Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Χριστουγεννιάτικα στολίδια, φωτισμένα και στολισμένα δέντρα, παράθυρα και βιτρίνες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, γαλοπούλα, γουρουνόπουλο και πίτες….
Η γιορτή του Χριστουγέννων είναι μία ζεστή και όμορφη γιορτή που γεμίζει την καρδιά και την ψυχή αγάπη και συντροφιά και το στομάχι ζάχαρα, λίπος και οινόπνευμα … Και μετά από τις γιορτές συχνά γυρίζει η χαρά των Χριστουγέννων σε θλίψη με ανεπιθύμητο έξτρα βάρος!
Εδώ στο Κέντρο Ολιστικής Ευεξίας Υγεία Εναρμόνιση θέλουμε να σας δώσουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές πως μπορούμε να περάσουμε αυτές τις γιορτές με ελάχιστη ή μηδενική αύξηση του βάρους και χωρίς πεπτικά προβλήματα όπως βαρύ στομάχι, καούρες, πρηξίματα, δυσκοιλιότητα και πολλά άλλα.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Να είστε ρεαλιστής!
Αν ακολουθούμε την παραδοσιακή γιορτή τότε λίγο δύσκολο να καταφέρουμε να χάνουμε βάρος, αλλά μπορούμε να βάλουμε στόχο να συντηρήσουμε το υπάρχων βάρος! Όσο πιο πολλά «δεν πρέπει» βάζουμε στην ζωή μας τόσο πιο συχνά φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε ακριβός αυτό που «δεν έπρεπε»! Για αυτό «δεν θα φάω» συνήθως δεν έχει αποτέλεσμα, καλύτερα να λέμε «θα φάω λίγο» και αυτό το λίγο μπορεί να γίνει μία μεγάλη απόλαυση χωρίς τύψης.

Μη κάθεστε πεινασμένοι σε γιορτινό τραπέζι!
Αν έχουμε φάει ένα μήλο ή μία σαλάτα πριν καθόμαστε στο γιορτινό τραπέζι τότε δεν θα πέσουμε με τα μούτρα στο φαΐ με το αποτέλεσμα να τρώμε πιο ήρεμα και λιγότερα! Αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε μία σαλάτα ή να καθαρίζουμε ένα μήλο τότε να μασάμε αργά και καλά 3-5 ωμά αμύγδαλα με την φλούδα τους.

Να είστε το τελευταίο άτομο στην ουρά στο μπουφέ!
Αν αφήνουμε τους άλλους να διαλέξουν πριν από εμάς από την ποικιλία του μπουφέ τότε θα βρούμε ένα μπουφέ λίγο έως πολύ βανδαλισμένο, με λιγότερη επιλογή, και οπτικά όχι πια πολύ νόστιμο. Έτσι δεν θα φορτώνουμε το πιάτο μας τόσο πολύ και μας κόβετε η όρεξη να το ξαναγεμίσουμε!

Γεμίζετε τελευταίος το πιάτο σας στο τραπέζι!
Όπως και στον μπουφέ, το ίδιο ισχύ και στο τραπέζι. Λιγότερη επιλογή και λιγότερη ποσότητα προσθέτουν λιγότερα κιλά στο σώμα μας! Και αφήνουμε και καλή εντύπωση με το «Παρακαλώ, μετά από εσάς!».

Γεμίστε το πιάτο σας με πολλά λαχανικά και σαλάτα!
Με αυτό τον τρόπο δεν χωράνε πολλά παχυντικά όπως πίτες, μακαρόνια, τυριά και κρέατα! Και καλό είναι να ξεκινάμε με την σαλάτα για να μας κόβει την φόρα και να χορταίνουμε σωστά!

Απολαύετε το γεύμα σας μασώντας το καλά!
Αν μασάμε καλά τρώμε πιο αργά. Μόνο τότε χορταίνουμε ομοιόμορφα χωρίς να έχουμε σκάσει από το πολύ φαΐ. Και μασώντας καλά ανακαλύπτουμε την πραγματική γεύση του γεύματος!

Αποφεύγουμε το φρέσκο ψωμί!
Το ψωμί κανονικά δεν χρειάζεται να βρίσκετε στο γιορτινό τραπέζι! Χρειάζεται μόνο αν το γιορτινό τραπέζι προσφέρει μόνο ελιές, ελαιόλαδο και φέτα και τίποτα άλλο! Σπάνιο βρίσκουμε τέτοιο γιορτινό τραπέζι!!

Μη θυσιαστείτε για αυτά που περισσεύουν!
Υπάρχει και το αύριο!!! Και την επόμενη μέρα θα ξανά τρώμε!!!

Προτιμάτε κρασί αντί για μπίρα, λικέρ, τσίπουρα και άλλα σκληρά ποτά!
Το κρασί έχει τις λιγότερες θερμίδες από τα αλκοολούχα ποτά. Και αν πίνουμε για κάθε ποτήρι αλκοολούχο ποτό και ένα ποτήρι νερό τότε γλιτώνουμε και τα παρατράγουδα της επόμενης μέρας!!

Προτιμάτε νερό και σόδα αντί για αναψυκτικά!
Τα αναψυκτικά μας φορτώνουν με έξτρα ζάχαρη και έξτρα θερμίδες και στην συνέχεια με έξτρα πάχος!!

Προτιμάτε ωμά ανάλατα ξηροκάρπια!
Πολύ συχνά δεν υπολογίζουμε τους ξηρούς καρπούς και τις έξτρα θερμίδες τους στο σύνολο της γιορτής! Αν το χέρι πάει συχνά στο μπολάκι με τους ξηρούς καρπούς και τα πατατάκια τότε απομακρύνουμε τα μπολάκια από εμάς ή τον εαυτό μας από τα μπολάκια!! Και αν τρώμε αλατισμένα τότε διψάμε περισσότερο και πίνουμε περισσότερα!!!

Προτιμάτε φρούτα για επιδόρπιο!
Αν υπάρχουν φρούτα και γλυκά για επιδόρπιο στο τραπέζι ή στο μπουφέ τότε καλά κάνουμε να προτιμάμε τα φρούτα! Η τουλάχιστον λίγο γλυκό και αρκετά φρούτα!!

Εστιάστε την γιορτή στην οικογένεια και στους φίλους και όχι στο φαΐ!
Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα έπρεπε να έχουν στο επίκεντρο να μοιραστούμε όμορφες οικογενειακές και φιλικές στιγμές γεμάτες αγάπη και συμπόνια. Αλλά συνήθως το επίκεντρο είναι το γιορτινό τραπέζι με στομάχια γεμάτα αχώνευτα φαγητά!

Αυξήστε την σωματική δραστηριότητα!
Ένας καλός τρόπος να αποφεύγουμε ανεπιθύμητα κιλά είναι να αυξάνουμε την κίνηση για να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Και δεν χρειάζεται απαραίτητα να πάμε στο γυμναστήριο! Ακόμα και καλό περπάτημα με λίγη ένταση είναι άσκηση!!

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Sunsets are proof that no matter what happens
every day can end beautifully ”
Kristen Butler

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.