Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Παρενέργειες Φαρμάκων. “Παρακεταμόλη”.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Είναι πραγματικά άγνωστο πόσες παρενέργειες μπορεί να έχει ένα φάρμακο.

Αυτός είναι και ο λόγος που μετά την έγκριση νέων φαρμάκων, αρχίζει η επονομαζόμενη φαρμακοεπαγρύπνηση, δηλαδή η υποχρεωτική δήλωση από τους γιατρούς στις υγειονομικές αρχές κάθε τυχόν ανεπιθύμητης ενέργειας ή προβλήματος εξαιτίας τους.

Η αναγλητική ουσία παρακεταμόλη (ή αλλιώς ακεταμινοφαίνη) ενδεχομένως να αυξάνει τον κίνδυνο απόκτησης παιδιού με σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, όταν λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αποφαίνεται διεθνής επιστημονική ομάδα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο JAMA Pediatrics.

Το σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας είναι μια νευρο-συμπεριφορική διαταραχή άγνωστης αιτιολογίας, από την οποία πάσχει το 5% των παιδιών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Ζεγιάν Λιού από το Τμήμα Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, επισημαίνουν βέβαια ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες επί του θέματος ώστε να επιβεβαιωθούν τα αρχικά συμπεράσμα. Ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η παρακεταμόλη να αποτελεί μια νέα αιτία της ραγδαίας αύξησης των περιστατικών του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, παγκοσμίως.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, η μελέτη έρχεται να ανατρέψει την μέχρι σήμερα εδραιωμένη αντίληψη ότι λήψη παρακεταμόλης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλής και δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία της μητέρας και του κυοφορούμενου εμβρύου.

Οι Δανοί και Αμερικανοί ερευνητές όμως, μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 64.000 γυναίκες, από τις οποίες περισσότερες από τις μισές ανέφεραν ότι πήραν παρακεταμόλη τουλάχιστον μια φορά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες αυτές είχαν κατά μέσο όρο 37% μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν παιδί, που κάποια στιγμή αργότερα θα διαγιγνωσκόταν με ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα.

Σε σχέση με τις γυναίκες που δεν είχαν πάρει παρακεταμόλη κατά την εγκυμοσύνη, όσες είχαν κάνει χρήση, είχαν 29% μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν παιδί, που αργότερα θα έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή για την διαχείριση του συνδρόμου και 13% μεγαλύτερη πιθανότητα το παιδί έως την ηλικία των επτά ετών να είχε εμφανίσει συμπεριφορές που εμπίπτουν στον σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και προηγούμενη έρευνα είχε δώσει ενδείξεις ότι η εν λόγω αναλγητική ουσία μπορεί να διαταράξει τη φυσιολογική ορμονική λειτουργία και να επιδράσει αρνητικά στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο του εμβρύου.

Επιστήμονες, που δεν συμμετείχαν στη νέα μελέτη, επισημαίνουν πως αυτά τα ευρήματα της νέας μελέτης δεν αποδεικνύουν ότι η λήψη παρακεταμόλης όντως προκαλεί σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, απλώς αναδεικνύουν μια προκαταρκτική συσχέτιση, η οποία όμως θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από μελλοντικές έρευνες.

«Τα ευρήματα από αυτή τη μελέτη πρέπει να ερμηνευθούν με επιφυλακτικότητα και δεν πρέπει να επιφέρουν αλλαγές στην καθιερωμένη πρακτική», σχολιάζουν σε συνοδευτικό άρθρο στο ίδιο επιστημονικό έντυπο ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κάρντιφ της Ουαλίας, με επικεφαλής την Δρ Μίριαμ Κούπερ. «Όμως δείχνουν την σημασία που έχει να μην θεωρούμε δεδομένη την ασφάλεια ενός φαρμάκου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης», υπογραμμίζουν προσθέτοντας ότι οι λόγοι για τους οποίους οι έγκυες γυναίκες έπαιρναν τα παυσίπονα (και όχι αυτά τα ίδια), μπορεί να έπαιξαν ρόλο στην αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας στα παιδιά τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι στις Ολιστικές – Εναλλακτικές Θεραπείες μπορούν να αντιμετωπιστούν πολλά περιστατικά χωρίς παρενέργειες. Η Ομοιοπαθητική, Βελονισμός, Ωτοβελονισμός, Ενεργειακή Ψυχολογία έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα. Η υγεία μας είναι πολύ σημαντική για να μην προσέχουμε τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Αν σπρώξεις τον εαυτό σου
μέχρι τα όρια σου
θα ανακαλύψεις ότι
δεν υπάρχουν όρια.”
Paulo Coehlo

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.

Η Άσκηση βελτιώνει τον Εγκέφαλο και την Μνήμη.

Η Άσκηση βελτιώνει τον Εγκέφαλο και την Μνήμη.

Η τακτική άσκηση αλλάζει τον εγκέφαλο για να βελτιώσει τη μνήμη, τις δεξιότητες σκέψης Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ασκήστε. Οι σημαντικότεροι λόγοι περιλαμβάνουν τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρδιακών παθήσεων,...

Περπάτημα. Η μέγιστη αξία του στην Ζωή μας.

Περπάτημα. Η μέγιστη αξία του στην Ζωή μας.

Περπάτημα. Η πιο απλή και ανέξοδη άσκηση που μπορεί να κάνουμε σήμερα. Τα οφέλη του περπατήματος είναι τόσα που πιστεύω ότι είναι αδύνατον να μπορέσω να βρω όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες έρευνες που