Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Μεσημβρινός της Καρδιάς.

Ο μεσημβρινός της καρδιάς και ο μεσημβρινός του λεπτού εντέρου συνδέονται με το συναίσθημα της χαράς.

Όταν ο Μεσημβρινός της καρδιάς έχει έλλειψη ενέργειας.

Η έλλειψη ενέργειας στον μεσημβρινό της καρδιάς προκαλεί καρδιοπάθειες, ταχυπαλμία, στηθάγχη, ένταση στην κοιλιά και ιδρωμένες παλάμες. Ο άνθρωπος κουράζεται εύκολα, συνήθως η γλώσσα του είναι επικαλυμμένη με επίχρισμα και νιώθει ένταση στο ηλιακό πλέγμα. Οι άνθρωποι αυτοί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Ψυχολογικά, η έλλειψη ενέργειας στον μεσημβρινό της καρδιάς προκαλεί διανοητική κούραση, νευρική ένταση, χρόνιο στρες δειλία, έλλειψη όρεξης για φαγητό αλλά και για ζωή, εξασθένηση της μνήμης, ελάττωση ή πλήρη έλλειψη της θέλησης και χρόνια απογοήτευση.

Όταν ο Μεσημβρινός της καρδιάς έχει πλεόνασμα ενέργειας.

Το πλεόνασμα ενέργειας στον Μεσημβρινό της καρδιάς προκαλεί ένα αίσθημα έντασης και σφίξιμο στην περιοχή της καρδιάς και του θώρακα. Και σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος έχει ιδρωμένες τις παλάμες, νοιώθει την συνεχή ανάγκη να καθαρίζει τον λαιμό του, έχει ευαισθησία στο δέρμα, πονάει στους ώμους και στους βραχίονες, και παρουσιάζει συχνά νεύρωση στομάχου και ταχυπαλμία. Μπορεί να αισθάνεται μια αίσθηση τραβήγματος στην γλώσσα και μια συνολική δυσκαμψία.

Ψυχολογικά, ο άνθρωπος που έχει υπερβολή ενέργειας στον Μεσημβρινό της καρδιάς παρουσιάζει χρόνια ένταση, στρες, υπερκινητικότητα, αδυναμία χαλάρωσης, και μια ανάγκη να αποσπαστεί η προσοχή του από την δυσφορία που του προκαλεί η καρδιά του. Γι αυτό κάνει πάντα κάτι με τα χέρια του, ισιώνει το παντελόνι ή το πουκάμισο, αγγίζει το πρόσωπό του ή παίζει με τα μαλλιά του. Κουράζεται εύκολα και δεν έχει μεγάλη ανθεκτικότητα, συχνά τραυλίζει, έχει χρόνιο σφίξιμο στο πλαινό πλέγμα και διψάει συνεχώς.

Ψυχολογικά με την παραμικρή αφορμή ξεσπάει σε κρίσεις υστερίας, γελώντας ή κλαίγοντας ασυγκράτητα.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

Φροντίζεται να βγάζετε τις κακές σκέψεις από το μυαλό σας,
παρά να θεραπεύεται τις αρρώστιες του σώματος σας.
Επίκτητος

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...