Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Αντιβιοτικά. Η αρχή του τέλους έφθασε. Είναι πραγματικότητα.

Οι ΗΠΑ αναφέρουν πρώτη περίπτωση βακτηρίου E Coli, με ανθεκτικό γονίδιο σε αντιβιοτικά

Ο Διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Dr Tom Frieden ανακοίνωσε την υπόθεση στο National Press Club στην Ουάσιγκτον.
«Τα αντιβιοτικά έφθασαν στο τέλος της πορείας τους, εκτός αν δράσουμε επειγόντως», ανακοίνωσε μετά από υπερβακτήριο που μόλυνε γυναίκα στην Πενσυλβάνια.
Πρώτη φορά, ασθενής στις ΗΠΑ έχει μολυνθεί με βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται ως έσχατη λύση, δήλωσαν οι επιστήμονες την Πέμπτη 25/5/2016.
Η ασθενής, γυναίκα 49 ετών στην Πενσυλβάνια, έχει ανακτήσει, αλλά οι αξιωματούχοι υγείας φοβούνται ότι η αντίσταση θα εξαπλωθεί και σε άλλα βακτήρια σύντομα και στις ΗΠΑ.
Πολυανθεκτικά μικρόβια – βακτήρια που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν από κανένα αντιβιοτικό υπάρχουν είδη με άλλες χώρες. Μέχρι στιγμής, στις ΗΠΑ δεν υπήρχαν. Αλλά το γεγονός αυτό θέτει το πρώτο στάδιο για την εξέλιξη αυτή και στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Διευθυντής του CDC.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Η γυναίκα είχε πάει σε στρατιωτική κλινική στην Πενσυλβάνια τον Απρίλιο και ήταν σε θεραπεία για ουρολοίμωξη. Στις αρχικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ήταν μολυσμένη με βακτήρια Ε coli , μια κοινή ποικιλία των μικροβίων που παρατηρούνται στο έντερο, και που συχνά μεταφέρονται στην ουροδόχο κύστη.

Αλλά οι δοκιμές έδειξαν ότι αυτό το E coli ήταν ανθεκτικό στα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για τέτοιες μολύνσεις. Αντιμετωπίστηκε όμως επιτυχώς με ένα άλλο είδος αντιβιοτικού.

Αλλά ενώ έχει ανακτηθεί η υγεία της γυναίκας, περαιτέρω εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν κατά την τελευταία εβδομάδα επιβεβαίωσαν ότι το E coli μετέφερε ένα γονίδιο ανθεκτικό κατά της Κολιστίνης .

Η Κολιστίνη είναι ένα παλιό αντιβιοτικό. Από τη δεκαετία του 1970, οι περισσότεροι γιατροί είχαν σταματήσει τη χρήση του, λόγω των σκληρών παρενεργειών της. Αλλά επανήλθε μαζί με άλλα, όταν τα αντιβιοτικά άρχισαν να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους.
Η Κολιστίνη χρησιμοποιείται ενάντια στα σκληρά προς θεραπεία βακτήρια που αντιστέκονται ακόμα και στις τελευταίες γραμμές άμυνας αντιβιοτικών, που ονομάζονται καρβαπενέμες. Αν αυτά τα μικρόβια αναπτύξουν το γονίδιο κολιστίνη-αντίσταση, οι γιατροί μπορεί να μην έχουν άλλες επιλογές θεραπείας, ανέφερε ο Dr Tom Frieden.

“Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι ενός πραγματικά δυσάρεστου παζλ που εμείς δεν θέλουμε να δούμε εδώ,” είπε ο Δρ Μπεθ Bell, ο οποίος εποπτεύει τα αναδυόμενα προγράμματα για μολυσματικές ασθένειες του CDC.

Το CDC συνεργάζεται με τους αξιωματούχους της υγείας της Πενσυλβανίας παίρνοντας συνέντευξη από τη γυναίκα και την οικογένειά της σε μια προσπάθεια να αντιληφθεί πώς θα μπορούσε να έχει αποκτήσει το συγκεκριμένο στέλεχος. Η γυναίκα δεν είχε ταξιδέψει εκτός της χώρας πρόσφατα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το γονίδιο κολιστίνη-ανθεκτικό έχει παρατηρηθεί σε ζώα και ανθρώπους στην Κίνα, την Ευρώπη και Καναδά. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δήλωσε την Πέμπτη ότι η κολιστίνη-ανθεκτική E coli έχει βρεθεί επίσης σε ένα χοίρο στις ΗΠΑ, αλλά δεν υπήρχε τίποτα να συνδέσει το πόρισμα για την υπόθεση της Πενσυλβανίας.

