Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Ερωτήσεις για τη θεραπεία με Βιοσυντονισμό.

Tel: 211 110 3536

Kin: 6949392750

Ωτοβελονισμός για απώλεια βάρους
4 Συνεδρίες 49+ΦΠΑ

Ενεργειακή Ψυχολογία
Somato Emotional Release

Βιοσυντονισμός

Ενημερωθείτε για τον βιοσυντονισμό και τη θεραπεία με βιοσυντονισμό.

Ο βιοσυντονισμός δεν είναι μόνο ένα διαγνωστικό μηχάνημα. Τα ευεργετικά αποτελέσματα της  Συνεδρίας με βιοσυντονισμό είναι το πιο σημαντικό μέρος αυτής της νέας τεχνολογίας που εξελίσσετε καθημερινώς. Δείτε σχετική αρθρογραφία σχετικά με τον βιοσυντονισμό, την ιστορία του βιοσυντονισμού αλλά και διάφορα άλλα άρθρα σχετικά με βιοσυντονισμό.

Ο βιοσυντονισμός και όλες οι διαγνωστικές και θεραπευτικές του ιδιότητες δεν έχουν αναγνωριστεί από τον Ιατρικό Σύλλογο και το Υπουργείο Υγείας.

Συχνές Ερωτήσεις για Βιοσυντονισμό και την θεραπεία με βιοσυντονισμό.

Για ποιο λόγο να επιλέξουμε μια Ολιστική Θεραπεία με Βιοσυντονισμό.

Είναι γνωστό πως πολλές ασθένειες, ειδικότερα οι αλλεργίες και οι χρόνιες παθήσεις, δεν μπορούν να θεραπευτούν εύκολα και αποτελεσματικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, πως στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, μπορεί να μειώθουν τα συμπτώματα του ασθενούς με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, χωρίς όμως να μπορούν να εξαλείψουν και τις αιτίες που προξενούν τα συμπτώματα αυτά.

Όπως είχε διαπιστώσει και ο Ιπποκράτης η ασθένεια δεν βρίσκετε στα όργανα και θεωρεί πως ο άρρωστος αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα. Κατά τον Ιπποκράτη στο σώμα ενυπάρχει μία ιδιαίτερη ζωική δύναμη, η φύσις. Από αυτή τη δύναμη εξαρτάται η συντήρηση, η ανάπτυξη, αλλά και η θεραπεία του σώματος και η επαναφορά του από την παθολογική κατάσταση στη φυσιολογική. Για το σκοπό αυτό, ο Ιπποκράτης πίστευε ότι η ανάπαυση είναι κεφαλαιώδους σημασίας,όπως και η τροφή. Αυτή είναι και η σημαντικότερη σύλληψη του Ιπποκράτη, ο οποίος δικαιώνεται σήμερα από τις σύγχρονες απόψεις περί υγείας και ισορροπίας του βιο-ενεργειακού δυναμικού του οργανισμού.

Η Συνεδρία με βιοσυντονισμό είναι μια ανώδυνη, γρήγορη και πολύ αποτελεσματική μέθοδος, η οποία μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση σε ασθενείς, οι οποίοι ταλαιπωρούνται χρόνια από τα συμπτώματα της ασθένειάς τους. Μπορεί να εφαρμοστεί σ’ όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και στα ζώα.

Η Συνεδρία με Βιοσυντονισμό είναι μια ολιστική βιολογική διαδικασία, η οποία έχει δοκιμαστεί επιτυχώς στα προβλήματα χιλιάδων ασθενών για σχεδόν δέκα δεκαετίες.

