Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Π.Κ.Ι. Τα Πέντε Στοιχεία στην Ολιστική Διατροφή

Somato Emotional Release, Ολιστική Διατροφή, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική | 0 comments

Βελονισμός

Τα Πέντε στοιχεία Και η Ολιστική Διατροφή.

Η εφαρμογή της μέτρησης μεσημβρινών σε σχέση με τα Πέντε στοιχεία και τις γεύσης αυτών.
Αν σας πιάνει τακτικά πίνα και λιγούρα για γλυκό ή υπερβολική πείνα ιδιαίτερα το απόγευμα και το βράδυ, τότε μπορείτε να υποθέσετε ότι έχετε κάποια δυσλειτουργία στο Στοιχείο της Γης. Τι Γεύση ανήκει στο Στοιχείο της Γης? Η Γλυκιά Γεύση. Τότε είναι σωστό να τρώτε αυξημένα γλυκά τρόφιμα? Όχι απαραίτητα. Πρώτα από όλα πρέπει να μάθετε σε τι οφείλεται η δυσλειτουργία στο Στοιχείο της Γης.
Παραθέτουμε κάποιες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δυσλειτουργία το Στοιχείο της Γής.
Περίπτωση ένα:
Έχετε πραγματικά έλλειψη Ενέργειας (CHI) στο Μεσημβρινό του Στομάχου ή/και του Σπλήνα. Τότε καλά είναι να αυξήσω με σωστό τρόπο τα γλυκά τρόφιμα για να φέρω ισορροπία στο Στοιχείο της Γης.
Περίπτωση δύο:
Έχετε έλλειψη Ενέργειας (CHI) σε κάποιους ή όλους τους Μεσημβρινούς της Φωτιάς (Καρδιά, Περικάρδιο, Λεπτό Έντερο, Τριπλό Θερμαστή) και αν δεν παράγεται αρκετή Φωτιά τότε δεν παράγεται αρκετή Γη. Τότε καλό είναι να αυξήσετε τα τρόφιμα που ανήκουν στην Ξινή Γεύση του Στοιχείου του Ξύλου για να παράγετε η σωστή ποσότητα Φωτιάς για να δημιουργείτε στην συνέχεια η ανάλογη ποσότητα του Στοιχείου Γη.
Περίπτωση τρία:
Έχετε Υπερβολική αλλά Στάσιμη Ενέργεια (CHI) σε κάποιους ή όλους τους μεσημβρινούς του Στοιχείου της Φωτιάς που στην συνέχεια δεν δημιουργείτε αρκετή Ενέργεια (CHI) για το Στοιχείο της Γης. Τότε είναι πολύ προτιμότερο να αυξήσετε με σωστό τρόπο τα τρόφιμα που ανήκουν στο Στοιχείο του Νερού που ελέγχει το στοιχείο της Φωτιάς (το Νερό σβήνει την Φωτιά) για να εξισορροπείται η Ενέργεια (CHI) στο Στοιχείο της Φωτιάς. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε και το Στοιχείο της Γης.
Περίπτωση τέσσερα:
Έχετε Υπερβολική Ενέργεια (CHI) στους Μεσημβρινούς του Νεφρού ή/και της Ουροδόχου Κύστης και το Υπερβολικό Νερό σβήνει (αποδυναμώνει) την Φωτιά που δημιουργεί την Ενέργεια (CHI) της Γης. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερα να μειώνετε με σωστό τρόπο τα τρόφιμα που ανήκουν στην Αλμυρή Γεύση του Στοιχείου του Νερού και να αυξήσετε με τον αντίστοιχο τρόπο τα τρόφιμα που ανήκουν στην Ξινή Γεύση του Στοιχείου του Ξύλου. Με αυτόν τον τρόπο θα τροφοδοτηθεί με Ενέργεια (CHI) το Στοιχείο της Φωτιάς που στην συνέχεια δημιουργεί την Ενέργεια (CHI) της Γης.
Περίπτωση πέντε:
Έχετε Υπερβολική Ενέργεια (CHI) στους Μεσημβρινούς του Πνεύμονα ή/και του Παχέος Εντέρου και η Υπερβολική Δράση του Στοιχείου του Μετάλλου αδειάζει την Ενέργεια (CHI) του Στοιχείου της Γης. Τότε είναι πιο σωστό να μειώσετε λίγο τα τρόφιμα που ανήκουν στην Καυτερή Γεύση στο Στοιχείο του Μετάλλου, να αυξήσετε λίγο τα τρόφιμα του Νερού για να αδρανήσει το Στοιχείο του Μετάλλου. Επίσης λίγο αυξημένα τρόφιμα του Στοιχείου της Φωτιάς ελέγχουν το Στοιχείο του Μετάλλου και παράγει το Στοιχείο της Γης.
Περίπτωση έξι:
‘Έχετε Υπερβολική Ενέργεια στους Μεσημβρινούς του Ήπαρ ή/και της Χοληδόχου Κύστης. Το Ξύλο ελέγχει την Γη και σε ο Υπερβολικός Έλεγχος καταστρέφει την Γη και αδρανεί την Ενέργεια (CHI) της. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να μειώνονται με σωστό τρόπο τα τρόφιμα της Ξινής Γεύσης και να αυξάνονται τα τρόφιμα της Πικρής Γεύσης. Έτσι ελέγχετε η Υπερβολική Ενέργεια (CHI) του Ξύλου και από την άλλη δημιουργείτε η απαραίτητη Ενέργεια (CHI) της Γης.

