Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Σίγουρα, το μυαλό είναι ένα θαύμα. Όμως, κάποιοι επιστήμονες γνωσιολογίας ισχυρίζονται πως χωρίς την βοήθεια του σώματος σου, το μυαλό σου δεν κάνει τίποτα.
Της Christie Aschwanden

Έχουμε μεγάλες ιδέες. Τρέφουμε φιλοδοξίες. Σκεφτόμαστε φωναχτά. Σκεφτόμαστε διαφορετικά. Σκεφτόμαστε γρήγορα. Αυτό όμως που δεν κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε εξ’ολοκλήρου μέσα στο κεφάλι μας. Οι σκέψεις δεν περιορίζονται στο μυαλό – διανύουν μια πορεία μέσω ενός δικτύου που εκτείνεται σε όλο το σώμα, και ίσως, που και που να εξουδετερώνουν την ανάγκη σύνθετης σκέψης.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Η ιδέα του ότι σκεφτόμαστε με το σώμα – η αναπάντεχη κατάληξη ενός χώρου γνωστού ως σωματοποιημένη νόηση – αντιτίθεται σε πάγιες αντιλήψεις. Οι πρώτοι γνωσιο ψυχολόγοι όρισαν την σκέψη ως μια δραστηριότητα που διεξάγεται στο μυαλό: Αισθητηριακά δεδομένα εισρέουν από τα μάτια και τα αφτιά, τα δάχτυλα και το αστείο οστών, και ο νους μετατρέπει τα σήματα αυτά σε απενσαρκωμένες αναπαραστάσεις τις οποίες διαχειρίζεται σε αυτό που αποκαλούμε σκέψη.
Σίγουρα, το σώμα μπορεί να συλλέγει αισθητηριακές πληροφορίες, όπως ο υπολογιστής συλλέγει δεδομένα μέσω ποντικιού και πληκτρολογίου, όμως σύμφωνα με την παραδοσιακή άποψη της γνώσης, το μυαλό σκέφτεται. Όμως, δεκάδες μελέτες την τελευταία δεκαετία αμφισβητούν την άποψη αυτή, προτείνοντας πως οι σκέψης μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής μας εμπειρίας.

Όπως το θέτει ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Spike Lee, οι σωματικές καταστάσεις “δεν είναι ένα εξωγενές πράγμα – είναι μέρος της διαδικασίας σκέψης.”

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.”
Bernard M. Baruch

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Οι λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πίνουν το αγαπημένο τους πρωινό ρόφημα, πιθανώς δεν σκέφτονται τα οφέλη ή τους κινδύνους για την υγεία τους. Και όμως, αυτό το ρόφημα έχει αποτελέσει αντικείμενο μιας μακράς ιστορίας συζητήσεων.

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Η Kaja Nordengen, ειδικός νευρολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Your Superstar Brain, εξηγεί πώς ο εγκέφαλός σας ελέγχει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και πώς μπορείτε να ανταλλάξετε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας.