Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Το πιο απρόβλεπτο εμπόδιο στην απώλεια βάρους.

Οι άνθρωποι στη μελέτη είχαν χάσει κατά μέσο όρο 35 κιλά και προσπαθούσαν να διατηρήσουν την απώλεια του βάρους τους.
Υπεύθυνος της μελέτης είναι ο Dr Lynsey Romo.

Δείτε την δημοσίευση της μελέτης εδώ.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην απώλεια βάρους είναι οι κριτικές που γίνονται από το περιβάλλον του ανθρώπου που προσπαθεί να χάσει βάρος ή να παραμείνει στο βάρος που έχει κατακτήσει, δείχνουν νέα ερευνητικά ευρήματα.

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος υποσκάπτονται πολλές φορές από άλλους του περιβάλλοντος τους που κάνουν άσχημα ή σαρκαστικά σχόλια, όπως “θα τα πάρεις όλα πίσω!” “και με το παραπάνω … μάλιστα…”

Οι επιθέσεις αυτών των οικείων ανθρώπων προς τους ίδιους, μπορεί να κινητοποιούνται από ζήλια ή και αισθήματα αρνητικότητας για τον δικό τους νέο τρόπο ζωής.

Φοβούμενοι να αντιμετωπίσουν και να κρίνουν τους εαυτούς τους, οι άνθρωποι αυτοί κρίνουν πρώτα τους άλλους.

Τα συμπεράσματα προέρχονται από μια μελέτη 40 ατόμων που είχαν χάσει κατά μέσο όρο 35 κιλά και προσπαθούσαν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους τους.

Οι ερευνητές τους πήραν συνέντευξη για τις εμπειρίες τους.

Ο Dr Lynsey Romo, ο συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε:

“Πολλές φορές, όταν κάποιος χάσει βάρος, το πιο απρόβλεπτο εμπόδιο στην απώλεια βάρους του, είναι ότι οι προσπάθειες αυτού του ατόμου υπονομεύονται από τους φίλους, την οικογένεια ή τους συνεργάτες του.

Η μελέτη αυτή διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι “στιγματίζονται” μετά την απώλεια βάρους, με παρατηρήσεις σχετικά με τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες ή έχοντας τα περιβάλλοντα άτομα να τους λένε ότι πρόκειται να πάρουν όλο το βάρος πίσω ».

Οι άνθρωποι που είχαν χάσει βάρος δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν διάφορες τεχνικές για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα σχόλια των άλλων ανθρώπων, ο Dr Romo εξήγησε:

“Και οι 40 από τους συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν ότι έχουν στη ζωή τους ανθρώπους που προσπαθούν να μειώσουν ή να υπονομεύσουν τις προσπάθειες απώλειας βάρους τους”.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη, οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν συγκεκριμένες επικοινωνιακές στρατηγικές για να αντιμετωπίσουν το αρνητικό στίγμα και να διατηρήσουν τόσο την απώλεια βάρους όσο και τις προσωπικές τους σχέσεις.
Κάποιες από τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ότι είχαν χάσει βάρος για «λόγους υγείας» και «για να έχουν περισσότερη ενέργεια». Λόγοι που κάνουν τους γύρο ανθρώπους να αναρωτιούνται τι πραγματικά κάνουν αυτοί για την δικιά τους ζωή.

Προσπάθησαν επίσης να διατηρήσουν την υγιεινή διατροφή τους όσο πιο διακριτική μπορούσαν.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Όταν τα σώματα γίνονται μαλθακά
και οι ψυχές χάνουν την δύναμή τους” .
Σωκράτης

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Η σχέση Νου και Eγκεφάλου. Μια Κβαντική Θεωρία

Μια νέα Κβαντική Θεωρία σχετικά με τη τοποθεσία του Νου.
Η σχέση μεταξύ του Νου και του εγκεφάλου είναι ένα μυστήριο που είναι κεντρικό για το πώς κατανοούμε την ίδια την ύπαρξή μας ως αισθανόμενα όντα.

Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας

Κοινωνική απομονώση κίνδυνος υγείας

Η κοινωνική απομόνωση έχει συνδεθεί άμεσα με δομικές αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι κοινωνικά απομονωμένοι άνθρωποι έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια αργότερα στη ζωή τους.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Τι εννοούμε ως Συναισθηματική διατροφή; Συναισθηματική διατροφή είναι η κατανάλωση φαγητού ως ένας τρόπος καταστολής ή ηρεμίας αρνητικών συναισθημάτων, όπως το άγχος, ο θυμός, ο φόβος, η πλήξη, η λύπη και η μοναξιά…. Έχετε βρεθεί ποτέ ξαφνικά στο ψυγείο ή στο ντουλάπι...

Καλέστε την Υγεια Εναρμόνιση