Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Μεσημβρινός των Νεφρών.

Τα νεφρά καθαρίζουν το αίμα. Το ίδιο κάνουν και τα επινεφρίδια, τα οποία παράγουν την αδρεναλίνη, την ορμόνη για την άμεση αντίδραση σε καταστάσεις κρίσεις.

Στις Εναλλακτικές Θεραπείες και ειδικά στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική λέμε ότι τα νεφρά ελέγχουν το φόβο και το θάρρος. Στεγάζουν επίσης και τα πνευματικά μας αγαθά και το κάρμα που μας έχει δοθεί στην ζωή αυτή. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικά όργανα.

Όταν η ενέργεια των νεφρών είναι σε έλλειψη.

Το δέρμα όσων έχουν έλλειψη ενέργειας στα νεφρά είναι συχνά σταχτί και χωρίς ελαστικότητα Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κακή κυκλοφορία του αίματος, ιδιαίτερα στους γοφούς, συχνοουρία και οσφυαλγία. Τα νεφρά κυβερνούν τα γεννητικά όργανα και έτσι επηρεάζουν την ορμονική ισορροπία. Όταν τα νεφρά δεν έχουν ενέργεια λείπει και η σεξουαλική ορμή. Οι άνθρωποι με έλλειψη ενέργειας στα νεφρά δυσκολεύονται να κοιμηθούν βαθιά. Τα νεφρά επηρεάζουν επίσης την υγεία των οστών. Τα αδύναμα νεφρά οδηγούν σε προβλήματα των οστών όπως οστεοπόρωση και κατάγματα. Είναι επίσης επιρρεπείς σε ατυχήματα.
Τα νεφρά κυβερνούν και τα όργανα ακοής. Μα χαμηλή ενέργεια στα νεφρά μπορεί να προκληθεί κακή κυκλοφορία του αίματος στα αυτιά με αποτέλεσμα την απώλεια ακοής στις ψηλές συχνότητες και μερικές φορές βούισμα στα αυτιά.

Στο ψυχολογικό επίπεδο οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν από χρόνιο άγχος και φόβο. Πάσχουν επίσης και από έλλειψη αποφασιστικότητας. Συνήθως αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα λόγω έλλειψης υπομονής και ανθεκτικότητας

Όταν τα νεφρά έχουν περισσότερη ενέργεια.

Οι άνθρωποι με περισσότερη ενέργεια στα νεφρά εμφανίζουν συχνά χρόνια δίψα, χρόνιο βούισμα στα αυτιά,βαρηκοΐα, δυσκαμψία στο κάτω μέρος του κορμού ειδικά στην πλάτη, μέση, σκούρα ούρα,  πικρή γεύση, δυσοσμία αναπνοής, χρόνια κόπωση. Συχνά το δέρμα παίρνει σκούρο χρώμα ιδίως κάτω από τα μάτια.
Στο ψυχολογικό πεδίο αυτοί οι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι εργασιομανεις  Είναι νευρικοί, ορμητικοί, και τελειομανείς Κινητήριος δύναμη είναι ο φόβος της αποτυχίας ή ότι κάποια καταστροφή κρέμεται διαρκώς από πάνω τους.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

Από το θέλω έως το μπορώ
Ένας “φοβάμαι” δρόμος.

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Συναισθηματική Διατροφή Ολιστική Αντιμετώπιση

Τι εννοούμε ως Συναισθηματική διατροφή; Συναισθηματική διατροφή είναι η κατανάλωση φαγητού ως ένας τρόπος καταστολής ή ηρεμίας αρνητικών συναισθημάτων, όπως το άγχος, ο θυμός, ο φόβος, η πλήξη, η λύπη και η μοναξιά…. Έχετε βρεθεί ποτέ ξαφνικά στο ψυγείο ή στο ντουλάπι...

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Παρελθοντικό τραύμα μπορεί να στοιχειώνει την μελλοντική υγεία

Δύσκολα παιδικά χρόνια. Μια βίαιη επίθεση. Τροχαίο ατύχημα. Οικονομική πτώχευση. Αποτυχημένος γάμος (έως και διαζύγιο.) Εάν κάτι παρόμοιο ανήκει στο παρελθόν σας ή έστω οποιοδήποτε σοκ το οποίο θυμόσαστε ή όχι, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τρέχουσα υγεία σας, ειδικά αν έχει συμβεί στην παιδική σας ηλικία.

Καλέστε την Υγεια Εναρμόνιση