Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Μεσημβρινός της Καρδιάς.

Ο μεσημβρινός της καρδιάς και ο μεσημβρινός του λεπτού εντέρου συνδέονται με το συναίσθημα της χαράς.

Όταν ο Μεσημβρινός της καρδιάς έχει έλλειψη ενέργειας.

Η έλλειψη ενέργειας στον μεσημβρινό της καρδιάς προκαλεί καρδιοπάθειες, ταχυπαλμία, στηθάγχη, ένταση στην κοιλιά και ιδρωμένες παλάμες. Ο άνθρωπος κουράζεται εύκολα, συνήθως η γλώσσα του είναι επικαλυμμένη με επίχρισμα και νιώθει ένταση στο ηλιακό πλέγμα. Οι άνθρωποι αυτοί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Ψυχολογικά, η έλλειψη ενέργειας στον μεσημβρινό της καρδιάς προκαλεί διανοητική κούραση, νευρική ένταση, χρόνιο στρες δειλία, έλλειψη όρεξης για φαγητό αλλά και για ζωή, εξασθένηση της μνήμης, ελάττωση ή πλήρη έλλειψη της θέλησης και χρόνια απογοήτευση.

Όταν ο Μεσημβρινός της καρδιάς έχει πλεόνασμα ενέργειας.

Το πλεόνασμα ενέργειας στον Μεσημβρινό της καρδιάς προκαλεί ένα αίσθημα έντασης και σφίξιμο στην περιοχή της καρδιάς και του θώρακα. Και σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος έχει ιδρωμένες τις παλάμες, νοιώθει την συνεχή ανάγκη να καθαρίζει τον λαιμό του, έχει ευαισθησία στο δέρμα, πονάει στους ώμους και στους βραχίονες, και παρουσιάζει συχνά νεύρωση στομάχου και ταχυπαλμία. Μπορεί να αισθάνεται μια αίσθηση τραβήγματος στην γλώσσα και μια συνολική δυσκαμψία.

Ψυχολογικά, ο άνθρωπος που έχει υπερβολή ενέργειας στον Μεσημβρινό της καρδιάς παρουσιάζει χρόνια ένταση, στρες, υπερκινητικότητα, αδυναμία χαλάρωσης, και μια ανάγκη να αποσπαστεί η προσοχή του από την δυσφορία που του προκαλεί η καρδιά του. Γι αυτό κάνει πάντα κάτι με τα χέρια του, ισιώνει το παντελόνι ή το πουκάμισο, αγγίζει το πρόσωπό του ή παίζει με τα μαλλιά του. Κουράζεται εύκολα και δεν έχει μεγάλη ανθεκτικότητα, συχνά τραυλίζει, έχει χρόνιο σφίξιμο στο πλαινό πλέγμα και διψάει συνεχώς.

Ψυχολογικά με την παραμικρή αφορμή ξεσπάει σε κρίσεις υστερίας, γελώντας ή κλαίγοντας ασυγκράτητα.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Όταν τα σώματα γίνονται μαλθακά
και οι ψυχές χάνουν την δύναμή τους” .
Σωκράτης

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Τι εννοούμε ως Συναισθηματική διατροφή; Συναισθηματική διατροφή είναι η κατανάλωση φαγητού ως ένας τρόπος καταστολής ή ηρεμίας αρνητικών συναισθημάτων, όπως το άγχος, ο θυμός, ο φόβος, η πλήξη, η λύπη και η μοναξιά…. Έχετε βρεθεί ποτέ ξαφνικά στο ψυγείο ή στο ντουλάπι...

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Δύσκολα παιδικά χρόνια. Μια βίαιη επίθεση. Τροχαίο ατύχημα. Οικονομική πτώχευση. Αποτυχημένος γάμος (έως και διαζύγιο.) Εάν κάτι παρόμοιο ανήκει στο παρελθόν σας ή έστω οποιοδήποτε σοκ το οποίο θυμόσαστε ή όχι, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τρέχουσα υγεία σας, ειδικά αν έχει συμβεί στην παιδική σας ηλικία.

Καλέστε την Υγεια Εναρμόνιση