Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Η σημασία του ύπνου στην ζωή μας.

Επηρεάζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα την υγεία μας?

Τι λένε πρόσφατες έρευνες? …
Για να δούμε τι σχέση έχουν οι Ασθένειες Παθήσεις και Συναισθήματα …

Έχουμαι πολύ συχνά αναφέρει τους δύο σημαντότερους κύκλους στην ζωή του ανθρώπου.
Ο πρώτος Βασικός Κύκλος Ζωής, είναι η Τροφή, η Χώνεψη, και η Αφόδευση.
Ο δεύτερος Βασικός Κύκλος Ζωής έχει σχέση με την ενέργεια μας και τη διαχείρησή της.
Ό Ύπνος (γεμίζει την μπαταρία).  Κίνηση (χρησιμοποιεί την συσσωρευμένη ενέργεια)
Εάν απαναφέρουμε και τους δύο αυτούς κύκλους στον φυσιολογικό τους ρυθμό μπορούμε να θεραπεύσουμε το 80% όλων των ασθενειών.
Τι γίνεται όμως όταν ο δεύτερος Βασικός Κύκλος Ζωής δυσλειτουργεί?

Τι μπορεί να συνοδεύται με την αυπνοία.

Μία νέα έρευνα μας εξηγή …
Αν όταν ξυπνάτε το πρωί αισθάνεστε κουρασμένοι, τότε το αίσθημα κόπωσης μπορεί να είναι ισχυρός προγνωστικός δείκτης εκδήλωσης διάχυτου πόνου, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Arthritis and Rheumatology.

Οι ερευνητές της Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για την Έρευνα της Αρθρίτιδας στο Πανεπιστήμιο Κηλ, με επικεφαλής τον Dr. Ρος Γουίλκι, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 4.326 ενήλικες από το βόρειο Σταφορντσάιρ της Αγγλίας.

Οι συμμετέχοντες ήταν άνω των 50 ετών και δεν υπέφεραν από πόνους στην αρχή της μελέτης, αν και 2.764 είχαν κάποιον τοπικά εντοπισμένο πόνο.

Οι ερευνητές τους ρώτησαν για τυχόν πόνους που βίωναν, σωματικά και συναισθηματικά, καθώς και για τον τρόπο ζωής τους, στην αρχή της μελέτης. Το ίδιο επαναλήφθηκε και τρία χρόνια αργότερα.

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι, κατά την επαναξιολόγηση το 19% υπέφερε από διάχυτο πόνο, με τις γυναίκες να είναι πιθανότερο να υποφέρουν έναντι των ανδρών.

Όταν οι επιστήμονες συνεκτίμησαν παράγοντες που μπορεί να σχετίζονται με τον διάχυτο πόνο το διάστημα μεταξύ των δύο εξετάσεων, παρατήρησαν ότι όσοι είχαν αναφέρει κάποιας μορφής πόνο στην αρχή της έρευνας, καθώς και άγχος, η σωματική και γνωστική τους υγεία, καθώς και η οστεοαρθρίτιδα, αποτελούσε ισχυρό προγνωστικό δείκτη.

Αλλά, ο κακής ποιότητας ύπνος ήταν ο ισχυρότερος προγνωστικός δείκτης, διπλασιάζοντας τον κίνδυνο του ατόμου να έχει διάχυτο πόνο, συγκριτικά με τα άτομα που δεν έχουν προβλήματα ύπνου.

«Στους ηλικιωμένους ο διάχυτος πόνος, δηλαδή που επηρεάζει πολλαπλά σημεία του σώματος, είναι συχνός και σχετίζεται με την κινητικότητα και την αναπηρία, καθώς και την κακή συναισθηματική υγεία και την μειωμένη σωματική λειτουργικότητα. Από την μελέτη διαπιστώσαμε ότι ο μυοσκελετικός πόνος είναι συχνός σχεδόν στους μισούς ανθρώπους που ανέφεραν κάποιο άλγος και στο ένα τέταρτο εκείνων με διάχυτο πόνο. Ο μη ποιοτικός ύπνος είναι ο ισχυρότερος προγνωστικός δείκτης για τον απαρχόμενο διάχυτο πόνο. Πρόκειται όμως για έναν τροποποιήσιμο παράγοντα. Επίσης, εκτός από τον ύπνο, η οστεοαρθρίτιδα, η γνωστική εξασθένηση, το άγχος και η σωματική υγεία είναι ανεξάρτητοι προγνωστικοί δείκτες του διάχυτου πόνου, άρα αποτελούν σημαντικούς θεραπευτικούς στόχους», εξηγεί ο Dr. Γουίλκι.

Ο διάχυτος πόνος είναι το κύριο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ινομυαλγίας, μιας πάθησης που επηρεάζει το 15% των γυναικών και το 10% των ανδρών άνω των 50 ετών. Ωστόσο, οι παράγοντες που επηρεάζουν την εκδήλωση του διάχυτου πόνου με την πάροδο της υγείας δεν είναι πλήρως κατανοητοί.

Οι Ολιστικές και Εναλλακτικές Επιστήμες προσφέρουν μιά πολύ απλή λύση.

Βιοσυντονισμός

Οι συνεδρίες με το βιοσυντονισμό μπορούν να βοηθήσουν στο διπλό πρόβλημα. Και στην αυπνοία, άγχος, νευρικής φύσεως θέματα, αλλά και στα μυοσκελετικά προβλήματα, ινομυαλγίες, αρθρώσεις, οστεοαρθρίτιδα.
Ενημερωθείτε για τον Βιοσυντονισμό
Περισσότερα για τον Βιοσυντονισμό.

 

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.