Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Καρκίνος του μαστού από άλατα αλουμινίου στα αποσμητικά.

Καρκίνος του μαστού από άλατα αλουμινίου στα αποσμητικά.

Καρκίνος, Ολιστική Υγεία Επιστημονικά Νέα | 0 comments

Άλατα αλουμινίου σε αποσμητικά ενοχοποιούνται για τον καρκίνο του μαστού: Η υποψία υπάρχει για πάνω από 15 χρόνια και τώρα Ελβετοί ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν αποδείξεις. Μέσα από πειράματα σε ποντίκια βρέθηκε άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για ουσίες που περιέχονται σε πολλά εμπορικά καλλυντικά προϊόντα. Υπουργεία Υγείας προειδοποιούν ήδη εδώ και δύο χρόνια για την χρήση των αποσμητικών που περιέχουν αλουμίνιο. Από τότε έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στην αγορά. Περαιτέρω μέτρα όσον αφορά την απαγόρευση ή τον περιορισμό των τιμών επί του παρόντος στην ΕΕ.

Αλουμίνιο, ο νέος αμίαντος?

Είτε roll-on ή σπρέι ή στικ: Τα περισσότερα εμπορικά αποσμητικά, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες περιέχουν άλατα αλουμινίου. Για αρκετά χρόνια οι μελέτες δείχνουν ότι η χρήση αυτών των αποσμητικών μπορεί να προκαλούν καρκίνο. Από τότε η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια των καταναλωτών είναι μεγάλη. Μια νέα ελβετική μελέτη ισχυρίζεται ότι έχουν αποδείξεις για τον υψηλό κινδύνο καρκίνου.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Τα άλατα αλουμινίου στα αποσμητικά είναι υπεύθυνα για ακριβώς το αποτέλεσμα που συνήθως διαφημίζουν οι κατασκευαστές αποσμητικών στην συσκευασία – κλείνοντας τους πόρους αποτρέπουν την εμφάνιση λεκέδων ιδρώτα κάτω από τις μασχάλες. Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Clinique des Grangettes με την χρηματοδότηση από ένα ιδιωτικό ίδρυμα στην Γενεύη και από την  Genfer Krebsliga (Γενεύη Καρκίνος Λιγκ) τείνει να επιβεβαιώνει την υποψία που υπάρχει εδώ και χρόνια ότι άλατα αλουμινίου παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού!
Καρκίνος μαστού
Ο βιολόγος Stefano Madriota και ογκολόγος Andre-Pascal Sappino σε μια σειρά δοκιμών τους, η οποία δημοσιεύθηκε στο «International Journal of Cancer”, εκθείασαν τα κύτταρα του μαστού ποντικών σε χλωριούχο αργίλιο (Aluminum chloride). Στη συνέχεια παρατηρήθηκε μια σειρά γενετικών αλλαγών στα κύτταρα του μαστού που χαρακτηρίζονται ως μία κακοήθης εξέλιξη.

Η έρευνα έδειξε ότι τα κύτταρα του μαστού τον ποντικών που είχαν εκτεθεί με την ίδια συγκέντρωση από άλατα αλουμινίου όπως και στα ανθρώπινα, οι  μαστικοί αδένες σχημάτιζαν επιθετικούς όγκους με ευρεία εξάπλωση.
Η επανεξέταση της βιομηχανίας καθυστερεί σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τη μελέτη

Οι ενδείξεις ότι το αλουμίνιο μπορεί να είναι μία ακόμη αιτία προκλήσεως καρκίνου και άλλων ασθενειών αυξάνονται όλο και περισσότερο σύμφωνα με τους ερευνητές και συγκρίνουν αυτά τα αποτέλεσμα με την πρώην “ίνα θαύμα” (τον Αμίαντο)* η οποία έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης όλες της χώρες της ΕΕ.
«Οι καταστροφικές συνέπειες του Αμίαντου, που είναι χαμηλού κόστους με ελκυστικά χαρακτηριστικά για τη βιομηχανία, δεν είχαν βρεθεί για δεκαετίες σε συνηθισμένους κοινούς τοξικολογικούς ελέγχους των βιομηχανιών!», λέει η μελέτη.
* Αμίαντος (αγγλ. asbestos) είναι μια ομάδα διαφορετικών πυριτικών ορυκτών με κοινό χαρακτηριστικό την ινώδη μορφή τους. Ο αμίαντος έχει χρήσιμες φυσικές και χημικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα στο παρελθόν σε ποικιλία εφαρμογών, αν και σήμερα η χρήση του έχει απαγορευθεί λόγω του ότι η εισπνοή του προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες.

