Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Μεσημβρινός του Στομαχιού

Επηρεάζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα την υγεία μας?

Τι λένε πρόσφατες έρευνες? …
Για να δούμε τι σχέση έχουν οι Ασθένειες Παθήσεις και Συναισθήματα …

Μεσημβρινός του Στομαχιού.

Ο ρόλος του στομαχιού είναι να παραλαμβάνει την μασημένη τροφή και να την προετοιμάζει για το πέρασμά της από το λεπτό έντερο. Το στομάχι εκκρίνει οξέα που διασπούν την τροφή, ώστε όταν φθάσει στο λεπτό έντερο, τα θρεπτικά να μπορούν να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Το στομάχι είναι ένα όργανο που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Οποιοδήποτε στομαχικό πρόβλημα είναι λίαν ενοχλητικό, ενώ οι χρόνιες στομαχικές παθήσεις δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε στιγμή.

Όταν ο Μεσημβρινός του στομαχιού έχει έλλειψη ενέργειας.

Όταν ο Μεσημβρινός του στομαχιού έχει μειωμένη ενέργεια, ο άνθρωπος δεν έχει όρεξη, είναι σχολαστικός με το φαγητό του και συχνά πάσχει από χρόνιες ενοχλήσεις λόγω της έκκρισης γαστρικών οξέων. Νοιώθει τα πόδια του βαριά και κουράζεται εύκολα. Ο άνθρωπος αυτός έχει συχνά πόνους στο στο στομάχι και αν φάει ακατάλληλες τροφές, ο οξύς πόνος μπορεί να τον κάνει να υποφέρει για ώρες. Τα στομαχικά προβλήματα συνδέονται συνήθως με αντίστοιχα πεπτικά προβλήματα (δυσκοιλιότητα, διάρροια και σπαστικό κόλον).

Ψυχολογικά. Τα στομαχικά προβλήματα έχουν άμεση επίδραση στην ψυχή μας. Οι άνθρωποι με μειωμένη ενέργεια στον Μεσημβρινό του στομαχιού είναι ευέξαπτοι, ιδιόρρυθμοι, και έχουν την τάση να σκέφτονται πάρα πολύ, κυρίως τον εαυτό τους. Επειδή κουράζονται εύκολα, τους βασανίζει η ιδέα ότι είναι ασθενικοί. Συχνά δεν έχουν αυτοπεποίθηση Λαχταρούν μαλακές και κρύες τροφές, όπως το παγωτό και τα αναψυκτικά, αλλά γενικά δεν έχουν μεγάλη όρεξη για φαγητό. Χρειάζονται ανάπαυση και προτιμούν να γέρνουν πίσω στο κάθισμά τους, ακόμα κι αν κάθονται σε καρέκλα με ίσια πλάτη.

Οι άνθρωποι αυτοί δυσκολεύονται πού στο να πάρουν αυτό που χρειάζονται. Η λειτουργία του στομαχιού είναι ασθενική, με αποτέλεσμα να νοιώθουν υποσιτισμένοι και παραμελημένοι από την ζωή. Συχνά αισθάνονται στερημένοι. Δεν χαίρονται τους αγώνες της ζωής, αντιθέτως βλέπουν το κάθε τι σαν ενόχληση.

Όταν ο Μεσημβρινός του στομαχιού έχει πλεόνασμα ενέργειας.

Η υπερβολική ενέργεια στον Μεσημβρινό του στομαχιού προκαλεί την συγκέντρωση της προσοχής στο όργανο αυτό. Ο άνθρωπος έχει την τάση να τρώει πολύ, ακόμα και χωρίς όρεξη. Μπορεί οι ώμοι του να είναι πιασμένοι και να πονάνε, να έχει κακή κυκλοφορία, ιδιαίτερα στα πόδια, ξηρό ή τραχύ δέρμα, τάση αναιμίας και οι γυναίκες χρόνια προβλήματα των γεννητικών οργάνων.

Ψυχολογικά. Όταν η ενέργεια στον μεσημβρινό του στομαχιού πλεονάζει, ο άνθρωπος έχει την τάση να σκέφτεται πολύ. Έχει συνήθως μεγάλη όρεξη για ζωή που όμως δεν καταφέρνει να ικανοποιήσει και γιαυτό αισθάνεται θυμωμένος. Τέτοιοι άνθρωποι νοιώθουν μόνιμα ανικανοποίητοι Συναισθηματικά μπορεί να έχουν ακραίες εκφράσεις, είτε να είναι ψυχροί και ασυγκίνητοι είτε υπερβολικά τρυφεροί. Τρώνε πολύ αλλά βιαστικά χωρίς να εκτιμούν το φαγητό. Πασχίζουν συνεχώς για κάτι χωρίς ποτέ να νοιώθουν ότι πέτυχαν τον στόχο τους. Έχουν την τάση να γίνονται νευρωτικοί.

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.