Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

Σκέψεις και συναισθήματα επηρεάζουν την υγεία των ανδρών

Επηρεάζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα την υγεία μας?

Τι λένε πρόσφατες έρευνες? …
Για να δούμε τι σχέση έχουν οι Ασθένειες Παθήσεις και Συναισθήματα …

Σκέψεις και συναισθήματα επηρεάζουν την υγεία των ανδρών

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το προσδόκιμο ζωής των ανδρών είναι χαμηλότερο από των γυναικών. Γιατί λοιπόν οι άντρες κάνουν λιγότερους κύκλους γύρω από τον ήλιο; Οι μελέτες υποστηρίζουν ότι το προσδόκιμο της ζωής συνδέεται άμεσα με τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων. Οι γυναίκες αναζητούν τις Ολιστικές Θεραπείες για την ευεξία τους περισσότερο από τους άνδρες. Οι άντρες είναι πολύ πιο διατεθειμένοι να αγνοήσουν οτιδήποτε έχει σχέση με την υγεία, αποφεύγοντας ό, τι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο έστω και ως πληροφορία. Οι άντρες γενικά δεν ενδιαφέρονται και δεν κινητοποιούνται για να διερευνήσουν θέματα υγείας, ακόμη και όταν γνωρίζουν ότι έχουν ανάγκη.
Μήπως όμως οι άνδρες εξακολουθούν να φέρουν το στίγμα ότι πρέπει να είναι οι σκληροί, οι δυνατοί, να μπορούν να θάβουν τα συναισθήματά τους και να είναι ικανοί να υπερβαίνουν πάνω από όλα τις σωματικές, διανοητικές και συναισθηματικές προκλήσεις για να κρατήσουν την αρρενωπότητά τους; Οι περισσότεροι άντρες θεωρούν ότι τους είναι δύσκολο να δείξουν ευπάθεια, οπότε όταν χρειάζονται τη φροντίδα – περίθαλψη, αισθάνονται απρόθυμοι να συζητήσουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους για την υγεία. Οι στατιστικές δεν λένε ψέματα. Οι άνδρες έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο, 70% πιθανότερο να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις και να ζήσουν κατά μέσο όρο εννέα χρόνια ζωής τους με ανησυχίες σχετικές με χρόνια προβλήματα υγείας. Έχει διαπιστωθεί ότι οι επτά από τις δέκα ανησυχίες για την υγεία των ανδρών μπορούν να αποφευχθούν με την προορατική αναζήτηση λύσεων και παρακολούθησης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό απαιτεί από τους άντρες να σκέφτονται και να επικοινωνούν σχετικά με την υγεία τους.
Tι δημιουργεί όμως πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες; Ξέρατε ότι οποιαδήποτε τραυματική εμπειρία της ζωή μας μπορεί να δημιουργήσει “παγιδευμένα συναισθήματα” στο ενεργειακό πεδίο του σώματος; Η παγιδευμένη συναισθηματική ενέργεια, που συνήθως ονομάζεται «συναισθηματική αποσκευή», οδηγεί σε κάθε είδους σωματικό πόνο και δυσλειτουργία, διανοητική ανισορροπία και συναισθηματική αστάθεια που υπονομεύει τις ζωές. Οι παγιδευμένες συναισθηματικές ενέργειες συχνά παραμένουν ως αποσκευές μέχρι να ανακαλυφθούν και να απελευθερωθούν.
Μερικές φορές οι άνδρες ανησυχούν ότι δεν είναι αρκετά ικανοί ή ότι δεν είναι «αρκετά άνδρες», κατάσταση που οδηγεί σε στάση αδιαφορίας για την υγεία τους ως ένα σημείο αδυναμίας. Αυτός ο τρόπος σκέψης εμποδίζει τους άνδρες να δουν τι μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία τους. Κατά συνέπεια, τα προβλήματα υγείας παραμένουν και χειροτερεύουν μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι κάτι πρέπει να κάνουν και για την υγεία τους για να μπορούν να συνεχίσουν να βλέπουν τον ήλιο.
Ποια είναι λοιπόν τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να κρύβονται πίσω από τις χρόνιες καταστάσεις που ζουν οι άντρες με … Δυσαρέσκεια, Θυσία; Θυμός, Μνησικακία…? Αν αισθάνεστε κάποιους πόνους ή δυσφορίες και δεν έχετε μια θετική άποψη για τη ζωή, θα μπορούσατε να αναρωτηθείτε ποια αρνητικά συναισθήματα σας έρχονται στο νου. Θα μπορούσε να είναι η θλίψη, ο φόβος, η αυτοκαταστροφή, η ντροπή ή πολλά άλλα αρνητικά συναισθήματα. Η συνειδητοποίηση των συγκεκριμένων συναισθημάτων που καταπιέζετε είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση στο δρόμο για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής σας υγείας.
Εδώ είναι τρεις εύκολοι τρόποι για τους άνδρες να είναι πιο ενεργητικοί στην αντιμετώπιση των αρνητικών συναισθημάτων που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία τους και την κατάσταση του νοητικού:

1. Επιλέξτε να συγχωρήσετε. Όταν αισθάνεστε συνειδητά ένα αρνητικό συναίσθημα, όπως η δυσαρέσκεια για μια κατάσταση ή για ένα άτομο, ένας πολύ καλός τρόπος να προχωρήσετε, με παρελθόντα γεγονότα σας ενοχλούν, είναι να συγχωρείται. Γράψτε, σε χαρτί, ποιος και τι σας έχει ενοχλήσει και δοκιμάστε αυτή τη δήλωση από τον John Living: “συγχωρώ όλους όσους μου έχουν προκαλέσει βλάβες, προβλήματα, συναισθηματικά, πνευματικά και πνευματικά τραύματα σε μένα και σε όλους ή σε οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας, κοινότητας … . Σας συγχωρώ εντελώς με όλους τους τρόπους και από όλες τις πλευρές. ” Μετά θα έχετε αναέρει αυτή την φράση τρεις φορές, κάψτε το χαρτί με ό, τι έχετε γράψει πάνω και αφήστε το να φύγει από την ζωή σας.

2. Αλλάξτε την άποψή σας για την ζωή και τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρο σας.. Μην αφήνετε άλλους να επηρεάζουν την ευτυχία σας. Έχετε τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο αντιδράτε σε κάθε συμβάν ή κατάσταση. Αυτό μπορεί να είναι μια πολύ ισχυρή πρακτική. Αποφασίστε να δείτε τη θετική πλευρά, ανεξάρτητα από την κατάσταση. Μερικές φορές χρειάζεται να αφαιρέσετε τον εαυτό σας από μια κατάσταση για να δείτε μια νέα προοπτική.

3. Ζητήστε βοήθεια. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι και τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν στην εκκαθάριση παρελθόντων τραυμάτων. Η Ενεργειακή Ψυχολογία (Somato Emotional Release) είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές για την εξάλειψη των αρνητικών παγιδευμένων συναισθηματικών ενεργειών από παρελθόντα γεγονότα. Και δεδομένου ότι η επιστήμη έχει δείξει ότι τα συναισθήματα μπορούν να κληρονομηθούν, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε μια συνεδρία Ενεργειακής Ψυχολογίας (Somato Emotional Release) όπου μπορεί να σας βοηθήσει στην εκκαθάριση επιβλαβών γενετικών συναισθημάτων. Μην αφήνετε το παρελθόν σας να επηρεάζει την υγεία ή την ευτυχία σας σήμερα.

Οι άνδρες έχουν την δυνατότητα να είναι θετικοί στην διαχείριση της υγεία τους. Η θετική σκέψη και τα θετικά συναισθήματα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υγιούς νου, καρδιάς και σώματος και οδηγούν σε μια πλουσιότερη και χωρίς πόνο ζωή. Μπορούν και οι άνδρες να έχουν την ευκαιρία να κατέχουν την γνώση αυτή αυτό και να αποκομίσουν τα οφέλη της.

Η συμπερίληψη συνδέσμων ή δεικτών σε συγκεκριμένα άρθρα δεν αποσκοπεί στο να υποστηρίζει τις απόψεις που εκφράζονται ή τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται.
Chesney, E., G. Goodwin, and S. Fazel. 2014. Risks of all-cause and suicide mortality in mental disorders: a meat-review. World Psychiatry. 13(2): 153-160 http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/wps.20128/abstract;jsessionid=B60892E7B3255CBFF2769094A7E3F60A.f04t04

Sandman, D., E. Simantov, & C. An. 2000. Out of Touch: American men and the health care system. Commonwealth Fund Survey. New York, NY

Living, J. 2008. Distant Healing Manual. Holistic Intuition Society. Galiano, BC. http://www.in2it.ca/Forgiveness.htm

Yehuda, R., N. Daskalakis, L. Bierer, et al. 2015. Holocaust Exposure Induced Intergenerational Effects onFKBP5 Methylation. Biological Psychiatry. http://www.biologicalpsychiatryjournal.com/article/S0006-3223(15)00652-6/abstract

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Έρευνα γιατί οι δίαιτες αποτυγχάνουν;

Η Tracy Bale και οι συνεργάτες της υπέθεσαν ότι η διαδικασία μιας δίαιτας κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο...

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Η Ολιστική προσέγγιση του ασθενούς. Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι...

Tel 6949392750

Απο κινητό πατήστε για κλήση.

From mobile Click To Call.