Τι εξετάζει ( ανιχνεύει) ο Βιοσυντονισμός;

Η Συσκευή του Βιοσυντονισμού εξετάζει διαταραχές στους Σωματο-Μεσημβρινούς (βλέπε Π.Κ.Ι) ώστε να διαπιστωθεί αν το σώμα βρίσκεται σε ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ-ΑΔΥΝΑΜΙΑ-ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ και προσδιορίζει τι χρειάζεται για να διορθωθεί η διαταραχή ώστε να επανέλθει ο οργανισμός στη φυσιολογική Βιοενεργειακή λειτουργία του πάντα με τη χρήση Βιοενεργειακής ψυχοσωματικής εξισορρόπισης και της φυσικής υγιεινής.

Πού αποσκοπεί η μέθοδος του βιοσυντονισμού;

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού στοχεύει στην ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου. Κάθε άνθρωπος διακατέχεται από το φυσικό, το πνευματικό και το ενεργειακό του επίπεδο. Πριν εκδηλωθούν ασθένειες στο φυσικό επίπεδο προϋπάρχουν διαταραχές στο πνευματικό/ψυχικό ή ενεργειακό πεδίο. Όσοι περισσότεροι απ’ αυτούς τους παράγοντες εντοπιστούν κι εξουδετερωθούν τόσο καλύτερο και μονιμότερο το αποτέλεσμα. Σ’ αυτούς τους παράγοντες συγκαταλέγονται η επίδραση αρνητικών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, η συσσώρευση ενέργειας σε σημεία εξωτερικών ή εσωτερικών ουλών του σώματος, η ελλιπής αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού, η μυκητίαση του εντέρου, η ύπαρξη μικροοργανισμών και τοξινών που δρουν επιβαρυντικά προς το ανοσοποιητικό σύστημα, η κακή αφομοίωση βιταμινών και ιχνοστοιχείων και τα μπλοκαρίσματα σε ενεργειακά κέντρα και κανάλια.

Πως γίνεται η συνεδρία με βιοσυντονισμό.

Η Συνεδρία με Βιοσυντονισμό γίνεται με τη βοήθεια μιας ειδικής Συσκευής. Η Συσκευή Βιοσυντονισμού πρέπει να έχει πιστοποίηση EU και ότι άλλο ζητά το κατά χώρα Υπουργείο Υγείας. Η Συσκευή Βιοσυντονισμού χρησιμοποιεί απλώς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που λαμβάνει από τον ασθενή. Ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ανθρώπου τροποποιεί αυτά τα σήματα με πιο συντονισμένα σήματα σε σχέση με τον οργανισμό αυτό. Με την βιοφυσική αυτή μέθοδο συντονισμού τροποποιείται το ενεργειακό πεδίο του οργανισμού, αυξάνεται η δύναμη του αμυντικού συστήματος και βελτιώνεται έτσι η κατάσταση ευεξίας.

Τι είδους προετοιμασία απαιτείται για τη πρώτη επίσκεψη?

Πριν από κάθε επίσκεψη καλό είναι να μην έχετε φάει για μία (1) ώρα πριν και να μην έχετε πιει καφέ επίσης για (1) μια ώρα πριν. ( δεν είμαστε εναντίον του καφέ στις συνεδρίες μας)

Τι είδους προετοιμασία απαιτείται για τη Συνεδρία με Βιοσυντονισμό.

Σε γενικές γραμμές, δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια προετοιμασία πριν από τη Συνεδρία.
Πριν από κάθε επίσκεψη καλό είναι να μην έχετε φάει για μία (1) ώρα πριν και να μην έχετε πιει καφέ επίσης για (1) μια ώρα πριν. ( δεν είμαστε εναντίον του καφέ στις συνεδρίες μας)
Μόνο στην περίπτωση που έχει προγραμματιστεί συγκεκριμένη αγωγή απευαισθητοποίησης από κάποια ειδική ουσία, τότε είναι καλό να έχει ακολουθήσει αποχή για 3 μέρες πριν τη προκαθορισμένη συνεδρία. Πριν ξεκινήσει η καθαυτό Συνεδρία εξισορρόπησης, είναι καλό να εντοπιστούν και να εξουδετερωθούν οι σημαντικότεροι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τόσο την ανίχνευση στοιχείων όσο και την έκβαση της συνεδρίας. Οι παράγοντες αυτοί είναι, κατά σειρά προτεραιότητας, η αρνητική επίδραση εξωτερικών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, οι δερματικές ή εσωτερικές ουλές, η κακή αποτοξινωτική λειτουργία των οργάνων και η μυκητίαση του εντέρου,κ.α.

