Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
,

Περιττά Κιλά? Μήπως τώρα ...?

Σήμερα πια γνωρίζουμε ότι όλες οι δίαιτες αποτυγχάνουν κατά 95 έως 99%. Η διατροφή μας και πιο συγκεκριμένα οι δίαιτες δεν είναι το κλειδί που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα περιττά μας κιλά. Το πρόβλημα είναι αλλού.

,

Νέα Χρονιά ... Νέες Εμπειρίες

Ακολουθήστε την ευδαιμονία σας και το σύμπαν θα ανοίξει πόρτες όπου υπήρχαν μόνο τοίχοι.
Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Joseph Campbell

,

Νέα Χρονιά ... Νέοι Στόχοι

Ευχές για μια νέα χρονιά και άλλη μια ευκαιρία για εμάς να το κάνουμε σωστά.

Cheers to a new year and another chance for us to get it right.

Oprah Winfrey

,

Νέα Χρονιά ... Νέο Σώμα

Το σώμα σας ακούει όλα όσα λέει το μυαλό σας.

Your body hears everything your mind says.

Naomi Judd

,

Νέα Χρονιά ... Νέες Σχέσεις

Η αγάπη δεν είναι κάτι που βρίσκεις. Η αγάπη είναι κάτι που σε βρίσκει.

Love isn’t something you find. Love is something that finds you.

Λορέτα Γιανγκ

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι μια σχετικά πρόσφατη “εφεύρεση”. Τοποθετήθηκε από τις σύγχρονες Θρησκείες πάνω σε μια προηγούμενη ρωμαϊκή γιορτή, που ονομαζόταν Saturnalia. Οι Ρωμαίοι το δανείστηκαν από πολύ παλαιότερες κοινωνίες, που γιόρταζαν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Αυτή η εποχή του χρόνου ήταν ιερή για τα ανθρώπινα όντα εδώ και χιλιετίες.

Οι προγονοί μας πίστευαν, ότι ένα παράθυρο άνοιγε και ένωνε διαφορετικούς κόσμους, μεταξύ του Χειμερινού Ηλιοστασίου και της Πρωτοχρονιάς. Αυτή ήταν μια εποχή που οι άνθρωποι μπορούσαν να μεταβούν ανάμεσα σε διαφορετικές διαστάσεις, κόσμους και να δημιουργήσουν την δικιά τους Πραγματικότητα. Όταν οι επιθυμίες βρίσκονται σε κίνηση, έχουν μια ιδιαίτερη δυναμική στο χρονικό διάστημα αυτό.

Το σύμβολο των αρχαίων ήταν το Αειθαλές Δέντρο. Δεν έχανε ποτέ τα φύλλα του παρόλο που ήταν καλυμμένο με χιόνι. Έζησε στα βάθη του χειμώνα, σαν μια υπενθύμιση της ζωτικότητας έτοιμης να εκφραστεί, να αναπτυχθεί την άνοιξη.

Από παιδί, αυτή η εποχή ήταν ξεχωριστή για μένα. Όχι λόγω της λάμψης και των δώρων, αλλά εξ αιτίας μιας αλλαγής στην ανθρώπινη συνείδηση ​​που πάλλεται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Λατρεύω την ενέργεια των φράσεων όπως, «ειρήνη στη γη» και «καλή θέληση σε όλους τους ανθρώπους». Αυτές οι εκκλήσεις για σύνδεση, καλοσύνη και συμπόνια, αντηχούν βαθιά μέσα στην ψυχή όλων μας.

Η περίοδος αυτή είναι επίσης και χρόνος προβληματισμού.
Συνήθως την Πρωτοχρονιά επανεξετάζουμε τι έχουμε κάνει έως τώρα στην ζωή μας και παίρνουμε τις νέες μας αποφάσεις. Εξετάζουμε τρόπους με τους οποίους μέχρι τώρα ζούσαμε στον αυτόματο πιλότο. Συχνά γεμίζω σελίδες στο προσωπικό μου ημερολόγιο με τις σκέψεις μου για την περασμένη χρονιά και τις προσδοκίες μου για την επόμενη.

