Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Αναπνεώ = Ζω. Αναπνευστικές ασκήσεις

Αναπνεώ = Ζω. Αναπνευστικές ασκήσεις

Somato Emotional Release, Ολιστική Ευεξία, Ολιστική Υγεία-Εναρμόνιση | 0 comments

Αναπνευστικές Ασκήσεις

Ξεκινάμε την ζωή μας με μία βαθιά εισπνοή και την τελειώνουμε με μία βαθιά εκπνοή. Στην διάρκεια της ζωής μας παίρνουμε εκατομμύρια αναπνοές που επηρεάζουν με διαφορετικούς τρόπους την ζωή μας. Ασυνείδητα η αναπνοή ελέγχει το σώμα μας και το σώμα την αναπνοή μας. Μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς τροφή εβδομάδες, χωρίς νερό μέρες αλλά χωρίς οξυγόνο μόνο λίγα λεπτά! Και παρόλο τις σημασίας της αναπνοής ο περισσότερος κόσμος δεν σκέφτεται καν πόσο σημαντική είναι και παίρνει δεδομένο την ύπαρξη της!
Η σωστή αναπνοή είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ζωής και τον καθαρισμό των εσωτερικών συστημάτων του οργανισμού.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Για να αναπνέουμε σωστά χρειάζεται να αναπνέουμε βαθειά στην κοιλιά και όχι μόνο στο στήθος μας.
Ακόμα και οι ιατροί στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν βαθιές εισπνοές με ελαφριά κράτηση της αναπνοής για
εσωτερικό καθαρισμό του σώματος και για την ενίσχυση της δύναμης και ενέργειας και θεωρούσαν ότι υπάρχει μεγάλη σχέση μεταξύ της ψυχής και της αναπνοής.
Η αναπνοή δεν κοστίζει τίποτα και οι περισσότεροι από εμάς αναπνέουμε χωρίς να το παίρνουμε είδηση. Αλλά μπορούμε να μάθουμε με εύκολο τρόπο να αναπνέουμε πιο βαθειά και πιο σωστά, να αναπνέουμε θεραπευτικά για το σώμα, το νου και την ψυχή μας!

Τα οφέλη της σωστής αναπνοής:

