Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα (βιοσυντονισμός) αναγεννούν τα κύτταρα του εγκεφάλου

Τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα και ο Βιοσυντονισμός

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει στα ποντίκια ένα είδος εγκεφαλικών κυττάρων που δίνουν εντολή στα βλαστικά κύτταρα να παράγουν περισσότερους νευρώνες. Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα (βιοσυντονισμός) έχουν παρόμοια επίδραση στα τρωκτικά, αυξάνοντας την ιδιαίτερης σημασίας πιθανότητα να υπάρξουν μελλοντικά συσκευές οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανανέωση των κυττάρων του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η μελέτη αυτή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Neuroscience».

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος δημιουργεί καινούργιους νευρώνες μέσω των νευρικών βλαστικών κυττάρων με τη διαδικασία της νευρογένεσης. Επίσης, οι νευροεπιστήμονες γνωρίζουν ότι τα βλαστικά κύτταρα λαμβάνουν εντολές από διάφορες πηγές, όπως για παράδειγμα από χημικές ουσίες στο αίμα και από τα κύτταρα που παράγουν το εγκεφαλονωτιαίο υγρό που προστατεύει τον εγκέφαλο. Σε παλαιότερες έρευνες αναφέρονταν ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου δίνουν εντολή στα βλαστικά κύτταρα να δημιουργήσουν νευρώνες.
Ο νευροεπιστήμονας Chay Kuo από την Ιατρικη Σχολή του Πανεπιστημίου Ντιουκ των ΗΠΑ και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν παρόμοια κύτταρα σε ποντίκια. Ο ίδιος αναφέρει ότι είναι πραγματικά καταπληκτικό το γεγονός ότι ο εγκέφαλος μπορεί να δώσει εντολή στα βλαστικά κύτταρα να δημιουργήσουν περισσότερους νευρώνες.

Στην αρχή των πειραμάτων τους, οι ερευνητές εξέτασαν το ποσοστό αποτελεσματικότητας διαφόρων νευροδιαβιβαστών στα νευρικά βλαστικά κύτταρα των ποντικιών. Βρήκαν ότι η ένωση ακετυλοχολίνη παρουσίασε το υψηλότερο ποσοστό. Στη συνέχεια, η επιστημονική ομάδα ανακάλυψε έναν άγνωστο τύπο νευρώνα ο οποίος παράγει ένα ένζυμο απαραίτητο για την παραγωγή ακετυλοχολίνης. Αυτοί οι νευρώνες βρέθηκαν σε ένα τμήμα του εγκεφάλου των ενήλικων ποντικιών που ονομάζεται υποκοιλιακή ζώνη και στο οποίο πραγματοποιείται η νευρογένεση.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι νευρώνες ήταν γενετικά ευαίσθητοι στο φως και ότι με τη χρήση λέιζερ μπορούσαν να τους επηρεάσουν με σκοπό να ενισχύσουν την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων.

Το βασικό ερώτημα είναι το εξής: με ποιό τρόπο αυτοί οι νευρώνες κάνουν τα βλαστικά κύτταρα να δημιουργούν περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα; Σύμφωνα με τον Chay Kuo αυτό το είδος νευρώνα δεν υπάρχει από μόνος του αλλά αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου πλέγματος νευρώνων στο εσωτερικό του εγκεφάλου.

Μόλις οι ερευνητές ανακαλύψουν τον περίπλοκο τρόπο λειτουργίας αυτού του βιολογικού μηχανισμού, θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες. Ίσως οι ηλεκτρονικές συσκευές να επιτύχουν ίδια αποτελέσματα στους ανθρώπους παρακινώντας τα βλαστικά κύτταρα να δημιουργήσουν νέα εγκεφαλικά κύτταρα.

Ο Chay Kuo ισχυρίζεται ότι η κατασκευή μιας τέτοιας συσκευής είναι κάτι απολύτως εφικτό. Το ερώτημα που παραμένει είναι πώς θα καταφέρουν οι επιστήμονες να δώσουν τις απαιτούμενες οδηγίες για τη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Αν λυθεί αυτό το πρόβλημα, η κατασκευή της συσκευής θα είναι δυνατή μελλοντικά. Ο εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα να ανανεώνει τα κύτταρά του.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Τα δυνατά μυαλά
Συζητούν ιδέες
Τα μέτρια γεγονότα
Και τα αδύναμα άλλους ανθρώπους.”
Σωκράτης

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Οι λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πίνουν το αγαπημένο τους πρωινό ρόφημα, πιθανώς δεν σκέφτονται τα οφέλη ή τους κινδύνους για την υγεία τους. Και όμως, αυτό το ρόφημα έχει αποτελέσει αντικείμενο μιας μακράς ιστορίας συζητήσεων.

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Η Kaja Nordengen, ειδικός νευρολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Your Superstar Brain, εξηγεί πώς ο εγκέφαλός σας ελέγχει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και πώς μπορείτε να ανταλλάξετε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας.

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.