Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Το να συνδυάζετε το χρόνο διαλογισμού με τη συνήθη πρωινή σας ρουτίνα τρέλας σίγουρα μοιάζει με μια μεγάλη παραβίαση της υψηλότερης τάξης του Ζεν.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί κάλλιστα να είναι η τέλεια ευκαιρία για να εξασκήσετε το διαλογισμό στην πιο αληθινή, οργανική του μορφή. Ο διαλογισμός, στον πυρήνα του, είναι η πράξη του να φέρεις την ενσυνειδητότητα στα καθημερινά, να δημιουργήσεις μια όαση ηρεμίας μέσα στο χάος, να ριζώσεις τον εαυτό σου στο παρόν με εγκεφαλικές και αισθητηριακές άγκυρες που θα σε κρατήσουν από το να παρασυρθείς από τους ισχυρούς περισπασμούς του σκεπτόμενου νου.

Η καταπραϋντική αισθητηριακή εμπειρία του να είσαι περιτριγυρισμένος από το νερό στο απομονωμένο κουκούλι του ντους σου αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον που καθαρίζει όχι μόνο το σώμα σου, αλλά και το μυαλό σου.

Η ενσωμάτωση αυτού του σύντομου αλλά ισχυρού διαλογισμού με νερό στην πρωινή ρουτίνα σας βοηθά να ξεκινήσετε κάθε μέρα με τον σωστό τρόπο, σε ένα πνεύμα διοχετευμένης ηρεμίας, συνειδητότητας, συγκέντρωσης και γαλήνης.

5λεπτος καθοδηγούμενος διαλογισμός στο ντους

Ρυθμίστε την πίεση και τη θερμοκρασία του νερού σε μια πολύ ζεστή, καταπραϋντική και άνετη αίσθηση.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Ξεκινήστε κλείνοντας τα μάτια σας και εστιάζοντας στην αναπνοή σας. Εισπνεύστε – νιώστε τον καθαριστικό ατμό να εισρέει από τα ρουθούνια σας και φανταστείτε τον να επεκτείνεται στην κενή κοιλότητα του στήθους σας. Εκπνεύστε, απελευθερώστε τα απόβλητα του σώματός σας από την ένταση, το άγχος, τις αρνητικές σκέψεις και την αρνητική ενέργεια. Φανταστείτε αυτές τις αρνητικές ροές να διαφεύγουν πρόθυμα από το στόμα σας. Επαναλάβετε 10 πλήρεις κύκλους αναπνοής με αυτόν τον τρόπο.

Τώρα κοιτάξτε προς τη ροή του ντους, κρατήστε τα μάτια σας κλειστά, τα χείλη σας χαλαρά. Χαλαρώστε ολόκληρο το σώμα σας. Χαλαρώστε τα χέρια σας και αφήστε να χαλαρώσουν μέχρι τις άκρες των δακτύλων, χαλαρώστε τους ώμους σας, κατεβάστε το πιγούνι σας προς το στήθος σας και περάστε κάτω από το νερό που τρέχει (όσο πιο κοντά από κάτω νιώθετε άνετα και βεβαιωθείτε ότι εξακολουθείτε να μπορείτε να αναπνέετε εύκολα). Φανταστείτε ότι το νερό έχει σκούρο μπλε χρώμα. Νιώστε το μπλε νερό να ρέει ομαλά στο κεφάλι σας και να ρέει σε όλο το μήκος του λαιμού σας, στους ώμους σας, στα χέρια σας, στις άκρες των δακτύλων σας, στην πλάτη σας, στο στήθος σας, στους μηρούς σας, στις γάμπες σας, στα δάχτυλα των ποδιών σας και στη συνέχεια να τρέχει στην αποχέτευση του ντους. Το γαλάζιο νερό ρέει κατά μήκος του σώματός σας, αποστραγγίζοντας μαζί του όλη την ένταση, την ένταση και το άγχος από το κεφάλι και το σώμα σας, τραβώντας και ξεπλένοντάς τα όλα κάτω, κάτω, κάτω προς το έδαφος, πέφτοντας στην αποχέτευση και εξαφανιζόμενο βαθιά μέσα στη γη. Συνεχίστε να εισπνέετε βαθιά και να εκπνέετε καθώς νιώθετε με ευγνωμοσύνη τα ρυάκια της έντασης να κυλούν κατά μήκος του σώματός σας και να φεύγουν εντελώς από πάνω σας, αφήνοντάς σας για πάντα κάτω στα βάθη, όπου δεν θα τα ξαναδείτε ποτέ. Καθώς το νερό τραβάει το βάρος της έντασης προς τα κάτω και έξω από εσάς, τα σωθικά σας γίνονται όλο και πιο άδεια, τα άκρα και το σώμα σας γίνονται όλο και πιο ελαφριά…

 

