Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας είναι το πρωϊνό μας.

Πολύς κόσμος δε μπορεί να φάει το πρωί.Όχι μόνο δε πεινάει αλλά νιώθει και άσχημα αν το επιχειρήσει.Αν δε μπορείτε να φάτε το πρωί με τίποτα τότε μάλλον έχει κλείσει το στομάχι σας.Έχετε δηλητηριάσει κατά κάποιο τρόπο τον οργανισμό σας με άλλα πράγματα(καφές και τσιγάρο).

           Το πρωινό έιναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και για αυτό πρέπει να έιναι και το πιο πλούσιο.Το πρωινό πάιζει σπουδαίο ρόλο για να έχουμε ένα γρήγορο μεταβολισμό και είναι απαραίτητο σε κάθε διατροφή και δίαιτα.Αν δεν έχετε συνηθίσει να τρώτε πρωινό,θα έχετε αργό μεταβολισμό και έλλειψη σημαντικής ενέργειας που θα σας είναι απαραίτητη σε καθημερινό επίπεδο.Είναι πολύ σημαντικο να μη το παραλείπετε ποτέ.

           Ο μόνος τρόπος να αρχίσετε να τρώτε πρωινό είναι να αρχίσετε να τρώτε λίγο λίγο και σιγά σιγά.Ξεκινήστε με κάτι πολύ μικρό,όπως μια φρυγανιά ή μια φέτα ψωμί.Κάντε το κάθε μέρα έστω και αν πιεστείτε λίγο για να το φάτε.Ο οργανισμός μπορεί να συνηθίσει οποιαδήποτε αλλαγή μέσα σε 21 με 28 ημέρες. Μετά από 10 μέρες προσθέστε κάτι ακόμη, όπως ένα φρούτο .Συνεχίστε έτσι και ανά 10 μέρες να τρώτε και κάτι ακόμη συν αυτά που έχετε ήδη συνηθίσει να τρώτε. Μέσα σε ένα μήνα θα έχετε αλλάξη τον μεταβολισμό σας με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο.

           Κάποια στιγμή θα μπορείτε να τρώτε ένα μεγάλο, ικανοποιητικό πρωινό άνετα. Όχι  μόνο αυτό, αλλά θα το ζητάει το σώμα σας πλέον από μόνο του (θα ξυπνάτε και θα πεινάτε). Το μυστικό είναι να αυξάνετε σιγά σιγά και σταδιακά, έτσι ώστε το σώμα σας να προλαβαίνει να υιοθετεί τις νέες αλλαγές κάθε φορά. Αν αυτό σας βοηθάει, επιλέξτε τροφές που σας αρέσουν πολύ, όποιες και αν είναι αυτές. Σε πρώτη φάση, δε μας νοιάζει τόσο ένα υγιές πρωινό αλλά απλά να υπάρχει το πρωινό στη διατροφή σας.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

”The weak can never forgive.
Forgiveness is the attribute of the strong.”
Mahatma Gandhi

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.