Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Καρκίνος του μαστού από άλατα αλουμινίου στα αποσμητικά.

Καρκίνος του μαστού από άλατα αλουμινίου στα αποσμητικά.

Καρκίνος, Ολιστική Υγεία Επιστημονικά Νέα | 0 Σχόλια

Άλατα αλουμινίου σε αποσμητικά ενοχοποιούνται για τον καρκίνο του μαστού: Η υποψία υπάρχει για πάνω από 15 χρόνια και τώρα Ελβετοί ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν αποδείξεις. Μέσα από πειράματα σε ποντίκια βρέθηκε άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για ουσίες που περιέχονται σε πολλά εμπορικά καλλυντικά προϊόντα. Υπουργεία Υγείας προειδοποιούν ήδη εδώ και δύο χρόνια για την χρήση των αποσμητικών που περιέχουν αλουμίνιο. Από τότε έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στην αγορά. Περαιτέρω μέτρα όσον αφορά την απαγόρευση ή τον περιορισμό των τιμών επί του παρόντος στην ΕΕ.

Αλουμίνιο, ο νέος αμίαντος?

Είτε roll-on ή σπρέι ή στικ: Τα περισσότερα εμπορικά αποσμητικά, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες περιέχουν άλατα αλουμινίου. Για αρκετά χρόνια οι μελέτες δείχνουν ότι η χρήση αυτών των αποσμητικών μπορεί να προκαλούν καρκίνο. Από τότε η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια των καταναλωτών είναι μεγάλη. Μια νέα ελβετική μελέτη ισχυρίζεται ότι έχουν αποδείξεις για τον υψηλό κινδύνο καρκίνου.

Επηρεάζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα την υγεία μας?

Τι λένε πρόσφατες έρευνες? …
Για να δούμε τι σχέση έχουν οι Ασθένειες Παθήσεις και Συναισθήματα …

Τα άλατα αλουμινίου στα αποσμητικά είναι υπεύθυνα για ακριβώς το αποτέλεσμα που συνήθως διαφημίζουν οι κατασκευαστές αποσμητικών στην συσκευασία – κλείνοντας τους πόρους αποτρέπουν την εμφάνιση λεκέδων ιδρώτα κάτω από τις μασχάλες. Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Clinique des Grangettes με την χρηματοδότηση από ένα ιδιωτικό ίδρυμα στην Γενεύη και από την  Genfer Krebsliga (Γενεύη Καρκίνος Λιγκ) τείνει να επιβεβαιώνει την υποψία που υπάρχει εδώ και χρόνια ότι άλατα αλουμινίου παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού!
Καρκίνος μαστού
Ο βιολόγος Stefano Madriota και ογκολόγος Andre-Pascal Sappino σε μια σειρά δοκιμών τους, η οποία δημοσιεύθηκε στο «International Journal of Cancer”, εκθείασαν τα κύτταρα του μαστού ποντικών σε χλωριούχο αργίλιο (Aluminum chloride). Στη συνέχεια παρατηρήθηκε μια σειρά γενετικών αλλαγών στα κύτταρα του μαστού που χαρακτηρίζονται ως μία κακοήθης εξέλιξη.

Η έρευνα έδειξε ότι τα κύτταρα του μαστού τον ποντικών που είχαν εκτεθεί με την ίδια συγκέντρωση από άλατα αλουμινίου όπως και στα ανθρώπινα, οι  μαστικοί αδένες σχημάτιζαν επιθετικούς όγκους με ευρεία εξάπλωση.
Η επανεξέταση της βιομηχανίας καθυστερεί σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τη μελέτη

Οι ενδείξεις ότι το αλουμίνιο μπορεί να είναι μία ακόμη αιτία προκλήσεως καρκίνου και άλλων ασθενειών αυξάνονται όλο και περισσότερο σύμφωνα με τους ερευνητές και συγκρίνουν αυτά τα αποτέλεσμα με την πρώην “ίνα θαύμα” (τον Αμίαντο)* η οποία έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης όλες της χώρες της ΕΕ.
«Οι καταστροφικές συνέπειες του Αμίαντου, που είναι χαμηλού κόστους με ελκυστικά χαρακτηριστικά για τη βιομηχανία, δεν είχαν βρεθεί για δεκαετίες σε συνηθισμένους κοινούς τοξικολογικούς ελέγχους των βιομηχανιών!», λέει η μελέτη.
* Αμίαντος (αγγλ. asbestos) είναι μια ομάδα διαφορετικών πυριτικών ορυκτών με κοινό χαρακτηριστικό την ινώδη μορφή τους. Ο αμίαντος έχει χρήσιμες φυσικές και χημικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα στο παρελθόν σε ποικιλία εφαρμογών, αν και σήμερα η χρήση του έχει απαγορευθεί λόγω του ότι η εισπνοή του προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες.