Και πιο από όλες της παραπάνω περιπτώσεις δημιουργεί την δικιά σας λιγούρα και πίνα? Μπερδευτήκατε και ζαλιστήκατε με τα παραδείγματα?
Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική σίγουρα δεν είναι εύκολη στην εκμάθηση της. Δεν είναι όμως και τόσο περίπλοκη όπως φαίνεται ειδικά στην αρχή. Με μία απλή Μέτρηση Μεσημβρινών μπορούμε να αποκαλύψουμε σε τι οφείλετε η δική σας λιγούρα και πίνα και με το αποτέλεσμα μπορούμε να προχωρήσουμε στις αντίστοιχες συμβουλές και ενέργειες για να ελέγχετε η όρεξη σας.
Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες δυσλειτουργίες του οργανισμού, όπως προβλήματα Μεταβολισμού και Βάρους που έχουν άμεση σχέση με το Στοιχείο του Ξύλου, Δυσκοιλιότητα που σχετίζεται με το Στοιχείο του Μετάλλου, Υπέρταση που συνήθως δυσλειτουργεί το Στοιχείο της Φωτιάς, σε Λεμφικά προβλήματα που σχετίζονται με το Στοιχείο του Νερού και πολλά άλλα…
Για να ανακαλύψουμε την αιτία χρειάζεται μία Μέτρηση Μεσημβρινών. Και αποκαλύπτοντας την ρίζα του προβλήματος μας ανοίγει τις πόρτες για να αποχαιρετήσουμε προβλήματα που μας ενοχλούν και μας βασανίζουν. Ας αφήνουμε να ρέει η Ενέργεια (CHI) ομαλά και καλά για μία καλή υγεία!
Στη Ολιστική Διατροφή οι συμβουλές είναι πολύ απλές και μπορούν να συνδυαστούν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής προτιμάτε δικό σας ή από ειδικό διατροφολόγο.

Δείτε αναλυτικά τις Πέντε Γεύσεις σε σχέση με τα Πέντε Στοιχεία.

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Στοιχείο Ξύλο. Γεύση Ξινή.

Στοιχείο Ξύλο. Γεύση Ξινή.

