Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική
Ολιστική Υγεία Ολιστική Ιατρική

ΔείτεΟλιστικό Αδυνάτισμα

Οι δίαιτες γνωρίζουμε πλέον ότι δεν αποδίδουν. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 5% των ανθρώπων που ακολουθούν κάποια δίαιτα καταφέρνουν να χάσουν βάρος. Μήπως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι το χάσιμο βάρους δεν είναι μόνο το τι τρώμε??? Τι συμβαίνει και αδυνατούμε να φτάσουμε στους στόχους μας??? 

Μεσημβρινός των Νεφρών.

Τα νεφρά καθαρίζουν το αίμα. Το ίδιο κάνουν και τα επινεφρίδια, τα οποία παράγουν την αδρεναλίνη, την ορμόνη για την άμεση αντίδραση σε καταστάσεις κρίσεις.

Στις Εναλλακτικές Θεραπείες και ειδικά στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική λέμε ότι τα νεφρά ελέγχουν το φόβο και το θάρρος. Στεγάζουν επίσης και τα πνευματικά μας αγαθά και το κάρμα που μας έχει δοθεί στην ζωή αυτή. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικά όργανα.

Όταν η ενέργεια των νεφρών είναι σε έλλειψη.

Το δέρμα όσων έχουν έλλειψη ενέργειας στα νεφρά είναι συχνά σταχτί και χωρίς ελαστικότητα Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κακή κυκλοφορία του αίματος, ιδιαίτερα στους γοφούς, συχνοουρία και οσφυαλγία. Τα νεφρά κυβερνούν τα γεννητικά όργανα και έτσι επηρεάζουν την ορμονική ισορροπία. Όταν τα νεφρά δεν έχουν ενέργεια λείπει και η σεξουαλική ορμή. Οι άνθρωποι με έλλειψη ενέργειας στα νεφρά δυσκολεύονται να κοιμηθούν βαθιά. Τα νεφρά επηρεάζουν επίσης την υγεία των οστών. Τα αδύναμα νεφρά οδηγούν σε προβλήματα των οστών όπως οστεοπόρωση και κατάγματα. Είναι επίσης επιρρεπείς σε ατυχήματα.
Τα νεφρά κυβερνούν και τα όργανα ακοής. Μα χαμηλή ενέργεια στα νεφρά μπορεί να προκληθεί κακή κυκλοφορία του αίματος στα αυτιά με αποτέλεσμα την απώλεια ακοής στις ψηλές συχνότητες και μερικές φορές βούισμα στα αυτιά.

Στο ψυχολογικό επίπεδο οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν από χρόνιο άγχος και φόβο. Πάσχουν επίσης και από έλλειψη αποφασιστικότητας. Συνήθως αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα λόγω έλλειψης υπομονής και ανθεκτικότητας

Όταν τα νεφρά έχουν περισσότερη ενέργεια.

Οι άνθρωποι με περισσότερη ενέργεια στα νεφρά εμφανίζουν συχνά χρόνια δίψα, χρόνιο βούισμα στα αυτιά,βαρηκοΐα, δυσκαμψία στο κάτω μέρος του κορμού ειδικά στην πλάτη, μέση, σκούρα ούρα,  πικρή γεύση, δυσοσμία αναπνοής, χρόνια κόπωση. Συχνά το δέρμα παίρνει σκούρο χρώμα ιδίως κάτω από τα μάτια.
Στο ψυχολογικό πεδίο αυτοί οι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι εργασιομανεις  Είναι νευρικοί, ορμητικοί, και τελειομανείς Κινητήριος δύναμη είναι ο φόβος της αποτυχίας ή ότι κάποια καταστροφή κρέμεται διαρκώς από πάνω τους.

Αποποίηση νομικής ευθύνης:
Ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες μας, η Ολιστική υγεία Εναρμόνιση παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέες έρευνες.
Κανένα περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της άμεσης ιατρικής συμβουλής από τον γιατρό σας ή άλλο εξειδικευμένο κλινικό ιατρό.

Ενδιαφέροντα Άρθρα

 

Ολιστική Προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Δείτε το Άρθρο…

Το κρυφό μήνυμα της ασθένειας

«Πριν λοιπόν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον εαν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει» Ιπποκράτης.

Δείτε το Άρθρο…

Σοφές Αλήθειες

“Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.”
Bernard M. Baruch

Ανοιχτή πρόσκληση

Ένα ενδιαφέρον Ολιστικό πρόγραμμα για όλους.
Δωρεάν συμμετοχή. Δείτε εδώ…

Νικόλαος, Στεργιόπουλος

Κάλλιον του Θεραπεύειν το προλαμβάνειν

Social Media

 

Related Posts

Ενσυνείδητη διατροφή

Ενσυνείδητη διατροφή

Τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή; Η ιδέα της ενσυνειδητότητας δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να οριστεί ως μια "ποιότητα της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από συνεχή προσοχή ή καλύτερα παρατήρηση στις εμπειρίες,...

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Ευγνωμοσύνη. Τα οφέλη και πώς να την εξασκήσετε

Η ευγνωμοσύνη περιλαμβάνει την εκδήλωση εκτίμησης για τα πράγματα στη ζωή που έχουν νόημα ή αξία για εσάς. Το να αφιερώνετε από ένα έως και 10 λεπτά την ημέρα για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα μπορεί να φωτίσει την προοπτική σας, να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο θετικοί μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Ολιστική προσέγγιση

Ολιστική προσέγγιση

Στην Ολιστική προσέγγιση μας ενδιαφέρει ποιος άνθρωπος έχει την ασθένεια καί όχι τι ασθένεια έχει ο άνθρωπος.

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Η σημασία του καλού μασήματος στο ολιστικό αδυνάτισμα

Ιστορία για του καλού μασήματος Oι άνθρωποι συμβουλεύουν τους άλλους να μασάνε καλά το φαγητό τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στην Αγιουρβέδα, μια σχολή ιατρικής που ιδρύθηκε στην Ινδία πριν από περίπου 7.000 χρόνια, η αργή και σχολαστική μάσηση θεωρείται απαραίτητη για...