Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Ολιστική Διατροφή Αδυνάτισμα

Ολιστική υγεία Εναρμόνιση Ολιστική Διατροφή

Η τροφή μας είναι και το φαρμακό μας.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, το 1912, ο Alexis Carrel, νομπελίστας ιατροφιλόσοφος, θέλοντας να επισημάνει τη σημασία της διατροφής στη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων, δήλωσε ότι αν οι γιατροί δεν γίνουν διαιτολόγοι, τότε οι διαιτολόγοι θα γίνουν οι γιατροί του μέλλοντος.
Δεν υπάρχει υγεία χωρίς υγιεινή διατροφή! Η ευρέως διαδεδομένη κακή υγεία πολλών ανθρώπων, δείχνει πρώτον, ότι η συνήθης δυτική διατροφή υψηλή σε λιπαρά, αλάτι , κρέας, αλλαντικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά και γλυκά προφανώς δεν είναι ιδανική και ότι, δεύτερον, μία πλήρη υγεία χωρίς υγιεινή διατροφή είναι σχεδόν αδύνατη.
«Όσοι νομίζουν πως δεν έχουν χρόνο για υγιεινό φαγητό, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να βρουν χρόνο για την ασθένεια.» Εδουάρδος Στάνλεϊ.

Η βάση για μια φυσική και αποτελεσματική θεραπεία είναι η διατροφή . Κάποιος που επιθυμεί σοβαρα να θεραπεύσει τον εαυτό του με φυσικό Ολιστικό τρόπο θα πρέπει πρώτα από όλα να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη της κατάστασης του, και να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες /εθισμούς.
Οι περισσότεροι ανθρωποι σήμερα υπακούοντας στις κοσμικές ενέργειες της εποχής μας, θέλουμε να τα έχουμε ΟΛΑ. Μέσα στα όλα απαιτούμε και να έχουμε άμεσα θεραπευτικά αποτελέσματα για οτιδήποτε μας έχει τύχει, χωρίς να αλλάξουμε τίποτα στη ζωή μας. Δεν φταίει η Κλασσική Ιατρική που έχει προσανατολιστεί στα μαγικά χαπάκια. Κατά την προσωπική μου γνώμη φταίμε όλοι μας. Έχουμε προσανατολιστεί όλοι μας προς την παραγωγή περισσοτέρων αγαθών, και σε ένα καλύτερο μέλλον, που μας έχει κάνει να ξεχνάμε το σήμερα, το τώρα, το από πού ήρθαμε και το που θα θέλαμε να πάμε…
Σήμερα δεν έχουμε χρόνο να αφιερώσουμε στην ίαση του οργανισμού μας και περιμένουμε ότι ένα χαπάκι θα λύση όλα μας τα προβλήματα. Τα χαπάκια όμως έχουν παρενέργειες.(Διαβάστε για τις παρενέργειες …)

Ολιστική Διατροφή Αδυνάτισμα

Eάν θέλεις να δεις πώς ήταν η τροφή σου χθες, κοίτα το σώμα σου σήμερα.
Eάν θέλεις να δεις πώς θα είναι το σώμα σου αύριο, κοίτα την τροφή σου σήμερα.

Bέδες


Ένα σημείο “το πιο βασικό”, κατα την γνώμη μου, είναι η ομοιότητα της Κλασσικής Ιατρικής με την Ολιστική Θεραυτική. Η ομοιότητα βρίσκεται δυστυχώς μόνο μέσα στα νοσοκομεία, εκεί που η ελεύθερη μας βούληση αρχίζει να παραβιάζετε. Η διατροφή νοσοκομείου (δεν είναι και η καλύτερη συμφωνώ) είναι ότι πιο απλό χρειάζετε ο οργανισμός μας για να ιαθεί. Ο λόγος που το αναφέρω δεν είναι για να επαινέσω τις ομοιότητες μεταξύ Ιατρικής και Ολιστικής γιατί δεν υπάρχει και καμμία άλλη, αλλά να υπενθυμήσω στους φίλους και συνανθρώπους μου ότι δεν χρειάζετε να φτάσουμε στο νοσοκομείο για να κάνουμε μια πιο υγιεινή διατροφή. Μπορούμε και να το κάνουμε από μόνοι μας , με ελεύθερη βούληση και με πολύ μεγαλύτερα και θαυμαστά αποτελέσματα.

Μερικά Άρθρα σχετικά με την Ολιστική Διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

read more
Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...

read more
Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Τι εννοούμε ως Συναισθηματική διατροφή; Συναισθηματική διατροφή είναι η κατανάλωση φαγητού ως ένας τρόπος καταστολής ή ηρεμίας αρνητικών συναισθημάτων, όπως το άγχος, ο θυμός, ο φόβος, η πλήξη, η λύπη και η μοναξιά…. Έχετε βρεθεί ποτέ ξαφνικά στο ψυγείο ή στο ντουλάπι...

read more
Το πιο απρόβλεπτο εμπόδιο στην απώλεια βάρους.

Το πιο απρόβλεπτο εμπόδιο στην απώλεια βάρους.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην απώλεια βάρους είναι οι κριτικές που γίνονται από το περιβάλλον του ανθρώπου που προσπαθεί να χάσει βάρος ή να παραμείνει στο βάρος που έχει κατακτήσει, δείχνουν νέα ερευνητικά ευρήματα.

read more