Η ξινή γεύση ανήκει στο στοιχείο του ξύλου και έχει ιδιαίτερη σημασία για το συκώτι και την χοληδόχο κύστη. Μαζεύει την ενέργεια, την μεταφέρει μέσα και κάτω στο σώμα και διατηρεί τους χυμούς του σώματος.
Τα ελαφρώς ξινά τρόφιμα όπως τσάι άγριου τριαντάφυλλο ή κομπόστα μήλου με κράνα είναι ιδανικά για να ρυθμίζετε η ενέργεια του συκωτιού, αντίστοιχα με έντονα ξινά τρόφιμα όπως γιαούρτι, ακτινίδιο και ξύδι που μαζεύουν έντονα την ενέργεια και σε μεγάλη κατανάλωση μπορούν να κάνουν την ενέργεια του συκωτιού στάσιμη. Αποτέλεσμα της στάσιμης ενέργειας είναι ότι μειώνετε ο μεταβολισμός, η διάσπαση και η πέψη.
Τα έντονα ξινά τρόφιμα δεν είναι απαγορευμένα για τις λειτουργίες της πέψης αλλά καλό είναι να καταναλώνονται με μέτρο. Παρόλο που αρκετά από τα έντονα ξινά τρόφιμα είναι χαμηλά σε θερμίδες και συχνά παίζουν σημαντικό ρόλο σε δίαιτες όπως ντομάτες, πορτοκάλια, γιαούρτια, ακτινίδια, ανανά και πολλά άλλα μπορούν να γίνουν το εμπόδιο για το χάσιμο του βάρος! Εκτός που δημιουργούνε σε μεγάλη κατανάλωση στασιμότητα της ενέργειας του συκωτιού έχουν και απόλυτη έλλειψη του στοιχείου της γης. Αυτό φέρνει αργά ή γρήγορα έντονη πίνα συνήθως για γλυκό ή ζυμαρικό.
Πολλά άτομα έχουν την εμπειρία κάνοντας μία δίαιτα και τρώγοντας πολλά ξινά φρούτα και γιαούρτια να έχουν κάθε απόγευμα μία τεράστια λιγούρα για κάποιο γλυκό ή μία μακαρονάδα με το αποτέλεσμα να υποκύπτουν μετά από κάποιες μέρες και να διακόψουν την δίαιτα. Και συχνά η κλασικές ερωτήσεις είναι: «Αφού έτρωγα πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό και απογευματινό πως είναι δυνατό να πεθαίνω το βράδυ τόσο πολύ από την πείνα?? Και γιατί θέλω να φάω γλυκά αφού έτρωγα φρούτα?? Και αφού τρώω αυτά που γράφει η δίαιτα και είναι αρκετή ποσότητα γιατί δεν χορταίνω και θέλω να φάω συνέχεια και άλλο??» Και ξαναλέμε, τα πολύ ξινά τρόφιμα δεν είναι απαγορευμένα άλλα η σωστή ποσότητα είναι το κλειδί για την σωστή ισορροπία!!

Στοιχείο Νερό. Γεύση Αλμυρή.

Η Αλμυρή Γεύση ανήκει στο Στοιχείο του Νερού και επηρεάζει τα Νεφρά και την Ουροδόχο Κύστη. Σε μικρή ποσότητα μαλακώνει και μεταφέρνει στοιχεία προς τα μέσα έως τα κόκαλα. Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία αλλά σε μεγάλη ποσότητα στεγνώνει.
Με την Αλμυρή Γεύση δεν εννοούμε το επιτραπέζιο αλάτι αλλά τρόφιμα από την θάλασσα και τρόφιμα πλούσια σε ιχνοστοιχεία. Συνήθως ότι μυρίζει αλμυρό είναι από την θάλασσα, όστρακα, ψάρια, φύκια, και ως Ενέργεια (CHI) μαλακώνει και κάνει ιστούς ευλύγιστους αντίθετα με ότι έχει έντονη γεύση αλατιού στεγνώνει, έργο και η δίψα όταν καταναλώνουμε κάτι αρκετά αλμυρό. Αυτή την ιδιότητα του αλατιού να στεγνώνει ιστούς χρησιμοποιούμαι εδώ και πολλά χρόνια για την συντήρηση τροφίμων όπως μπακαλιάρος αλατισμένος.
Πολύ αλάτι, ειδικά εμπορικό επιτραπέζιο αλάτι κρύβετε σε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τυρί, αλλαντικά, λουκάνικα, ψωμιά αλλά και σε γλυκά σε μπισκότα και σοκολάτες. Όποιος αποφεύγει την καθημερινή κατανάλωση από επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να προσθέτει αγνό ανεπεξέργαστο αλάτι στο φαΐ του και εμπλουτίζει έτσι το φαΐ με ηλεκτρολύτες και ιχνοστοιχεία. Αλλά αν κάποιος καταναλώνει καθημερινά επεξεργασμένα τρόφιμα, τοστ, σάντουιτς, τυριά, κύβους σούπας και άλλα τότε πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα αν και πόσο έξτρα αλάτι θα βάλει στο φαΐ του! Και αν θέλουμε να πάρουμε τα ιχνοστοιχεία του αλατιού τότε είναι σημαντικό τι είδος αλάτι χρησιμοποιούμε. Μόνο το αγνό ανεπεξέργαστο αλάτι περιέχει τα πολύτιμα στοιχεία! Το κλασικό επιτραπέζιο αλάτι, επεξεργασμένο, περνάει από στάδια βρασίματος για καθαρισμό, λεύκανσης για να είναι ολόλευκο και προθέτονται έξτρα ουσίες για να μη κολλάει, φθόριο, ιώδιο και άλλα. Τα στοιχεία όπως ασβέστης, μαγνήσιο, κάλιο και πολλά άλλα πάνε χαμένα στην επεξεργασία