Το υπουργείο Υγείας της Αυστρίας προειδοποιεί από το 2014

Το Αυστριακό Υπουργείο Υγείας προειδοποίει ήδη από το 2014 για τα αποσμητικά με άλατα αλουμινίου. Σε μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε έλεγε ότι παρόλο που δεν έχει βρεθεί ακόμα καμμιά οξεία δηλητηρίαση από αλουμίνιο από αποσμητικά με μία εξαίρεση ενός ασθενούς σε αιμοκάθαρση, προειδοποιούν για πιθανές σωρευτικές συνέπειες.
Μελέτες έδειξαν ότι οι καταναλωτές μπορούν να επιβαρυνθούν σημαντικά σε αλουμίνιο από καλλυντικά με την τακτική χρήση αποσμητικών, κραγιόν ή lip gloss και με το επιπλέων αλουμίνιο από τις τροφές και το πόσιμο νερο υπερβαίνοντας πολλαπλάσια το ανεκτό εβδομαδιαίο όριο πρόσληψης του 1 mg αλουμινίου / kg σωματικού βάρους.
Οι τιμές είναι καθορισμένες από την EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων).
Αν και το συμπέρασμα της μελέτης αναφέρει ότι οι πολλές υπάρχουσες υποψίες κατά του αλουμίνιου δεν είναι τεκμηριωμένες σε επιστημονική βάση μια προληπτική απαλλαγή από καλλυντικά με αλουμίνιο θα πρέπει ωστόσο να συνιστάται δεδομένου ότι δεν μπορούσαν προηγουμένως να ανιχνευθούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Από τότε συνιστούνε μία αλλαγή σε αποσμητικά χωρίς αλουμινίου, ή να μη χρησιμοποιούνται αποσμητικά και αντιιδρωτικά με αλουμίνιο μετά από ξύρισμά η σε τραυματισμένη επιδερμίδα.
Μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει η παρούσα σύσταση επισημάνει η εμπειρογνώμονας Karin Gromann από το Υπουργείο Υγείας. «Υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην αγορά» είπε και αφού αυξάνονται οι συνειδήτοι καταναλωτές αποσμητικών που δεν περιέχουν αλουμίνιο. Και πραγματικά αν κοιτάξουμε προσεκτικότερα στα ράφια του σουπερμάρκετ και των φαρμακιών στην αγορά πολύ κατασκευαστές αποσμητικών προσφέρουν αποσμητικά χωρίς αλουμίνιο.
Το Υπουργείο λέει η κα Gromann έχει ξεκινήσει μια έρευνα αγοράς για την συμπεριφορά των καταναλωτών και την κατάσταση της προσφοράς στην αγορά προκειμένου να προχωρήσουν ανάλογα με το αποτέλεσμα σε νομοθετικά βήματα. Και στην ΕΕ τα άλατα αλουμινίου είναι ένα τρέχουν θέμα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, 28 και 29 Σεπτέμβρη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει σχετικά με τα καλλυντικά προϊόντα και τα νέα στοιχεία της βιομηχανίας και πώς αυτά θα αξιολογηθούν.

Ολιστικό Αποσμητικό με λεμόνι

(σπιτικό)
Πηγή:
http://help.orf.at/stories/2798000

Είναι πολύ εύκολο να φτιάχνουμε μόνοι μας ένα τελείως φυσικό αποσμητικό με ελάχιστα λεφτά και εντελώς ακίνδυνο για την υγεία μας!

Συστατικά:

100 μλ νερό

½ βιολογικό λεμόνι, φλούδα

1 κουταλιά του γλυκού σόδα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό, τα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη φλούδα. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά σκεπασμένο και το σουρώνουμε. Προσθέτουμε την σόδα, ανακατεύουμε καλά και το μεταφέρουμε σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα. Είναι έτοιμο για χρήση!  Το φυλάμε έως 2 μήνες στο ψυγείο.

αποσμητικό λεμονιού
Πηγές:

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.