Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Η ανατομία μιας σκέψης.

Η ανατομία μιας σκέψης.

Αν το φαινόμενο Placebo ή Nocebo αποτελεί συνάρτηση του τρόπου με τον οποίο μια σκέψη μπορεί να αλλάξει τις λειτουργίες του οργανισμού – θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε η δύναμη του νου πάνω στην ύλη – τότε ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε τις σκέψεις μας και πώς αυτές αλληλεπιδρούν με το μυαλό και το σώμα μας.

Ας ξεκινήσουμε με τις προσωπικές καθημερινές σκέψεις μας.
Λειτουργούμε βάσει συνήθειας. Κάνουμε περίπου από 60.000 ως 70.000 σκέψεις σε μία ημέρα και το 90% από αυτές είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που είχαμε την προηγούμενη ημέρα.
Ξυπνάμε στην ίδια πλευρά του κρεβατιού, πηγαίνουμε στο μπάνιο, χτενίζουμε τα μαλλιά μας με τον ίδιο τρόπο, καθόμαστε στην ίδια καρέκλα τρώγοντας το ίδιο πρωινό και κρατάμε την κούπα μας από την ίδια πλευρά, οδηγούμε την ίδια διαδρομή προς τη δουλειά και κάνουμε τα ίδια πράγματα που γνωρίζουμε με τους ίδιους ανθρώπους κάθε μέρα. Μετά βιαζόμαστε να πάμε στο σπίτι, βιαζόμαστε να τσεκάρουμε τα mail μας, βιαζόμαστε να φάμε, να παρακολουθήσουμε τις αγαπημένες τηλεοπτικές μας εκπομπές, να βουρτσίσουμε τα δόντια μας, να κοιμηθούμε και να τα κάνουμε όλα ξανά από την αρχή την επόμενη μέρα.
Αν σας φαίνεται ότι περνάμε ένα τεράστιο μέρος της ζωής μας έχοντας μπει στον αυτόματο πιλότο, αυτό ακριβώς συμβαίνει! Ζούμε με έναν αυτόματο πιλότο.

Επηρεάζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα την υγεία μας?

Τι λένε πρόσφατες έρευνες? …
Για να δούμε τι σχέση έχουν οι Ασθένειες Παθήσεις και Συναισθήματα …