Η αναπνοή απελευθερώνει τις τοξίνες από το σώμα.
Το σώμα μας είναι σχεδιασμένο για να απελευθερώνει το 70% των τοξινών του μέσω της αναπνοής και οι πνεύμονες
είναι ένα από τα κύρια όργανα της αποτοξίνωσης! Όταν δεν αναπνέουμε καλά αποθηκεύουμε τοξίνες στο σώμα, υπερφορτώνουμε τα όργανα και στην συνέχεια αρρωσταίνουμε.
Η αναπνοή απελευθερώνει ένταση.
Σκεφτείτε πώς το σώμα σας αισθάνεται όταν είστε σε ένταση και νιώθετε θυμωμένος, φοβισμένος ή αγχωμένος. Οι μύες σας σφίγγονται και η αναπνοή σας γίνεται ρηχή. Όταν η αναπνοή σας είναι ρηχή δεν παίρνετε την ποσότητα του οξυγόνου που χρειάζεται το σώμα σας.
Η αναπνοή χαλαρώνει το μυαλό και σώμα.
Η καλή οξυγόνωση του εγκεφάλου μειώνει δραστικά τα επίπεδα άγχους. Για αυτό πρέπει να δίνετε προσοχή στην αναπνοή σας. Αν αναπνεύστε αργά, βαθιά και σκόπιμα στο σώμα σας τότε θα παρατηρήσετε κάποια μέρη που
είναι σφιχτά. Με την αναπνοή μπορείτε να χαλαρώσετε το σώμα και να καθαρίζετε το νου.
Η αναπνοή ανακουφίζει την ψυχή.
Η αναπνοή βοηθάει να ανακουφίζετε συναισθηματικές εντάσεις και ξεκαθαρίζει συναισθηματική φόρτωση.
Η αναπνοή ανακουφίζει τον πόνο.
Μπορεί να μη έχετε συνειδητοποιήσει τη σύνδεσή της αναπνοής του με τον τρόπο πώς σκέφτεστε, αισθάνεστε και βιώστε τη ζωή. Για παράδειγμα, τι συμβαίνει με την αναπνοή σας όταν αισθάνεστε πόνο? Πολύ πιθανών κρατάτε
την αναπνοή σας. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι η καλή αναπνοή στον πόνο βοηθά στην ανακούφιση.
Η αναπνοή κάνει μασάζ στα όργανά σας.
Οι κινήσεις του διαφράγματος κατά τη διάρκεια των βαθιά αναπνοή ασκεί μασάζ στο στομάχι, στο λεπτό έντερο, στο ήπαρ και στο πάγκρεας ενώ η κίνηση του επάνω μέρους του διαφράγματος κάνει μασάζ στην καρδιά. Όταν
εισπνέετε αέρα κατεβαίνει το διάφραγμα σας και η κοιλιά σας θα επεκταθεί. Με τη δράση αυτή εκτός από το μασάζ στα ζωτικά όργανα βελτιώνει και την κυκλοφορία σε αυτά. Ελεγχόμενη αναπνοή επίσης ενισχύει και τονώνει τους κοιλιακούς μυς.
Η αναπνοής αυξάνει την μυϊκή μάζα.
Η αναπνοή είναι η διαδικασία οξυγόνωση για όλα τα κύτταρα στο σώμα σας. Με την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο ενδυναμώνει τους μυς στο σώμα σας.
Η αναπνοή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το οξυγόνο ταξιδεύει μέσω του αίματος σας, που συνδέεται με την αιμοσφαιρίνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων σας. Αυτό ενεργοποιεί με τη σειρά του το σώμα να μεταβολίσει τα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.
Η αναπνοή βελτιώνει τη στάση.
Καλές τεχνικές αναπνοής ενθαρρύνουν την καλή στάση σώματος. Η κακή στάση του σώματος έχει ως αποτέλεσμα κακή αναπνοή και έτσι η καλή αναπνοή είναι μια σημαντική διαδικασία για την διόρθωση της στάση του σώματός
σας.
Η αναπνοή βελτιώνει την ποιότητα του αίματος.
Η βαθιά αναπνοή αφαιρεί μία μεγάλη ποσότητα του διοξείδιο του άνθρακα, αυξάνει το οξυγόνο στο αίμα και συνεπώς αυξάνει την καλή ποιότητα του αίματος.
Η αναπνοή βελτιώνει την πέψη.
Τα πεπτικά όργανα όπως το στομάχι και το λεπτό έντερο λαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο, και ως εκ τούτου, λειτουργούν πιο αποτελεσματικά με καλύτερη διάσπαση και απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.
Η αναπνοή βελτιώνει το νευρικό σύστημα.
Ο εγκέφαλος, ο νωτιαίος μυελός και τα νεύρα λαμβάνουν με καλή αναπνοή περισσότερο οξυγόνο και τρέφονται καλύτερα. Αυτό βελτιώνει την υγεία ολόκληρου του σώματος, δεδομένο ότι το νευρικό σύστημα επικοινωνεί με
όλα τα μέρη του σώματος.
Η αναπνοή δυναμώνει τους πνεύμονες.
Καθώς εισπνέετε βαθιά οι πνεύμονες γίνονται πιο υγιής και ισχυρά και αυτό είναι μια καλή ασπίδα έναντι αναπνευστικά προβλήματα.
Η αναπνοή δυναμώνει την καρδιά.
Οι ασκήσεις αναπνοής μειώνουν το φόρτο εργασίας για την καρδιά με δύο τρόπους.
Πρώτον, η βαθιά αναπνοή οδηγεί σε πιο αποτελεσματική λειτουργία των πνευμόνων με περισσότερη οξυγόνωση στο αίμα που τρέφει την καρδιά και τα άλλα όργανα. Έτσι, η καρδιά δεν πρέπει να εργαστεί τόσο σκληρά
για να παραδώσει το οξυγόνο στους ιστούς.
Δεύτερον, η βαθιά αναπνοή οδηγεί σε μεγαλύτερη διαφορά πίεσης στους πνεύμονες, η οποία οδηγεί σε
αύξηση της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ξεκουράζει την καρδιά.
Η αναπνοή βοηθά στον έλεγχο του βάρους.
Αν είστε υπέρβαροι, το επιπλέον οξυγόνο καίει το περιττό λίπος πιο αποτελεσματικά. Από την άλλη αν σας λείπουν κάποια κιλά τότε το επιπλέον οξυγόνο τρέφει τους πεινασμένους ιστούς και τους αδένες.
Η αναπνοή ανυψώνει την διάθεση.
Η αναπνοή αυξάνει τους νευροχημικές ουσίες στον εγκέφαλο (ενδορφίνη, σεροτονίνη) για να ανυψώσει την διάθεση και για να καταπολεμάει το σωματικό πόνο.
Η αναπνοή αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας
Αυξάνη επίσης και τα επίπεδα της αντίδρασης και της αποφασιστικότητας.Η καλή οξυγόνωση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της ενέργειας του σώματος και στηρίζει την ψυχολογία μας.
Η αναπνοή βελτιώνει την κυτταρική ανάπλαση.
Η καλύτερη πρόληψη της γήρανσης είναι η καλή αναπνοή και η καλή οξυγόνωση τον κυττάρων.
Η αναπνοή δεν κοστίζει τίποτα και δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς αναπνέουμε χωρίς να το παίρνουμε είδηση. Αλλά μπορούμε να μάθουμε με εύκολο τρόπο και ασκήσεις να αναπνέουμε πιο βαθειά και πιο σωστά, να αναπνέουμε θεραπευτικά για το σώμα, το νου και την ψυχή μας! Ας μάθουμε να αποβάλουμε το στρες και την ένταση, να κοιμόμαστε βαθειά, να ανακουφίζουμε πόνους, να ξεκουράζουμε το μυαλό, να αποτοξινώνουμε το σώμα και
την ψυχή, να αυξάνουμε την ενέργεια και να χαιρόμαστε την ζωή μας μέσα από την αναπνοή!!

Ακόμα και άνθρωποι χωρίς προβλήματα
υγείας που δεν ήταν ποτέ άρρωστοι μια μέρα στη ζωή τους, μαθαίνουν ότι με
την βελτίωση της αναπνοής μπορούν να φανούν πιο όμορφοι, να αισθάνονται πιο
ξεκούραστοι, να καταφέρουν περισσότερα, να έχουν περισσότερη διασκέδαση και
να ζουν πολύ περισσότερο!!!

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Life is really simple, but we insist on making it complicated.”
Confucius

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

,

Social Media

 

Related Posts

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Οι λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πίνουν το αγαπημένο τους πρωινό ρόφημα, πιθανώς δεν σκέφτονται τα οφέλη ή τους κινδύνους για την υγεία τους. Και όμως, αυτό το ρόφημα έχει αποτελέσει αντικείμενο μιας μακράς ιστορίας συζητήσεων.

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Η Kaja Nordengen, ειδικός νευρολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Your Superstar Brain, εξηγεί πώς ο εγκέφαλός σας ελέγχει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και πώς μπορείτε να ανταλλάξετε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας.

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.