Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Αποτοξίνωση και αδυνάτισμα αλληλοσυμπληρώνονται. Το λίπος δεν είναι μόνο μια αποθήκη για την ενέργεια άλλα και το σπίτι που κατοικούν οι τοξίνες. Συνεπώς όσο περισσότερο λίπος έχουμε τόσο περισσότερες τοξίνες θα αποθηκεύει το σώμα σας.

Αναμφίβολα οι τοξίνες είναι πολύ βλαβερές για κάθε σύστημα του σώματος – για το ανοσοποιητικό σύστημα, για το νευρικό σύστημα, για τα διάφορα όργανα, για την ικανότητα να χωνέψει και να μεταβολίζει την τροφή, για την διαύγεια σας, κλπ.
Ο εγκέφαλος σας αντιδρά ακόμα και σε μικρές ποσότητες τοξινών με πονοκεφάλους. Η συνηθισμένη παρενέργεια όταν αρχίζουμε μιά υγιεινή διατροφή. Ακόμα και η διάθεσή μας επηρεάζετε αρνητικά από τις τοξίνες.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο ο Νευροδιαβιβαστής GABA επηρεάζει και επηρεάζετε από την χλωρίδα του πεπτικού μας συστήματος.
Για αυτό το λόγο η αποτοξίνωση του σώματος είναι μια σημαντική Ολιστική θεραπευτική αγωγή που πρέπει όλοι να ακολουθούμε. Πολλές από της δημοφιλές δίαιτες αποτοξίνωσης μας βάζουν σε μια δίαιτα με πολλά υγρά που περιέχουν ελάχιστά θρεπτικά συστατικά και θερμίδες. Δεν είναι απαραίτητα σωστό για όλους να έχουμε το ίδιο θεραπευτικό πρόγραμμα. Για να είναι πραγματικά Ολιστικό χρειάζετε να λάβουμε υπόψη μας τις ιδιαιτερότητες του ατόμου προσωπικά.
Η ιδέα πίσω από αυτές τις δίαιτες Αποτοξίνωσης είναι ότι εάν πίνετε συνέχεια υγρά χωρίς να προσθέσετε τοξίνες στο σώμα, το σώμα θα αρχίσει να καθαρίζει και να αποβάλει τις τοξίνες που έχει. Λογικό αλλά όχι πάντα σωστά αποτοξινωτικό.
Οι δίαιτες αποτοξίνωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να διώξτε το περιττό λίπος και να αναζωογονήστε ολόκληρο το σώμα σας. Μια δίαιτα αποτοξίνωσης μπορεί να καθαρίσει το σώμα από τοξίνες που έχουν μαζευτεί επί χρόνια σε κυτταρικό επίπεδο με αποτέλεσμα την διαύγεια του μυαλού, την καλύτερη υγεία, την αύξηση της ενέργειας, και ένα νέο ξεκίνημα για τους ανθρώπους που είναι άρρωστοι. Καλό θα είναι μαζί με την σωστή διατροφή να βοηθήσετε την αποτοξίνωση με κάποιες ολιστικές θεραπείες, όπως Βιοσυντονισμό, ωτοβελονισμό, ομοιοπαθητικά, βοτανολογία, κ.α.
Δεν είναι τυχαίο πως οι μεγάλες νηστείες έχουν και τα καλύτερα αποτελέσματα σε χρόνιες παθήσεις. Αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν το χρόνο η την διάθεση και ούτε το απαραίτητο θάρρος για να μπορούν να προβούν σε μια τέτοια δέσμευση.
Οι περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν να κάνουν μια δίαιτα αποτοξίνωσης τριών ημερών, πίνοντας νερό και λίγο τροφή. Αυτές οι δίαιτες είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να τις αποφεύγετε.Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό Ολιστικό Θεραπευτή.
Πολλές τροφές προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στην αποτοξίνωση του σώματος. Τα φρέσκα φρούτα και πράσινα λαχανικά είναι εξαιρετικές αποτοξινωτικές τροφές. Περιέχουν τεράστιες ποσότητες αντιοξειδωτικών και ιδιότητες για να ξεφορτωθεί το σώμα σας τις βλαβερές τοξίνες. Άλλες τροφές είναι η ρίγανη, το πράσινο τσάι, τα Ωμέγα 3 λιπαρά και το σκόρδο. 
Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι στην αποτοξίνωση το γρηγορότερο δεν είναι και το καλύτερο. Μετά από χρόνια συσσώρευσης τοξινών από πολλές διαφορετικές πηγές , το σώμα χρειάζεται χρόνο για να καθαρίσει.
Είναι γνωστό ότι η αποτοξίνωση έχει πολλές θετικές επιδράσεις. Με τόσες πολλές δίαιτες αποτοξίνωσης είναι σημαντικό να διαλέξτε την πιο κατάλληλη για εσάς. Εάν δοκιμάζετε μια δίαιτα αποτοξίνωσης για πρώτη φορά, καλό είναι να περιορίσετε των αριθμό των ημερών που την κάνετε. Περιορίστε των αριθμό των ημερών σε “3” για να δείτε πως αντιδρά το σώμα σας και για να αποφύγετε κάποιο σοκ.

 

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“If you always do
What you have always done
You will always get
What you have already got”
Henry Ford

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Τι εννοούμε ως Συναισθηματική διατροφή; Συναισθηματική διατροφή είναι η κατανάλωση φαγητού ως ένας τρόπος καταστολής ή ηρεμίας αρνητικών συναισθημάτων, όπως το άγχος, ο θυμός, ο φόβος, η πλήξη, η λύπη και η μοναξιά…. Έχετε βρεθεί ποτέ ξαφνικά στο ψυγείο ή στο ντουλάπι...