Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Αντιφλεγμονώδη και οι παρενέργειες τους.

Tel: 211 110 3536

Kin: 6949392750

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις
για τον Βιοσυντονισμό

Αντιφλεγμονώδη και οι παρενέργειες τους.

Αντιβιοτικά, Ολιστική Ευεξία, Ολιστική Υγεία-Εναρμόνιση

[php snippet=7]

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε σε έγκριτο ιατρικό περιοδικό μια εξαιρετική μελέτη που πραγματικά μπορει να αλλάξει την ζωή πολλών ανθρώπων.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα μπορούν να προκαλέσουν δραματικές παρενέργειες στο κυκλοφοριακό σύστημα και την καρδιά.

Η ιστορία ξεκίνησε στην αρχή της δεκαετίας του 2000, όταν μια μελέτη για ενα φάρμακο με το όνομα Viox έδειξε ότι προκαλεί θανάτους από καρδιακό επεισόδιο. Μερικούς μήνες μετά το φάρμακο αποσύρθηκε από την αγορά και η υπόθεση θεωρήθηκε απο πολλούς τελειωμένη.

Παρόλα αυτά, κάποιοι ερευνητές αναρωτήθηκαν για το κατά πόσο αυτές οι παρενέργειες είναι του ίδιου του φαρμάκου ή όλης της ομάδας με τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα. Τότε ξεκίνησε μια κολοσσιαία μελέτη για να δει ακριβώς αυτό. Γνωρίζοντας ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού λαμβάνει συχνά αντιφλεγμονώδη παυσίπονα τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά σημαντικά για όλους μας.

Τα αποτέλεσματα δείχνουν ότι όλα τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα προκαλούν προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα, την καρδιά και τον εγκέφαλο. Συγκεκριμένα, το Naprosyn, με την ενεργό ουσία ναπροξένη αυξάνει την πιθανότητα εγκεφαλικού 76%. Η ιμπουπροφένη, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε πολλά σκευάσματα, όπως το Nurofen, Brufen, Advil, Algoflex και άλλα αυξανει την πιθανότητα εμφράγματος του μυοκαρδίου κατα 61%, την πιθανότητα εγκεφαλικού 336%(!), και τέλικα την πιθανότητα θανάτου απο καρδιαγγειακό κατά 239%.

Η διλκοφενακη, ενεργός ουσία που υπάρχει στο Voltaren, αυξάνει την πιθανότητα εγκεφαλικο’υ κατα 286%, και την πιθανότητα καρδιαγγειακού θανάτου κατά 398%(!). Αυτά τα νούμερα κάνουν το κάπνισμα να φαίνεται ασφαλές! Η νεότερη κατηγορία αντιφλεγμονωδων παυσιπόνων όμως δεν φαίνεται να είναι πιο ασφαλής.

Το Celebrex, με την ενεργό ουσία σελεκοξιμπη, αυξάνει την πιθανότητα εμφράγματος μόνο 35%, και του εγκεφαλικού μόλις 12%, αλλά η πιθανότητα καρδιαγγειακού θανάτου αυξάνει 207%.

Το πολύ διαδεδομένο και μοδάτο Arcoxia, με την ενεργό ουσία ετορικοξιμπη, φαίνεται να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης εμφραγματος, αλλά δυστυχώς δεν μας λυπάται στα εγκεφαλικά που τα αυξάνει 267% και τους θανάτους απο καρδιαγγειακό που τους αυξάνει κατά 407%.

Το αστείο και συνάμα τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το Vioxx, το πρώτο αντιφλεγμονώδες παυσίπονο που συνελήθφει να προκαλεί εγκεφαλικά και εμφράγματα δεν είναι τοσο τραγικό στην πραγματικότητα, αφού αυξάνει την πιθανότητα εμφράγματος 212%, του εγκεφαλικού μόλις 7% και του καρδιαγγειακου θανάτου με ένα πενιχρό 58%.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φάρμακα γενικά είναι επικίνδυνα και ότι πρέπει να τα αποφεύγουμε οσο πιο πολύ γίνεται. Κατανοώντας  όμως το πραγματικό εύρος του κινδύνου, αξίζει να μπούμε στον κόπο να ανακαλύψουμε πιό ασφαλής τρόπους να μην πονάμε και να μην υποφέρουμε.

Η Μελετη …

Ολιστικές Εναλλακτικές λύσεις πιθανώς μερικών ή και όλων των προβλημάτων σας.

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.