Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Η Σημασία Του Νερού Στη Ζωή Μας (μέρος 1)

Αποτοξίνωση Detox, Ολιστική Διατροφή, Ολιστική Υγεία-Εναρμόνιση | 0 comments

Μήπως σας ταλαιπορούν κάποια από αυτά τα συμπτώματα ?

Η Σημασία Του Νερού Στη Ζωή Μας (μέρος 2)

  • Κόπωση
  • Κεφαλαλγίες
  • Έντασης (Υπερεντάσεις)
  • Δυσκοιλιότητα
  • Στομαχικό Έλκος
  • UTI / Κυστίτιδα
  • Πόνο στις αρθρώσεις / Αδυναμία
  • Υψηλή Χοληστερίνη
  • Αναπνευστικά Προβλήματα
  • Υπερβολικό Βάρος / Παχυσαρκία
  • Έκζεμα / Δερματικές Ανωμαλίες
  • Χαμηλή Πίεση
  • Υψηλή Πίεση

Αν ναι, τότε συνεχίστε να διαβάζετε…

Το κάθε ένα από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να συνδέεται με ΕΝΑ κοινό πρόβλημα υγείας – ίσως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πρόβλημα στο κόσμο!

Η Σημασία Του Νερού Στη Ζωή Μας

Το νερό θεραπεύει και ανανεώνει. Το ξέρετε πως οι πλειοψηφία των ανθρώπων με τα αναφερόμενα συμπτώματα είναι χρόνια αφυδατωμένοι και οχτώ στους δέκα δεν πίνουν αρκετό νερό?

Μερικά δεδομένα προς περισυλλογή:

  • Το 60% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό
  • Ο λεπτοφυής μυϊκός ιστός περιέχει 75% νερό
  • Ο εγκέφαλός περιέχει 75% νερό
  • Το σωματικό λίπος είναι κατά 10% νερό
  • Τα οστά είναι κατά 22% νερό
  • 83% του αίματος μας είναι νερό
  • Καθημερινά, ο άνθρωπος χρειάζεται να αναπληρώνει 2.4 λίτρα νερό

Οι αναφορές διαφέρουν, οπότε τα ποσοστά είναι κατά προσέγγιση.

Το μεγαλύτερο ποσοστό νερού στο ανθρώπινο σώμα βρίσκεται στα κύτταρα. Το υπόλοιπο βρίσκεται στα αιμοφόρα αγγεία και στα κενά μεταξύ των κυττάρων (διάμεσα κενά). Η αφυδάτωση επέρχεται όταν η ποσότητα νερού που εγκαταλείπει το σώμα είναι μεγαλύτερη από την ποσότητα νερού που προσλαμβάνεται από αυτό. Χάνουμε νερό καθώς αναπνέουμε, ιδρώνουμε, ουρούμε και αφοδεύουμε.

Χρόνια Αφυδάτωση

Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πως πάσχει από χρόνια αφυδάτωση. Η οξεία αφυδάτωση διακρίνεται εύκολα καθώς προκαλεί έντονο εμετό και διάρροια.

Δυτική Συμπτωματική Ανάλυση

Το αίμα ταξιδεύει 12,000 μίλια την ημέρα μέσω των αιμοφόρων αγγείων και ευθύνεται για την παράδοση των απαιτούμενων ουσιών στα κύτταρα σε όλο το σώμα. Η χρόνια αφυδάτωση εμποδίζει το σώμα να λειτουργήσει στη μέγιστη δυνατότητα του. Αν το αίμα πρέπει να κάνει 12,000 μίλια αλλά δεν μπορεί, τότε θα προκύψουν σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα.

Κάποια από τα συμπτώματα της χρόνιας (ακόμα και της ήπιας) αφυδάτωσης είναι τα εξής:

Κόπωση: Αργή ενζυμική λειτουργία. Τα ένζυμα κυκλοφορούν μέσα στο αίμα.

Κεφαλαλγίες Έντασης: Οι κεφαλαλγίες έντασης προέρχονται συχνά από κόπωση και συσσώρευση τοξικών ουσιών στους μύες. Η κόπωση και η τοξικότητα είναι και οι δύο παρενέργειες της χρόνιας αφυδάτωσης.

Διάρροια: Τα απόβλητα κινούνται αργά μέσω του παχέως εντέρου όταν μειώνεται η λήψη νερού. Η πόση νερού προκαλεί την έκκριση Μοτιλίνης. Η Μοτιλίνη είναι μια ορμόνη που προκαλεί ρυθμικές συσπάσεις στα έντερα και οδηγεί σε τακτικές κενώσεις.