Το υπουργείο Υγείας της Αυστρίας προειδοποιεί από το 2014

Το Αυστριακό Υπουργείο Υγείας προειδοποίει ήδη από το 2014 για τα αποσμητικά με άλατα αλουμινίου. Σε μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε έλεγε ότι παρόλο που δεν έχει βρεθεί ακόμα καμμιά οξεία δηλητηρίαση από αλουμίνιο από αποσμητικά με μία εξαίρεση ενός ασθενούς σε αιμοκάθαρση, προειδοποιούν για πιθανές σωρευτικές συνέπειες.
Μελέτες έδειξαν ότι οι καταναλωτές μπορούν να επιβαρυνθούν σημαντικά σε αλουμίνιο από καλλυντικά με την τακτική χρήση αποσμητικών, κραγιόν ή lip gloss και με το επιπλέων αλουμίνιο από τις τροφές και το πόσιμο νερο υπερβαίνοντας πολλαπλάσια το ανεκτό εβδομαδιαίο όριο πρόσληψης του 1 mg αλουμινίου / kg σωματικού βάρους.
Οι τιμές είναι καθορισμένες από την EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων).
Αν και το συμπέρασμα της μελέτης αναφέρει ότι οι πολλές υπάρχουσες υποψίες κατά του αλουμίνιου δεν είναι τεκμηριωμένες σε επιστημονική βάση μια προληπτική απαλλαγή από καλλυντικά με αλουμίνιο θα πρέπει ωστόσο να συνιστάται δεδομένου ότι δεν μπορούσαν προηγουμένως να ανιχνευθούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Από τότε συνιστούνε μία αλλαγή σε αποσμητικά χωρίς αλουμινίου, ή να μη χρησιμοποιούνται αποσμητικά και αντιιδρωτικά με αλουμίνιο μετά από ξύρισμά η σε τραυματισμένη επιδερμίδα.
Μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει η παρούσα σύσταση επισημάνει η εμπειρογνώμονας Karin Gromann από το Υπουργείο Υγείας. «Υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην αγορά» είπε και αφού αυξάνονται οι συνειδήτοι καταναλωτές αποσμητικών που δεν περιέχουν αλουμίνιο. Και πραγματικά αν κοιτάξουμε προσεκτικότερα στα ράφια του σουπερμάρκετ και των φαρμακιών στην αγορά πολύ κατασκευαστές αποσμητικών προσφέρουν αποσμητικά χωρίς αλουμίνιο.
Το Υπουργείο λέει η κα Gromann έχει ξεκινήσει μια έρευνα αγοράς για την συμπεριφορά των καταναλωτών και την κατάσταση της προσφοράς στην αγορά προκειμένου να προχωρήσουν ανάλογα με το αποτέλεσμα σε νομοθετικά βήματα. Και στην ΕΕ τα άλατα αλουμινίου είναι ένα τρέχουν θέμα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, 28 και 29 Σεπτέμβρη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει σχετικά με τα καλλυντικά προϊόντα και τα νέα στοιχεία της βιομηχανίας και πώς αυτά θα αξιολογηθούν.

Ολιστικό Αποσμητικό με λεμόνι

(σπιτικό)
Πηγή:
http://help.orf.at/stories/2798000

Είναι πολύ εύκολο να φτιάχνουμε μόνοι μας ένα τελείως φυσικό αποσμητικό με ελάχιστα λεφτά και εντελώς ακίνδυνο για την υγεία μας!

Συστατικά:

100 μλ νερό

½ βιολογικό λεμόνι, φλούδα

1 κουταλιά του γλυκού σόδα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό, τα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη φλούδα. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά σκεπασμένο και το σουρώνουμε. Προσθέτουμε την σόδα, ανακατεύουμε καλά και το μεταφέρουμε σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα. Είναι έτοιμο για χρήση!  Το φυλάμε έως 2 μήνες στο ψυγείο.

αποσμητικό λεμονιού
Πηγές:

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Life is really simple, but we insist on making it complicated.”
Confucius

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Οι λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πίνουν το αγαπημένο τους πρωινό ρόφημα, πιθανώς δεν σκέφτονται τα οφέλη ή τους κινδύνους για την υγεία τους. Και όμως, αυτό το ρόφημα έχει αποτελέσει αντικείμενο μιας μακράς ιστορίας συζητήσεων.

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Η Kaja Nordengen, ειδικός νευρολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Your Superstar Brain, εξηγεί πώς ο εγκέφαλός σας ελέγχει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και πώς μπορείτε να ανταλλάξετε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας.

Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας

Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας

Η κοινωνική απομόνωση έχει συνδεθεί άμεσα με δομικές αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κοινωνικά απομονωμένοι άνθρωποι έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια αργότερα στη ζωή τους.

Ονειροπόληση και τα ωφέλει της

Ονειροπόληση και τα ωφέλει της

Έτοιμοι να Ονειροπόληση? Σας έκαναν παρατήρηση στο σχολείο επειδή ονειροπολούσατε; Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι το να χάνουμε τον χρόνο μας σε μια ονειροπόληση είναι κάτι κακό. Όμως υπάρχουν πλέον έρευνες που δείχνουν ότι υπάρχουν πολλά οφέλη...