Στοιχείο Μέταλλο. Γεύση Καυτερή.

Η Καυτερή Γεύση ανήκει στο Στοιχείο του Μετάλλου και επηρεάζει τους Πνεύμονες και το Παχύ Έντερο. Ως Ενέργεια (CHI) έχει ανοδική και προς έξω κατεύθυνση, διαλύει Στάσιμη Ενέργεια, είναι Δυναμωτική και Στεγνώνει.
Πολλά μπαχαρικά είναι καυτερά και ανήκουν στο Στοιχείο του Μετάλλου. Λίγο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο δίνουν γεύση σε μία σούπα από πατάτα, δάφνη, γαρύφαλλο και κρεμμύδι είναι ένα αρωματικό τρίο και ταιριάζουν τέλεια σε κρεατόσουπα και το κύμινο βοηθάει το λάχανο για να γίνει πιο εύπεπτο. Όλα αυτά τα μπαχαρικά κουνάνε την Ενέργεια στο σώμα μας και ενισχύουν την πέψη.
Λέμε ότι το Καυτερό διαλύει Στάσιμη Ενέργεια. Όλοι γνωρίζουμε όταν τρώμε επίτηδες ή κατά λάθος μία καυτερή πιπεριά ότι παρόλο που μας κόβετε λίγο ή πολύ την ανάσα και μπορεί να μας φέρνει δάκρυα και να μας τρέχει η μύτη, μας κάνει να νιώθουμε πιο ελαφριά και μας καθαρίζει την σκέψη.
Η ανοδική πορεία της Καυτερής Ενέργειας βοηθάει στην καλή λειτουργία του Σπλήνα και όπως πάει προς τα πάνω μας ανεβάζει την καλή διάθεση και το κέφι. Αν έχουμε τα μαύρα μας και θέλουμε να βρούμε παρηγοριά με γλυκά μπορούμε να πέσουμε ακόμα πιο πολύ στον λάκκο αντί να μας ανεβάζουν. Έκτος αν τρώμε ένα Γλυκό Καυτερό, μία μαύρη σοκολάτα με πιπέρι ή τσίλι για παράδειγμα. Αλλά πιο κατάλληλο θα ήταν μία ψητή καυτερή πιπεριά, λαχανικά με καυτερό πιπέρι ή μία σκορδαλιά με μπόλικο σκόρδο. Τέτοια φαγητά τραβάνε κυριολεκτικά την Ενέργεια προς τα πάνω και μαζί με την Ανοδική Ενέργεια (CHI) βγαίνουμε από τον λάκκο. Αλλά προσοχή στην υπερβολή! Τα υπερβολικά καυτερά έχουν την τάση να μας σκορπάνε την Ενέργεια και να την Εξαντλούν! Ισορροπία Εναρμόνιση (YIN YANG)

Στοιχείο Φωτιάς. Γεύση Πικρή.

Η Πικρή γεύση ανήκει στο Στοιχείο της φωτιάς, επηρεάζει την Καρδιά και το Λεπτό Έντερο, κατεβάζει την Ενέργεια (CHI), αυξάνει την απέκκριση και στεγνώνει την υγρασία.
Ο περισσότερος κόσμος προτιμάει τα Γλυκά από τα Πικρά και προσπαθούνε να αποφεύγουν τα πικρά φαγητά. Αλλά οι πικρές ουσίες είναι πολύ σημαντικές για την εξισορρόπηση της Ενέργειας και την αποβολή αχρηστών ουσιών (Τοξίνες) από τον οργανισμό μας.! Όταν έχουμε μία μέρα που πάει το κεφάλι μας να σπάσει από την υπερβολική σκέψη που δημιουργεί μία έντονη ενέργεια στο κεφάλι μέχρι και πονοκέφαλο τότε βραστά πικρά χόρτα θα ήταν πολύ προτιμότερα από ένα παυσίπονο! Όπως και η δυσκοιλιότητα αντιμετωπίζετε πολύ καλά με πικρά φαγητά.
Είναι σημαντικό να διαλέγουμε τις πικρές ουσίες περισσότερα από λαχανικά όπως πικρά χόρτα, μελιτζάνες, αγκινάρες και άλλα και λιγότερα από καφέ, μαύρο τσάι, κακάο ή κόκκινο κρασί! Πάντα ανάλογα με τον τύπο σας.

