Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Εμβόλια, έχουν παρενέργειες…?

Ιταλικό δικαστήριο αποφασίζει πως το εμβόλιο MMR προκάλεσε αυτισμό:

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποσιωπούν την ιστορία

8 ΜΑΙΟΥ 2013 του Joe Martino

Η συζήτηση για τα έμβολια συνεχίζεται καθώς ένα Ιταλικό δικαστήριο βγάζει απόφαση υπέρ της οικογένειας Μπόκα της οποίας ο εννιάχρονος γιος έγινε αυτιστικός αφού εμβολιάστηκε με το εμβόλιο MMR (ιλαράς/παρωτίτιδας & ερυθράς). Συνάντησα την περίπτωση αυτή τυχαία και σκέφτηκα πως θα ήταν μια καλή ιδέα να την αναφέρω καθώς η συζήτηση περί εμβολίων είναι ένα μείζον θέμα εδώ τον τελευταίο καιρό. Παρότι η απόφαση βγήκε το 2012, η πληροφορίες είναι εξίσου επίκαιρες σήμερα.

Ο Βαλεντίνο Μπόκα έκανε το εμβόλιο MMR το 2004, όταν ήταν μόλις 15 μηνών. Η οικογένεια ανέφερε πως αμέσως μετά τον εμβολιασμό, ο γιος τους άρχισε να παρουσιάζει σημάδια σοβαρής δυσφορίας. Η οικογένεια Μπόκα αποφάσισε να δράσει και έφερε την υπόθεση στο δικαστήριο. Οι δικαστές καθόρισαν πως το εμβόλιο προκάλεσε τον αυτισμό εφόσον παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία και το δικαστήριο επεδίκασε στην οικογένεια Μπόκα αποζημίωση ύψους 174,000 ευρώ (£140,000) αφού το Ιταλικό Υπουργείο Υγείας αποδέχτηκε πως το εμβόλιο MMR προκάλεσε αυτισμό στον εννιάχρονο Βαλεντίνο. Μετά την απόφαση, Ιταλοί δικηγόροι άρχισαν να ερευνούν περί τις 100 παρόμοιες υποθέσεις οι οποίες πιστεύουν πως μπορούν να οδηγήσουν περισσότερες οικογένειες να ακολουθήσουν την δικαστική οδό.

Φυσικά, η υπόθεση αυτή δεν έχει αντίλογο. Στην Βρετανία, γιατροί και ειδικοί σε θέματα υγείας επιμένουν πως η εκδήλωση του αυτισμού μετά τον εμβολιασμό ήταν απλώς μια σύμπτωση και πως ο αυτισμός αναπτύσσεται και σε άλλα παιδιά περί την ίδια εποχή. Η επίσημη δήλωση του Υπουργείου Υγείας είναι πως «υπάρχει πληθώρα στοιχείων που δείχνουν πως παιδία τα οποία εμβολιάζονται με το MMR δεν διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο αυτισμού από αυτά που δεν εμβολιάζονται.»

Η υπόθεση Μπόκα δεν είναι η πρώτη υπόθεση στην οποία παιδιά φέρονται να έχουν υποστεί ζημιά από εμβόλια. Το Πρόγραμμα Αποζημίωσης Βλαβών από Εμβόλια έχει εκταμιεύσει πάνω από [highlight color=”yellow”]2 Δις δολλάρια[/highlight] ως αποζημίωση σε οικογένειες που έχουν υποστεί βλάβες από εμβόλια. Η απόφαση στην υπόθεση Μπόκα είναι πιθανόν να ανοίξει εκ νέου πολλή συζήτηση για την ασφάλεια και την αποτελεματικότητα του εμβολίου. Αυτό έλαβε μεγάλη δημοσιότητα όταν το έγκυρο ιατρικό περιοδικό Λάνσετ (The Lancet) εξέδωσε ένα άρθρο το 1998, συσχετίζοντας το τριπλό εμβόλιο με τον αυτισμό. Αργότερα, οι μέθοδοι του συγγραφέα τέθηκαν εν αμφιβόλο όμως κι αυτό επέφερε κάποια διαμάχη. Ευτυχώς, η είδηση και μόνο ήταν αρκετή για να ξαναρχίσουν οι οικογένειες να αμφισβητούν το εμβόλιο καθώς σκέφτονταν τα παιδιά τους.

