Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Έρευνα μακαρόνια (durum wheat) έρχετε η νέα γενιά

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό γενετικής Nature Genetics και συμμετείχαν περισσότεροι από 60 ερευνητές από επτά χώρες.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το γονιδίωμα του σκληρού σιταριού (Durum wheat) είναι περίπου το τετραπλάσιο σε μέγεθος σε σχέση με το ανθρώπινο γονιδίωμα. Μεταξύ πολλών άλλων ανακάλυψαν ένα γονίδιο που είναι υπεύθυνο για τη συγκέντρωση καδμίου (τοξικό βαρύ μέταλλο) μέσα στο σκληρό σιτάρι (Durum wheat). Με τις έρευνες τους ανακάλυψαν έναν τρόπο να μειώσουν σημαντικά τα ποσοστά του καδμίου στο σκληρό σιτάρι (Durum wheat) και να βελτιώσουν την ποιότητα του.
Όπως δημοσίευσε ο διευθυντής ερευνητής Λουίτζι Κατιβέλι (Συμβούλιο Γεωργικής Έρευνας και Οικονομίας της Ιταλίας CREA) η νέα αλληλούχιση του γονιδιώματος θα οδηγήσει σε νέες προδιαγραφές καλλιέργειας του σκληρού σιταριού (Durum wheat) αλλά και της επεξεργασίας των προϊόντων που παράγονται από αυτό, δημιουργώντας νέες ποικιλίες σκληρού σιταριού που θα είναι προσαρμοσμένες στις κλιματικές αλλαγές, θα έχουν ψηλότερες αποδόσεις και μεγαλύτερη διατροφική αξία.

Δείτε όλη την έρευνα στο www.nature.com/articles/s41588-019-0381-3

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Τι εννοούμε ως Σύστημα στην Συστημική Αναπαράσταση

Τι εννοούμε ως Σύστημα στην Συστημική Αναπαράσταση

Ένα Σύστημα είναι μια συλλογή στοιχείων που αλληλοεξαρτώνται μεταξύ τους για να εξυπηρετήσουν έναν σκοπό – αυτός είναι...

Η σελίδα αυτή είναι υπο κατασκευήΜπορούμε να σας ειδοποιήσουμε όταν θα είναι έτοιμη.

Συμπληρώστε το email σας και όταν η ιστοσελίδα περατωθεί θα σας ειδοποιησούμε να την δείτε.
Σας ευχαριστούμαι για το ενδιαφέρον σας.

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.