Μεσημβρινός του λεπτού εντέρου.
Η λειτουργία του λεπτού εντέρου είναι να παίρνει τις θρεπτικές ουσίες από την τροφή και να παραδίδει στην κυκλοφορία του αίματος. Η αφηρημένη έννοια της εργασίας του λεπτού εντέρου είναι πολύ βαθιά. Από το ακατέργαστο υλικό που παραλαμβάνει το λεπτό έντερο ξεχωρίζει ότι είναι απαραίτητο για την λειτουργία του οργανισμού μας και μας το προσφέρει. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή από το να μπορούμε να ξεχωρίζουμε από το περιβάλλον και να χρησιμοποιούμε ότι έχει αξία για εμάς.
Η ποιότητα του αίματος μας ( το κατά πόσο δηλαδή προσλαμβάνει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες) εξαρτάται από την διατροφή μας και από την λειτουργία του λεπτού εντέρου. Αν η διατροφή μας είναι πολύ φτωχή σε θρεπτικά συστατικά ή πολύ πλούσια σε λίπη, που σχηματίζουν ένα επίστρωμα επάνω στις λάγνες (μικροσκοπικά τριχίδια που καλύπτουν το εσωτερικό του εντέρου) δεν είμαστε σε θέση να αντλήσουμε επαρκείς θρεπτικές ουσίες από την τροφή μας. Σαν συνέπεια τα κύτταρα υποσιτίζονται και αναγκάζονται να αναζητήσουν τις αναγκαίες θρεπτικές ουσίες από γειτονικούς ιστούς όπως τα κόκαλα .
Επιπλέον το λεπτό έντερο απορροφά από την τροφή μας το σίδηρο, που παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην μεταφορά του οξυγόνου σε όλα τα σημεία του σώματός μας. Όταν έχουμε έλλειψη σιδήρου η ικανότητα του αίματος να μεταφέρει το οξυγόνο μειώνεται. Έτσι η καλή λειτουργία του λεπτού εντέρου είναι αναγκαία προϋπόθεση για την καλή λειτουργία όλου του οργανισμού .
Όταν ο Μεσημβρινός του λεπτού εντέρου έχει έλλειψη ενέργειας.
Όταν η ενέργεια του λεπτού εντέρου είναι ελλιπής η απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών γίνεται ανεπαρκώς και ο άνθρωπος αυτός υποσιτίζεται. Παρουσιάζει μεγαλύτερη πιθανότητα αναιμίας και νοιώθει διαρκώς κουρασμένος, ιδιαίτερα στους γοφούς και στους μηρούς. Ίσως έχει πρόβλημα οσφυαλγίας. Κατά πάσα πιθανότητα το αίμα λιμνάζει (σχετικώς) μέσα στο λεπτό έντερο, πράγμα που αν δεν διορθωθεί, θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της υγείας του. Η αδυναμία του λεπτού εντέρου συντελεί στην εμφάνιση και άλλων γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η δυσκοιλιότητα, και η σκωληκοειδίτιδα. Στις γυναίκες οι διαταραχές στον μεσημβρινό του λεπτού εντέρου προκαλούν χρόνια προβλήματα περιόδου, όπως προεμμηνοροϊκό σύνδρομο, καθώς και κύστες και πόνο στις ωοθήκες. Οι εντερικές διαταραχές κάθε είδους συνήθως προκαλούν πονοκεφάλους ενώ η έλλειψη ενέργειας ενώ η έλλειψη ενέργειας στον μεσημβρινό του λεπτού εντέρου προκαλεί ημικρανίες.
Ψυχολογικά, οι άνθρωποι με έλλειψη ενέργειας στο λεπτό έντερο να σκέφτονται υπερβολικά. Συχνά υποφέρουν από άγχος, προσπαθούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους με το μυαλό, δυσκολεύονται να νοιώσουν χαρά και αρκετές φορές έχουν τάση κατάθλιψης.
Η έλλειψη ενέργειας στον μεσημβρινό του λεπτού εντέρου είναι πολλές φορές η βαθύτερη αιτία της ανικανότητας ενός ανθρώπου να αξιοποιήσει τις ικανότητές του. Οι άνθρωποι αυτοί συχνά διαισθάνονται τις έμφυτες ικανότητές τους και τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται στην εργασία τους αλλά είναι συχνά ανίκανοι να τις εκμεταλλευτούν πλήρως.
Αυτό συχνά τους δημιουργεί μια βαθιά απογοήτευση και μια βαθιά ριζωμένη αμφισβήτηση του εαυτού τους.
Όταν ο Μεσημβρινός του λεπτού εντέρου έχει πλεόνασμα ενέργειας.
Όταν ένας άνθρωπος έχει πολλή ενέργεια στο λεπτό έντερο, νοιώθει συχνά πιασμένος στην περιοχή των αυχενικών σπονδύλων και του ηλιακού πλέγματος, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Επίσης η κοιλιά του είναι κρύα, λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν επίσης κακή κυκλοφορία στα άκρα τους, κρύα χέρια και πόδια, καθώς και χρόνια δυσκοιλιότητα που μπορεί να εναλλάσσεται με διάρροια. Μπορεί επίσης να παρουσιάζουν συχνοουρία και άλλα προβλήματα της ουροδόχου κύστης, και οι γυναίκες πόνο στις ωοθήκες.
Ψυχολογικά, οι άνθρωποι με περίσσια ενέργεια στον μεσημβρινό του λεπτού εντέρου χαρακτηρίζονται συνήθως από την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να φέρνουν σε πέρας ότι αναλαμβάνουν Είναι ανήσυχοι, υπερκινητικοί και τρώνε πολύ γρήγορα. Συγκρατούν τα συναισθήματά τους συχνά εις βάρος του εαυτού τους και δυσκολεύονται να χαλαρώσουν. Είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι και συχνά δεν μπορούν να εκτιμήσουν τα επιτεύγματά τους.
Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας???