Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα (βιοσυντονισμός) αναγεννούν τα κύτταρα του εγκεφάλου

Τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα και ο Βιοσυντονισμός

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει στα ποντίκια ένα είδος εγκεφαλικών κυττάρων που δίνουν εντολή στα βλαστικά κύτταρα να παράγουν περισσότερους νευρώνες. Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα (βιοσυντονισμός) έχουν παρόμοια επίδραση στα τρωκτικά, αυξάνοντας την ιδιαίτερης σημασίας πιθανότητα να υπάρξουν μελλοντικά συσκευές οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανανέωση των κυττάρων του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η μελέτη αυτή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Neuroscience».

Γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος δημιουργεί καινούριους νευρώνες μέσω των νευρικών βλαστικών κυττάρων με τη διαδικασία της νευρογένεσης. Επίσης, οι νευροεπιστήμονες γνωρίζουν ότι τα βλαστικά κύτταρα λαμβάνουν εντολές από διάφορες πηγές, όπως για παράδειγμα από χημικές ουσίες στο αίμα και από τα κύτταρα που παράγουν το εγκεφαλονωτιαίο υγρό που προστατεύει τον εγκέφαλο. Σε παλαιότερες έρευνες αναφέρονταν ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου δίνουν εντολή στα βλαστικά κύτταρα να δημιουργήσουν νευρώνες.

Ο νευροεπιστήμονας Chay Kuo από την Ιατρικη Σχολή του Πανεπιστημίου Ντιουκ των ΗΠΑ και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν παρόμοια κύτταρα σε ποντίκια. Ο ίδιος αναφέρει ότι είναι πραγματικά καταπληκτικό το γεγονός ότι ο εγκέφαλος μπορεί να δώσει εντολή στα βλαστικά κύτταρα να δημιουργήσουν περισσότερους νευρώνες.

Στην αρχή των πειραμάτων τους, οι ερευνητές εξέτασαν το ποσοστό αποτελεσματικότητας διαφόρων νευροδιαβιβαστών στα νευρικά βλαστικά κύτταρα των ποντικιών. Βρήκαν ότι η ένωση ακετυλοχολίνη παρουσίασε το υψηλότερο ποσοστό. Στη συνέχεια, η επιστημονική ομάδα ανακάλυψε έναν άγνωστο τύπο νευρώνα ο οποίος παράγει ένα ένζυμο απαραίτητο για την παραγωγή ακετυλοχολίνης. Αυτοί οι νευρώνες βρέθηκαν σε ένα τμήμα του εγκεφάλου των ενήλικων ποντικιών που ονομάζεται υποκοιλιακή ζώνη και στο οποίο πραγματοποιείται η νευρογένεση.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι νευρώνες ήταν γενετικά ευαίσθητοι στο φως και ότι με τη χρήση λέιζερ μπορούσαν να τους επηρεάσουν με σκοπό να ενισχύσουν την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων.

Το βασικό ερώτημα είναι το εξής: με ποιό τρόπο αυτοί οι νευρώνες κάνουν τα βλαστικά κύτταρα να δημιουργούν περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα; Σύμφωνα με τον Chay Kuo αυτό το είδος νευρώνα δεν υπάρχει μόνο του αλλά αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου πλέγματος νευρώνων στο εσωτερικό του εγκεφάλου.

Μόλις οι ερευνητές ανακαλύψουν τον περίπλοκο τρόπο λειτουργίας αυτού του βιολογικού μηχανισμού, θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες. Ίσως οι ηλεκτρονικές συσκευές να επιτύχουν ίδια αποτελέσματα στους ανθρώπους παρακινώντας τα βλαστικά κύτταρα να δημιουργήσουν νέα εγκεφαλικά κύτταρα.

Ο Chay Kuo ισχυρίζεται ότι η κατασκευή μιας τέτοιας συσκευής είναι κάτι απολύτως εφικτό. Το ερώτημα που παραμένει είναι πώς θα καταφέρουν οι επιστήμονες να δώσουν τις απαιτούμενες οδηγίες για τη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Αν λυθεί αυτό το πρόβλημα, η κατασκευή της συσκευής θα είναι δυνατή μελλοντικά. Ο εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα να ανανεώνει τα κύτταρά του.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Τι εννοούμε ως Σύστημα στην Συστημική Αναπαράσταση

Τι εννοούμε ως Σύστημα στην Συστημική Αναπαράσταση

Ένα Σύστημα είναι μια συλλογή στοιχείων που αλληλοεξαρτώνται μεταξύ τους για να εξυπηρετήσουν έναν σκοπό – αυτός είναι...

Η σελίδα αυτή είναι υπο κατασκευήΜπορούμε να σας ειδοποιήσουμε όταν θα είναι έτοιμη.

Συμπληρώστε το email σας και όταν η ιστοσελίδα περατωθεί θα σας ειδοποιησούμε να την δείτε.
Σας ευχαριστούμαι για το ενδιαφέρον σας.

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.