Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Γνωρίζεται ότι Τα αντιβιοτικά ΔΕΝ θεραπεύουν?

Επηρεάζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα την υγεία μας?

Τι λένε πρόσφατες έρευνες? …
Για να δούμε τι σχέση έχουν οι Ασθένειες Παθήσεις και Συναισθήματα …

Τα αντιβιοτικά ΔΕΝ θεραπεύουν ούτε βοηθούν στην πρόληψη των ιώσεων.

Στην Ελλάδα κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από απλές λοιμώξεις εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στα αντιβιοτικά. Ενώ την ίδια ώρα, ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει το φαινόμενο του «τέλους των αντιβιοτικών».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργείτε στην Ελλάδα είναι η χορήγηση αντιβιοτικών σε λοιμώξεις που δημιουργούνται από ιώσεις ενώ οι αντιβιώσεις καταπολεμούν αποκλειστικά μικρόβια! Με την εκδήλωση συμπτωμάτων όπως καταρροή, βήχα, συνάχι, πονόλαιμο, δακρύρροια και χαμηλό πυρετό συχνά ο κόσμος πάει ακόμα χωρίς συνταγή ιατρού στο φαρμακείο και αναζητάει αντιβίωση αντί για να περιμένει τρείς μέρες να κάνει η ίωση τον κύκλο της.

Η χορήγηση ακατάλληλου αντιβιοτικού, η λανθασμένη δοσολογία αλλά και η πρόωρη διακοπή του και η κατάχρηση φέρνει σαν αποτέλεσμα ότι η χώρα μας έχει ένα υψηλό ποσοστό αντιμικροβιακής αντοχής. Δηλαδή όταν χρειάζεται πραγματικά μία αντιβίωση για θεραπεία σε λοίμωξη από μικρόβια ΔΕΝ καταφέρνει η αντιβίωση να καταστρέφει τα μικρόβια αφού έχουν γίνει ανθεκτικά κατά του φάρμακου!

Η μόνη λύση, είναι η αποφυγή της άσκοπης κατανάλωσης αντιβιοτικών, που βοηθά στον περιορισμό της αντοχής των μικροβίων- ακόμη και όταν αυτή έχει εγκατασταθεί. Γιατί τα ανθεκτικά βακτήρια καταναλώνουν πολλή ενέργεια και ‘κουράζονται’ να επιβιώσουν. Όταν δε σταματήσει η πίεση του αντιβιοτικού, απενεργοποιούν τους μηχανισμούς αντοχής και γίνονται ξανά ευαίσθητα.

Να θυμάστε λοιπόν:

  • Το κοινό κρυολόγημα και γενικά οι ιώσεις δεν χρειάζονται αντιβιοτικά.
  • Τα αντιβιοτικά μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στον οργανισμό μας.
  • Η κακή και άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει μικρόβια που δεν θα σκοτώνονται από τα αντιβιοτικά που έχουμε στην διάθεση σας. Άρα είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε τα όπλα που έχουμε σήμερα στη διάθεση μας για να αντιμετωπίζουμε τις μολύνσεις.
  • Οι απλές λοιμώξεις , στην πλειοψηφία τους, αυτοθεραπεύονται.

Αν για κάποιο λόγο δεν αισθάνεστε καλά πριν πάρετε οποιοδήποτε αντιβιοτικό παρακαλώ συμβουλευτείτε τον Θεράποντα ιατρό σας.

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.