Παρότι η συζητηση είναι ακόμα σε εξέλιξη, τα εμβόλια αμφισβητούνται από πολλούς και όχι μόνο από τον μέσο άνθρωπο. Οι γιατροί εκπαιδεύονται περαιτέρω όσον αφορά τα εμβόλια καθώς τα στοιχεία για την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη ασφάλειας των εμβολίων συνεχίζουν να συσσορεύονται. Ο αριθμός των περιπτώσεων αυτισμού έχει αυξηθεί πολύ από την δεκαετία του 70 καθώς αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των εμβολίων που λαμβάνουν τα παιδιά.

Παρότι δεν είναι ακόμα σαφές ποια ήταν τα νέα αυτά στοιχεία που κλείσαν την υπόθεση Μπόκα, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα συνεχίσει να χτίζει την υπόθεση της αναθεώρησης των εμβολίων.

Η αποσιώπηση στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδείγμα του πόση ιατρική πληροφόρηση λογοκρίνεται στην Βόρειο Αμερική. Αυτό ίσως να προσθέτει στο γεγονός πως, καθώς φαίνεται, η Βόρειος Αμερική είναι πολύ πιο απληροφόρητη όσον αφορά υγιείς πρακτικές ιατρικής, διατροφής και τροπού ζωής. Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι είναι έτσι στην Βόρειο Αμερική, όμως όταν κοιτάζουμε τα νούμερα, βλέπουμε πως η Βόρειος Αμερική είναι από τις πιο ανθυγιεινές μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών.

Ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πως η ιατρική βιομηχανία τείνει να αποφεύγει τα νέα εμβόλια, έρχεται με την υπόθεση του Δρ. Andrew Wakefield. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με την αναθεώρηση του εμβολίου MMR και την ασφαλεία του, και εκτώς από κάποια τρομακτικά στοιχεία, έχει βρει μεγάλη αντίσταση και αποσιώπηση όταν ο ιατρικός χώρος εξετάζει τα στοιχεία του. Τα κατωτέρω βίντεο καλύπτουν το θέμα σε βάθος. Ενώ κάποιοι ίσως αναφέρουν το γεγονός πως η εργασία του Δρ. Wakefield έχει αμφισβητηθεί, έχω βρει κάποια λεγόμενα του Δρ.Mercola πάνω στο θέμα τα οποία αξίζουν μια ανάγνωση. Αν έχετε ακούσει για την άρνηση γύρω από την πρώτερη εργασία του Δρ. Wakefield, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως έχουν γίνει περισσότερες από 28 μελέτες οι οποίες υποστηρίζουν την εργασία του από τότε που την δημοσίευσε το 1988.

Τα ακόλουθα είναι από τον Δρ. Mercola

Διαβάστε και το πρωτότυπο αρθρο…
«Είναι σχεδόν αδύνατο να διαβάσεις ένα άρθρο για το εμβόλιο MMR δίχως να βρεις μια αναφορά στην έρευνα του Βρετανού γαστρεντερολόγου Δρ. Andrew Wakefield η οποία δημοσιεύτηκε στην Λάνσετ το 1998, και η οποία εισηγήται πως ίσως υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ του εμβολίου MMR, της χρόνιας εντερικής δυσλειτουργείας και του αυτισμού. Από την δημοσίευση του και μέτα, παραμένει η πιο αμφιλεγόμενη μελέτη αλλά και αυτή με τις περισσότερες παραπομπές πάνω στο θέμα της ασφάλειας εμβολίων.

Λίγοι είναι σήμερα οι αξιοματούχοι δημόσιας υγείας και οι γιατροί οι οποίοι, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, δεν τονίζουν πως η έρευνα του Wakefield στην συνέχεια «τέθηκε εν αμφιβόλο» από το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο της Βρετανίας, αγνοώντας τελείως τα γεγονότα για το τι πραγματικά έδειξε η έρευνα του, και την μακρά λίστα μελετών που διεξήχθησαν έκτοτε από άλλους ερευνητές και οι οποίες στηρίζουν τα αρχικά του ευρήματα.