Σημαντική σημείωση σχετικά με τις Συνεδρίες με Βιοσυντονισμό.

Η συμπληρωματικές Ολιστικές θεραπείες δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την κλασσική ιατρική. Όμως σε πολλές περιπτώσεις προσφέρει σημαντική βοήθεια ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά αποτελεσματικά φάρμακα.

Στόχος είναι η αποκατάσταση της ροής της ενέργειας του οργανισμού, η εξουδετέρωση των παθολογικών καταστάσεων και η ενίσχυση της ευεξίας.

Παραταύτα, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η μέθοδος του βιοσυντονισμού θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον κάθε ασθενή. Η επιτυχία της στο 80% των ασθενών σημαίνει ότι οι 8 στους 10 έχουν πλήρη ή σημαντική βελτίωση της κατάστασής τους.
Η μέθοδος του Βιοσυντονισμού γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους ειδικούς.

Τι αισθάνεστε κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας με βιοσυντονισμό;

Η εφαρμογή του Βιοσυντονισμού, τόσο σε θέματα διάγνωσης όσο και θεραπείας, είναι εντελώς ανώδυνη. Πολλοί δεν αισθάνονται τίποτα, ωστόσο χαλαρώνουν. Χαλαρώνουν πολύ. Κάποιοι, αισθάνονται ζέστη ή τη ροή μιας ανακουφιστικής ενέργειας στο σώμα τους. Σε άλλους, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα θλίψης ή πόνου που όμως εξαφανίζονται άμεσα.

Τι να περιμένετε μετά τη Συνεδρία;

Ανάλογα την περίπτωση, ενδέχεται να νιώσετε άμεση βελτίωση των συμπτωμάτων σας ή και μια αρχική ( σπάνια) επιδείνωση (σε μυϊκούς πόνους) για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα πάντα μικρότερο των 24 ωρών. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω της εξισορρόπησης που προσπαθεί να κάνει ο οργανισμός σας στα νέα δεδομένα… Γενικά, το σώμα διατηρεί τα εθεργετικά σήματα που έλαβε για τις επόμενες 5 – 10 μέρες μετά τη Συνεδρία, που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος γίνεται η επεξεργασία τους και βαθμιαία συντελείται η ευεργετική αλλαγή.

Έτσι, κάποιοι νιώθουν καλύτερα μετά τη πρώτη εφαρμογή, άλλοι μετά τη δεύτερη ή την τρίτη. Άλλοι νιώθουν ανακούφιση αμέσως μετά τη Συνεδρία, άλλοι τη πρώτη ή δεύτερη μέρα μετά τη Συνεδρία, άλλοι τη πέμπτη μέρα. Επίσης, είναι πιθανό, ειδικά σε χρόνια περιστατικά δυσφορίας, να υπάρξει μια αρχική αύξηση των ενοχλήσεων, λόγω της ενεργοποίησης των ιστών. Το ίδιο ισχύει στις περιπτώσεις ατοπικής δερματίτιδας, κνίδωσης ή ακόμα και ψυχολογικών προβλημάτων, εφόσον έχουν χρόνιο χαρακτήρα. Η αρχική αυτή επιδείνωση, εάν συμβεί, γίνεται κατά τις πρώτες 24 ώρες μετά τη Συνεδρία και μετά αρχίζει η σταδιακή βελτίωση. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο, να νιώσετε δίψα, οπότε να υπάρξει και συχνουρία ή ακόμα να έχετε διαρροϊκές κενώσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή η Συνεδρία του Βιοσυντονισμού ενισχύει τη διαδικασία της αποβολής τοξινών από τον οργανισμό.