Στομαχικά Έλκη: Τα πεπτικά υγρά αποτελούνται από νερό. Αν μειωθεί η έκκριση πεπτικών υγρών, το στομάχι οξειδώνεται και προκαλούνται εξελκώσεις.

Υψηλή Χοληστερόλη: Η αφυδάτωση προκαλεί την απελευθέρωση υγρών από τη επένδυση των κυττάρων. Το σώμα διαθέτει έναν φυσικό μηχανισμό ο οποίος εμποδίζει την υπερβολική διαρροή κυτταρικού υγρού. Η περίσσεια χοληστερόλη δημιουργείται σαν επίστρωση του κυττάρου λειτουργώντας ως στεγανοτικό κρατώντας το νερό στο εσωτερικό.

Αναπνευστικά Προβλήματα: Οι βλεννώδεις υμένες του στόματος και της μύτης πρέπει να είναι υγροί έτσι ώστε να προστατεύουν ενάντια στην εισπνοή παθογόνων. Η Ισταμίνη, μια χημική ουσία η οποία προκαλεί συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης, αυξάνεται εκθετικά καθώς το σώμα χάνει όλο και περισσότερο νερό. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, η χρόνια αφυδάτωση είναι η κύρια αιτία αλλεργιών και άσθματος στο ανθρώπινο σώμα.

Περίσσιο Βάρος / Παχυσαρκία: Η κόπωση είναι ένδειξη έλλειψης νερού στα κύτταρα. Συχνά ο κόσμος βασίζεται στην κτήση ενέργειας από την τροφή αντί από το νερό – πράγμα το οποίο τους οδηγεί στην υπερφαγεία, όταν στην πραγματικότητα μόνο διψάνε.

Έκζεμα / Δερματικές Παθήσεις: Ο ιδρώτας βοηθά στην αποβολή τοξινών από το σώμα. Ανεπάρκεια νερού σημαίνει ανεπάρκεια ιδρώτα. Με την αφυδάτωση, οι τοξίνες δεν αποβάλλονται σωστά μέσω του δέρματος, καθιστώντας το δέρμα ευάλωτο σε όλων των ειδών δερματικές παθήσεις.

UTI / Κυστίτιδα: Αν οι τοξίνες στα ούρα δεν είναι επαρκώς αραιωμένες, προσβάλουν τους ουρικούς βλεννώδεις υμένες. Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, οι τοξίνες δεν αποβάλλονται και συσσωρεύονται ως όξινα απόβλητα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον οπού αναπαράγονται βακτηρίδια – το οποίο προκαλεί μολύνσεις, φλεγμονές και πόνο.

Πόνος Αρθρώσεων & Εξασθένιση: Οι χόνδροι αποτελούνται κυρίως από νερό. Οι αρθρώσεις έχουν χόνδρους ως επένδυση, για την προστασία των οστεϊκών δομών και την παροχή λίπανσης. Η αφυδάτωση προκαλεί εξασθένιση των χόνδρων και επιβραδύνει την διαδικασία επιδιόρθωσης των αρθρώσεων.

Χαμηλή Πίεση Αίματος: Πολύ μικρή ποσότητα νερού οδηγεί σε ανεπαρκή όγκο αίματος για να γεμίσουν οι αρτηρίες, οι φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία.

Υψηλή Πίεση Αίματος: Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, το αίμα πήζει και προκαλεί αντίσταση στη ροή. Αυτό οδηγεί σε υψηλή πίεση αίματος.

«Η ξηροστομία δεν είναι το μόνο σημάδι αφυδάτωσης. Είναι λάθος να περιμένουμε να διψάσουμε.»

Είναι άκρως απαραίτητο οι ασθενείς να πίνουν αρκετό νερό για να βοηθήσουν στην θεραπευτική διαδικασία. Το αίμα το οποίο δεν έχει αρκετό νερό είναι ΣΤΑΣΙΜΟ αίμα και απλά δεν μετακινείται εύκολα. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς με ΧΡΟΝΙΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ πάσχουν επίσης και από ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ!

Μέρος Δεύτερο …

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Όταν τα σώματα γίνονται μαλθακά
και οι ψυχές χάνουν την δύναμή τους” .
Σωκράτης

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.