Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Χριστούγεννα χωρίς έξτρα κιλά!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια, φωτισμένα και στολισμένα δέντρα, παράθυρα και βιτρίνες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, γαλοπούλα, γουρουνόπουλο και πίτες….
Η γιορτή του Χριστουγέννων είναι μία ζεστή και όμορφη γιορτή που γεμίζει την καρδιά και την ψυχή αγάπη και συντροφιά και το στομάχι ζάχαρα, λίπος και οινόπνευμα … Και μετά από τις γιορτές συχνά γυρίζει η χαρά των Χριστουγέννων σε θλίψη με ανεπιθύμητο έξτρα βάρος!
Εδώ στο Κέντρο Ολιστικής Ευεξίας Υγεία Εναρμόνιση θέλουμε να σας δώσουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές πως μπορούμε να περάσουμε αυτές τις γιορτές με ελάχιστη ή μηδενική αύξηση του βάρους και χωρίς πεπτικά προβλήματα όπως βαρύ στομάχι, καούρες, πρηξίματα, δυσκοιλιότητα και πολλά άλλα.

Επηρεάζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα την υγεία μας?

Τι λένε πρόσφατες έρευνες? …
Για να δούμε τι σχέση έχουν οι Ασθένειες Παθήσεις και Συναισθήματα …

Να είστε ρεαλιστής!
Αν ακολουθούμε την παραδοσιακή γιορτή τότε λίγο δύσκολο να καταφέρουμε να χάνουμε βάρος, αλλά μπορούμε να βάλουμε στόχο να συντηρήσουμε το υπάρχων βάρος! Όσο πιο πολλά «δεν πρέπει» βάζουμε στην ζωή μας τόσο πιο συχνά φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε ακριβός αυτό που «δεν έπρεπε»! Για αυτό «δεν θα φάω» συνήθως δεν έχει αποτέλεσμα, καλύτερα να λέμε «θα φάω λίγο» και αυτό το λίγο μπορεί να γίνει μία μεγάλη απόλαυση χωρίς τύψης.

Μη κάθεστε πεινασμένοι σε γιορτινό τραπέζι!
Αν έχουμε φάει ένα μήλο ή μία σαλάτα πριν καθόμαστε στο γιορτινό τραπέζι τότε δεν θα πέσουμε με τα μούτρα στο φαΐ με το αποτέλεσμα να τρώμε πιο ήρεμα και λιγότερα! Αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε μία σαλάτα ή να καθαρίζουμε ένα μήλο τότε να μασάμε αργά και καλά 3-5 ωμά αμύγδαλα με την φλούδα τους.

Να είστε το τελευταίο άτομο στην ουρά στο μπουφέ!
Αν αφήνουμε τους άλλους να διαλέξουν πριν από εμάς από την ποικιλία του μπουφέ τότε θα βρούμε ένα μπουφέ λίγο έως πολύ βανδαλισμένο, με λιγότερη επιλογή, και οπτικά όχι πια πολύ νόστιμο. Έτσι δεν θα φορτώνουμε το πιάτο μας τόσο πολύ και μας κόβετε η όρεξη να το ξαναγεμίσουμε!

Γεμίζετε τελευταίος το πιάτο σας στο τραπέζι!
Όπως και στον μπουφέ, το ίδιο ισχύ και στο τραπέζι. Λιγότερη επιλογή και λιγότερη ποσότητα προσθέτουν λιγότερα κιλά στο σώμα μας! Και αφήνουμε και καλή εντύπωση με το «Παρακαλώ, μετά από εσάς!».

Γεμίστε το πιάτο σας με πολλά λαχανικά και σαλάτα!
Με αυτό τον τρόπο δεν χωράνε πολλά παχυντικά όπως πίτες, μακαρόνια, τυριά και κρέατα! Και καλό είναι να ξεκινάμε με την σαλάτα για να μας κόβει την φόρα και να χορταίνουμε σωστά!

Απολαύετε το γεύμα σας μασώντας το καλά!
Αν μασάμε καλά τρώμε πιο αργά. Μόνο τότε χορταίνουμε ομοιόμορφα χωρίς να έχουμε σκάσει από το πολύ φαΐ. Και μασώντας καλά ανακαλύπτουμε την πραγματική γεύση του γεύματος!

Αποφεύγουμε το φρέσκο ψωμί!
Το ψωμί κανονικά δεν χρειάζεται να βρίσκετε στο γιορτινό τραπέζι! Χρειάζεται μόνο αν το γιορτινό τραπέζι προσφέρει μόνο ελιές, ελαιόλαδο και φέτα και τίποτα άλλο! Σπάνιο βρίσκουμε τέτοιο γιορτινό τραπέζι!!

Μη θυσιαστείτε για αυτά που περισσεύουν!
Υπάρχει και το αύριο!!! Και την επόμενη μέρα θα ξανά τρώμε!!!

Προτιμάτε κρασί αντί για μπίρα, λικέρ, τσίπουρα και άλλα σκληρά ποτά!
Το κρασί έχει τις λιγότερες θερμίδες από τα αλκοολούχα ποτά. Και αν πίνουμε για κάθε ποτήρι αλκοολούχο ποτό και ένα ποτήρι νερό τότε γλιτώνουμε και τα παρατράγουδα της επόμενης μέρας!!

Προτιμάτε νερό και σόδα αντί για αναψυκτικά!
Τα αναψυκτικά μας φορτώνουν με έξτρα ζάχαρη και έξτρα θερμίδες και στην συνέχεια με έξτρα πάχος!!

Προτιμάτε ωμά ανάλατα ξηροκάρπια!
Πολύ συχνά δεν υπολογίζουμε τους ξηρούς καρπούς και τις έξτρα θερμίδες τους στο σύνολο της γιορτής! Αν το χέρι πάει συχνά στο μπολάκι με τους ξηρούς καρπούς και τα πατατάκια τότε απομακρύνουμε τα μπολάκια από εμάς ή τον εαυτό μας από τα μπολάκια!! Και αν τρώμε αλατισμένα τότε διψάμε περισσότερο και πίνουμε περισσότερα!!!

Προτιμάτε φρούτα για επιδόρπιο!
Αν υπάρχουν φρούτα και γλυκά για επιδόρπιο στο τραπέζι ή στο μπουφέ τότε καλά κάνουμε να προτιμάμε τα φρούτα! Η τουλάχιστον λίγο γλυκό και αρκετά φρούτα!!

Εστιάστε την γιορτή στην οικογένεια και στους φίλους και όχι στο φαΐ!
Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα έπρεπε να έχουν στο επίκεντρο να μοιραστούμε όμορφες οικογενειακές και φιλικές στιγμές γεμάτες αγάπη και συμπόνια. Αλλά συνήθως το επίκεντρο είναι το γιορτινό τραπέζι με στομάχια γεμάτα αχώνευτα φαγητά!

Αυξήστε την σωματική δραστηριότητα!
Ένας καλός τρόπος να αποφεύγουμε ανεπιθύμητα κιλά είναι να αυξάνουμε την κίνηση για να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Και δεν χρειάζεται απαραίτητα να πάμε στο γυμναστήριο! Ακόμα και καλό περπάτημα με λίγη ένταση είναι άσκηση!!

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.