Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Ζήστε την εμπειρία σας τώρα

Όλοι πρέπει να κάνουμε την εργασία συγχώρεσης. Όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την αγάπη προς τον εαυτό του (αυτοεκτίμηση) έχει αποκτήσει προσκόλληση σε αυτόν τον τομέα. Η συγχώρεση ανοίγει τις καρδιές μας για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Πολλοί από εμάς κρατάμε μνησικακίες για χρόνια και χρόνια. Αισθανόμαστε αυτό-δικαιωμένοι εξαιτίας αυτού που μας έκαναν. Αυτό είναι μια εμμονή που μας οδηγεί στη φυλακή της αυτοτροφοδοτούμενης δυσαρέσκειας. Έχουμε δίκιο. Ποτέ δεν θα χαρούμε.

“You will not break loose until you realize that you yourself forge the chains that bind you.”
ARTEN IN THE DISAPPEARANCE OF THE UNIVERSE, BY GARY RENARD

Μπορείτε να πείτε, “Ναι, αλλά δεν ξέρετε τι μου έκαναν? είναι ασυγχώρητοι. “Το να είσαι απρόθυμος να συγχωρείς είναι ένα φοβερό πράγμα που κάνεις στον εαυτό σου. Η πικρία είναι σαν να καταπίνετε ένα κουταλάκι δηλητήριο κάθε μέρα. Συσσωρεύετε και σας βλάπτει. Είναι αδύνατο να είστε υγιείς και ελεύθεροι όταν είστε δεσμευμένοι στο παρελθόν. Το περιστατικό έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό πια. Ναι, είναι αλήθεια ότι δεν συμπεριφέρθηκαν καλά. Ωστόσο, έχει τελειώσει. Ίσως να αισθανθείτε ότι αν τους συγχωρήσετε, τότε λέτε ότι αυτό που σας έκαναν ήταν σωστό.

Ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά μαθήματα, είναι να καταλάβουμε ότι όλοι κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν σε κάθε δεδομένη στιγμή. Τόσα μόνο μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν με την κατανόηση, την ευαισθητοποίηση και τη γνώση που έχουν. Ασφαλώς, όποιος κακομεταχειρίζεται κάποιον, βίωσε κακομεταχείριση ως παιδί. Όσο μεγαλύτερη είναι η βία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο εσωτερικός πόνος τους, και τόσο περισσότερο μπορεί να εκδηλωθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι η συμπεριφορά τους είναι αποδεκτή ή μπορεί να συγχωρεθεί.  Ωστόσο, για τη δική μας πνευματική ανάπτυξη, πρέπει να γνωρίζουμε τον πόνο τους.

Το άτομο που πιο δύσκολα μπορεί να συγχωρεθεί είναι αυτό που μπορεί να σας διδάξει τα σπουδαιότερα μαθήματα. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου αρκετά για να εξυψωθείς πάνω από την παλιά κατάσταση, τότε η κατανόηση και η συγχώρεση θα είναι εύκολη. Και θα είστε ελεύθεροι. Η ελευθερία σας φοβίζει; Μήπως αισθάνεστε πιο ασφαλείς να είστε κολλημένοι στην παλιά σας δυσαρέσκεια και πικρία;
Εργασία με καθρέφτες

Καθίστε μπροστά στον καθρέφτη σας. Κλείστε τα μάτια σας και αναπνεύστε βαθιά αρκετές φορές. Σκεφτείτε τους πολλούς ανθρώπους που σας έχουν πληγώσει στη ζωή σας. Αφήστε τους να περάσουν από το μυαλό σας. Τώρα ανοίξτε τα μάτια σας και αρχίστε να μιλάτε σε έναν από αυτούς.

Πείτε κάτι σαν: “Με βλάψατε βαθιά. Ωστόσο, δεν θα μείνω κολλημένος στο παρελθόν πλέον. Είμαι πρόθυμος να σας συγχωρήσω. “Πάρτε μια αναπνοή και στη συνέχεια πείτε:” Σας συγχωρώ και σας αφήσω ελεύθερους. “Αναπνεύστε ξανά και πείτε:” Είστε ελεύθεροι και είμαι ελεύθερος “.

Παρατηρήστε πώς αισθάνεστε. Μπορεί να αισθανθείτε αντίσταση ή να αισθανθείτε σαφής. Αν νιώθετε αντίσταση, απλά αναπνεύστε και πείτε: “Είμαι πρόθυμος να απελευθερώσω όλη την αντίσταση”.

Μπορεί να είναι μια μέρα που μπορείτε να συγχωρήσετε πολλά άτομα. Μπορεί να είναι μια μέρα που μπορείτε να συγχωρήσετε μόνο ένα. Δεν έχει σημασία. Ανεξάρτητα από το πώς κάνετε αυτή την άσκηση, είναι ιδανικό για εσάς. Η συγχώρεση μπορεί να είναι σαν να ξεφλουδίζετε τα στρώματα ενός κρεμμυδιού. Εάν υπάρχουν πάρα πολλά στρώματα, απομακρύνετε το κρεμμύδι από εσάς για μια μέρα. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε και να ξεφλουδίσετε ένα άλλο στρώμα. Αναγνωρίστε στον εαυτό σας ότι είστε πρόθυμοι να ξεκινήσετε για άλλη μια φορά αυτή την άσκηση.

Καθώς συνεχίζετε να κάνετε αυτή την άσκηση, θα βρείτε φορτία που λιώνουν από στους ώμους σας. Μπορεί να εκπλαγείτε από τον όγκο των παλαιών αποσκευών που έχετε μεταφέρει. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας καθώς περνάτε από τη διαδικασία καθαρισμού.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Louise Hay:
Ζήστε την εμπειρία σας τώρα.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Τι εννοούμε ως Σύστημα στην Συστημική Αναπαράσταση

Τι εννοούμε ως Σύστημα στην Συστημική Αναπαράσταση

Ένα Σύστημα είναι μια συλλογή στοιχείων που αλληλοεξαρτώνται μεταξύ τους για να εξυπηρετήσουν έναν σκοπό – αυτός είναι...

Η σελίδα αυτή είναι υπο κατασκευήΜπορούμε να σας ειδοποιήσουμε όταν θα είναι έτοιμη.

Συμπληρώστε το email σας και όταν η ιστοσελίδα περατωθεί θα σας ειδοποιησούμε να την δείτε.
Σας ευχαριστούμαι για το ενδιαφέρον σας.

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.