθμό των επιβαρυντικών παραγόντων, που συντελούν στην εδραίωση των συμπτωμάτων. Ο/Η ολιστικός/η επιστήμονας θα μπορέσει να σας δώσει μια πρώτη εκτίμηση, η οποία προέρχεται από την εμπειρία, αλλά η καλύτερη εκτίμηση για τον κάθε ασθενή προσωπικά, μπορεί να γίνει μόνο μετά τη δεύτερη συνεδρία όπου θα γνωρίζουμε και αποτελέσματα της πρώτης..

Επίσης, εάν υπάρχουν πολλών ειδών προβλήματα υγείας (π.χ. πόνοι σε διαφορετικά σημεία του σώματος, αλλεργίες, εντερικές διαταραχές) τότε πολύ πιθανόν να μην μπορούν να προσεγγιστούν θεραπευτικά όλα μαζί. Για το κάθε θέμα απαιτούνται διαφορετικές συχνότητες, δηλ. άλλη είναι η συχνότητα απευαισθητοποίησης από κάποια ουσία που προκαλεί αλλεργία και άλλη η συχνότητα για την τενοντίτιδα. Εκτός εάν υπάρχει κοινός παράγοντας που προκαλεί τα διαφορετικά συμπτώματα. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να ορίζονται οι προτεραιότητες στην αγωγή του κάθε ασθενή.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η θεραπεία με βιοσυντονισμό δεν προκαλεί παρενέργειες, δηλαδή δεν μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση συμπτωμάτων ή διαταραχών που δεν προϋπήρχαν. Η εφαρμογή της για συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες σε άλλο όργανο ή σύστημα του οργανισμού. Είναι πιθανό, όμως, να υπάρξει μια αρχική επιδείνωση των συμπτωμάτων (ισχύει για περιπτώσεις χρόνιου πόνου, χρόνιων μπλοκαρισμάτων σε ενεργειακά κέντρα), επειδή το σημείο που δέχτηκε τη θεραπεία ενεργοποιήθηκε, γεγονός που σημειώνεται μόνο μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά τη θεραπεία. Εάν λοιπόν σημειωθεί αυτή η όξυνση στα συμπτώματα, θα κρατήσει από λίγες ώρες έως και 24 ώρες. Ακόμα, είναι πιθανό λόγω αυξημένης αποβολής τοξινών από το σώμα, η οποία ενισχύεται από τη θεραπεία, να εμφανιστεί δίψα, συχνουρία, εφίδρωση, διαρροϊκές κενώσεις, πονοκέφαλος. Αυτό ισχύει ειδικά για το πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος.

Καθώς ο οργανισμός δυναμώνει, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα σ’ άλλες περιοχές, π.χ. να αισθανθεί ο ασθενής μικροενοχλήσεις ή ζέστη σε σημεία που κάποτε παρουσίαζαν πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα είναι τώρα έτοιμο να χειριστεί αυτά τα ζητήματα και να τα εξουδετερώσει.

Μπορεί ο βιοσυντονισμός να διαγνώσει συγκεκριμένες ασθένειες;

Με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού δεν διαγνώσκονται παθήσεις, όπως με την κλασσική ιατρική. Δηλαδή, δεν διαπιστώνονται και κατονομάζονται ασθένειες, όπως: αλλεργικό άσθμα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, υποθυρεοδισμός, ινομυαλγία, κ.α. Με τη μέθοδο αυτή, εντοπίζονται διαταραχές στα ενεργειακά συστήματα (όργανα) και τα ενεργειακά κέντρα του οργανισμού. Επίσης, ταυτοποιούνται οι παράγοντες που επιβαρύνουν τη λειτουργία του σώματος. Έτσι, π.χ. διαπιστώνοντας ότι υπάρχει τροφική δυσανεξία ως προς τη πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλατος, εξηγούμε στον εξεταζόμενο ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται μια ευρεία γκάμα συμπτωμάτων: δερματικές αντιδράσεις, εμφάνιση βλέννης στο αναπνευστικό σύστημα, γαστρεντερικές αντιδράσεις, κ.α. Πιο συγκεκριμένα, αν ο ασθενής έχει συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος, με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού μπορεί απλώς να διαπιστωθούν οι παράγοντες που προκαλούν τα συμπτώματα αυτά, όπως π.χ. η δυσανεξία προς τα γαλακτοκομικά, χωρίς όμως να μπορεί να καθοριστεί εάν πρόκειται για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, τη νόσο του Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα. Για το διαχωρισμό αυτό, πρέπει να γίνουν κλινικές εξετάσεις, όπως κολονοσκόπηση και βιοψία του εντέρου.
Όλες οι εξετάσεις με βιοσυντονισμό δεν αναγνωρίζονται από την κλασσική ιατρική.

Πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος του βιοσυντονισμού;

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού έχει αποδειχθεί ότι έχει ποσοστά επιτυχίας σε πάνω από το 80% των ασθενών που την εμπιστεύτηκαν. Αυτό σημαίνει ότι οι 8 από τους 10 με παρόμοια συμπτώματα βρίσκουν πλήρη ανακούφιση ή αξιόλογη βελτίωση στα προβλήματά τους. Περίπου το 13% βρίσκει μικρή βελτίωση ενώ το 6% δεν έχει καμιά αλλαγή.

Πόσο θα κρατήσει το θεραπευτικό αποτέλεσμα;

Είναι προφανές ότι η θεραπεία με βιοσυντονισμό δεν μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία, επ’ αόριστον. Μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο ανά εξάμηνο ή ανά έτος. Όσον αφορά στα συμπτώματα της πάθησής σας, συνήθως δεν επανεμφανίζονται. Ο/Η ολιστικός/ή επιστήμονας θα σας δώσει αναλυτικότερες πληροφορίες, ανάλογα την περίπτωση.

Πότε δεν μπορούμε να κάνουμε τη Θεραπεία με Βιοσυντονισμό;

Δεν μπορούμε να κάνουνε θεραπεία με βιοσυντονισμό όταν
Υπάρχουν μεταλλικά εξαρτήματα στο σώμα μας. (δόντια δεν πειράζει)
Έχουμε κάνει μεταμόσχευση κάποιου οργάνου. (καρδιά , νεφρά)
Σε καταστάσεις επιληψίας.
Σε διπολική διαταραχή.