Στοιχείο Γη. Γεύση Γλυκιά.

Η Γλυκιά Γεύση ανήκει στο Στοιχείο της Γης και επηρεάζει τον Σπλήνα και το Στομάχι. Σαν ενέργεια (CHI) αναδομεί, χορταίνει, αρμονίζει, υγραίνει, μοιράζει και χαλαρώνει.
Ήπια Γλυκά τρόφιμα όπως καρότα βραστά δυναμώνουν τον σπλήνα και το στομάχι, αλλά έντονα γλυκά τρόφιμα όπως μαρμελάδα, σοκολάτα, κέικ και παρόμοια άλλα βλάπτουν τον Σπλήνα λόγο υπερπαραγωγής υγρασίας. Με λίγα λόγια ο σπλήνας χρειάζεται γλυκό αλλά το πολύ τον βλάπτει!
Και για την ακρίβεια όταν λέμε Γλυκά τρόφιμα στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική δεν μιλάμε για ζάχαρη. Η έννοια γλυκά τρόφιμα πάει σε τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος, δηλαδή τα βασικά είδη της διατροφής. Για αυτό είναι η λίστα με τα Γλυκά τρόφιμα και η πιο μεγάλη λίστα σε σύγκρισή με τα πικρά, καυτερά, αλμυρά και ξινά τρόφιμα.
Από άποψης της Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική τα Γλυκά τρόφιμα δημιουργούν την Ζωτική Ενέργεια (CHI) και εναρμονίζουν. Από την δυτική άποψη μπορούμε να λέμε ότι τα γλυκά τρόφιμα τρέφουν, χορταίνουν και φέρνουν ένα αίσθημα ευχαρίστησης.
Αλλά τα Γλυκά τρόφιμα έχουν και ένα μειονέκτημα. Είναι λίγο έως πολύ δύσπεπτα. Αν παίρνουμε για παράδειγμα σπιτικό πουρέ πατάτας που βάζουμε πατάτα, γάλα και βούτυρο ή λάδι, τρία Γλυκά στοιχεία, μπορεί να μας κάθετε στο στομάχι για αρκετή ώρα λόγο της έλλειψης κατεύθυνσης της πορείας της Ενέργειας. Αν προσθέσουμε μοσχοκάρυδο, αλάτι, και ξύσμα από φλούδα λεμονιού γίνετε πιο εύπεπτο επειδή προσθέτουμε κίνηση και δυναμική και ενεργοποιείται η πέψη και ο μεταβολισμός.
Όταν υπάρχει Έλλειψη Ενέργειας στον Σπλήνα εκδηλώνετε με έντονη πείνα και λιγούρα για γλυκά. Αν τώρα τρώμε κέικ, σοκολάτα, παγωτό ή μπισκότα τότε κάθετε η Ενέργεια (Στάσιμη) και δεν ενεργοποιείτε η καύση και ο μεταβολισμός. Στην συνέχεια δεν τροφοδοτούνται τα κύτταρα με θρεπτικά συστατικά και συνεχίζουν να πεινάνε. Αποτέλεσμα είναι να μας ξαναπιάνει πολύ σύντομα πείνα και λιγούρα. Αν θα τρώγαμε μία σούπα πατάτας με πράσο, σκόρδο και πιπέρι ή έναν χυλό από νιφάδες δημητριακών με κομπόστα, κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο, δηλαδή φαγητά με ήπια γλυκά τρόφιμα αλλά και άλλα στοιχεία και γεύσεις τότε θα δούλευε ο μεταβολισμός καλύτερα και τα κύτταρα στο σώμα μαζί με εσάς θα ήταν πιο ευτυχισμένα.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.”
Bernard M. Baruch

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.