Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Αντιφλεγμονώδη και οι παρενέργειες τους.

Αντιβιοτικά, Ολιστική Ευεξία, Ολιστική Υγεία-Εναρμόνιση

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε σε έγκριτο ιατρικό περιοδικό μια εξαιρετική μελέτη που πραγματικά μπορει να αλλάξει την ζωή πολλών ανθρώπων.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα μπορούν να προκαλέσουν δραματικές παρενέργειες στο κυκλοφοριακό σύστημα και την καρδιά.

Η ιστορία ξεκίνησε στην αρχή της δεκαετίας του 2000, όταν μια μελέτη για ενα φάρμακο με το όνομα Viox έδειξε ότι προκαλεί θανάτους από καρδιακό επεισόδιο. Μερικούς μήνες μετά το φάρμακο αποσύρθηκε από την αγορά και η υπόθεση θεωρήθηκε απο πολλούς τελειωμένη.

Παρόλα αυτά, κάποιοι ερευνητές αναρωτήθηκαν για το κατά πόσο αυτές οι παρενέργειες είναι του ίδιου του φαρμάκου ή όλης της ομάδας με τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα. Τότε ξεκίνησε μια κολοσσιαία μελέτη για να δει ακριβώς αυτό. Γνωρίζοντας ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού λαμβάνει συχνά αντιφλεγμονώδη παυσίπονα τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά σημαντικά για όλους μας.

Τα αποτέλεσματα δείχνουν ότι όλα τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα προκαλούν προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα, την καρδιά και τον εγκέφαλο. Συγκεκριμένα, το Naprosyn, με την ενεργό ουσία ναπροξένη αυξάνει την πιθανότητα εγκεφαλικού 76%. Η ιμπουπροφένη, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε πολλά σκευάσματα, όπως το Nurofen, Brufen, Advil, Algoflex και άλλα αυξανει την πιθανότητα εμφράγματος του μυοκαρδίου κατα 61%, την πιθανότητα εγκεφαλικού 336%(!), και τέλικα την πιθανότητα θανάτου απο καρδιαγγειακό κατά 239%.

Η διλκοφενακη, ενεργός ουσία που υπάρχει στο Voltaren, αυξάνει την πιθανότητα εγκεφαλικο’υ κατα 286%, και την πιθανότητα καρδιαγγειακού θανάτου κατά 398%(!). Αυτά τα νούμερα κάνουν το κάπνισμα να φαίνεται ασφαλές! Η νεότερη κατηγορία αντιφλεγμονωδων παυσιπόνων όμως δεν φαίνεται να είναι πιο ασφαλής.

Το Celebrex, με την ενεργό ουσία σελεκοξιμπη, αυξάνει την πιθανότητα εμφράγματος μόνο 35%, και του εγκεφαλικού μόλις 12%, αλλά η πιθανότητα καρδιαγγειακού θανάτου αυξάνει 207%.

Το πολύ διαδεδομένο και μοδάτο Arcoxia, με την ενεργό ουσία ετορικοξιμπη, φαίνεται να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης εμφραγματος, αλλά δυστυχώς δεν μας λυπάται στα εγκεφαλικά που τα αυξάνει 267% και τους θανάτους απο καρδιαγγειακό που τους αυξάνει κατά 407%.

Το αστείο και συνάμα τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το Vioxx, το πρώτο αντιφλεγμονώδες παυσίπονο που συνελήθφει να προκαλεί εγκεφαλικά και εμφράγματα δεν είναι τοσο τραγικό στην πραγματικότητα, αφού αυξάνει την πιθανότητα εμφράγματος 212%, του εγκεφαλικού μόλις 7% και του καρδιαγγειακου θανάτου με ένα πενιχρό 58%.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φάρμακα γενικά είναι επικίνδυνα και ότι πρέπει να τα αποφεύγουμε οσο πιο πολύ γίνεται. Κατανοώντας  όμως το πραγματικό εύρος του κινδύνου, αξίζει να μπούμε στον κόπο να ανακαλύψουμε πιό ασφαλής τρόπους να μην πονάμε και να μην υποφέρουμε.

Η Μελετη …

Ολιστικές Εναλλακτικές λύσεις πιθανώς μερικών ή και όλων των προβλημάτων σας.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

”Our sorrows and wounds are healed only
when we touch them with compassion.”
Buddha

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Οι λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πίνουν το αγαπημένο τους πρωινό ρόφημα, πιθανώς δεν σκέφτονται τα οφέλη ή τους κινδύνους για την υγεία τους. Και όμως, αυτό το ρόφημα έχει αποτελέσει αντικείμενο μιας μακράς ιστορίας συζητήσεων.

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Η Kaja Nordengen, ειδικός νευρολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Your Superstar Brain, εξηγεί πώς ο εγκέφαλός σας ελέγχει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και πώς μπορείτε να ανταλλάξετε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας.

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.