Τώρα βγείτε πάλι έξω από τον καταρράκτη. Γυρίστε να κοιτάξετε μακριά από τη ροή του ντους και σηκώστε το κεφάλι σας ξανά προς τα πάνω για να κοιτάξετε προς τα εμπρός. Φανταστείτε ότι το νερό τώρα αλλάζει χρώμα σε πορτοκαλί. Με τα μάτια ακόμα κλειστά, κάντε ένα βήμα προς τα πίσω τώρα, πίσω και κάτω από την πορτοκαλί ροή του νερού, έτσι ώστε να νιώσετε το νερό να χτυπάει σταθερά στην κορυφή του κεφαλιού σας. Συγκεντρωθείτε στο σταθερό ρυθμό του νερού στο κεφάλι σας, μετά στα αυτιά σας, μετά στο λαιμό σας, μετά στους ώμους σας, μετά στα χέρια σας, μετά στα χέρια σας, μετά στο στήθος σας, μετά στην πλάτη σας, μετά στα πόδια σας, μετά στα πόδια σας. Κάθε άγγιγμα του νερού στο δέρμα σας ξυπνάει τα επιμέρους νεύρα που βρίσκονται από κάτω, ξυπνώντας τα προς την ζωή, έντονα και με ….. Κάθε σπιθαμή του δέρματός σας ενεργοποιήτε από τον ρυθμό του νερού που πέφτει συνεχώς πάνω σας, διεγείροντας κάθε νεύρο του σώματός σας, διεγείροντας κάθε σπιθαμή του δέρματός σας. Συνεχίστε να αναπνέετε βαθιά, συγκεντρωθείτε μόνο σε αυτή την αίσθηση του ασταμάτητου ρυθμό του νερού σε όλο το δέρμα σας και στα δίκτυα των ζωντανών ενεργειακών κέντρων που ενεργοποιούνται σε όλο το σώμα σας, ξυπνώντας κάθε μέρος σας, κάνοντας κάθε μέρος των εσωτερικών σας οργάνων να βουίζει και να πάλλεται και να διατρέχεται με φωτεινή, ενθουσιώδη ζωτική ενέργεια.

Τώρα φανταστείτε ότι το νερό αλλάζει σε λαμπερό λευκό αιθέριο φως. Κρατήστε τα μάτια σας κλειστά, κρατήστε τα χείλη σας ενωμένα αλλά χαλαρά και σηκώστε το πιγούνι σας ελαφρώς προς τα πάνω. Τεντώστε τα χέρια σας προς το ταβάνι, νιώθοντας την έκτασή τους να τραβάει και τις πλευρές του σώματός σας προς τα πάνω, ανοίγοντας τις άκρες των δαχτύλων σας και φτάνοντας μέχρι τον ουρανό. Το λευκό φως του νερού είναι θετική ενέργεια, αγάπη, θεραπεία, συγχώρεση, χαρά, ευγνωμοσύνη, εμπιστοσύνη, προσφορά, σύνδεση και ενότητα. Ρέει προς τα κάτω γύρω σας, πάνω σας, μέσα σας. Το δέρμα σας, τα μαλλιά σας, τα όργανά σας, ολόκληρο το σώμα σας είναι ένα άδειο δοχείο που διψάει, και κάθε πόρος του σώματός σας πίνει με ανυπομονησία αυτό το λευκό φως, το απορροφά, γεμίζει εντελώς με αυτό και γίνεται αυτό. Το λευκό φως χύνεται μέσα σας, σας γεμίζει και σας εξαγνίζει. Καθαρίζεστε από αυτό, αναζωογονείστε από αυτό, αγκαλιάζεστε από αυτό, βυθίζεστε σε αυτό, βρίσκεστε σε αρμονία μαζί του. Είστε ένα με τον καταρράκτη του λευκού φωτός. Ο καταρράκτης λευκού φωτός επεκτείνεται και χαλαρώνει με ζωτική ενέργεια με κάθε εισπνοή και εκπνοή που συνεχίζετε να κάνετε. Εξαϋλώνεστε μέσα στο λευκό φως, καθαροί, τέλειοι, πνευματικά σωματικά αναζωογονημένοι.
Πάρτε μερικές τελευταίες αναζωογονητικές αναπνοές σε αυτή τη λευκή δέσμη φωτός, και στη συνέχεια βγείτε αργά από το ρεύμα του νερού και ανοίξτε τα μάτια σας. Κουνήστε τα δάχτυλα των χεριών, των ποδιών, των χεριών και των ποδιών σας, νιώστε την ευτυχισμένη ενέργεια να ρέει και να αναβλύζει μέσα σας. Κλείστε το νερό.

Είστε φρέσκοι. Το σώμα σας είναι γαλήνιο. Το μυαλό σας είναι καθαρό. Οι αισθήσεις σας είναι σε εγρήγορση. Είστε έτοιμοι για αυτή τη φωτεινή μέρα που έχετε μπροστά σας.
Είστε επίσης έτοιμοι και για την θετική σας πρόθεση.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Healing is an art. It takes time, it takes practice. It takes love.”
Maza Dohta

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Καφές Οφέλη και παρενέργειες

Οι λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πίνουν το αγαπημένο τους πρωινό ρόφημα, πιθανώς δεν σκέφτονται τα οφέλη ή τους κινδύνους για την υγεία τους. Και όμως, αυτό το ρόφημα έχει αποτελέσει αντικείμενο μιας μακράς ιστορίας συζητήσεων.

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Αλλάξτε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας

Η Kaja Nordengen, ειδικός νευρολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Your Superstar Brain, εξηγεί πώς ο εγκέφαλός σας ελέγχει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και πώς μπορείτε να ανταλλάξετε χέρια για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας.

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.