Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Μεσημβρινός του Στομαχιού.

Ο ρόλος του στομαχιού είναι να παραλαμβάνει την μασημένη τροφή και να την προετοιμάζει για το πέρασμά της από το λεπτό έντερο. Το στομάχι εκκρίνει οξέα που διασπούν την τροφή, ώστε όταν φθάσει στο λεπτό έντερο, τα θρεπτικά να μπορούν να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Το στομάχι είναι ένα όργανο που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Οποιοδήποτε στομαχικό πρόβλημα είναι λίαν ενοχλητικό, ενώ οι χρόνιες στομαχικές παθήσεις δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε στιγμή.

Όταν ο Μεσημβρινός του στομαχιού έχει έλλειψη ενέργειας.

Όταν ο Μεσημβρινός του στομαχιού έχει μειωμένη ενέργεια, ο άνθρωπος δεν έχει όρεξη, είναι σχολαστικός με το φαγητό του και συχνά πάσχει από χρόνιες ενοχλήσεις λόγω της έκκρισης γαστρικών οξέων. Νοιώθει τα πόδια του βαριά και κουράζεται εύκολα. Ο άνθρωπος αυτός έχει συχνά πόνους στο στο στομάχι και αν φάει ακατάλληλες τροφές, ο οξύς πόνος μπορεί να τον κάνει να υποφέρει για ώρες. Τα στομαχικά προβλήματα συνδέονται συνήθως με αντίστοιχα πεπτικά προβλήματα (δυσκοιλιότητα, διάρροια και σπαστικό κόλον).

Ψυχολογικά. Τα στομαχικά προβλήματα έχουν άμεση επίδραση στην ψυχή μας. Οι άνθρωποι με μειωμένη ενέργεια στον Μεσημβρινό του στομαχιού είναι ευέξαπτοι, ιδιόρρυθμοι, και έχουν την τάση να σκέφτονται πάρα πολύ, κυρίως τον εαυτό τους. Επειδή κουράζονται εύκολα, τους βασανίζει η ιδέα ότι είναι ασθενικοί. Συχνά δεν έχουν αυτοπεποίθηση Λαχταρούν μαλακές και κρύες τροφές, όπως το παγωτό και τα αναψυκτικά, αλλά γενικά δεν έχουν μεγάλη όρεξη για φαγητό. Χρειάζονται ανάπαυση και προτιμούν να γέρνουν πίσω στο κάθισμά τους, ακόμα κι αν κάθονται σε καρέκλα με ίσια πλάτη.

Οι άνθρωποι αυτοί δυσκολεύονται πού στο να πάρουν αυτό που χρειάζονται. Η λειτουργία του στομαχιού είναι ασθενική, με αποτέλεσμα να νοιώθουν υποσιτισμένοι και παραμελημένοι από την ζωή. Συχνά αισθάνονται στερημένοι. Δεν χαίρονται τους αγώνες της ζωής, αντιθέτως βλέπουν το κάθε τι σαν ενόχληση.

Όταν ο Μεσημβρινός του στομαχιού έχει πλεόνασμα ενέργειας.

Η υπερβολική ενέργεια στον Μεσημβρινό του στομαχιού προκαλεί την συγκέντρωση της προσοχής στο όργανο αυτό. Ο άνθρωπος έχει την τάση να τρώει πολύ, ακόμα και χωρίς όρεξη. Μπορεί οι ώμοι του να είναι πιασμένοι και να πονάνε, να έχει κακή κυκλοφορία, ιδιαίτερα στα πόδια, ξηρό ή τραχύ δέρμα, τάση αναιμίας και οι γυναίκες χρόνια προβλήματα των γεννητικών οργάνων.

Ψυχολογικά. Όταν η ενέργεια στον μεσημβρινό του στομαχιού πλεονάζει, ο άνθρωπος έχει την τάση να σκέφτεται πολύ. Έχει συνήθως μεγάλη όρεξη για ζωή που όμως δεν καταφέρνει να ικανοποιήσει και γιαυτό αισθάνεται θυμωμένος. Τέτοιοι άνθρωποι νοιώθουν μόνιμα ανικανοποίητοι Συναισθηματικά μπορεί να έχουν ακραίες εκφράσεις, είτε να είναι ψυχροί και ασυγκίνητοι είτε υπερβολικά τρυφεροί. Τρώνε πολύ αλλά βιαστικά χωρίς να εκτιμούν το φαγητό. Πασχίζουν συνεχώς για κάτι χωρίς ποτέ να νοιώθουν ότι πέτυχαν τον στόχο τους. Έχουν την τάση να γίνονται νευρωτικοί.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“If you always do
What you have always done
You will always get
What you have already got”
Henry Ford

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...