Πόσο συχνά μπορεί/πρέπει να γίνεται η Συνεδρία με βιοσυντονισμό;

Ο οργανισμός επεξεργάζεται τα ευεργετικά σήματα για τουλάχιστον 5 με 10 μέρες μετά τη Συνεδρία. Γι’ αυτό το λόγο, σε χρόνια περιστατικά, συνιστάται η επανάληψη της Συνεδρίας ανά εβδομάδα ή ανά δεκαήμερο. Μπορεί, όμως, το μεσοδιάστημα να είναι αρκετά μεγαλύτερο, όπως π.χ. τρεις εβδομάδες στην περίπτωση κάποιων ορμονικών διαταραχών.

Ωστόσο, σε οξεία περιστατικά, όπως π.χ. πυρετός, ίωση κι έντονος δυσφορία, η επανάληψη μπορεί να γίνει πολύ πιο σύντομα, ακόμα και κάθε μέρα.

Αν η επόμενη Συνεδρία με βιοσυντονισμό δεν πραγματοποιηθεί μέσα στο συνιστάμενο χρονικό πλαίσιο δεν επηρεάζεται αρνητικά η έκβαση της Συνεδρίας. Η τακτική εφαρμογή της επισπεύδει το αποτέλεσμα, αλλά εάν υπάρξουν αναβολές τότε απλά καθυστερεί τα ευεργετικά αποτελέσματα.

Πόσες Συνεδρίες Βιοσυντονισμού χρειάζονται;

Ο αριθμός των Συνεδριών που θα απαιτηθούν, διαφέρουν ανάλογα τη περίπτωση. Δηλαδή, εξαρτάται από τη χρονιότητα της κατάστασης (τα χρόνια συμπτώματα απαιτούν περισσότερες Συνεδρίες), τη δύναμη αντίδρασης του οργανισμού και τον αριθμό των επιβαρυντικών παραγόντων, που συντελούν στην εδραίωση των συμπτωμάτων. Ο ολιστικός σας επιστήμονας θα μπορέσει να σας δώσει μια πρώτη εκτίμηση, η οποία προέρχεται από την εμπειρία, αλλά η καλύτερη εκτίμηση για τον κάθε άνθρωπο προσωπικά, μπορεί να γίνει μόνο μετά τη δεύτερη συνεδρία όπου θα γνωρίζουμε και τα ευεργετικά αποτελέσματα της πρώτης..

Επίσης, εάν υπάρχουν πολλών ειδών προβλήματα υγείας (π.χ. δυσφορία σε διαφορετικά σημεία του σώματος, αλλεργίες, εντερικές διαταραχές) τότε πολύ πιθανόν να μην μπορούν να προσεγγιστούν όλα μαζί σε μια συνεδρία. Για το κάθε θέμα απαιτούνται διαφορετικές συχνότητες, δηλ. άλλη είναι η συχνότητα απευαισθητοποίησης από κάποια ουσία που προκαλεί αλλεργία και άλλη η συχνότητα για την τενοντίτιδα. Εκτός εάν υπάρχει κοινός παράγοντας που προκαλεί τα διαφορετικά συμπτώματα. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να ορίζονται οι προτεραιότητες στον κάθε οργανισμό.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η Συνεδρία με Βιοσυντονισμό δεν προκαλεί παρενέργειες, δηλαδή δεν μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση συμπτωμάτων ή διαταραχών που δεν προϋπήρχαν. Η εφαρμογή της για συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες σε άλλο όργανο ή σύστημα του οργανισμού. Είναι πιθανό, όμως, να υπάρξει μια αρχική επιδείνωση των συμπτωμάτων (ισχύει για περιπτώσεις χρόνιου πόνου, χρόνιων μπλοκαρισμάτων σε ενεργειακά κέντρα), επειδή το σημείο που δέχτηκε τη θεραπεία ενεργοποιήθηκε, γεγονός που σημειώνεται μόνο μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά τη θεραπεία. Εάν λοιπόν σημειωθεί αυτή η όξυνση στα συμπτώματα, θα κρατήσει από λίγες ώρες έως και 24 ώρες. Ακόμα, είναι πιθανό λόγω αυξημένης αποβολής τοξινών από το σώμα, η οποία ενισχύεται από τη θεραπεία, να εμφανιστεί δίψα, συχνουρία, εφίδρωση, διαρροϊκές κενώσεις, πονοκέφαλος. Αυτό ισχύει ειδικά για το πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος.