Οι ίδιες σκέψεις μας οδηγούν στο να κάνουμε τις ίδιες επιλογές. Οι ίδιες επιλογές μας οδηγούν στις ίδιες συμπεριφορές, που με τη σειρά τους μας οδηγούν στη δημιουργία των ίδιων εμπειριών. Οι ίδιες εμπειρίες παράγουν τα ίδια συναισθήματα κι αυτά, στη συνέχεια, μας οδηγούν στις ίδιες σκέψεις.
Ως αποτέλεσμα αυτής της συνειδητής ή ασυνείδητης διαδικασίας, οι λειτουργίες του οργανισμού σας παραμένουν οι ίδιες. Το μυαλό και το σώμα σας δεν αλλάζει καθόλου, διότι κάνετε τις ίδιες σκέψεις, εκτελείτε τις ίδιες ενέργειες και βιώνετε τα ίδια συναισθήματα ακόμα κι αν ελπίζετε κρυφά ότι η ζωή σας θα αλλάξει. Δημιουργείτε την ίδια δραστηριότητα στον εγκέφαλο, η οποία ενεργοποιεί τα ίδια εγκεφαλικά κυκλώματα και τη χημεία του εγκεφάλου που με τη σειρά της επηρεάζει τη χημεία του σώματός σας με τον ίδιο τρόπο. Η χημεία αυτή επιδρά ομοίως στα ίδια γονίδια. Η γονιδιακή έκφραση παράγει τις ίδιες πρωτεΐνες, τα δομικά στοιχεία των κυττάρων, οι οποίες διατηρούν το σώμα ίδιο. Και δεδομένου ότι οι πρωτεΐνες αποτελούν την έκφραση της ζωής ή της υγείας, και τα 2 παραμένουν ίδια.
Παρατηρήστε για λίγο τη ζωή σας. Τι σημαίνει όλο αυτό για σας; Αν κάνετε τις ίδιες σκέψεις με τις χθεσινές, πράγμα πολύ πιθανό, θα κάνετε και τις ίδιες επιλογές. Όμως, οι ίδιες επιλογές του σήμερα θα οδηγήσουν στις ίδιες συμπεριφορές του αύριο. Οι ίδιες συμπεριφορές θα δημιουργήσουν τις ίδιες εμπειρίες μελλοντικά και κατά συνέπεια τα ίδια προβλέψιμα συναισθήματα. Ως αποτέλεσμα, θα νιώθετε το ίδιο κάθε μέρα. Το χθες γίνεται αύριο και στην πραγματικότητα το παρελθόν σας γίνεται το μέλλον σας.
Αν συμφωνείτε μέχρι αυτό το σημείο, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό το οικείο συναίσθημα που μόλις περιγράψαμε είναι ο εαυτός σας, η ταυτότητα και η προσωπικότητά σας. Είναι ολόκληρη η ύπαρξή σας και είναι άνετη, εύκολη και αυτοματοποιημένη. Είστε εσείς που ζείτε στο παρελθόν. Όταν διατηρείτε αυτή την ανούσια διαδικασία σε καθημερινή βάση (επειδή ξυπνάτε κάθε πρωί και φέρνετε στο μυαλό σας την ίδια αίσθηση του εαυτού σας), με το πέρασμα του χρόνου αυτή η οικεία κατάσταση μπορεί να σας οδηγήσει μόνο στις ίδιες σκέψεις οι οποίες θα σας κάνουν να αναζητάτε τον ίδιο αυτοματοποιημένο κύκλο επιλογών, συμπεριφορών και εμπειριών προκειμένου να αποκτήσετε εκείνη την οικεία αίσθηση του εαυτού σας. Έτσι, τίποτα δεν αλλάζει στην προσωπικότητά σας, η οποία όμως διαμορφώνει και την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζείτε.

Η ανατομία μιας σκέψης.

Τα πράγματα είναι απλά. Η προσωπικότητά σας διαμορφώνεται από το πώς σκέφτεστε, πώς ενεργείτε και πώς αισθάνεστε. Έτσι, η προσωπικότητα που διαθέτετε σήμερα έχει δημιουργήσει τη δική σας προσωπική πραγματικότητα, τη ζωή σας.
Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα προσωπική πραγματικότητα – μια νέα ζωή – θα πρέπει να αρχίσετε να αλλάζετε τις σκέψεις σας. Θα πρέπει να έχετε επίγνωση των υποσυνείδητων συμπεριφορών που σας οδήγησαν στις ίδιες εμπειρίες και στη συνέχεια να κάνετε νέες επιλογές, να αναλάβετε νέες δράσεις και να δημιουργήσετε νέες εμπειρίες. Οι νέες σκέψεις θα σας οδηγήσουν σε νέες επιλογές και κατ’ επέκταση σε νέες συμπεριφορές, νέες εμπειρίες, συναισθήματα και συγκινήσεις τα οποία θα σας εμπνεύσουν νέους τρόπους σκέψης. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται «εξέλιξη».

Η προσωπική σας πραγματικότητα και η λειτουργία του οργανισμού σας, τα κυκλώματα του εγκεφάλου σας, η εσωτερική σας χημεία, η γενετική έκφρασή σας και τελικά η υγεία σας θα αλλάξουν ως αποτέλεσμα της νέας σας προσωπικότητας.

Και όλα αυτά ξεκινούν από μια απλή σκέψη.

Η Ενεργειακή Ψυχολογία με τα εργαλεία της μπορεί να βοηθήσει σε όποια αλλαγή μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε.

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.