Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά «απειλεί να φέρει το τέλος της σύγχρονης ιατρικής»

Αργά ή γρήγορα, τα βακτήρια αντιδρούν στα αντιβιοτικά αναπτύσσοντας ανθεκτικότητα.

Η ανθεκτικότητα των βακτηρίων στα αντιβιοτικά μπορεί να σημάνει το τέλος της σύγχρονης ιατρικής. Σαν να μην έφτανε η παγκόσμια οικονομική κρίση, έχει ήδη ξεκινήσει μια άλλου τύπου «κρίση», η κρίση των αντιβιοτικών η οποία μπορεί να καταστήσει αδύνατες επεμβάσεις ρουτίνας και να κάνει μια απλή γρατζουνιά εν δυνάμει θανατηφόρα!

Τα εφιαλτικά αυτά σενάρια ακούστηκαν από τα πιο επίσημα χείλη, εκείνα της γενικής διευθύντριας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τις Μεταδοτικές Νόσους στην Κοπεγχάγη. Άχρηστα όλα τα αντιβιοτικά; Η κυρία Τσαν σημείωσε ότι στις μέρες μας οποιοδήποτε αντιβιοτικό κινδυνεύει να καταστεί άχρηστο μεταξύ αυτών φάρμακα που έφεραν επανάσταση στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως η φυματίωση, η ελονοσία, οι βακτηριακές λοιμώξεις αλλά και όσα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία απλών, τουλάχιστον ως σήμερα, περιπτώσεων, όπως ένα κόψιμο στο πόδι.

margaret_Chan
Η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν έκανε λόγο για μια νέα «μετα-αντιβιοτική» εποχή και τόνισε ότι θα απαιτηθεί η χρήση φαρμάκων που αντικαθιστούν τα συμβατικά και τα οποία είναι ακριβά και λιγότερο αποτελεσματικά. «Μια φαρυγγίτιδα ή το γρατζουνισμένο γόνατο ενός παιδιού μπορεί στο μέλλον να αποτελούν θανατηφόρες καταστάσεις» είπε η Δρ Τσαν περιγράφοντας το μέλλον της παγκόσμιας υγείας με τα πιο μελανά χρώματα. «Η ανθεκτικότητα στους αντιμικροβιακούς παράγοντες αυξάνεται στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.Χάνουμε τα αντιμικροβιακά φάρμακα πρώτης γραμμής. Οι θεραπείες αντικατάστασης των συμβατικών είναι πιο ακριβές, πιο τοξικές, απαιτούν πολύ μεγαλύτερο διάστημα θεραπείας και ίσως εισαγωγή των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». Αύξηση της θνησιμότητας.

Η επικεφαλής του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν σημείωσε επίσης ότι σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από φαρμακοανθεκτικά παθογόνα η θνησιμότητα έχει φανεί ότι αυξάνεται κατά περίπου 50%. «Η “μετά τα αντιβιοτικά’ εποχή σημαίνει ουσιαστικά το τέλος της σύγχρονης ιατρικής, όπως την ξέρουμε». Η δραματική αυτή προειδοποίηση της κυρίας Τσαν έρχεται να προστεθεί σε όσα αναφέρονται σε ένα νέο βιβλίο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με τίτλο «Η εξελισσόμενη απειλή της ανθεκτικότητας στα αντιμικροβιακά» («The evolving threat of antimicrobial resistance»). Στο βιβλίο αναφέρεται ότι «τα βακτήρια αντιδρούν στα αντιβιοτικά αναπτύσσοντας αργά ή γρήγορα ανθεκτικότητα σε αυτά. Έτσι σήμερα καθίσταται δύσκολο ή ακόμη και αδύνατον να αντιμετωπιστούν πολλές κοινές αλλά και απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις ενώ ορισμένες φορές μια κοινή λοίμωξη μετατρέπεται σε απειλητική για τη ζωή του ασθενούς».

«Ένοχη» η κατάχρηση αντιβιοτικών.

Τονίζεται ότι ο κύριος «ένοχος» για την κατάσταση είναι η κακή χρήση αλλά και η κατάχρησηαντιβιοτικών και προστίθεται ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για καινοτομία. «Η τεράστια αύξηση στις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις, η έλλειψη έρευνας για καινούργια αντιβιοτικά αλλά και κινήτρων για επένδυση στην έρευνα και στην ανάπτυξη αντιβιοτικών από τη βιομηχανία δείχνουν την ανάγκη για καινοτομία». Οι υπεύθυνοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ζητούν τώρα από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να ενισχύσουν την έρευνα σχετικά με την αντίσταση στα αντιβιοτικά.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Το σώμα σας ακούει όλα όσα λέει το μυαλό σας.”
Naomi Judd

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Οι λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πίνουν το αγαπημένο τους πρωινό ρόφημα, πιθανώς δεν σκέφτονται τα οφέλη ή τους κινδύνους για την υγεία τους. Και όμως, αυτό το ρόφημα έχει αποτελέσει αντικείμενο μιας μακράς ιστορίας συζητήσεων.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Η Kaja Nordengen, ειδικός νευρολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Your Superstar Brain, εξηγεί πώς ο εγκέφαλός σας ελέγχει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και πώς μπορείτε να ανταλλάξετε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας.

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.

Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας

Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας

Η κοινωνική απομόνωση έχει συνδεθεί άμεσα με δομικές αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κοινωνικά απομονωμένοι άνθρωποι έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια αργότερα στη ζωή τους.