Καθώς ο οργανισμός δυναμώνει, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα σ’ άλλες περιοχές, π.χ. να αισθανθεί ο ασθενής μικροενοχλήσεις ή ζέστη σε σημεία που κάποτε παρουσίαζαν πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα είναι τώρα έτοιμο να χειριστεί αυτά τα ζητήματα και να τα εξουδετερώσει.

Μπορεί ο βιοσυντονισμός να διαγνώσει συγκεκριμένες ασθένειες;

Με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού δεν διαγνώσκονται παθήσεις, όπως με την κλασσική ιατρική. Δηλαδή, δεν διαπιστώνονται και κατονομάζονται ασθένειες, όπως: αλλεργικό άσθμα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, υποθυρεοδισμός, ινομυαλγία, κ.α. Με τη μέθοδο αυτή, εντοπίζονται διαταραχές στα ενεργειακά συστήματα (όργανα) και τα ενεργειακά κέντρα του οργανισμού. Επίσης, ταυτοποιούνται οι παράγοντες που επιβαρύνουν τη λειτουργία του σώματος. Έτσι, π.χ. διαπιστώνοντας ότι υπάρχει τροφική δυσανεξία ως προς τη πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλατος, εξηγούμε στον εξεταζόμενο ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται μια ευρεία γκάμα συμπτωμάτων: δερματικές αντιδράσεις, εμφάνιση βλέννης στο αναπνευστικό σύστημα, γαστρεντερικές αντιδράσεις, κ.α. Πιο συγκεκριμένα, αν ο ασθενής έχει συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος, με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού μπορεί απλώς να διαπιστωθούν οι παράγοντες που προκαλούν τα συμπτώματα αυτά, όπως π.χ. η δυσανεξία προς τα γαλακτοκομικά, χωρίς όμως να μπορεί να καθοριστεί εάν πρόκειται για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, τη νόσο του Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα. Για το διαχωρισμό αυτό, πρέπει να γίνουν κλινικές εξετάσεις, όπως κολονοσκόπηση και βιοψία του εντέρου.
Όλες οι εξετάσεις με Βιοσυντονισμό δεν αναγνωρίζονται από την κλασσική ιατρική.

Πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος του βιοσυντονισμού;

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού έχει δείξει ότι έχει ευεργετικά αποτελεσματα σε ποσοστά πάνω από το 80% των ανθρώπων που την εμπιστεύτηκαν. Αυτό σημαίνει ότι οι 8 από τους 10 με παρόμοια συμπτώματα βρίσκουν πλήρη ανακούφιση ή αξιόλογη βελτίωση στα προβλήματά τους. Περίπου το 13% βρίσκει μικρή βελτίωση ενώ το 6% δεν έχει καμιά αλλαγή.

Πόσο θα κρατήσει το ευεργετικό αποτέλεσμα του Βιοσυντονισμού;

Είναι προφανές ότι μερικές Συνεδρίες με Βιοσυντονισμό δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ευεξία, επ’ αόριστον. Μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο ανά εξάμηνο ή ανά έτος. Ο Ολιστικός σας επιστήμονας θα σας δώσει αναλυτικότερες πληροφορίες, ανάλογα την περίπτωση.