Ο Ερευνητής στο εθνικό στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Walter Reed, ο οποίος έκανε τις επιβεβαιωτικές εξετάσεις, έκανε δήλωση σχετικά με την υπόθεση της Πενσυλβάνια την Πέμπτη σε ένα περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.

Η κολιστίνη (colistin) είναι αντιβιοτικό που παράγεται από στέλεχος του Bacillus Polymyxavan. Η κολιστίνη εισχωρεί και διαταράσσει τη βακτηριακή κυτταρική μεμβράνη. Αλληλοεπιδρά με την βακτηριακή κυτταρο-πλασματική μεμβράνη, αλλάζοντας τη διαπερατότητά της. Αυτή η επίδραση της είναι βακτηριοκτόνος.

Η κολιστίνη ανακαλύφτηκε το 1949. Τη δεκαετία το 1970 σταμάτησαν την χρήση της λόγω υπερβολικών παρενεργειών τοξικότητας.

Η ολιστική άποψη στα νέα δεδομένα.

Ένας υγιής άνθρωπος με καλή υγειά έχει και καλά ανεπτυγμένο το ανοσοποιητικό του. Οι άμυνα του είναι ισχυρή. Τα κύρια προβλήματα που μειώνουν την σωστή λειτουργεία της άμυνας είναι οι τοξίνες στο σώμα μας, το στρες και άγχος και φυσικά η διατροφή μας. Και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό?

  • Όταν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της άμυνας είναι να ασχολείται καθημερινά με ένα τεράστιο φορτίο μικροβίων (μύκητες, μούχλα, βακτηρίδια, σκουλήκια, πρωτόζωα…), τρισεκατομμύρια σε ποσότητα, εξαντλείτε και δεν έχει πια ενέργεια για να πολεμάει με επιτυχία έναν σοβαρό εισβολέα όπως ένα γονιδιακά μεταλλαγμένο E-Coli. Ενημερωθείτε για τις Τοξίνες… Πότε κάνατε το τελευταίο σας σέρβις ???

  • Το στρες και το άγχος εξαντλεί όλες της ζωτικές λειτουργίες και εννοείτε ότι κουράζει και την λειτουργία της άμυνας.
    Ενημερωθείτε για … Το στρες και οι επιπτώσεις του στην Ζωή μας.
  • Ένα υγειές έντερο ζει σε ένα υγειές σώμα. Όταν χαλάει η καλή λειτουργία του εντέρου χαλάει και η υγεία μας! Ένας μύκητας που ζει στο σώμα μας και λέγετε Candida Albicans μπορεί να χάνει την ισορροπία του και να χαλάσει την υγεία μας, ιδικά την λειτουργία του εντέρου!
    Ενημερωθείτε για … Candida Albicans. Καντιντίαση. Ωίδιο το λευκάζον.

Πηγές Πληροφοριών.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του
και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του.
Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος.
Και όσο ο παρονομαστής διογκώνεται προς το άπειρο,
τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν.”
Λέων_Τολστόι

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας

Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας

Η κοινωνική απομόνωση έχει συνδεθεί άμεσα με δομικές αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κοινωνικά απομονωμένοι άνθρωποι έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια αργότερα στη ζωή τους.

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Δύσκολα παιδικά χρόνια. Μια βίαιη επίθεση. Τροχαίο ατύχημα. Οικονομική πτώχευση. Αποτυχημένος γάμος (έως και διαζύγιο.) Εάν κάτι παρόμοιο ανήκει στο παρελθόν σας ή έστω οποιοδήποτε σοκ το οποίο θυμόσαστε ή όχι, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τρέχουσα υγεία σας, ειδικά αν έχει συμβεί στην παιδική σας ηλικία.

Τι λένε οι έρευνες για το Reiki

Τι λένε οι έρευνες για το Reiki

Οι Ενεργειακές Θεραπείες έχουν δυστυχώς κατηγορηθεί άδικα, λόγω έλλειψης επιστημονικής εξήγησης του φαινομένου που παράγουν.

Το πιο απρόβλεπτο εμπόδιο στην απώλεια βάρους.

Το πιο απρόβλεπτο εμπόδιο στην απώλεια βάρους.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην απώλεια βάρους είναι οι κριτικές που γίνονται από το περιβάλλον του ανθρώπου που προσπαθεί να χάσει βάρος ή να παραμείνει στο βάρος που έχει κατακτήσει, δείχνουν νέα ερευνητικά ευρήματα.

Καλέστε την Υγεια Εναρμόνιση