Οι προθέσεις σου μπορεί να έχουν επιπλέον ενέργεια αυτή τη χρονική στιγμή, γι’ αυτό διατυπώσε τες προσεκτικά. Απομάκρυνε όλα όσα σε κρατούν πίσω. Απελευθέρωσε παλιές σκέψεις, πεποιθήσεις, κοσμοθεωρίες, προκαταλήψεις, υποθέσεις και άλλες δομές εξαρτημένης σκέψης. Μόλις αδειάσεις το ποτήρι σου, μπορείς να είσαι έτοιμος/η έτσι ώστε το σύμπαν να σου το γεμίσει με νέες και συναρπαστικές δυνατότητες και εμπειρίες.

Όταν σκέφτεσαι το μέλλον σου, ξεκίνησε με την υψηλότερη δυνατή ενέργεια και το υψηλότερο δυνατό όραμα, των δυνατοτήτων σου. Παρέδωσε τις πεπερασμένες απόψεις σου για το τι είναι δυνατό για εσένα και επέτρεψε τις άπειρες δυνατότητες του σύμπαντος να διαμορφώσουν τη ζωή σου στο επόμενο έτος.

Οι περισσότεροι από εμάς, ζούμε μόνο, ένα μικρό κλάσμα των πραγματικών δυνατοτήτων μας. Επέτρεψε στο 2022, να γίνει η δικιά σου χρονιά, το έτος για τα δικά σου μεγάλα όνειρα.

Ακολουθούν – ορισμένες ερωτήσεις που θα μπορουσαν να σε βοηθήσουν στο έργο αυτό –

Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να τις επεξεργαστείς …

  • Τι θα έκανες αν ήξερες εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορούσες να αποτύχεις;
  • Σε ένα χρόνο από τώρα, πώς θα έμοιαζε η ζωή σου αν τα υψηλότερα όνειρά σου είχαν πραγματοποιηθεί;
  • Τι θα δημιουργούσες αν δεν υπήρχαν υλικοί περιορισμοί στη δημιουργία τους;
  • Ποιος θα μπορούσες να είσαι αν πέταγες την παλιά σου ιστορία και επέτρεπες στο σύμπαν να γράψει μια νέα για σένα;
  • Πως θα σου φαινόταν το αύριο αν δεν είχε καμιά σχέση με το σήμερα;
  • Είσαι έτοιμος/η να περπατήσης τον δρόμο των επιθυμιών σου?

Τέτοια ισχυρά ερωτήματα ανοίγουν τη ζωή σου στις τεράστιες δυνατότητες, που έχεις μπροστά σου.

Η ευχή μου για σένα, για τις γιορτές είναι να απελευθερωθείς από οτιδήποτε σε κρατάει πίσω και να προχωρήσεις σε ένα πιο ένδοξο και δυνατό μέλλον που εσύ επιθυμείς. Κατά τη διάρκεια του μισού αιώνα στο δρόμο της προσωπικής ανάπτυξης, έχω δει ανθρώπους να κάνουν ριζικές αλλαγές αυτή την εποχή του χρόνου, ευθυγραμμίζοντας την εξωτερική τους ζωή με τις εσωτερικές τους αλήθειες. Να ευθυγραμμιστεί ο Νους με την Καρδιά. Η ευχή μου για σένα είναι να το πετύχεις και ΕΣΥ ΑΥΤΟ.

Εύχομαι η πηγή της ζωής που αναβλύζει μέσα σου, να σε μεταφέρει αβίαστα στην πιο υπέροχη νέα χρονιά για σένα.

Με απέραντη αγάπη,
Στεργιόπουλος Nicolas

Τα γεράματα δεν είναι χαμένη νιότη αλλά ένα νέο στάδιο ευκαιριών και δύναμης.
Aging is not lost youth but a new stage of opportunity and strength.
Betty Friedan

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου” .
Ιπποκράτης

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.

Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας

Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας

Η κοινωνική απομόνωση έχει συνδεθεί άμεσα με δομικές αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κοινωνικά απομονωμένοι άνθρωποι έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια αργότερα στη ζωή τους.

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Τι εννοούμε ως Συναισθηματική διατροφή; Συναισθηματική διατροφή είναι η κατανάλωση φαγητού ως ένας τρόπος καταστολής ή ηρεμίας αρνητικών συναισθημάτων, όπως το άγχος, ο θυμός, ο φόβος, η πλήξη, η λύπη και η μοναξιά…. Έχετε βρεθεί ποτέ ξαφνικά στο ψυγείο ή στο ντουλάπι...