Η μελέτη του Δρ. Wakefield του 1998 αφορούσε σε μια retrospective case series ανάλυση ή οποία ουσιαστικά επανεξετάζει τα κλινικά ιστορικά μιας ομάδας ατόμων με μια πλειάδα από σημάδια και συμπτώματα τα οποία τα συνδέουν μεταξύ τους και δημιουργούν κάποιο μοτίβο. Σε αυτή την περίπτωση, ήταν μια ομάδα αυτιστικών παιδιών με γαστροεντερικά προβλήματα, η οποία οδήγησε στην ανακάλυψη μιας νέας εντερικής πάθησης την οποία πρώτοπεριέγραψαν ο Wakefield και οι συνεργάτες του στο Royal Free Hospital του Λονδίνου.

Όμως αντί να εορταστεί η ανακάλυψη ενός απτού, θεραπεύσιμου και δυνητικά αποτρέψιμου σοβαρού προβλήματος υγίειας το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει αυτούς με παρόμοια θέματα υγίειας, η ανακάλυψη του Wakefield έγινε ένα πολυσυζητημένο θέμα διαμάχης στην δίνη της οποίας η προσωπική και επαγγελματική υπόληψη του Δρ. Wakefield κηλιδώθηκε.

Γιατί ?

Διότι η κλινική ιστορία δεν τελείωνε με την εντερική πάθηση. Περιελάμβανε επίσης συμπτώματα αναδρομικού αυτισμού μετά το εμβόλιο MMR….

Στα χρόνια που ακολούθησαν τα ευρήματα του 1998, τα οποία συνέδεαν το εμβόλιο MMR με φλεγμονώδη εντερική πάθηση και συμπτώματα αυτισμού, ο Δρ. Wakefield δημοσίευσε 19 ακόμη εργασίες για τις εντερικές δυσλειτουργίες που προκαλούνται από εμβόλιο. Όλες επανεξετάστηκαν από ομοιόβαθμους του, και καμιά δεν έχει ανασυρθεί. Ωστόσο, καμία από αυτές τις 19 δεν συζητάται ποτέ στα μέσα ενημέρωσης.

Η μόνη μελέτη που συνεχίζει να βλέπει το φως είναι το αρχικό άρθρο της Λάνσετ του 1998. Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι πως, μετά από την μελέτη εκείνη, έχει διεξαχθεί ένας μεγάλος αριθμός αναπαραγωγικών μελετών ανά τον κόσμο, από άλλους ερευνητές, οι οποίες επιβεβαιώνουν τα αρχικά ευρήματα του Wakefield. Όμως δεν ακούγεται λέξη ούτε γι’αυτά!»

Σημείωση του Κέντρου Υγεία-Εναρμόνιση.

Ο Δοκτορ Μερκόλα είναι γνωστός πολέμιος της Κλασσικής Ιατρικής. Παραθέτουμε το αρθρο του επί της συγκεκριμένης διαμάχης, που δικαίωσε το Ιταλικό Δικαστήριο, γιατί είναι καιρός να αρχίσουν κάποιες πιο βαθείες έρευνες σε μερικά γνωστά σε όλους μας πια θέματα.
Η θέση μας είναι ότι ευελπιστούμε να έρθει συντομα Η ΜΕΡΑ που η Κλασσική και Εναλλακτική Ιατρική θα συνυπάρχουν κάτω από την ιδια στέγη.
Καλό είναι είναι επίσης να μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα για το τι είναι κακό και καλό. Δεν υπάρχει κάτι καλό ή κακό. Είναι όλα σχετικά όπως είπε και Αινστάιν.
Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας που διαβάσατε αυτό το άρθρο.
Κάποια άλλα άρθρα σχετικά με τον Andrew Wakefield και το εμβόλιο.
Άρθρο 1
Άρθρο 2

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.